Chcel by som nahradit terajsie ziarovky v parabolach (H7 stretavacie a H1 dialkove )v Avensise T25 r.v.2004.Pri hladani vhodnych ziaroviek som natrafil na zadrhel a to,ze neviem 100% urcit,ci mam paraboly typu "projekcne",alebo zrkadlove.Ziarovky,ktore som si vybral,sa takto rozlisuju.
H7R - do zrkadlových reflektorov (Žiarovka 12V H7R 55W PX26d NGRDL - set 2ks)
H7S - do projekčných reflektorov (Žiarovka 12V H7S 55W PX26d NGSDL - set 2ks)
Pri pohlade na paraboly by som urcil stretavacie svetla ako projekcne (lebo maju na konci zagulatenu,ako keby optiku) a dialkove by som zaradil,ako klasicke parabolicke svetlo,teda asi zrkadlovy reflektor.
Prosim Vas,vie mi niekto tuto moju teoriu potvrdit,alebo vyvratit?Dakujem za kazdy nazor.
Konstrukcia prednych parabol na Avensis T25
- chmelo
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29
Re: Konstrukcia prednych parabol na Avensis T25
Projekčné majú šošovku, ktorá vlastne tvaruje svetelné lúče a zrkadlové sú klasické-parabolické.
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
Re: Konstrukcia prednych parabol na Avensis T25
Mal som komplet rozobratý reflektor z T25- projekčný xenon. Po odobratí prehľadného plast. krytu, na stret.svetlomete nasleduje šošovka, za ňou je projekčný plech s obdlžníkovou štrbinou za ktorým je výbojka, svetlo ktorej upravuje odrazná parabola.Mal som Nissan na ktorom boli stret. svetlá so šošovkou, ale na H7. Myslím si že, v nich rozdiel je, a že sú skonštruované každé na konkretný zdroj svetla (xenon, H7).
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní