Podsvietenie prístrojovky...

všetko o tomto modeli

Moderátor: AndyGTP

Palo1
začiatočník
Dátum registrácie: Pondelok, 4. Februára 2008, 18:00

Podsvietenie prístrojovky...

Príspevok od používateľa Palo1 » Streda, 9. Apríla 2008, 13:01

Zdravím všetkých toyoťákov, na podsvietení prístrojovky mi odišla jedna žiarovka presnejšie v strede palivomer (mám verziu bez otáčkomera) všetko ostatné je funkčné, chystám sa to niekedy vymeniť, ale chcel by som tam dať neakú inú farbu ako už komplet na celú prístrojovku napr červenú, modrú..... či to niekto skúšal....či sa to dá niekde zohnať, alebo iba štandartnú aká tam bola (štandartná biela)?....

Vďaka

Corolla, hatchback, 4E-FE, r.v.97
Corolla, r.v.97, Compact 3dv., 4E-FE, 63 kW

Používateľov profilový obrázok
Rasťo
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
Kontaktovať používateľa:

Re: Podsvietenie prístrojovky...

Príspevok od používateľa Rasťo » Streda, 9. Apríla 2008, 16:36

http://www.tuningsamolepka.cz - teda ak sa Ti chce s tými laplami naťahovať - moja osobná skúsenosť nie je zrovna pozitívna...
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě

Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE

MIREKK
začiatočník
Dátum registrácie: Nedeľa, 2. Apríla 2006, 11:07
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MIREKK » Štvrtok, 10. Apríla 2008, 20:22

Pokial sa jedna len o podsvietenie nie vymenu celych folii co je narocnejsie na cas a tiez na vyrobu ideme otestovat niekolko farieb najma tu zelenkavu fosforovu ktora robi tzv. indiglo. Ta sa nanesie zo spodu folie a bude vytvarat tento efekt pripadne iny farebny odtien podla poziadavky. Vyhoda je ta ze sa to da velmi lahko vratit do povodneho stavu. Bohuzial je na to dost malo casu ale uz sa na tom pracuje. Ak to bude dobre dodam foto.
http://www.4age.net
ex car:Toyota Corolla E9 Gti 3D Hatchback, engine:4AGE 20 valve

Rasťo
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rasťo » Štvrtok, 10. Apríla 2008, 21:09

No dodávaj Mirec dodávaj a s podrobným popisom + foto samozrejme - ma to čaká na Kačenke... :)
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě

Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE

Palo1
začiatočník

Príspevok od používateľa Palo1 » Nedeľa, 28. Decembra 2008, 09:17

Zdravím Všetkých, v prvom rade štastné a veselé a všetké dobré a vela kilomentrov v ďalšom roku...
Včera večer mi úplne odišlo podsvietenie rýchlomera, jediné čo mi ako tak svieti je palivomer a teplota....
Chystám sa to pozreť, že čo tam je aká žiarovka, no len ešte som to nerozoberal a tak sa radšej spýtam či máte niekto skúsenosti či je s tým veľa roboty, alebo by to malo ísť vcelku ľahko.
Predbežne som to pozeral a hore na vnútornej strane sú 2 skrutky čo držia plastový kryt.

Vďaka

chmelo
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29

Príspevok od používateľa chmelo » Nedeľa, 28. Decembra 2008, 10:44

viewtopic.php?f=27&t=1452
toť sme to rozoberali ;-)

idú tam 5Wattové celosklenky, tie isté ako do parkovačiek
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C

Zmuro
panic
Dátum registrácie: Streda, 9. Marca 2005, 01:50
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zmuro » Nedeľa, 28. Decembra 2008, 16:55

Cawes. Ja som mal jeden cas take obdobie, ze som chcel mat na svojej rolle modre podsvietenie, ako maju passaty, golfy a pod., jednoducho sa mi to pacilo-tak ma ukamenujte ;-)), aj som si zohnal 4 rozptylove LEDky ake uz dnes bezne zozenies asi za 140,-Sk/par v tuningovych shopoch, ale nesplnilo to moje ocakavania-svietilo to slabo-asi kvoli tomu rozptylu, a cervene rucicky sa aj tak nedali dosiahnut, lebo lom svetla do ruciciek ide od podsvietenia celych budikov. Tak som sa vratil k povodnemu zelenkastemu podsvieteniu, ktore sice cez den tiez nesvieti nic moc, ale aspon to ladi. No tiez mi jedna z tych povodnych origo 5W Toshiba ziaroviek vyhorela, a ked som to objednaval, tak som skoro odpadol - v Toyote za to tusim chceli cca 180,-Sk za kus jednej celosklenky so zelenou buzirkou! No akakolvek nahrada mi nevydrzala dlho, alebo nesvietila tak ako ostatne originalne. Moj mozno streleny navrh: kup si nove budiky s otackomerom, tvoje auto je na to predpripravene, budes tam mat kompletne 4 funkcne ziarovecky (tolko ich je), a tie este svietiace z povodnych mozes mat ako rezervu, ked ti vyhoria v novych. Vymena nie je zlozita, je to tu niekde na fore presne popisane, a mimochodom - ked chces pohodlne vymenit akukolvek ziarovecku podsvietenia budikov, tak to aj tak musis cele zdemontovat. Tie budiky s otackomerom ti viem zohnat, mam tu o tom v inzercii Nahradne diely-predaj samostatny topic. A ver mi - ten otackomer je niekedy super vec-vidis ci ti nekolisu otacky, lahsie sa da orientovat pri preradovani, podradovani a podobne. Zvukova kulisa je jedna vec podla ktorej sa da riadit, ale styl jazdy a spravne otacky, ktore ma Corolla radsej vysoke, a nie tie bublave ako zdochynajuci kon, si vies lahsie regulovat opticky ked to mas priamo v kaplnke...a odrazi sa to aj na nizsej spotrebe, to ti potvrdia viaceri Corollisti...
ex: Toyota Corolla E11 Liftback '98 1.4 63kw Linea Terra, Silver colour, spoiler edition, 141.000km
Honda Insight Elegance Hybrid; r.v. 2009; 1.3 IMA 65kW+10kW elektromotor; CVT prevodovka; Made in Japan
Don't tell me, that cars don't have a soul...

Tonda
panic
Dátum registrácie: Štvrtok, 7. Júna 2007, 15:55
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tonda » Pondelok, 29. Decembra 2008, 08:51

Skoušel jsem to předělat na modré led diody které se prodávají v tuning shopech a mají veliký rozptyl ale svítilo to málo.Pár kluků mi psalo,že na ostatních autech je to perfektní když se ty led diody zapilují,tak jsem to podle jejich návodu zapiloval-bylo to o trochu lepší ale pořát to svítilo málo.
U E9 je situace taková,že světlo k budíkům nejde přímo ale je vedeno plasty který jsou prakticky okolo žárovky.Dioda svítí moc dopředu,takže na ten plast skoro nesvítí.Jediný co pomůže je naletovat tři vysokosvítivý led s odporem a každou dát do jinýho směru-bylo to super,ale později jsem došel k názoru,že Toyota není VW střep :evil: :lol: :mrgreen:
nějaký fotky jak to svítilo najdete zde: http://toyoty.nolimit.cz/tondova-coroll ... udiku.html
Naposledy upravil/-a Tonda v Nedeľa, 11. Januára 2009, 14:15, upravené celkom 1 krát.
S Toyotou navždy a ne jinak!!!!!!!
http://toyoty.nolimit.cz/
Toyota Corolla Gt-s AE98 4A-GE - EX
Toyotka Corolla E9 liftback 1,8D XL - EX
Toyota Corolla E11 liftback 1,4 VVTi - současnost

macik
začiatočník
Dátum registrácie: Utorok, 20. Februára 2007, 22:29

Príspevok od používateľa macik » Piatok, 2. Januára 2009, 02:57

Kua chlapi, mne zase zacalo asi pred mesiacom odchadzat podsvitenie... zatial nastavenie svetlometov, jedna pod pristrojmi a osvetlenie kabiny :-/

Tusim by sa fakt hodili nejake diody, co nebudem musiet kazdeho pol roka vymienat :-(
Hunyadi ix20 1.6 CVVT
EX: Honda Civic Type S 8g (UFO)
EX: Corolla E10, 4E-FE, 3D, Social Edition 299000km

Tonda
panic
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tonda » Nedeľa, 4. Januára 2009, 09:40

Už existují LED diody který svítí do boku-museli by jste tam hodit toto: http://cgi.ebay.com/Toyota-Corolla-AE82 ... 7C294%3A50

Palo1
začiatočník

Príspevok od používateľa Palo1 » Nedeľa, 4. Januára 2009, 10:37

Problém s podsvietením som dočasne vyriešil. Teraz ako boli mrazy, bol som na horách a ráno sa zvyknú ozývať pazvuky na prístrojovke.... tak zvyknem občas poklepať a prejde to no a ako som trošku poklepal, pazvuk prestal a rozsvietil sa mi rýchlomer asi do 60km, tak som klepol silnejšie a hneď sa rozsvietil komplet celý rýchlomer a takisto palivomer akoby chytil nový dych keďže predtým svietil asi na 50% :)

A ešte jedna vec v budúcnosti keby som chcel vymienať žiarovky. Dajú sa budíky vytiahnúť bez toho aby som demontoval, posúval volant?

Tonda
panic
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tonda » Pondelok, 5. Januára 2009, 19:13

Palo1 napísal:...........A ešte jedna vec v budúcnosti keby som chcel vymienať žiarovky. Dajú sa budíky vytiahnúť bez toho aby som demontoval, posúval volant?

Proj druhej dech :lol:

Volant nemusíš demontovat-ty spodní plasty pod ním ale demontovat musíš ;-)

liguere
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 30. Júla 2007, 22:54
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa liguere » Piatok, 9. Januára 2009, 07:42

ide to lahsie, ak mas vyskovo nastavitelny volant. das do spodnej polohy a v pohode pristup. ak mas pevny, je to trosku ako jezek v kleci, ale tiez sa to da vybrat. volant urcite netreba demontovat, len (ako pise aj tonda) tie plasty tam okolo
terazky avensis combi t25 1.8vvti
ex: RIP avensis combi t22 1.8vvti Obrázok
ex: e11 1.3 G6, UK = s vyrobnou chybou, volant na blbej strane

MIREKK
začiatočník
Dátum registrácie: Nedeľa, 2. Apríla 2006, 11:07
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MIREKK » Pondelok, 12. Januára 2009, 17:04

No kedze som to niekedy davno slubil ze tu nahodim ako som sprznil v aute to podsvietenie. Povodne to malo vyzerat uplne inac ale ved to kazdy pozna ze nie vsetko vyjde tak ako to chce a teraz som aj rad ze to nesvieti tak jasno lebo by som v noci prisiel o oci.

Obrázok
http://www.4age.net
ex car:Toyota Corolla E9 Gti 3D Hatchback, engine:4AGE 20 valve

TomiTT
panic
Dátum registrácie: Nedeľa, 15. Februára 2009, 11:40

Príspevok od používateľa TomiTT » Utorok, 28. Apríla 2009, 17:52

caute, kupil som polepy na budiky a chcem sa opytat ci neviete ako dat dole rucicky z otackomera,tachometra atd. ...som to mal vcera rozobrate len som nechcel tie rucicky polamat tak sa chcem tu s vami poradit-je to na Corollu E-10

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných