stefan-celica: v technicaku mam uvedenu prevadzkovu hmotnost 1295-1335 kg. Co si mam o tom mysliet, neviem, kazdopadne vdaka tomuto ti bohuzial presnu hmostnost povedat neviem
sonnicek: cakal som, kedy sa ozves
Jop, historiu toho vozidla som sledoval, odkedy ju kupil robik od toho pana zo Zlina, a bol som aj pri tom, ako ju robik predaval. Uz vtedy som po tej TSke pokukoval, vtedy to ale bola pre mna docela vzdialena buducnost, vzhladom na situaciu, aku som mal v Brne (nedostatok penazi a cerstve nastahovanie do podnajmu, spojene s kupou vybavenia do bytu).
Nie, myslim ze okrem tych budikov nie su myslim ziadne dalsie rozdiely. Co sa sedaciek tyka, nikdy predtym som nesiel v Corolle E12, tak neviem posudit, budem sa ma musiet v pofaceliftovej niekedy zviezt
No faceliftove TS ma sice nove narazniky, svetla so slzickami, ine prahy, biele budiky, kovove pedaly a mozno este nieco k tomu, motorovo je to ale stale to iste vozidlo. Pre mna v tomto smere hrala dost cena, predsa len usetrenych 50000+ Kc, navyse s tym, ze nebudem musiet menit vacku, docela zavazilo.
Inak co sa tych srobov tyka, su v motore dva, jeden na kazdu vacku. Ukazem nizsie. Pokial majitel o nutnej vymene liftovych srobov nevie, tak sa casom zalomia, a vtedy prestane byt spravne distribuovany olej, vdaka ktoremu motor vie prepnut na vykonovu vacku. Prejavuje sa to tak, ze vacka sa presatne spustat v 6200 otackach, vtedy naopak dojde k istemu poklesu vykonu, a vacka sa spusti az vo vyssich otackach. Pri tom vsak tlaci vahadlo na vacku a postupne ju obrusuje. K poskodeniu motora nastastie neprichadza, nijak to navyse neovplyvnuje funkciu motora pod 6200 otackami. Z tohoto vypliva, ze ak by aj k zlomeniu sroba doslo, majitel si to vsimol a prestal navstevovat liftovu zonu, k nijakemu poskodeniu vacky nepride. Ak vsak nepride k vymene srobov, vacka je pri navstevovani liftovej zony obrusovana a je nutne ju pre spravnu funkcnost liftovej zony vymenit. Co uz dnes stoja vacky neviem, viem ze ked par ludi na CZ fore v minulosti riesilo tento problem, tak vymena s pracou stala okolo 1000 Euro vseho vsudy. Nastastie, ako som spominal, mna tento problem minul, ja mam na starosti len davat bacha na sroby, ktore veru planujem menit v dostatocnom predstihu. A jo, co sa tych srobov tyka, stoja tak 50-100 Kc za kus.
kuki: V dnesnej dobe poturbenych malich motorov, ktore nemanu ziadnu vykonovy spicku, pride takyto motor ako zjavenie, ze?
Hej, o motore a aute som mal nastudovanych dost info davno pred kupou, predsa len, bol to moj sen a snazil som sa o nom zistit co najviac. Som moc rad, ze sa mi to nakoniec podarilo pretavit az do kupy toho vozidla.
Pripajam sem este 2 obrazky. Na prvom vidite vykonovu mapu motora, mozete si povsimnut prave ten skok v krutaku, ktory som spominal a potom strmsiu krivku vykonu za 6200 otackami.
Na druhom obrazku ukazujem trocha vnutornosti motora. V zltych kruzkoch sa nachadzaju inkriminovane dva liftove sroby, v zelenom obdlzniku je potom ekonomicka (normalna) vacka, v cervenom potom vykonova.