Svetla na T18
Moderátor: Leňulka
- miguellito
- začiatočník
- Dátum registrácie: Nedeľa, 6. Júla 2008, 13:59
Re: Svetla na T18
na tej pakfeier stranke som naseu len na T23 ku,ale aj tak ma zaujima sak mozem nejak domontovat tie napr. co som tu ja uvadzal,a mat aj mrkvacky na noc a sero
a tie diody na den nie? sak hadam by nemal byt problem,jak sa mi to bude dat tak prepnut aby nesvietili naraz oboje sak cajti by mi nemali nic si mislym
. a ja hlavne necem mat prerobenu kapotu ani ziadnu liniu pozmenenu. tie tenke diodky by boli goood.jak to pojde.
Mi Angelita CeliCa GTi 2.0 16 V-oltov:-), Morning Lemon Zltunka Designed by the Wind
Hlavne netreba stat vedla auta ktore je od vas 1,5metra a ide rychlostou 170km/h
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa
Hlavne netreba stat vedla auta ktore je od vas 1,5metra a ide rychlostou 170km/h
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa
Ja si myslym ze by to slo a poldom nakukam ze to si len na dialkove svetla takze sa to nepouziva a myslym ze ich (aspon v ziline) presvedcim
A asi to bude naj riesenie nejake svetielka na den dorobit aby sli s liniou auticka 
Daewoo :/
Ex:Corolka ae82 GT 4age 1588cc 16v 89kw
Ex:Skoda 100 no GT 978cc 8v 35,2kw
Ex:Corolka ae82 GT 4age 1588cc 16v 89kw
Ex:Skoda 100 no GT 978cc 8v 35,2kw
- ALFkeeper
- začiatočník
- Dátum registrácie: Piatok, 22. Augusta 2008, 23:11
- Kontaktovať používateľa:
noo takze páni .
"V súlade s budúcou novelizáciou vyhlášky o celoročnom svietení na pozemných komunikáciách SR, je nutné, aby prídavné LED svetlá spĺňali homologizáciu E11 RL 00 0003, E11 RL 00 0006, E11 RL 00 0007, sú jediné s vysokosvietivými diódami a ako produkt takto schválené pre používanie ako plnohodnotne denné svietenie !!!
"...."UPOZORNENIE: Pri rozsvietených svetlách na denné svietenie, nemusia byť pri nezníženej viditeľnosti rozsvietené obrysové alebo stretávacie svetlá. Naopak, pri zníženej vditieľnosti, je nutné mať zapnuté aj stretávacie svetlá, prípadne aj svetlá do hmly !!!"
aleeeee.... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
to vsak plati len pre uzky vyber svetiel videl som radovo 3 typy co obsahuju tuto normu na nete ..co som zatedy pozeral nic moc na cecilky
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a pre ostatne ,ktore maju po vacsine homologizáciu E4 plati :
"Upozornenie: ostatné pridavné svetlá, majúc E4 02 A homologizáciu sú tiež legálne použiteľné v cestnej premávke, ale iba ako prídavné, alebo pozičné svetlá, nie sú však certifikované pre denné svietenie resp. ako náhrada za hlavné svetlomety!!! "
takze vypliva ztoho len jedno ...bud si kupit s E11 alebo riskovat pokutu ked nebudete svietit aj so stretavackami
..keby ste chceli vidiet ako to vyzera tak ja ich mam uz cca 4 mesiace nahodene na aute ..posielam foto cez odkaz
http://alfkeeper.rajce.idnes.cz/New_Folder/
noo a este jedna poznamka pre..... miguellito....
navod ako vyklopit svetla ::)
staci len sikovnost ked ich budes mat hore ich vypnut a vtom okamihu ako sa budu sklapat dat hned na polohu 1...coz su vyklopene mrkacky bez zasvietenia
) tod vse
) ake jednoduche ze ??:))
"V súlade s budúcou novelizáciou vyhlášky o celoročnom svietení na pozemných komunikáciách SR, je nutné, aby prídavné LED svetlá spĺňali homologizáciu E11 RL 00 0003, E11 RL 00 0006, E11 RL 00 0007, sú jediné s vysokosvietivými diódami a ako produkt takto schválené pre používanie ako plnohodnotne denné svietenie !!!
"...."UPOZORNENIE: Pri rozsvietených svetlách na denné svietenie, nemusia byť pri nezníženej viditeľnosti rozsvietené obrysové alebo stretávacie svetlá. Naopak, pri zníženej vditieľnosti, je nutné mať zapnuté aj stretávacie svetlá, prípadne aj svetlá do hmly !!!"
aleeeee.... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
to vsak plati len pre uzky vyber svetiel videl som radovo 3 typy co obsahuju tuto normu na nete ..co som zatedy pozeral nic moc na cecilky
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a pre ostatne ,ktore maju po vacsine homologizáciu E4 plati :
"Upozornenie: ostatné pridavné svetlá, majúc E4 02 A homologizáciu sú tiež legálne použiteľné v cestnej premávke, ale iba ako prídavné, alebo pozičné svetlá, nie sú však certifikované pre denné svietenie resp. ako náhrada za hlavné svetlomety!!! "
takze vypliva ztoho len jedno ...bud si kupit s E11 alebo riskovat pokutu ked nebudete svietit aj so stretavackami
..keby ste chceli vidiet ako to vyzera tak ja ich mam uz cca 4 mesiace nahodene na aute ..posielam foto cez odkaz
http://alfkeeper.rajce.idnes.cz/New_Folder/
noo a este jedna poznamka pre..... miguellito....
staci len sikovnost ked ich budes mat hore ich vypnut a vtom okamihu ako sa budu sklapat dat hned na polohu 1...coz su vyklopene mrkacky bez zasvietenia
- miguellito
- začiatočník
- Dátum registrácie: Nedeľa, 6. Júla 2008, 13:59
uaay dik za navod s mrkackami. no to s tymi E11 uz som si zistil aj ja , ze tie mozes mat aj bez stretavacich-ked je neznizena viditelnost. no sak to nevadi ze nie su moc na celicu,vsak ja ich tam cem len domontovat ,nie nimi nahradit tie ktore tam su,proste si ich omrknu ako budu vypadat ,a potom uvidim ci sa budu desi dat tak normalne umiestnit aby splnali tie miery kde maju byt umiestnene, a aby aj dizajn celdy moc neutrpel,sak uvidim 
Mi Angelita CeliCa GTi 2.0 16 V-oltov:-), Morning Lemon Zltunka Designed by the Wind
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa
- stenky
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Piatok, 13. Marca 2009, 16:08
Re: Svetla na T18 :)
Ahoj 
Mna by zaujmala ci by sla na T18 spravit takato uprava sveltometov (jeden nemec to uspesne spachal na Pontiacu Fiero)
Spravil low rise vyklapacky a tu velku svietiacu kocku vymenil za 2x Hella 90mm low a 2x Hella 90mm high beam.
Vyzera to sexi
To ze by sa to tam volako napasovat dalo je dost mozne.
Otazka znie: Treba taku zmenu davat do TP? Je to vobec legalne? Iked tie svetla maju SAE aj ECE certifikaty neviem ktory je preferovany v EU (asi ECE)
Dalsi problem ze v CR su tie svetla pomerne drahe ale maju na vyber SAE aj ECE certifikovane
V USA sa daju zohnat za neskutocne dobry peniaz ale iba so SAE certifikatom..... Bol by v tom daky problem? (na STK?, prihlasovanie do TP?)
Samozrejme sa bavime o vymene povodneho svetla za halogenove 90mm Hella Hi/Lo moduly, nie Xenonove moduly (tie su tak 10x drahsie)
zdroj: http://www.yellowfiero.com

Mna by zaujmala ci by sla na T18 spravit takato uprava sveltometov (jeden nemec to uspesne spachal na Pontiacu Fiero)
Spravil low rise vyklapacky a tu velku svietiacu kocku vymenil za 2x Hella 90mm low a 2x Hella 90mm high beam.
Vyzera to sexi
To ze by sa to tam volako napasovat dalo je dost mozne.
Otazka znie: Treba taku zmenu davat do TP? Je to vobec legalne? Iked tie svetla maju SAE aj ECE certifikaty neviem ktory je preferovany v EU (asi ECE)
Dalsi problem ze v CR su tie svetla pomerne drahe ale maju na vyber SAE aj ECE certifikovane
V USA sa daju zohnat za neskutocne dobry peniaz ale iba so SAE certifikatom..... Bol by v tom daky problem? (na STK?, prihlasovanie do TP?)
Samozrejme sa bavime o vymene povodneho svetla za halogenove 90mm Hella Hi/Lo moduly, nie Xenonove moduly (tie su tak 10x drahsie)
zdroj: http://www.yellowfiero.com

Naposledy upravil/-a stenky v Štvrtok, 10. Decembra 2009, 19:45, upravené celkom 1 krát.

- ALFkeeper
- začiatočník
vyzera to fakt good...
noo ale asi co prve by som riesil na cecilke je vyska vyklapania mrkaciek...
pretoze ako tie svetla ked vyklopim tak to ssu ine lopaty
))
a cudujte sa svetu ze fakt pri vyssich rychlostach citim ze su brzdou jednoducho:)
to bych chcel radsej riesit ako sa da zmenit ich polohovanie...
potom by som podla toho nastavil sklon svetiel aby nesvietili sikmo dole ..
noo ale asi co prve by som riesil na cecilke je vyska vyklapania mrkaciek...
pretoze ako tie svetla ked vyklopim tak to ssu ine lopaty
a cudujte sa svetu ze fakt pri vyssich rychlostach citim ze su brzdou jednoducho:)
to bych chcel radsej riesit ako sa da zmenit ich polohovanie...
potom by som podla toho nastavil sklon svetiel aby nesvietili sikmo dole ..
- stenky
- Toyota guru
neviem. odmeraj prosimta aku ma vysku naplno otvorene jedno ocko
by ma zaujmali rozmery reflektoru a celeho kridla hlavneho svetla. nezmeral by si to prosimta teraz tak na hrubo?
mam totiz pocit ze tie 90mm moduly by ti umoznili to otvarat len na tych 9cm pre plnohodnotne svietenie takze zabijes 2 muchy jednou ranou. pre fakt ultra uzke posvietenie predavaju podobne Hella 50mm moduly, takze by stacilo otvorit svetla na 5cm maximalne pre dobre svietenie
otazna je vec legality tejto upravy 
ja som totiz tu upravu myslel tak ze je to aj pekne ale aj ucelne (cim mensie svetla tym menej staci otvorit kukadla
)
a to mensie otvaranie by sa malo dat dako mechanicky opatchovat na trvalo. nevidel som to sice z nutra ale musi tam byt daky mechanimzus ktory tomu povie kedy je to otvorene naplno aby sa motor nepretacal. tak tento sranda vec len posunut nizsie keby sa dalo... ale vidim to zatial cisto laicky nakolko zivu T18 som videl hadam len raz a z dialky
tiez ma trapi fakt ze T18 je krajsia so zavretymi ocami (ne ze krajsia ale je priam sexi), lebo ked sa tie lopaty otvoria tak mam pocit ze Celda skuli, sa to tak zbieha k stredu
/[ ]|_____|[ ]\ vyzera ako vyskerena zaba 
mam totiz pocit ze tie 90mm moduly by ti umoznili to otvarat len na tych 9cm pre plnohodnotne svietenie takze zabijes 2 muchy jednou ranou. pre fakt ultra uzke posvietenie predavaju podobne Hella 50mm moduly, takze by stacilo otvorit svetla na 5cm maximalne pre dobre svietenie
ja som totiz tu upravu myslel tak ze je to aj pekne ale aj ucelne (cim mensie svetla tym menej staci otvorit kukadla
a to mensie otvaranie by sa malo dat dako mechanicky opatchovat na trvalo. nevidel som to sice z nutra ale musi tam byt daky mechanimzus ktory tomu povie kedy je to otvorene naplno aby sa motor nepretacal. tak tento sranda vec len posunut nizsie keby sa dalo... ale vidim to zatial cisto laicky nakolko zivu T18 som videl hadam len raz a z dialky
tiez ma trapi fakt ze T18 je krajsia so zavretymi ocami (ne ze krajsia ale je priam sexi), lebo ked sa tie lopaty otvoria tak mam pocit ze Celda skuli, sa to tak zbieha k stredu

- ALFkeeper
- začiatočník
hej asi tak ..heh ty nemas T18 ci jak ??
momentalne som v spitaly nema pristup k autu
)
momentalne som v spitaly nema pristup k autu
- Rasťo
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
Stenky nechcem Ťa moc sklamať, ale na takéto "znížené" svetlá zabudni - to Ti STK ani náhodou neprejde... 
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě
Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE
- ALFkeeper
- začiatočník
ok rasto STK neries ..vies ako to chodi v zivote "navstev" STK ..))
radsej porad ako vyriesim nizsie sklapanie svetiel ?? hmm
radsej porad ako vyriesim nizsie sklapanie svetiel ?? hmm
- stenky
- Toyota guru
ALF - nemam ale planujem. je to zalezitost cca roka. casu dost... penazi malo 
Rasto - co neprejde STK? to znizenie? alebo tie Hella reflektory? Treba si to ujasnit. Samotne znizenie tym sposobom by asi nepreslo.Vymena za Hella Reflektory by mala prejst. A keby sa to spravilo tak ze znizenie plus nove reflektory, to pevne dufam (viac sa modlim nez v to verim)
Ale som laik a v tychto veciach sa nevyznam. Tak ked povies ze Hella svetla + znizenie neprejde tak to vezmem ako fakt.
Rasto - co neprejde STK? to znizenie? alebo tie Hella reflektory? Treba si to ujasnit. Samotne znizenie tym sposobom by asi nepreslo.Vymena za Hella Reflektory by mala prejst. A keby sa to spravilo tak ze znizenie plus nove reflektory, to pevne dufam (viac sa modlim nez v to verim)
Ale som laik a v tychto veciach sa nevyznam. Tak ked povies ze Hella svetla + znizenie neprejde tak to vezmem ako fakt.

- Rasťo
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
Pokúsim sa vám presne zistiť ako by to bolo legálne priechodné cez STK. Ono akákoľvek takáto zmena je zásahom do konštrukcie a musí byť taký zásah homologizovaný E-čkom - podobne ako s tými LED-kami na denné svietenie.
Cez to všetko - mne sa kua to auto páči aj s naplno otvorenými očami a zrovna mi nepripadá ako "vyšerená žaba"...
Cez to všetko - mne sa kua to auto páči aj s naplno otvorenými očami a zrovna mi nepripadá ako "vyšerená žaba"...
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě
- stenky
- Toyota guru
ako je pekne aj s tymi povodnymi. ved to vyzera celkom milo jak sa to cele skeri a usmieva ked je to hore:)
ale ked je to zaklopene vyzera to drsne a sporty, ked to vyklopis tak sa to proste smeje to auto
neviem mozno za ten rok co budem setrit na ST182 vyrastiem z toho ze chcem drsne auto a postaci mi aj usmiate
ale keby si to vedel zistit, by to bolo super. nech aspon viem na com s mojimi planmi som
zatial dakujem
ale ked je to zaklopene vyzera to drsne a sporty, ked to vyklopis tak sa to proste smeje to auto
neviem mozno za ten rok co budem setrit na ST182 vyrastiem z toho ze chcem drsne auto a postaci mi aj usmiate
ale keby si to vedel zistit, by to bolo super. nech aspon viem na com s mojimi planmi som
zatial dakujem

- ALFkeeper
- začiatočník
noo hvorim ja bych tu STK nejako nesilil
)to sa nejak nebojim ved mam 17" kola a z STK som nemal problem
)
Rasto inak vedel by si mi zodpovedat tu otazku ako funguju tie vyklapacky??
co im dava povel na zastavenie v tej polohe?? nikdy som to neskumal ...diky
Rasto inak vedel by si mi zodpovedat tu otazku ako funguju tie vyklapacky??
co im dava povel na zastavenie v tej polohe?? nikdy som to neskumal ...diky
- Gabriel Nagy
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05
tak to neviem ani ja, co im dava impulz.. ale su tam dva hrubsie kabliky a tri tenke... tie tri su riadiace, neviem presne v akej kombinacii funguju, ale su navzajom prepojene s druhym svetlom. no neviem co udava "doraz" svetla...
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní