E10 - Prevodový olej
Moderátor: AndyGTP
- drgi
- Vševed
- Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
- Kontaktovať používateľa:
Re: E10 - Prevodový olej
ja som flasky s olejom dal pred naliatim k radiatoru, takze to tieklo celkom prijatelne.
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km
- chmelo
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29
To vieš, my horňáci kúrime ináč, nám stačí aby bolo vnútri 10 stupňov a to tomu oleju nepomôže:D Za druhé mám podlahové kúreniedrgi napísal:ja som flasky s olejom dal pred naliatim k radiatoru, takze to tieklo celkom prijatelne.
Ale vážne, s tým ohriatím je to fakt. Ja som to zas páchal v teplej vodnej kúpeli (myslím to ohrievanie oleja
No musím sa priznať, že som nikdy tie podložky pod šróbami nevymieňal. Vždy keď som vypustil olej, tak som si spomenul, že som ich zabou kúpiť. Holt, kluk šikovná
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
- drgi
- Vševed
ale uz by tie podlozky mohol niekto zmerat, aby sme nabuduce vedeli ake mame kupovat 
- chmelo
- Toyota guru
Oukej, cez víkend budem robiť Kačenu, tak to zmeriam. Teda ak nezabudnem
Ináč neviem, či by neboli lepšie tie medené. Myslím kvôli únave materiálu hlavne keď ich trošku viac pritiahneš, aby náhodou nepraskli. Čo ty na to?
- drgi
- Vševed
no ved sa spytaj elektrikara, preco sa nemoze spajat medeny drot s hlinikovym len tak naverimboha. a pre ten isty dovod nemozes mat na hlinikovej prevodovke medenu podlozkuchmelo napísal:Oukej, cez víkend budem robiť Kačenu, tak to zmeriam. Teda ak nezabudnemInáč neviem, či by neboli lepšie tie medené. Myslím kvôli únave materiálu hlavne keď ich trošku viac pritiahneš, aby náhodou nepraskli. Čo ty na to?
a ked uz machrujes so srobami, mal by si pouzivat momentovy kluc a utahovat na predpisany moment
- chmelo
- Toyota guru
Kua kua vidíš, to s tou kombináciou hliník/meď máš recht, vôbec mi to nenapadlo. Asi ma splietlo, že kedysi som dával medené na starú R5ku, ale to bolo vlastne tiež na olejovej vani. Nuž čo, človek sa učí celý život. Ináč, ešte čo sa týka tých medených, tak doporučujem nepoužívať tie duté. Sú strašne mäkké a nedajú sa poriadne dotiahnuť, a keď niesú dotiahnuté tak akurát, tak zvyknú tiecť alebo sa matka vibráciami uvoľní. Šak to bolo bohov, kristov viac ako hviezd na nebi, keď som ho vymieňal...
Čo sa týka momentového kľúča, tak už je hádam na ceste, bo som ho objednal cez interfernet. Už sa teším jak budem všetko zaťahovať tým správnym momentom
Ikeď toľké roky zaťahujem tak podľa oka a citu v ruke a zatiaľ som nič nestrhol. Uvidím ako sa mi s tým momentovým bude robiť. (Či ho od nervov nezahodím do lesa...
)
Ešte ako som sľúbil, tak som včera pomeral tie podložky na výpustnom a nalievacom otvore. Obidve matky sú rovnaké, odťahujú (a aj zaťahujú) sa 24mm kľúčom, závit je 18mm, podľa oka metrický. Podložka je hrubá 2mm, vnútorný priemer 18mm a nejaké stotiny a vonkajší má 25mm.
PS. Drgi, nebuď na mňa taký pes, v noci sa potom odkopávam
Držte si
Čo sa týka momentového kľúča, tak už je hádam na ceste, bo som ho objednal cez interfernet. Už sa teším jak budem všetko zaťahovať tým správnym momentom
Ešte ako som sľúbil, tak som včera pomeral tie podložky na výpustnom a nalievacom otvore. Obidve matky sú rovnaké, odťahujú (a aj zaťahujú) sa 24mm kľúčom, závit je 18mm, podľa oka metrický. Podložka je hrubá 2mm, vnútorný priemer 18mm a nejaké stotiny a vonkajší má 25mm.
PS. Drgi, nebuď na mňa taký pes, v noci sa potom odkopávam
Držte si
- drgi
- Vševed
ved ta ma kto zase prikryvatchmelo napísal: PS. Drgi, nebuď na mňa taký pes, v noci sa potom odkopávam![]()
![]()
![]()
Držte si
aky momentovy kluc si kupil? kde, za kolko, vrav, mozno sa aj ja ulakomim.
ps: chcel som napisat zakopavat, ale na to mas este casuuuu
- chmelo
- Toyota guru
No aby si nepovedal, že na teba intenzívne nemyslím, tak tu máš dva linky. Ja som objednal ten z Indipendent Motoshopu. Má väčší rozsah. Neviem čo to bude zač, tak radšej počkaj a dám ti vedieť, nech sa neopláchneš aj ty. Ono za tie prachy to asi nebude nejaké extra profi, ale hádam to účel splní:
http://www.independentmoto.sk/eshop/?p= ... e=10003929
http://www.vercajch.sk/product/detail.aspx?id=634
Zatiaľ si drž
http://www.independentmoto.sk/eshop/?p= ... e=10003929
http://www.vercajch.sk/product/detail.aspx?id=634
Zatiaľ si drž
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní