Srandista - Corolla TS

Sekcia pre členov fóra
Pravidlá fóra
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
Používateľov profilový obrázok
drgi
Vševed
Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
Kontaktovať používateľa:

Re: Srandista - Corolla TS

Príspevok od používateľa drgi » Piatok, 8. Februára 2013, 21:46

kup si MX5, to auto je jedinecne. kuri to fakt slusne (v lete az moc, sala od prevodovky), zima ti nebude.
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km

Srandista
Toyota guru
Dátum registrácie: Nedeľa, 26. Júla 2009, 13:46

Príspevok od používateľa Srandista » Piatok, 8. Februára 2013, 22:55

Cudujem sa, ze ti vykon 4E-FE postacuje, ja ked uz som si vyskusal tu TSku, a este som ju ani nevlastnil, tak uz vtedy som pocitoval brutalny nedostatok vykonu :-) Mozno som uz ale len moc zmlsany :-D

Hej, vyfuk okolo 3500 otacok rezonuje, preto jazdim po dialnici 135, kedy uz ide auto okolo 4200 otacok a od vyfuku je klud.

Inak sroby pochopitelne na obrazku vyzeraju ok, ale po tom co ich vytiahnes uvidis, ci su strhnute/zalomene alebo nie ;-)

Skoda, ze si az z Plzne, to je od Brna fest daleko, na to abych som ta len previezol a skusil sa previezt na hentej. Kolko ma inak dveri a aky je to rocnik?
Hyundai i30 1.5 T-GDI 2022, cervena
Toyota Corolla 1.8 TS 2003, cervena
Ex: Toyota Corolla 1.3 G6 1998, cervena
Family: Toyota Yaris 1.3 2006, modra metaliza
Obrázok

Legon
Toyota guru
Dátum registrácie: Nedeľa, 22. Júna 2008, 02:58
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Legon » Piatok, 8. Februára 2013, 23:22

Nerobili sa MR2 s 2ZZ ? Zeby teda mal aj zadny nahon aj 2ZZ aj kabrio.

kuki
toyoťák
Dátum registrácie: Utorok, 7. Novembra 2006, 17:30

Príspevok od používateľa kuki » Piatok, 8. Februára 2013, 23:27

Jaco - pises, ze tam klucina oddelal motor... Ako sa mu to podarilo? A ako vies, ze uz nezapracoval aj na oddelani tohto?
auto: Fun Or Racing Daily in STyle with More Power 260 - 267hp a 398Nm bratm
priblizovadlo: Honda City 1.4 Cool
predtym: dlllho dlllllllho Corolla E10 5D : 1,3 16V EFI : KS-One

Srandista
Toyota guru

Príspevok od používateľa Srandista » Piatok, 8. Februára 2013, 23:33

Legon: Nie, MR2 sa standardne dodavali len s 1ZZ-FE, 2ZZ-GE boli len swapy. A to uz by vychadzalo asi docela mimo financne moznosti beznych ludi :-)
Obrázok

Jaco
nula
Dátum registrácie: Piatok, 8. Februára 2013, 17:58

Príspevok od používateľa Jaco » Sobota, 9. Februára 2013, 09:31

drgi: Ok, jeste jsem s ni nejel, v pondeli jedu vyzkouset :) Kdyz uz te tu mam, neco, na co mam vylozene u mx5 koukat? Mel bych ji jako jedine auto a mam rocni najezd tak 20 tisic, takze potrebuju, aby se s tim dalo jezdit i v zime, zaprvy aby tam nefoukalo a nezmrznul jsem tam a zadruhy aby to netancovalo jak koza na lede. Jaky s tim mas jako jeji majitel zkusenosti?
A k mx5 jeste otazka, jak rychle se da jet se strechou dole, aby se v tom aute dalo normalne existovat a treba mluvit. Jestli proste musim mit na dalnici strechu nahore i vlete, protoze by v tom aute byl vichr a velky hluk.

Srandista: jasne ze kdyz presednu z tatovo 530d do E11, nejede to. Ale libi se mi na ni, ze si tu rychlost musim zaslouzit. Ono se s ni da jet fakt rychle, kdyz se clovek nauci ji drzet v otackach, malo brzdit a jet spravnou stopou. Proste kdyz chci s 4E-FE jet rychle, nestaci dupnout na plyn, ale musi se pouzit makovice. A i pak na okreskach ujedu vetsine aut uplne bez problemu-podvozek je uzasny. Podivam se na ty srouby. K vyfuku-takze ve 135 toci na sestku 4200? To je vic jak moje E11 na petku :D Ten vyfuk me fakt stve, duni dost. Btw, je to 2003, tridverko cervena. A ten lak nejak mistama bledne, nedeje se ti to taky? :D

kuki: napsal jsem to dost zjednodusene, aby to nebylo dlouhe jak knizka. ale dobra tedy: TS koupil pred dvema lety muj kamarad, co se hrabe v autech, hlavne v Toyotach. Koupil ji od prvniho majitele odnekad z druhe strany republiky uz se znicenym motorem. Sehnal do ni novy motor a dosly mu prachy, tak mu skoro dva roky stala v garazi. No a ted mu prachy dosly definitivne, takze misto renovace pro sebe se rozhodl ji prodat, stejne jako ostatni jeho Toyoty. Zaujalo me to hlavne proto, ze je dost levna, protoze je ruzne odrena a od kaminku a ma propalenou sedacku od vajglu. Jinak by byla TS pro me cenove mimo. Takze ten motor by mel byt v poradku, ale radsi se o tom chci presvedcit i od nekoho jineho nez od toho, kdo ji prodava, protoze ten samozrejme nerekne, ze motor je v pytli, kdyz ji chce prodat.

Legon: MR2 je zaprve cenove moc vysoko, zadruhe se mi fakt nelibi, zatreti kombinace motoru vzadu+mokro ve me vyvolava pocity uzkosti a zatreti se trochu bojim narocnosti servisu, je to neobvykle auto a ja mam malo penez :D
Rychlost není v autu, ale v řidiči.

Srandista
Toyota guru

Príspevok od používateľa Srandista » Sobota, 9. Februára 2013, 15:03

Jaco: rychlost si musis zasluzit aj v TSke, preda len nema turbo. Akurat na rozdiel od E11 za odmenu dostanes vyssie rychlosti :)

Hej, toci hentie otacky. Ale zas, ked si to porovnam do dosledkov s E11, vychadza to takto. V TSke v tych 135 tocim na 6 sice asi 4200 otacok, ale pred sebou mam dalsich 4000. V E11 som na 6 tocil asi okolo 3600, lenze do obmedzovaca mi zostavlo asi 2400 otacok... Vyber si, co je lepsie ;) A treba si este uvedomit, ze dialnica nie je prirodzeny revir tohoto auta, aj ked sa tam nestrati, ale predsa len sa tam citi doma skor ta 530d.

Vyfuk duni, preto sa snazim tej oblasti vyhubat. V meste, na okreske pri beznych rychlostiach aj na dialnici s tym nie je problem, akuart ked idem v rychlostiach inych, povedzme tych 110 alebo 120, tak je to otravne, uznavam. Lenze ako vravim, bezne tymito rychlostami nejazdim, a pri predbiehani tymto pasmom bud rychle preletim, alebo, a to skor, sa nachadzam v poslednej stvrtine otackomeru :)

Lak je prave narozdiel od E11 ovela lepsi, nemam ho vysisovany a na parkovisku z pomedzi vsetkych ostatnych cervenych aut (o zvysku beznej sedi ani nehovorim) doslova ziarim. Kym sa sem nenastahuje niekto s Focusom ST alebo RS, tak v eye-candy dojme z farby asi nebudem mat supera :D
Obrázok

Jaco
nula
Dátum registrácie: Piatok, 8. Februára 2013, 17:58

Príspevok od používateľa Jaco » Sobota, 9. Februára 2013, 16:07

Aha, tak Tys mel E11 G6, ja mam jen petku a mam neco kolem 4100 ot kolem 135 kmh. Po dalnici nejezdim vubec, ale jezdim nekolikrat tydne trasu Plzen-Karlovy Vary, kde si jedu porad pres 140 kmh, je tam maly provoz a dobra cesta.

A co se tyce laku, tak cerveny lak na me E11 z roku 2000 (posledni pred FL, jeste s kulatyma kukadlama) nema jedinou chybicku, lidi se me ptaji jestli nemam nahodou novy lak, ze to tak krasne zari :D A ta E12 ma vybledly zadni spoiler a taky nad horni hranou dveri, jakoby okraje strechy jsou vybledle. Ale za ty prachy mi to nijak nevadi :D
Rychlost není v autu, ale v řidiči.

Srandista
Toyota guru

Príspevok od používateľa Srandista » Nedeľa, 17. Marca 2013, 22:14

Ako si uz podaktori vcera precitali, mal som moznost kratko riadit kukiho Ford Focus ST, v tomto pripade poladeny na 267 koni/400 Nm a kratko ho porovnat s mojou Toyotou Corollou TS, ktora ma 177 koni/168 Nm. V tomto porovnani nejde vobec o objektivne porovnanie meranim, pretoze je kazdemu jasne, ze v zrychleni by ma Focus absolutne rozdrtil, ci uz v pripade zrychleni z 0, alebo v pruznom z rychleni, kde by som bol urcite deklasovany rozdielom niekolkych tried. Nie, dnes sme si s kukim tieto auta vymenili, aby sme zistili subjektivne pocity z aut, ktore sice patria do rovnakej triedy (hothatche), ale ktore deli skoro jedna dekada a rozdielna koncepcia plnenia motora (atmosfera/turbo). Auta boli na zimnych, nie nizkoprofilovych pneu. Jazdy boli v poradi (z mojho pohladu): Focus - spolujazdec, Focus - vodic, Corolla - vodic, Corolla - spolujazdec.

Prva vec, ktora mi samozrejme udrela do oci vo Focuse, boli sedadla. Moje sedadla v TSke su v porovnani so sedadlami v byvalej E11 dobre, ale v porovnani s Recarami vo Focuse su smiesne. Recara krasne obopinaju cele telo, ovela viac hlavne v spodnej casti (sedak), avsak stale zostavaju aj komfortne zamerane, nie su to ziadne skrupinove lavice, ako ma Focus RS alebo Megane RS s priplatovymi sedadlami. Bohuzial, co je bolest vsetkych Focusov, su trocha vyssie umiestnene v podlahe, ako by mohli byt, ale nie ze by som ja mal s cim machrovat, v TSke som na tom uplne rovnako, ak nie este horsie. Sedenie na podlahe ako v E11 sa teda nekona ani v jednom pripade.

Druha vec, ktoru som si vsimol (stale ako spolujazdec), je pohodlie. Ano, auto je stale hothatch, takze auto samozrejme nezehlilo cestu ako nejaka Audi A8, ale nezavisle viacprvkove zavesenie Control Blade vzadu naozaj pomahalo komfortu na palube. Este ze nie som na nejakom Skoda Octavia fore, kde by sa po nasledujucom vyhlaseni spustil absolutny flame, ale rozoznat torzku a viacprvok musi vediet kazdy clovek, ktory ma na tele funkcne nervove zakoncenia. K tomu viacprvku a jeho vplyvu na jazdu sa este vratim.

A napokon samozrejme motor. Ako je zname, Focus ma pod kapotou 2,5 litrovy 5 valec, dopovany turbom. Akym sposobom sa tento motor prejavuje, asi nie je treba prilis opisovat. Uz okolo 2000 otacok je citit ako sa motor nadychuje, a uz okolo 2500 taha doslova ako utrhnuty z retaze, jeho krutiaci moment je fakt monumentalny. Takyto stav trva vacsinu otackomera, okolo 4000 este akoby chytil druhy dych, a pokracuje v nezmenenom rytme par stoviek otacok, po ktorych bohuzial auto zacne uvadat, a opati sa uz radit. Navstevovat obmedzovac niekde za 6000 otackami vobec nema zmysel. Toto je nieco, co ja vo svojom aute nikdy nezazijem, a co je samozrejme aj najvacsi rozdiel medzi mojim TSkom a STckom. 5 valec ma navyse velmi pekny zvuk, tiez uplne iny ako moje mechanicke ryncanie, skor taky hodne basovy a hruby.

Dost bolo dojmov zo sedadla spolujazdca, hor sa za volant. Prve prekvapenie prislo pri statickom vyskusani ovladacich prvkov. Spojka makka a dlha, radenie lahke, aspon volant mal dobry odpor, a nebol preposilovany. Toto bolo pre mna velke prekvapenie, cakal som skor tuhsie naladenie, toto skor smerovalo k novsim autam na trhu, ktore uz nedavaju vodicovy taky tuhsi, sportovy feedback. Nebolo to ako na tych dnesnych nakupnych taskach, to rozhodne nie, skor by som to oznacil niekde na ceste medzi mojim autom a tymi modernymi, nastastie stale blizsie k mojmu. Dalsia vec, dostupny krutak. Uz na svojej TSke dokazem pri neopatrnom rozjazde pretocit kolesa, tuto to bolo ale uplne niekde inde. Auto malo tolko krutaku, ze pri mojom neopatrnom vyslapnuti spojky si zahrabalo aj na 3. prevodovom stupni. Som si isty, ze s citom v nohe by nebol az taky problem vsetok krutak preniest na cestu, aspon v pripade suchej vozovky, ale chcelo by to zvyknut si. Auto kazdopadne v beznych otackach tahalo ako blaznive, pocit zatlacenia do sedacky bol naozaj opojny, a fakt dlho trvajuci. A ak uz nahodou aj zacal slabnut, stacilo preradit, a prival sily zacal nanovo. Velmi zaujimavy a prijemny pocit. Navyse bolo krasne citit, ako sa zadna naprava zapaja do deja, a pri troche snahy (alebo troche neopatrneho brzdenia v zakrute) nebol problem zadnu cast donutit k lahkemu, ocakavanemu a kontrolovatelnemu zosmyknutiu. Naladenie podvozku bolo excelentne, ESP sa vobec nemuselo zapajat do deja, v mojom pripade tak cinila iba trakcna kontola, z hore uvedenych dovodov.

Zastavujeme, dochladzujeme turbo (na toto by som si v pripade kupy turbeneho motora musel chvilu zvykat), a presadame do Corolly. Opat sa citim ako doma. Kratka, tuhsia spojka, tuhe radenie, skoda len toho elektronickeho posilnovaca na volante. Rozbiehame sa (motor bol uz predchadzajucou jazdou zahriaty), a jednicku necham tocit az do obmedzovaca. Zatial, co vo Focuse sluzila jednicka len na rozbeh, a temer okamzite sa radila dvojka, tu, ak chcete rychlost, musite su ju zasluzit, a to uz uplne od zaciatku. Takze rucicka otackomeru leti hore, az kym a nedostane k hodnote 6200 otackok. Poniektori uz vedia, co vtedy pride, ale ten pocit je treba zazit. Auto dostava adrenalinovu injekciu, rucicka zacne bezat po otackomeri este rychlejsie, motor zacne doslova spievat, prejavuje sa uplne inou frekvenciou a naladenim, ako ma Focus. Jednoducho vysokootackovy ryk, neviem to moc inak popisat. Staci len chvila zamyslenia, a zacne stekat, nastastie jemne nastaveny, obmedzovac otacok. Riadiacia paka sa posunie na dvojku, a otacky motora padaju, vacsinou pod 6200 otacok. Nie vsak prilis daleko, a tak po chvili opat pretiname magicku hranicu. Po opatovnom dosiahnuti 8200 otackoch, kludne uz tesne pred zasahom obmedzovaca radim trojku, a auto uz v liftovej zone zotrvava, pohybujem sa teda v zone toho najlepsieho, co mi Corolla ponuka. V zakrute zadna naprava dosledne nasleduje predok, o nejakom vacsom zapojeni sa, alebo naznaku pretacaveho smuky sa vsak neda vobec hovorit, tohoto sa od TSky nedockate (a ak hej, asi uz je velmi zle). Kazdopadne tato naprava rovnako vplyva aj na komfort jazdy, ktory je o dost horsi ako v pripade Focusu (a na tomto budu mat svoj podiel tiez aj znizene pruziny nainstalovane na mojom aute).

Auto odovzdavam do ruk kukimu, a ja presadam na sedadlo spolujazdca, na ktorom sa v TSke vyskytujem naozaj malokedy :) Zhodnotenie jazdy z jeho pohladu necham na nom, kazdopadne je vidiet, ze clovek si musi na riadenie takehoto auto zvyknut, avsak z inych dovodov, ako vo Focuse. U mna vo Focuse bol problem s ohromnou silou motora a jej presunom na vozovku, kuki mal zas vo problem s vysokymi otackami motora, kedy nenechal motor vytocit az k obmedzovacu a k radeniu dochadzalo este pred hranicou 8000 otacok, a motor tak po preradeni vypadaval z liftovej zony.

A tu je prave vidiet ten najvacsi rozdiel v tychto autach. Zatial co vo Focuse je vykon auta dostupny lahko, a dostat sa k nemu nevyzaduje tolko prace, v Corolle vam motor zadarmo neda nic, a pokial ho nedrzite v najvyssich otackach, sprava sa velmi civilizovane, az normalne. Sila toho motoru tam teda sice je, ale je akoby ulozena v najvyssej policke v kuchyni, zatial co vo Focuse ju mate polozenu priamo na kuchynskej linke. V konecnom dosledku to znamena, ze vo Focuse sa mozete bavit hocikedy, aj v pomerne nizkych rychlostiach, zatial co v Corolle je naozaj nutne si radost zasluzit a ist po nej, inak ju jednoducho nedostanete. Aky sposob je dnes popularnejsi, nie je tazke uhadnut...

Nakoniec este zabrdnem trochu do prakticnosti. Obe auta su 5 dvetove, takze s dosahom na zadne sedadla nie je vobec ziaden problem. Focus ma vacsi kufor a ako uz bolo spomenute, je nie len pohodlnejsi, ale vykon je aj lahsie dostupny. Tymto samozrejme nechcem povedat, ze plny potencial dostane z auta hocikto, stale plati, ze vodic musi vediet, co robi a musi sa snazit, ale na taku tu “beznu”, uz mozog z hlavy vystrelujucu porciu vykonu je lahsi dosah. Na kazdonednne suzitie s autom je Focus jednoznacne lepsia volba, o tom sa nemoze viezt ziaden spor.

A ktore auto je lepsie? Hmm...

Tak na tuto otazku sa odo mna odpovede nedockate, pretoze neexistuje ;)

Auta su totiz natolko ine, ponukaju natolko odlisny pristup k zabave, ze na tuto otazku nemoze existovat odpoved. Podla mna su ale obe auta natolko jedinecne, ze aj ja, aj kuki ako majitel Focusu mame ohromne stastie, ze vlastnime uvedene vozy. Ani jeden z nich nie je dokonaly, ale su natolko vynimocne, a ponukaju tolko zabavy, ze ani jeden z nas nemoze byt nespokojny!

P.S.: kukimu sa tymto chcem naozaj velmi podakovat, ze mi umoznil riadit tuto tovaren na emocie, a mohol som si tak urobit nazor na to, o co vo svojom aute absenciou turba prichadzam, a coho si naopak mozem vazit. Vdaka Peto!
Obrázok

Gabo
toyoťák
Dátum registrácie: Streda, 31. Mája 2006, 16:53

Príspevok od používateľa Gabo » Nedeľa, 17. Marca 2013, 22:32

Super recenzia ! :)
Toyota Auris TS Hybrid 2016
ex: Toyota Corolla e10 1995
ex: Honda Accord Tourer 2007

stenky
Toyota guru
Dátum registrácie: Piatok, 13. Marca 2009, 16:08

Príspevok od používateľa stenky » Nedeľa, 17. Marca 2013, 22:35

TLDR!
Obrázok

Francek
panic
Dátum registrácie: Utorok, 23. Júna 2009, 22:47
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek » Pondelok, 18. Marca 2013, 00:38

Paradne citanie, chcel by som zazit ten kopanec v TSke :)

libor12
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 7. Júna 2010, 19:42

Príspevok od používateľa libor12 » Pondelok, 18. Marca 2013, 20:38

Super recenze! Měl by jsi zkusit psát pro nějaký motoristický časopis,určitě by jim to zvedlo náklad. Jinak dnes jsem telefonicky ověřoval tu zadní nápravu. Ta ts s kompresorem co jsem tu měl,má skutečně vzadu multilink nápravu. Celé auto bylo postavené na zakázku v německu pro nějakého závodníka jako jeho civilní auto. Od přepracovaného motoru,náprav a odlehčení karosérie díly z hliníku na zakázku. Nynější majitel za ni zaplatil 30000eur.
corolla ae92gti
celica ra61

Srandista
Toyota guru

Príspevok od používateľa Srandista » Sobota, 30. Marca 2013, 13:07

Taaak, brzdy EBC nahodene... Plus, v ramci jarneho servisu vymeneny olej+filter, liftove sroby, vycistene otvorene sanie, opraveny zapalovac, kontrolka tlaku oleja a zameneny CD menic za USB/SD card/AUX krabicku (kvazi to iste ako Xcarlink, akurat lacnejsie)... Plus som si aj konecne nalepil TTS nalepku na zadne dvere, odfotim, az umyjem auto... Chcel som inak zrovna aj vymienat pneu, ale pri tomto neskutocnom pocasi, co tu panuje som si to radsej rozmyslel...

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok
Obrázok

Srandista
Toyota guru

Príspevok od používateľa Srandista » Utorok, 9. Apríla 2013, 23:19

Poznate taky ten pocit, kedy sa cely den na nieco strasne tesite?

Presne tento pocit ma dnes cely den prenasledoval, odkedy som vstal z postele a videl som za oknami to krasne jarne pocasie. Uz pred prichodom do prace som presne vedel, co spravim po odchode z nej. Musim prevetrat TSku. Tato myslienka ma prenasledovala cely den, az do konca smeny som vlastne na nic ine ani nemyslel.

Smena padla. Idem na parkovisko, blizim sa k autu, a vo mne uz sa prebudza ten znamy pocit. Odomykam auto, celym telom prebehlo mravencenie. Nasadam, a mierim za Brno. Poslusne zahrievam motor, nebudem mu predsa davat za usi hned po nastartovani, na to bude dost priestoru neskor. Slnko je tesne pred zapadom, ked pretinam tabulu oznacujucu koniec Brna a predomnou sa otvara dlhy kus prazdnej okresky, kde aurat zavadzaju 2 pomalo iduce auta predomnou. Vypinam radio. A potom nastava uz skoro rutinna situacia. Vyradujem sestku, medziplynom zeniem otacky asi na 5000, radim dvojku a plyn zadupavam do podlahy. Co sa deje potom je opojne, ako vzdy. Otacky letia hore, ja sa preradujem do laveho pruhu a pri predbiehani prveho auta za zopina lift. Aaaaa! Auto zrychluje este rychlejsie, ja radim 3 a auta miznu za mnou. Vraciam sa do svojho pruhu, zaradujem sestku, a snazim sa ukludnit. Ono to ale moc dobre nejde. Prichadza posledna dedina pred mojou oblubenou okreskou. Poslusne idem 50, a na chvost sa mi vesia nejaka Zafira. Uz vidim bliziacu sa tabulu konca dediny, a vidim, ze vodic za mnou uz je cely nedockavy, uz uz by ma rad predbehol. Prepac, ale nie. Nie dnes, nie moju TSku. Pretinam imaginarnu ciaru konca dediny so zaradenou dvojkou, auto opat leti do otacok, a Zafira nejako nestiha, aj napriek tomu, ze prave ideme do prudsieho kopca. Toto jej vodic asi necakal. Zafira mizne, ja sa pohybujem v liftovej zone, trojka, styrka, rychlost je velmi nekorektna, a blizi sa zakruta. Vsetka premavka avsak ide rovno. Presne v to, co som dufal.

Okolo okruhu su este cesty mokre od topiaceho sa snehu, a tak s autom ani zdaleka nejdem na hranici jeho moznosti. Ale pomaly sa zrovna nepohybujem. Auto doslova spieva, ja mam siroky usmev na tvari, okolie sa len miha okolo. Sustredim sa na maximum. Auto zatackami prechadza so stoickym kludom. Stabilizacia ani nepipne. Kde ma to auto limity?! Utiahnutymi zatackami sa preplietam na dvojke, otvara sa rovinka, s nejakymi bicyklistami na opacnej strane. Asi sa divili, aky zvuk vydava ten obycajny rodinny hatchback rutiaci sa po ceste opacnym smerom. Prichadza dedina. Ja samozrejme brzdim, a kedze od dediny sa da do Brna dostat rozumne len po dialnici, otacam auto o 180° a idem si celu cestu este raz zopakovat. V zatackach idem rychlejsie, presne si ich pamatam, a auto z lifru skoro nevypadava. Cele telo pumpuje adrenalin snad po litroch. Nevychadzam z uzasu, co si to auto necha lubit. Ku koncu trasy uz zacinaju vadnut brzdy, ale to je v poriadku, pretoze uz nebudu potrebne. Vraciam sa na cestu do Brna, a nenapadne sa zaradujem do okolitej premavky. Nikto by do mna nepovedal, co som v tej "obycajnej" Corolle robil este par minut dozadu. A mne to tak vyhovuje...

Cestou domov nechavam auto vychladnut a ukludnit sa... Mne to ale moc nejde... Na to mam v tele prilis vela adrenalinu. Zastavujem pred barakom. Slnko uz zapada, a teply jarny den sa pomaly konci. Pozeram na palubny pocitac, ktory mi dava priemernou spotrebou jasne najavo, co sa posledne chvile dialo. Spotreba mi stupla z 8.7l na 9.5l. Ale mne to nevadi. Na dnes som toho chrobaka z hlavy dostal. Ale urcite to tak nezostane nadlho. Sezona sa predsa este len zacina...

Vypinam motor... A pri vystupovani z auta mam v hlave iba jednu myslienku: "Kupil som to spravne auto!"
Obrázok

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných