Srandista - Corolla TS
Pravidlá fóra
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
- drgi
- Vševed
- Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
- Kontaktovať používateľa:
Re: Srandista - Corolla TS
vidim, ze si si instrukcie k zabehavaniu brzd zobral k srdcu.. 
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km
- Thomas
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Piatok, 11. Mája 2007, 15:25
Divím sa že si tam ešte nešupol budík teploty a tlaku oleja...to auto a hlavne ten motor si to zaslúži.
Inak parádny popis, mám pocit že som sedel s Tebou v aute
Inak parádny popis, mám pocit že som sedel s Tebou v aute
Toyota Celica 2,0 16v 1993 turbo4wd with swap JDM 3S-GTE
Stock engine, no EGR, Blitz nur Spec + A-M-A + downpipe=1bar, Tial Bov
Toyota Corolla 1,4 VVTi 2004
ex: 2x Celica AT180
Stock engine, no EGR, Blitz nur Spec + A-M-A + downpipe=1bar, Tial Bov
Toyota Corolla 1,4 VVTi 2004
ex: 2x Celica AT180
úplně ti rozumím.
jezdím podobne.
lotus doporučuje výměnu oleje po 2000km. A ty budíky by jsi fakt měl pořídit.
corolla ae92gti
celica ra61
celica ra61
srandista, tie tvoje prispevky nemaju chybu fakt vidiet že si to auto uživaš blahoželam k nemu a ticho závidim, nech robi dlho radost
a ta spotreba
auto s takym vykonom to sa mi až verit nechce kua ked som prehanal moju 1,4 tak som mal tiež cez 9litrou a to som s vykonom na polovici 
Toyota Corolla E12 1.4 VVTi
- stefan-celica
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Štvrtok, 25. Septembra 2008, 20:07
mal by si dostat GT86 na par dni a potom sem hodit recenziu, (to by bolo ctenicko
) ako pise thomas urcite by sme sa pri citani citili ako by sme sedeli v tom aute 
Toyota Celica T20 ST202 129kw 3SGE McPherson
376 916km, Evans Coolants, K&N, PUR 80Sh
Renault Trafic 2.0dci M9R L2H1 toto auto my bol čert dlžný
Subaru Legacy AWD 2.0 boxer EJ20 318 000km
Renault Trafic 2.0dci M9R L2H1 toto auto my bol čert dlžný
Subaru Legacy AWD 2.0 boxer EJ20 318 000km
Super clanok, mat tak taku spotrebu pri beznej jazde
Keby ze spravim to co ty tak lahko atakujem ci aj presiahnem 15 litrov...
- stenky
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Piatok, 13. Marca 2009, 16:08
aj ja obcas vybehnem von a jazdim ako prasa
no ale na 1600ccm je to potom 10l/100km
priemerna

- Srandista
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Nedeľa, 26. Júla 2009, 13:46
Aby nahodou nedoslo k omylu, nenuloval som palubak pre jastenim sa, mal som tam nabehanych asi 200 km predchadzajucim jazdenim... Keby som ho vynuloval, tak tam svietia uplne ine cisla...
Kazdopadne dakujem za pochvalne reakcie, som rad, ze sa vam styl mojho pisania paci... Ide mi hlavne o to podat vam tie zazitky, pretoze technicke parametre, casy zrychlenia a podobne vam vie dat kde aka recenzia. Ale zazitky za volantom moze podla mna podat len clovek, ktory ma uz s danym autom odbehanu nejaku porciu km, pouziva ho dlhodobo, a pozna jeho klady aj zapory... Navyse ziaden majitel TSky tunak ani na ceskom fore nikdy takyto "dennicek" neviedol, takze tieto veci si kolko krat nove a nezname aj pre mna...
Kazdopadne dakujem za pochvalne reakcie, som rad, ze sa vam styl mojho pisania paci... Ide mi hlavne o to podat vam tie zazitky, pretoze technicke parametre, casy zrychlenia a podobne vam vie dat kde aka recenzia. Ale zazitky za volantom moze podla mna podat len clovek, ktory ma uz s danym autom odbehanu nejaku porciu km, pouziva ho dlhodobo, a pozna jeho klady aj zapory... Navyse ziaden majitel TSky tunak ani na ceskom fore nikdy takyto "dennicek" neviedol, takze tieto veci si kolko krat nove a nezname aj pre mna...
Hyundai i30 1.5 T-GDI 2022, cervena
Toyota Corolla 1.8 TS 2003, cervena
Ex: Toyota Corolla 1.3 G6 1998, cervena
Family: Toyota Yaris 1.3 2006, modra metaliza

Srandista super recenzia
Odkedy si kupil TSku, kolko si na nej najazdil?
Toyota Auris TS Hybrid 2016
ex: Toyota Corolla e10 1995
ex: Honda Accord Tourer 2007
ex: Toyota Corolla e10 1995
ex: Honda Accord Tourer 2007
- Srandista
- Toyota guru
Nieco cez 5000 km... Na zaciatku po kupe som s nou moc nejazdil, lebo som mal este E11, a teraz sa snazim aspon do prace chodit pesi, aby som trocha usetril a nenicil zbytocne auto extra kratkymi jazdami (do prace to mam tak asi 3 km). Takze teraz s nou jazdim hlavne mezdi mesto po okreskach (dialnicnu znamku nemam). Ale to je prave jej domaci rajon 

Kraaaasa, kraaaaasa! Este aj pekne napisane. Srandista 1, Zafira : 0 
auto: Fun Or Racing Daily in STyle with More Power 260 - 267hp a 398Nm bratm
priblizovadlo: Honda City 1.4 Cool
predtym: dlllho dlllllllho Corolla E10 5D : 1,3 16V EFI : KS-One
- smugi
- panic
- Dátum registrácie: Streda, 12. Januára 2011, 09:51
poklona, priam umelecky napisane 
Good drivers have dead flies on the side windows. (Walter Röhrl)
"For a pure sports car, it must be internal combustion" (Mazda Motor Corporation's sports car chief Nobuhiro Yamamoto)
toyota MR2 MK1...nova laska
"For a pure sports car, it must be internal combustion" (Mazda Motor Corporation's sports car chief Nobuhiro Yamamoto)
toyota MR2 MK1...nova laska
- Srandista
- Toyota guru
Nejake fotky z dnesneho slalomu 

- Srandista
- Toyota guru
Evidentne mi vcerajsie tryznenie mojho auta na slalome nestacilo, a tam som ho bol dnes prevetrat opat. Mal som naplanovane stretko s majitelom posledneho “tajparu”, na ktore sme tiez pozyvali dalsich ludi. Nakoniec sa z ale toho vyklulo len take male JDM stretko, pretoze sme sa stretli len 3, a to konkretne s autami Honda Civic Type-R, Toyota Corolla TS a Toyota Yaris TS.
Kecali sme docela dlho, ale nakoniec muselo nevyhnutne prist k jazdam, bez toho to predsa nemohlo byt. Uz pri prvom razantnom zrychleni ale bolo jasne, ze Yaris ma na nas velky vykonovy defic, pri ceste do kopca musel uhnut Civicu, ktoreho tretinova vykonova vyhoda proti nemu sa jednoducho nedala popriet. Potom sme si auta postupne vymienali (ja som sa teda nezucastnil jazdy na Yarise, lebo uz som sa v nom viezol). Ale u mna bola pochopitelne jasna hviezda vecera Civic. Najprv som siel na mieste spolujazda, a nasledovne mi bolo ponuknute aj miesto vodica, a toto je ten typ ponuky, ktory sa jednoducho neodmieta
Takze aky bol Civic? V prvom rade daleko sportovejsi, ako Corolla. To bolo nepopieratelne uz z miesta spolujazdca. Bolo jasne vidiet, ze inzinieri Hondy dostali pri navrhu Civicu ine zadanie ako u Toyoty pri vyrobe TSky. A nenarazam teraz len na volbu karoserie.
V prvom rade pri sadnuti do Civicu opat udru do oci sedacky. Budem sa opakovat, ako v pripade Focusu ST, ale sedadla su v Civicu daleko lepsie ako u mna. V podstate skrupinove sedadla, ktore vas jednoducho v zatacne nepustia. Ale beda vam, ked ste nahodou troche sirsi, to by ste ich asi tak kladne nehodnotil, mna sa to nastastie netykalo. Oproti mojim boli vdaka konstrukcii menej pohodlne, ale pri tej kratkej jazde mi neprisli ako neznesitelne nepohodlne. Potom som si samozrejme vsimol pohodlia na palube, resp. jeho mensej miere ako u mna. Opat je vidiet, ze Civic mal byt a aj je menej kompromisne auto ako Corolla, ktora je perfektne usposobena ku kazdodennemu jazdeniu, plus ma ale navyse naozaj vykonny motor. Civic bol jednoducho uskakanejsi, a diery v ceste nefiltroval tak dobre, ako moja TSka. Ale v zatackach vam auto ukazalo, preco to tak je. S Civicom si jednoducho clovek moze dovolit daleko viac, a auto ho necha.
Ale po tejto jazdne mi bolo ponuknute uz miesto vodica, tak som sa teda nechal presvedcit
Majitel Civicu okomentoval TSku ako charakterovo podobne auto, a v podstate mal pravdu. Rozhodne to nebolo totalne ine auto, ako bol Focus ST, ale predsa v istych veciach ine bolo.
Riadenie bolo krasne ostre, clovek nemusel tocit s volantom ako s komridlom, ako je to u mna, ale to nebolo pre mna na tom aute to najlepsie. Dokonca to nebola ani prevodvka. Ta bola uzasna, s krasnou kovovou hlavicou, prijemne tuha, presna, s kratuckymi drahami, po ktorych sa pohybovala skoro telepaticky. Vobec sa necudujem, ak si majitelia Hond vo vseobecnosti radia len tak, bez dovodu na skutocnu potrebu riadenia, toto je jednoducho precizna hodinarska praca, ktoru v Honde odviedli. A stale tvrdim, ze najradsej by som si ju namontoval do mojho auta
Ale to najlepsie bol pre mna pedal plynu. Civic ma narozdiel odo mna elektronicky plyn, ale tak ostra reakcia na jeho akekolvek zaplapnutie mi doslova vyrazila dych. Myslel som si ze u mna sa davaju medziplyny bezproblemov, ale toto prehodnocujem, a budem musiet skontrolovat, ci nahodou nemam nejake volnejsie lanko, pretoze reakcia Civicu na pridanie plynu bola doslova okamzita. Dokonale! No lenze toto by urcite nebolo mozne bez dobreho motora. A o tento nastastie v Civicu nie je nudza. Jeho dvojliter podobne ako moj miluje otacky, a podobne ako moj ponuka to najlepsie az v otackach, kam sa vacsina motorov ani len nedostane. Ale samozremne aj tu sa najdu rozdiely. Zatial co moj motor dostava adrenalinovu injekciu “az” v 6200 otackach, Civic pootoci vacku uz v 5400 otackach. Ale tu nasledovalo male sklamanie, nakolko u mna je prechod na ostru vacku naozaj velmi badatelny, clovek citi ako aj ine naladenie zvuku, tak aj jasne skokove navysenie krutaku. Pri Civicu bolo jasne badatelne prave to ine zvukove naladenie, ale ten “kopanec” (ak sa pri skoku 20 Nm da o nejakom kopanci hovorit) tu nebol, alebo nebol tak dobre badatelny. To bolo pre mna trochu sklamanim, ale chut motora ist za otackami v poslednej casti otackomeru to veru vobec neovplyvnilo, podobne ako u mna sa zacala rucicka otackomeru obmedzovacu za hranicou 8000 otacok blizit rychlejsie ako predtym. Navyse narozdiel odomna takto motor zotrva v zone VTECu 3000 otacok, zatial co ja v liftovej zone zostavam len otacok 2000. A preto s Civicom nie je nutne ist ani na nizsich prevodovych stupnoch uplne nakrv ako je to u mna, radit sa da aj bez oblizovania obmedzovaca
A ako som sa uz predtym dopocul, obmedzovac je nastaveny prisnejsie, ale hroza z Genesisu Coupe sa nastastie neopakovala.
Nakoniec este opat zabrdnem trochu do prakticnosti. Civic ma narozdiel od TSky len 3 dvere, navyse sedacky nemaju pamat, co je u takeho moderneho auta skoda. Plus si treba dat bacha, vzadu su sedacky len 2, a nie 3, nastastie maju aspon hlavove opierky, ktore u predchadzajucej generace Civicu Type-R nepochopitelne absentovali. Kazdopadne kufor ma Civic priam kolosalny, zmesti sa tam toho naozaj pozehnane, daleko viac ako do mojho. Auto navyse nezaprie novsi datum vyroby, a tak ma navyse kopec vybavy, ci uz bezpecnostnej (okrem prednych a bocnych aj hlavove airbagy), tak aj luxusnej (xenony, tempomat, radio na MP3, dvojzonova klima atd.), navyse sa unho da aj kompletne vypnut stabilizacia (skoda akurat ze trakcia a stabilizacia sa nedaju vypnut samostatne). Plus teda vyhlad z vozu docela trisnil. Spoiler uprostred zadneho okna a tie male klaustrofobicke bocne zadne okienka vodicovy moc nepomahaju.
A co si teda o „tajpare“ vo vseobocnosti myslim, v porovnani so svojim autom? Kamos ho ma ako druhe auto v rodine, a myslim ze toto je pre to auto idealne postavenie. Na kazdodenne jazdenie spolocne s mojou priatelkou, priapadne aj dalsimi kamaratmi by mi celkova tvrdost a jasne zameranie skor na jazdu na okruh a okresky asi vadilo. Moje auto je jednoducho pohodlnejsie, a vdaka tomu, ze je to jedine auto v rodine, je to parameter (nie len) pre mna velmi dolezity. Ale chapem, preco ludia tuziaci po vysoko otackovej atmosfere idu do Civicu, vsak aj mne, ked som prvy krat uvazoval nad kupou nejakeho mixeru ako prvy kandidat napadol „tajpar“. A svoju vynikajucu povest ostreho nacinia si u mna toto auto bez problemov obhajilo.
Chcelo by to od kazdeho rozku trosku
P.S. Fotky dodam, ale az trocha neskor, ked sa ku mne dostanu.
Kecali sme docela dlho, ale nakoniec muselo nevyhnutne prist k jazdam, bez toho to predsa nemohlo byt. Uz pri prvom razantnom zrychleni ale bolo jasne, ze Yaris ma na nas velky vykonovy defic, pri ceste do kopca musel uhnut Civicu, ktoreho tretinova vykonova vyhoda proti nemu sa jednoducho nedala popriet. Potom sme si auta postupne vymienali (ja som sa teda nezucastnil jazdy na Yarise, lebo uz som sa v nom viezol). Ale u mna bola pochopitelne jasna hviezda vecera Civic. Najprv som siel na mieste spolujazda, a nasledovne mi bolo ponuknute aj miesto vodica, a toto je ten typ ponuky, ktory sa jednoducho neodmieta
Takze aky bol Civic? V prvom rade daleko sportovejsi, ako Corolla. To bolo nepopieratelne uz z miesta spolujazdca. Bolo jasne vidiet, ze inzinieri Hondy dostali pri navrhu Civicu ine zadanie ako u Toyoty pri vyrobe TSky. A nenarazam teraz len na volbu karoserie.
V prvom rade pri sadnuti do Civicu opat udru do oci sedacky. Budem sa opakovat, ako v pripade Focusu ST, ale sedadla su v Civicu daleko lepsie ako u mna. V podstate skrupinove sedadla, ktore vas jednoducho v zatacne nepustia. Ale beda vam, ked ste nahodou troche sirsi, to by ste ich asi tak kladne nehodnotil, mna sa to nastastie netykalo. Oproti mojim boli vdaka konstrukcii menej pohodlne, ale pri tej kratkej jazde mi neprisli ako neznesitelne nepohodlne. Potom som si samozrejme vsimol pohodlia na palube, resp. jeho mensej miere ako u mna. Opat je vidiet, ze Civic mal byt a aj je menej kompromisne auto ako Corolla, ktora je perfektne usposobena ku kazdodennemu jazdeniu, plus ma ale navyse naozaj vykonny motor. Civic bol jednoducho uskakanejsi, a diery v ceste nefiltroval tak dobre, ako moja TSka. Ale v zatackach vam auto ukazalo, preco to tak je. S Civicom si jednoducho clovek moze dovolit daleko viac, a auto ho necha.
Ale po tejto jazdne mi bolo ponuknute uz miesto vodica, tak som sa teda nechal presvedcit
Riadenie bolo krasne ostre, clovek nemusel tocit s volantom ako s komridlom, ako je to u mna, ale to nebolo pre mna na tom aute to najlepsie. Dokonca to nebola ani prevodvka. Ta bola uzasna, s krasnou kovovou hlavicou, prijemne tuha, presna, s kratuckymi drahami, po ktorych sa pohybovala skoro telepaticky. Vobec sa necudujem, ak si majitelia Hond vo vseobecnosti radia len tak, bez dovodu na skutocnu potrebu riadenia, toto je jednoducho precizna hodinarska praca, ktoru v Honde odviedli. A stale tvrdim, ze najradsej by som si ju namontoval do mojho auta
Nakoniec este opat zabrdnem trochu do prakticnosti. Civic ma narozdiel od TSky len 3 dvere, navyse sedacky nemaju pamat, co je u takeho moderneho auta skoda. Plus si treba dat bacha, vzadu su sedacky len 2, a nie 3, nastastie maju aspon hlavove opierky, ktore u predchadzajucej generace Civicu Type-R nepochopitelne absentovali. Kazdopadne kufor ma Civic priam kolosalny, zmesti sa tam toho naozaj pozehnane, daleko viac ako do mojho. Auto navyse nezaprie novsi datum vyroby, a tak ma navyse kopec vybavy, ci uz bezpecnostnej (okrem prednych a bocnych aj hlavove airbagy), tak aj luxusnej (xenony, tempomat, radio na MP3, dvojzonova klima atd.), navyse sa unho da aj kompletne vypnut stabilizacia (skoda akurat ze trakcia a stabilizacia sa nedaju vypnut samostatne). Plus teda vyhlad z vozu docela trisnil. Spoiler uprostred zadneho okna a tie male klaustrofobicke bocne zadne okienka vodicovy moc nepomahaju.
A co si teda o „tajpare“ vo vseobocnosti myslim, v porovnani so svojim autom? Kamos ho ma ako druhe auto v rodine, a myslim ze toto je pre to auto idealne postavenie. Na kazdodenne jazdenie spolocne s mojou priatelkou, priapadne aj dalsimi kamaratmi by mi celkova tvrdost a jasne zameranie skor na jazdu na okruh a okresky asi vadilo. Moje auto je jednoducho pohodlnejsie, a vdaka tomu, ze je to jedine auto v rodine, je to parameter (nie len) pre mna velmi dolezity. Ale chapem, preco ludia tuziaci po vysoko otackovej atmosfere idu do Civicu, vsak aj mne, ked som prvy krat uvazoval nad kupou nejakeho mixeru ako prvy kandidat napadol „tajpar“. A svoju vynikajucu povest ostreho nacinia si u mna toto auto bez problemov obhajilo.
Chcelo by to od kazdeho rozku trosku
P.S. Fotky dodam, ale az trocha neskor, ked sa ku mne dostanu.
Naposledy upravil/-a Srandista v Pondelok, 29. Apríla 2013, 08:53, upravené celkom 1 krát.

Neucast na slalome trpko lutujem. Ste si uzili. TSka bola hlavny ozvucovatel, alebo ta skodovice prekricali?
Pekne spisany zazitok s tajparom. Je to fajn povozenie a v spravnych rukach drtivo rychly povoz. O prevodovke sme sa bavili, tu uz len ulozit do Sevre pri Parizi ako etalon dokonalej prevodovky. Lepsiu paku som v zivote nejazdil. S tym motorom nad 5400 RPM plne suhlasim. Jazdil som tajpar 2x (a to este v casoch, ked som nebol opojeny turbokrutakom, ale ma pohanalo skromne 4E-FE) a aj tak som bol z vrchnej casti otacok sklamany. Zvuku kopa, ale zatah za nim silne zaostaval. No a este si pamatam, ako ma pri brzdeni do prvej ostrej zacal predbiehat zadok. To som fakt necakal (stabilizacia bola plne zapnuta).
Pekne spisany zazitok s tajparom. Je to fajn povozenie a v spravnych rukach drtivo rychly povoz. O prevodovke sme sa bavili, tu uz len ulozit do Sevre pri Parizi ako etalon dokonalej prevodovky. Lepsiu paku som v zivote nejazdil. S tym motorom nad 5400 RPM plne suhlasim. Jazdil som tajpar 2x (a to este v casoch, ked som nebol opojeny turbokrutakom, ale ma pohanalo skromne 4E-FE) a aj tak som bol z vrchnej casti otacok sklamany. Zvuku kopa, ale zatah za nim silne zaostaval. No a este si pamatam, ako ma pri brzdeni do prvej ostrej zacal predbiehat zadok. To som fakt necakal (stabilizacia bola plne zapnuta).
auto: Fun Or Racing Daily in STyle with More Power 260 - 267hp a 398Nm bratm
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 18 neregistrovaných