Zatekanie cez čosi za tapacírom v kufri

všetko o tomto modeli

Moderátor: AndyGTP

dzordzie
panic
Dátum registrácie: Piatok, 16. Novembra 2012, 09:42

Zatekanie cez čosi za tapacírom v kufri

Príspevok od používateľa dzordzie » Sobota, 9. Marca 2013, 17:53

Ahoj, nevedel som ako nazvať túto tému tak to má takýto názov, ale vysvetlím. Mám Corollu E12 Hatchback. Pred mesiacom som spozoroval, že mám pod rezervou vodu....asi tak 2cm. Vypustil som ju a počítal som niečo na fóre, že to zateká cez svetlá. Tak až sa teraz oteplilo, vytiahol som auto a striekal vodu do všetkých špár okolo svetiel a kufra....v kufri ani kvapka. Ale nedalo mi to lebo som videl na ľavej strane pod plastom kde je trojuholník stopy od starej vody, asi vodný kameň alebo možno blatko. Tak som teda zhodil dole ten plast, dám ruku pod tapacír a vytiahol som tú šedú vatu alebo molitán či čo to je celý komplet mokrý, len voda z toho tiekla. Pokračoval som teda v rozrábaní a aby som to urýchlil, zistil som, že mi tam zateká cez tú plastovú vec čo je na obrázku. Konkrétne voda prejde okolo svetla a tam zatečie pod zadný nárazník a odtiaľ šup do vnútra cez ten biely plast, cez vrchnú stranu tam kde je to na obrázku označené. Dolu je vidno ako tam tečie voda. Je to hneď za kolesom, pod svetlom. Neviete čo to je, na čo to je a co s tým? Prípadne či sa to dá kúpiť nové? Ale predpokladám že je treba zhodiť nárazník. Chcem to čím skôr vyriešiť, aby mi to tam nehnilo keď zaprší. Ani umývať to nemôžem. Ďakujem za každú radu.

Obrázok

Obrázok
Toyota Corolla 1.4 VVT-i E12

Používateľov profilový obrázok
drgi
Vševed
Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
Kontaktovať používateľa:

Re: Zatekanie cez čosi za tapacírom v kufri

Príspevok od používateľa drgi » Sobota, 9. Marca 2013, 18:06

malo by to byt nejake 'vetratko', na odvetranie auta, aby mal kadial odchadzat prebytocny tlak v interieri.
cisto teoreticky sa mi vidi, ze ta vrchna cast je odchlipena, skus ju potiahnut dnu, a ked nebude drzat, tak ta caka rozoberanie naraznika a pretesnovanie silikonom, alebo kupa noveho.
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km

dzordzie
panic

Príspevok od používateľa dzordzie » Sobota, 9. Marca 2013, 18:21

Akurát som našiel na toyodiy že je to nejaký "ROOF SIDE VENTILATOR". Áno, je to odchlípnuté, celé je to nejaké krivé. Aj sa mi to potom podarilo vtiahnuť a zacvaknúť, ale nepomohlo a stále tadiaľ tečie. Dúfam že na toyodiy nemajú správne napísané ceny, pretože by ma to stálo asi 40€ :D Zhodiť nárazník je náročné?

grexos
Toyota guru
Dátum registrácie: Štvrtok, 8. Marca 2007, 10:27
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa grexos » Sobota, 9. Marca 2013, 18:42

Toyota si rada pyta u nas taketo palky. ale ked tak skus silikon ale radsej by som investoval na tvojom mieste alebo pohladat na vrakacoch
Corolla TE71 GT 2T-G
Previa TCR1 2TZ-FE
Yaris 2 1.3
Mazda 5 2i
Ex: Ford Cortina MK3, AE111L, H Stream 2.0, AE92L GTi

dzordzie
panic

Príspevok od používateľa dzordzie » Sobota, 9. Marca 2013, 19:19

a ako sa to správne volá? aby som vedel čo mám hladať.

smutok
Toyota guru
Dátum registrácie: Štvrtok, 13. Marca 2008, 15:12
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa smutok » Sobota, 9. Marca 2013, 20:14

Ja by som to nazval odvetravaciou klapkou ale boh vie ci sa to tak aj naozaj vola.
Osobne by som to pretesnil silikonom po okoli ale pokial sa to da vytahnut, tak obojstranna lepiaca paska a silikon.
Z vrakaca by som to nebral, lebo tam je otazka kolko by to vydrzalo a nove je podla mna zbytocne drahe na to aku funkciu to plni a hlavne ked je to len po obvode netesne. Inak mozno este tesnenie na okna by mohlo fungovat.
Zhodenie naraznika aspon na yarise bolo relativne v pohode az na dve zapadky ktore som skoro urval pri prvom zhodeni, ale pri druhom uz to islo v pohode.
Co som pozeral v repair manuale na sedan, tak ten ma v kufri sroby a potom uz len zdola zapadky a zadne zasterky. Tak zhod v kufri plast smerom k narazniku a pozri co tam vsetko je.
EE111 4EFE ATM3FC, LXH12 2L MTM, SCP10 1NZFE MTM5F, ACV30 2AZFE ATM, ZZE120 4ZZFE MTM5F, KSP90 1KRFE MTM5F, AE111 4AGE MTM6F, NDE180 1NDTV MTM6F, NSP130 1NRFE MTM6FS, ZRE181 1ZRFAE CVT, NHP130 1NZFXE CVT

Rampa89
panic
Dátum registrácie: Nedeľa, 1. Januára 2012, 12:05

Príspevok od používateľa Rampa89 » Sobota, 9. Marca 2013, 21:11

Já bych se spíš zaměřil na to, zda má kudy ta voda odcházet, tam dole v té kapse by měl být otvor a v něm takový plastový čudl, který musí být průchozí. Protože pokud ti to tam stojí, tak i když tu odvětrávací klapku po obvodu utěsníš, tak se ti tam může voda srážet sama od sebe a pokud si psal, že ti tam stála, tak to je podstatnější, aby měla kudy odcházet. Už jsem se setkal několikrát s těmi ucpanými otvory.

dzordzie
panic

Príspevok od používateľa dzordzie » Sobota, 9. Marca 2013, 21:16

Aha....no úplne dole v rohu je nanesený bordel z toho molitánu čo sa rozpadával od vody. Može byť pod tým ten čudl?

tomtoylc
panic
Dátum registrácie: Sobota, 9. Marca 2013, 09:45

Príspevok od používateľa tomtoylc » Pondelok, 11. Marca 2013, 18:13

je to vetrací otvor na vyrovnanie vlhkosti (a si aj tlaku)
... Rampa89 to napísal dobre ... pozrieť ten otvor na odtekanie a to miesto kde zateká najlepšie zatmeliť
... je zbytočné kupovať nový ... a ta cena , to nebude blbosť ... stojí to 40€ ako tam píšu
... mimochodom ta ,,šedá vata,, by mala byť ako zábrana proti prenikaniu nežiadúceho hluku z vonku
Land Cruiser family :arrow: : EX: HJ60 , KZJ 70 VX , KZJ 70 LX ,HDJ 80 VX ,KDJ 150 Executive , EX: LJ70 LX
Obrázok

dzordzie
panic

Príspevok od používateľa dzordzie » Pondelok, 11. Marca 2013, 21:19

OK tak zajtra sa na to pozriem. A môžem to zasilikónovať alebo zatmeliť hocičím?? Alebo musí byť nejaký špeciálny čo neleptá plasty?
Aj som myslel, že je to na odhlučnenie ta vata, ale tú rozmočenú tam už dávať nebudem. To je len taký 20 cm veľký kúsok, to tam chýbať moc nebude.

tomas21
začiatočník
Dátum registrácie: Streda, 5. Decembra 2007, 23:12

Príspevok od používateľa tomas21 » Pondelok, 11. Marca 2013, 22:32

v prvom rade je tam pokrceny plech ;-) takze preto sa ten vetrak uvolnil a netesni. prilepil by som to lepidlom na celne skla.

tomtoylc
panic
Dátum registrácie: Sobota, 9. Marca 2013, 09:45

Príspevok od používateľa tomtoylc » Pondelok, 11. Marca 2013, 22:44

tak dobrý bude asi nejaký vodeodolný silikón ... a tie nezvyknú rozleptať plast ... alebo ako hovorí tomas21
Land Cruiser family :arrow: : EX: HJ60 , KZJ 70 VX , KZJ 70 LX ,HDJ 80 VX ,KDJ 150 Executive , EX: LJ70 LX
Obrázok

Legon
Toyota guru
Dátum registrácie: Nedeľa, 22. Júna 2008, 02:58
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Legon » Pondelok, 11. Marca 2013, 23:50

ja by som dal Neutralny silikon, ten pouzivaju aj klampiari na ryny a plechove strechy, nesposobuje totiz oxidaciu plechov.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných