moschino-Lexus IS200

Sekcia pre členov fóra
Pravidlá fóra
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
Používateľov profilový obrázok
kracken
toyoťák
Dátum registrácie: Utorok, 25. Augusta 2009, 08:55

Re: moschino-Lexus IS200

Príspevok od používateľa kracken » Streda, 17. Októbra 2012, 21:38

... mozno tresnem aj ja... :) nie je to ako pri Eckovych mercedesoch, ze tam vyhrievanie zrkadiel bezi furt? len ked je teplo a sucho, tak nikoho nenapadne to skusat...
„ıɯɐɥou ǝɹoɥ ǝɾ ʇoʍız ɾoɯ ʎlǝɔ ǝz ʇıɔod ɯɐɯ ʎpǝʞǝıu”

Bebo
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 1. Júla 2009, 14:36

Príspevok od používateľa Bebo » Streda, 17. Októbra 2012, 21:57

moschino napísal:Inak co mi chyba tak to su sklapatelne zrkadla pri cuvani ako mas ty....
Tak na tie zrkadla som si velmi rychlo zvykol :) a tesi ma na nich aj to, ze maju pamat. Btw, v CT200h co maju rodicia sa pri spiatocke tiez nesklopia.
Toyota RAV4 Hybrid AWD Selection
Toyota Previa 2,4 XL

moschino
lexusák
Dátum registrácie: Nedeľa, 7. Júna 2009, 23:00

Príspevok od používateľa moschino » Streda, 17. Októbra 2012, 22:07

Tie zrkadla nejdu stale-skusal som :-) ci je to sposobene vlhkom to neviem...lebo vzdy pouzijem stierace...
A teda zrkadlo by bolo vrele. A dazdovy senzor sa nedaval
Sklapatelne spetaky maju vsetky verzie mal som na mysli pri cuvani. Ja ich teda uz vzdy skapam kedze parkujem pri obrubniku....
EX: TOYOTA Corolla E11

ist das auto und LEXUS!

moschino
lexusák

Príspevok od používateľa moschino » Piatok, 19. Októbra 2012, 13:04

Dnes som konecne isiel spravit geometriu na galvaniho a mozem len odporucit pana Buzgoviča. Pri pohladne na neho ako pracuje a ako si dava zalezat na kvalite prace je v dnesnej dobe neuveritelny :mrgreen:
:evil: a aj napriek vymene silenblokov vrzga moj Lex ako stara skodovka :neutral:

ist das auto und LEXUS!

spider207
Vševed
Dátum registrácie: Nedeľa, 10. Mája 2009, 15:57

Príspevok od používateľa spider207 » Piatok, 19. Októbra 2012, 18:46

ako sa prejavuje to vrzganie a kedy? tusim ci cosi kedysi spominal, ale ci sa nieco nezmenilo..

moschino
lexusák

Príspevok od používateľa moschino » Piatok, 19. Októbra 2012, 22:59

zmenilo sa :D ze to vrzga cim dalej tim viac.... napr pri prudkom rozbehu, pri nerovnostiah, pri prudkej 90 stupnovej zakrute a 40-50 km/h..... proste ked sa spodne rameno napravy pohybuje hore alebo dole? nooo a teda som sa rozhodol ze vymenim brzdy a idem zas menit silenblok-musim :(
ale momentalne ma to ,,netrapi,, mam 1500 kilometrovy track nahodeny v navigacii zo smerom nemecko takze drzte si chlapi zatial :mrgreen:

ist das auto und LEXUS!

moschino
lexusák

Príspevok od používateľa moschino » Streda, 24. Októbra 2012, 15:18

7:10 smer rakúsky Parndorf a nádherná cena benzínu 1,439 prepĺňam nádrž a vyrážame na cestu po nemecku s prvým cieľom Oberzalzberg, ktorý je vzdialený asi 15km od Salzburgu. Po prekročení nemeckých hraníc sa nám tvoria prvé zákruty ktoré prerastajú k asi osem kilometrovému úseku serpentín lemovaných krásnou jesennou prírodou. Po jemnom klesaní prichádzame do bývalého fašistického sídla s novovybudovaným múzeom s názvom ,,Dokumentation Obersalzberg,, v ktorom si kupujeme lístky na autobus ktorý nás vyváža po úzkej ceste lemovanej len dreveným zábradlým a s asi tristometrovými zrázmi na Kehelsteinhaus (orlie hniezdo).

Obrázok Obrázok

Po príchode si nechávame oraziť lístok s časom spiatočnej cesty a prechádzame tunelom k 124 metrov vysokému výťahu ktorý nás vyvezie na vrch s ktorého sa nám otvárajú výhľady naozaj ako s orlieho hniezda. Po asi dvoch hodinách ktoré bohato stačia na prehliadku sadáme spať do autobusu ktorý nás zvezie spať na parkovisko.
Druhým cieľom je jazero Konigssee ktoré je vzdialene asi 15km od Obersalzberg-u. Toto jazero sa nachádza v národnom parku Bechestgaden a radí sa k jednému s najväčších a najkrajších v nemecku. Po rýchlom oživení si spomienok s pred roku sadáme do auta a konečne smerujeme na mnou vytúženú nemeckú diaľnicu. S počiatku som aj ,,smutný,, lebo asi do 20 kilometrov od rakúska sú samé obmedzenia rýchlosti a kvalita cesty je naozaj ,,úbohá,,, ale po prejdení tohoto úseku som si konečne prišiel na svoje aj keď to stále nebolo ono kedže A8 je vcelku dosť kľukatá asi až po jazero Chimsee kde som konečne vyskúšal čo to mam za auto....

Obrázok Obrázok

Po krátkej pauzičke pri jazere pokračujeme A8 a schádzame na kúpeľné mesto Bad Tolz ktoré prechádzame v zápchach skrz početným opravám ciest. Cesta sa kľukatí nemeckým vidiekom a privádza nás na naozaj kvalitnú diaľnicu A95 ktorá konči skoro až v Garmich Partenkirchen pri ktorom odbáčame na Oberau s ktorého vedie naozaj slušná úzka asi 10km dlhá cesta do nášho cieľu Oberammergau v srdci Ammergauských Alp.
Druhý deň ráno sa zobúdzame po rýchlych ranajkách a mojom oprašovaní nemčiny sadáme do auta zo smerom Hohenschwangau a zámkom Neuschwanstein na ktorom žil kráľ Ludwig II. Von Bayern.

Obrázok Obrázok

Po prehliadke zámku a obede ktorý stál za.... smerujeme cez rakúske hranice a prechod Fussen späť do nemecka okolo nádherného jazera Plansee a po ešte krajšiej ceste plnej motorkárov kde zákruta strieda zákrutu do nádherného zámku so záhradou Linderhoff ktorý je len na skok od Oberammergau.

Tretí deň ráno po úžasných ranajkách sa vyberáme cez Garmisch Partenkirchen k jazeru Eibsse od ktorého vedie zubačka až do výšky 2600mnm pričom sa asi 30minút vezieme cez tunel. Po príchode na vrchnú stanicu sadáme na lanovku ktorá nás zvezie až do výšky 2962mnm odkiaľ sa nám naskytne naozaj dokonalý výhľad na celé alpy.

Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok

Štvrtý deň hneď ráno ťukám do navigácie nejakú tú trasu a napadol ma Mariazell. Nikdy som v nom nebol tak prečo nie...a to som nevedel ešte aký bič som si na seba uplietol! Cestu s Oberammergau do Salzburgu sme už dobre poznali a aj tú rakúsku A10 so Salzburgu na ktorej som odbočil na Liezen.

Obrázok Obrázok Obrázok

Cesta do tohto mesta bola v skutku famózna rýchla s kvalitným asvaltom no trochu plnšia, ale to vôbec nevadilo skôr bola to krásna zmena po diaľnici, ale to som ešte netušil čo ma čaká.
Nádherná cesta Liezen-Mariazell dlhá asi 117km a trvajúca 2 hodiny, cesta na ktorej sme stretli asi 10 aut, cesta ktorá vedie srdcom álp, cesta na ktorej niet skoro rovného úseku a na ktorej už v polovici som si vravel že som poriadný blbec, aj keď to bolo podla mňa sposobené tým že sme už cestovali 5hodín...

Obrázok Obrázok
Obrázok Obrázok

a ku koncu cesty keď si človek povie že to už nemôže byt horšie prídu ostré vracáky a pomalé ostré zákruty samé prehadzovačky ktoré vyusťujú do nádherného mestečka Mariazell (ktoré niekomu nedá nič niekomu veľa) s ktorého vedie späť do civilizácie rovnaká cesta cez mestečko Annaberg do St. Polten-u a diaľnicou späť na slovensko.

postrehy z cesty:
rakušania a nemci jazdia medzimesto 90 aj keď môžu 100
rakúska A1 je otrasná naša R1 Pribina je naozaj kvalitnejšia prisudzujem to že máme asvaltovú cestu a oni betónovu či akú
v nemecku sa človek naobeduje asi za 10 euro čo som vôbec nečakal

Lexusik nesklamal aj ked ložisko prevodovky hlavne v stúpaniach hrkotalo. a chcem sa vás spýtať: idem cestou necestou plynulo nezávislo na rýchlosti pustím plyn ,,trhne,, autom. to prisudzujem brzdnému účinku motora, len keď znova stlačím plyn aj keď jemne trhne znova autom.... a to sa chcem spýtať či to je sviečkami, alebo čím? Vzduchový filter som čistil, sviečky sú tam asi 50000km, spotreba je normálna 8,5 l/100km čo som teraz spravil, voľnobeh je pravidelný, maximálku som spravil 203km/h
Naposledy upravil/-a moschino v Nedeľa, 5. Mája 2013, 15:15, upravené celkom 11 krát.

ist das auto und LEXUS!

C3rn0
začiatočník
Dátum registrácie: Utorok, 20. Marca 2007, 09:30
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa C3rn0 » Streda, 24. Októbra 2012, 17:12

Super text. KLudne by sa tu takehoto podobneho viac uzivilo ;).
A k problemu na konci, uplne naslepo, svieckove kable by to mohli byt, ak nie sviecky. Tych 50 000km je uz dost, takze by som menil najprv sviecky.

AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

Príspevok od používateľa AndyGTP » Streda, 24. Októbra 2012, 18:23

s tym trhanim to riesim aj ja na AE86, ale tam to smeruje skor k vôli na pohybovom ustrojenstve: na trase prevodovka - kardan - ulozenie v diferenciali. Po dnesnych telefonatoch to skor vyzera na vstup kardanu do LSD a ulozenie kardanu pri tzv. hruske LSD. U teba to vyzera podobne, ale mozno to ide len od motora, zalezi kde to citis na aute. ci od podvozku/hnacieho ustrojenstva, alebo je to motoricke a vykonove trhnutie skor.

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

Gabriel Nagy
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Streda, 24. Októbra 2012, 18:25

mne to robi tiez, ale len tak jemne, ze proste citim, ze tam mam kardan :-) to aby sa nezabudlo, ze sa jazdi zo zadokolkou :-D
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE? :-D

moschino
lexusák

Príspevok od používateľa moschino » Streda, 24. Októbra 2012, 18:46

mnooo ďakujem za pochvalu, rad by som písal aj viac no v rakúsku okolo Salzburgu som tankoval za 1,659 a nemecko som vynechal radšej.... sviečkové kable nemám, ale teda na trase
A, sviečky, palivový filter, snímač polohy plynového pedálu čomu ale odporuje to že sviečky musia vydržať min 90000 kedže sú s veľkou pravdepodobnosťou irídiové kedže platinové by už neboli
B, na druhej ceste ako píše Andy niečo okolo trasy od spojky po kolesa čomu som tiež naklonený kedže ložisko prevodovky má už nejakú vôľu kedže trošku huči.
ďalej pri zaradení jednotky počujem take jemné buchnutie s diferenciálu čo som tu niekde čítal že je to bežné myslím že Cahir to mal na miate a aj na lexe to počuje ak sa nemýlim ak to písal on....

a teda ešte taký postreh robilo to a vlastne dosť to myslím že pomôže robí to hlavne pri dlhej jazde tu v meste som to skoro vôbec ani necítil žeby to robilo....
takže asi najskôr sviečky alebo vaše názory?

ist das auto und LEXUS!

moschino
lexusák

Príspevok od používateľa moschino » Streda, 24. Októbra 2012, 19:00

A zabudol som vo výske 2600mnm :mrgreen:
Obrázok

ist das auto und LEXUS!

AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

Príspevok od používateľa AndyGTP » Štvrtok, 25. Októbra 2012, 00:19

Gabo to skvele napisal, presne aby sme nezabudli ze jazdime so zadokolkou a s kardanom! avsak na AE86 mi to uz naozaj robi sakramentsky kraval.. IS300 je zatial jedna basen, az na odpalene tycky stabilizatora, ktore umreli po prechode zeleznou oponou do ČSSR.

este by som si tipol, ze budu rozdiely medzi manual + kardan + diff a automat + kardan + diff. Mam taky pocit, ze v tom manuale to budete mat horsie, resp. viac citit tie otrasy pri uberani a pridavani.

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

Gabriel Nagy
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Štvrtok, 25. Októbra 2012, 09:32

"pri prechode zeleznou oponou" :lol: :lol: :lol:
urcite manual bude viacej citit
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE? :-D

moschino
lexusák

Príspevok od používateľa moschino » Štvrtok, 25. Októbra 2012, 15:15

:lol: snad to budu len tycky.... ja som si to povodne myslel tiez a po ich vymene som zistil ze mam silenbloky vtahu.....
inak k referencii na yamato tycky ti musim Andy povedat ze su super a stale drzia a to uz ich mam asi 20000km, jednen rok, jedno mesto:)

k svieckam: ake mate skusenosti a aky je rozdiel medzi svieckami denso iridium power a denso iridium plug? (okrem ceny)

ist das auto und LEXUS!

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní