Pokles vykonu a nerovnomerne otacky - E11
Moderátor: AndyGTP
- Srandista
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Nedeľa, 26. Júla 2009, 13:46
Pokles vykonu a nerovnomerne otacky - E11
Ahojte. V poslednej dobe pozorujem na svojom aute jeden problem, myslel som, ze ho budem ignorovat do zrazu a necham si to vami diagnostikovat priamo na mieste, ale zacalo ma to tak stvat, ze si vami necham poradit uz teraz. Co je vo veci?
Po nastartovani auta ma motor velmi nekludny beh, ked otacky klesnu na klasicke prevadzkove, pri ktorych predtym auto bolo tichucke a perfektne sa z nich rozbiehalo, teraz sa auto docela trase, a sem tam ako keby kuckalo.
S tym sa dalej nesie aj dalsi problem, a to je strata vykonu. Predtym auto plynule zatahovalo, tesne pred 2 tisicami bolo citit, akoby auto chytilo ten spravny dych a az do obmedzovaca tahalo uplne plynulo ako spravna atmosfera. Ked vsak teraz zoslapnem kedykolvek pod 3 tisicmi plyn, tak motor akokeby chcel tocit, ale daco mu v tom branilo, (velmi) pomaly sa dopracuje niekam ku 2500-3000 otackam a vtedy dostanem kopanec, kedy auto zacne tahat, akoby som mal turbomotor. Ale prisaham, ze som na tu svoju 4E-FE ziadne turbo nemontoval. S tym, ze toto sa deje na lubovolnom prevodovom stupni, rozhodujuce su otacky.
Neviem teda co moze byt vo veci a je to docela obtazujuce, auto docela trase a v mnou predtym pouzivanych otackach nema vobec ziaden tah, co je hlavne pri predbiehani uplne zle. Navyse ani normalne kludne pouzivanie nie je uplne ok, a aby som auta kuse tocil nad 3000 otackami, na to nemam peniaze.
Budem vdacny za akekolvek rady.
Po nastartovani auta ma motor velmi nekludny beh, ked otacky klesnu na klasicke prevadzkove, pri ktorych predtym auto bolo tichucke a perfektne sa z nich rozbiehalo, teraz sa auto docela trase, a sem tam ako keby kuckalo.
S tym sa dalej nesie aj dalsi problem, a to je strata vykonu. Predtym auto plynule zatahovalo, tesne pred 2 tisicami bolo citit, akoby auto chytilo ten spravny dych a az do obmedzovaca tahalo uplne plynulo ako spravna atmosfera. Ked vsak teraz zoslapnem kedykolvek pod 3 tisicmi plyn, tak motor akokeby chcel tocit, ale daco mu v tom branilo, (velmi) pomaly sa dopracuje niekam ku 2500-3000 otackam a vtedy dostanem kopanec, kedy auto zacne tahat, akoby som mal turbomotor. Ale prisaham, ze som na tu svoju 4E-FE ziadne turbo nemontoval. S tym, ze toto sa deje na lubovolnom prevodovom stupni, rozhodujuce su otacky.
Neviem teda co moze byt vo veci a je to docela obtazujuce, auto docela trase a v mnou predtym pouzivanych otackach nema vobec ziaden tah, co je hlavne pri predbiehani uplne zle. Navyse ani normalne kludne pouzivanie nie je uplne ok, a aby som auta kuse tocil nad 3000 otackami, na to nemam peniaze.
Budem vdacny za akekolvek rady.
Hyundai i30 1.5 T-GDI 2022, cervena
Toyota Corolla 1.8 TS 2003, cervena
Ex: Toyota Corolla 1.3 G6 1998, cervena
Family: Toyota Yaris 1.3 2006, modra metaliza

- smutok
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Štvrtok, 13. Marca 2008, 15:12
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pokles vykonu a nerovnomerne otacky - E11
Zacal by som svieckami a kablami. Potom palivovy filter ale ten by mal sposobovat problemy skor vo vyssich otackach. A pre istotu skontrolovat ak vzduchovy filter. No a pokial to nebude nic zo spominaneho, tak treba uz serioznejsie hladat.
EE111 4EFE ATM3FC, LXH12 2L MTM, SCP10 1NZFE MTM5F, ACV30 2AZFE ATM, ZZE120 4ZZFE MTM5F, KSP90 1KRFE MTM5F, AE111 4AGE MTM6F, NDE180 1NDTV MTM6F, NSP130 1NRFE MTM6FS, ZRE181 1ZRFAE CVT, NHP130 1NZFXE CVT
- Srandista
- Toyota guru
Chcel som si vyblikat pripadnu chybu (kontrolka engine check sa mi sice nerozvietila, ale bolo mi poradene to skusit), chcel som postupovat podla tohoto navodu, lenze vobec neviem, ako mam uplne zavriet skrtiacu klapku (paka skrtiacej klapky sa musi opierat o dorazovu skrutku).
Kontrolka po zapojeni kablu v diagnostickej zasuvke stale len v pravidelnych intervaloch blikala, bez akeho kolvek dlhsieho prerusenia. Mozem vobec daco vyblikat, ak mi kontrolka predtym nesvietila?
Kontrolka po zapojeni kablu v diagnostickej zasuvke stale len v pravidelnych intervaloch blikala, bez akeho kolvek dlhsieho prerusenia. Mozem vobec daco vyblikat, ak mi kontrolka predtym nesvietila?

- smutok
- Toyota guru
Pokial viem, tak ti zobrazuje aktualne zaznamenane chyby, takze asi nic nevyblikas ked ti nesvietila.
EE111 4EFE ATM3FC, LXH12 2L MTM, SCP10 1NZFE MTM5F, ACV30 2AZFE ATM, ZZE120 4ZZFE MTM5F, KSP90 1KRFE MTM5F, AE111 4AGE MTM6F, NDE180 1NDTV MTM6F, NSP130 1NRFE MTM6FS, ZRE181 1ZRFAE CVT, NHP130 1NZFXE CVT
- ondrik
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Sobota, 14. Mája 2005, 08:57
Sak skrtiacu klapku mas normalne zavretu, pokial nestojis na plyne alebo nemas pridrhnute lanko niekde. Nema byt preco pootvorena. Pokial ano, skus z nej odpojit plynove lanko. To by malo byt v normalnom stave jemne volne...
klasicky skus vystriekat klapku cisticom, pozriet ci v nej nie je nejaky bordel, ci sa plynulo otvara-zatvara, ci nedrhne kdesi. Vzduchovu cestu po klapku pozri, napr. nasate listie pred filtrom
Cekni kable svieckove, ci maju spravny odpor, pripadne niekde v tme ci sa niekde okolo nich "neiskri".
No a ak mas ako, tak pozri sviecky, ci su neni zanesene niecim, skontroluj predzapal, tlak v palivovej sustave, (to mozes aj cez konektor, spojit FP a B+, zatoc klucikom na ON a budes pocut ci zopne cerpadlo a skus ci je palivova hadicka tvrda).
To je asi tak vsetko co ma napada z "domacej diagnostiky"
klasicky skus vystriekat klapku cisticom, pozriet ci v nej nie je nejaky bordel, ci sa plynulo otvara-zatvara, ci nedrhne kdesi. Vzduchovu cestu po klapku pozri, napr. nasate listie pred filtrom
No a ak mas ako, tak pozri sviecky, ci su neni zanesene niecim, skontroluj predzapal, tlak v palivovej sustave, (to mozes aj cez konektor, spojit FP a B+, zatoc klucikom na ON a budes pocut ci zopne cerpadlo a skus ci je palivova hadicka tvrda).
To je asi tak vsetko co ma napada z "domacej diagnostiky"
Prius 2012 hybrid + LPG... lacnejsie to uz nejde 
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Ex-Celica 92 1,6 STi 4A-FE
Ex-Corolla 89 5dHB 1,6 GL 4A-F
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
- Srandista
- Toyota guru
Skusil som postupne vytahovat svieckove kable, ci nahodou nejdem len na 3 valce, ale zda sa ze nie.
Vsimol som si ale jednu vec, ze vzdy ked na volnobehu poklesnu otacky, ozve sa z motoru "tsss", ako keby unikal vzduch alebo daco podobne.
Natocil som to na video, dokonca mi pride, ze ide o rovnaky zvuk, ako ked sa motor vypina a "vydychne". Moze to k dacomu ukazovat?
http://youtu.be/0HxI-UnLQBo
Este jedna vec ma napadla. Pride mi, akoby auto malo vo vsetkych rezimoch nizsie otacky, ako malo predtym, tak o 100-200. Na volnobeh som maval tak okolo 600-700 po zahriati motora, teraz sa snazi ist este nizsie, a po meste na 4 pri 50 km/h sa auto toci okolo 1700, predtym tusim tocilo blizsie k 2000. Kazdopadne problem je sice pravidelny, stava sa to pri kazdom stupni (dokonca aj na 1 je to sem tam citit), ale pri zrychlovani pominie vzdy inokedy, uz sa mi pri testovani stalo, ze motor zacal tahat az okolo 4500 otacok, vacsinou sa ale chyti skorej, tak okolo 3000, ale ani to nie je normalne, a vzdy pri preichode tym "zlym" pasmom pri zrychlovani kope...
Vsimol som si ale jednu vec, ze vzdy ked na volnobehu poklesnu otacky, ozve sa z motoru "tsss", ako keby unikal vzduch alebo daco podobne.
Natocil som to na video, dokonca mi pride, ze ide o rovnaky zvuk, ako ked sa motor vypina a "vydychne". Moze to k dacomu ukazovat?
http://youtu.be/0HxI-UnLQBo
Este jedna vec ma napadla. Pride mi, akoby auto malo vo vsetkych rezimoch nizsie otacky, ako malo predtym, tak o 100-200. Na volnobeh som maval tak okolo 600-700 po zahriati motora, teraz sa snazi ist este nizsie, a po meste na 4 pri 50 km/h sa auto toci okolo 1700, predtym tusim tocilo blizsie k 2000. Kazdopadne problem je sice pravidelny, stava sa to pri kazdom stupni (dokonca aj na 1 je to sem tam citit), ale pri zrychlovani pominie vzdy inokedy, uz sa mi pri testovani stalo, ze motor zacal tahat az okolo 4500 otacok, vacsinou sa ale chyti skorej, tak okolo 3000, ale ani to nie je normalne, a vzdy pri preichode tym "zlym" pasmom pri zrychlovani kope...

- chmelo
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29
Niesom si celkom istý, ale podobnú vec sme riešili s kamarátom na jeho 4E-FE v E11ke pred pár rokmi....skús pozrieť hadičky z víka ventilov do sania....ak si dobre pamätám, tak tam bol taký plastový bazmek, niečo ako spätná klapka, ktorá púšťala podtlak len jedným smerom....viem, že sme s tým čosi maturovali a pri odpojení jednej hadičky bol ten zvuk výraznejší a keď som ten výstup - trubku na víku ventilov, na ktorej bola hadička nasunutá zapchal priložením prsta, tak to prestalo....skús s tým pomaturovať a prečistiť....držím palce 
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
- ondrik
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Sobota, 14. Mája 2005, 08:57
otacky ti nezakolisu ked to "tsss"-kne? Vo vyfuku nebafne?
Mne robilo nieco podobne, skontroluj predzapal...
Mne robilo nieco podobne, skontroluj predzapal...
Prius 2012 hybrid + LPG... lacnejsie to uz nejde 
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
- Srandista
- Toyota guru
Tak ludia, musim sa vam podakovat za vsetky rady, nakoniec to ale podla vsetkeho vymenila "banalna" vymena sviecok, ku ktorej som sa odhodlaval uz vyse stvrt roka... Kazdopadne auto opat taha ako ma, ziaden kopanec pri 3000+ otackach (skoro som uz zabudol, ako krasne linearne dokaze tahat stara dobra atmosfera)...

- Srandista
- Toyota guru
Tak ludia, bohuzial, ako sa spieva v jednej slovenskej skladbe, "moja radost bola ale prilis skora...", tak aj ja musim povedat, ze problem nezmizol.
Neprejavuje sa sice tak silno ako predtym, ale zacalo sa to prejavovat opat, a pride mi, ze to ma zhorsujucu sa tendenciu.
Po vymene sviecok totiz uplne zmizol problem s volnobehom, a problem s vykonom sa ozaj prejavoval len pod 2000 otacokami.
Momentalne ale opat kusa hapruje volnobeh, a problem s vykonom sa v mensej miere prejavuje opat. Tym chcem hlavne povedat, ze pod 2000 otacokami mozem naozaj iba "hladkat" pedal plynu, inak sa auto zacne na prikaz k zrychleniu docela silno cukat, a pri vyssich otackach si mozem odovolit ist tak na pol plynu, inak opat zacne, nie az take vyrazne, cukanie, a akoby priduseny vykon.
Jazdit sa s tym kazdopadne da, aj ked o plynulej jazde nemoze byt moc rec. Kazdopadne na zraz dojdem, dufam ze sa najde nejaka dobra dusa a poradi mi, kam asi zamerat pohlad a usilie.
Neprejavuje sa sice tak silno ako predtym, ale zacalo sa to prejavovat opat, a pride mi, ze to ma zhorsujucu sa tendenciu.
Po vymene sviecok totiz uplne zmizol problem s volnobehom, a problem s vykonom sa ozaj prejavoval len pod 2000 otacokami.
Momentalne ale opat kusa hapruje volnobeh, a problem s vykonom sa v mensej miere prejavuje opat. Tym chcem hlavne povedat, ze pod 2000 otacokami mozem naozaj iba "hladkat" pedal plynu, inak sa auto zacne na prikaz k zrychleniu docela silno cukat, a pri vyssich otackach si mozem odovolit ist tak na pol plynu, inak opat zacne, nie az take vyrazne, cukanie, a akoby priduseny vykon.
Jazdit sa s tym kazdopadne da, aj ked o plynulej jazde nemoze byt moc rec. Kazdopadne na zraz dojdem, dufam ze sa najde nejaka dobra dusa a poradi mi, kam asi zamerat pohlad a usilie.

- smutok
- Toyota guru
Palivovy a vzduchovy filtre si kedy naposledy menil? A skus este premerat svieckove kable ci su ok.
- Srandista
- Toyota guru
Vzduchovy filter som menil asi pred stvrt rokom, spolu s olejom. Palivovy budem brat od Nipponcars, snad sa k tomu dostanem na zraze uz.

Ahoj, a čo tak čidlo množstva nasavaného vzduchu, ked som poreboval zrýchliť hlavne pri predbiehaní tak to vobec netahalo, niekedy mi to dalo 190 km/h inokedy ledva 160 km/h, tiež som vymenil sviečky,filtre, skontroloval palivové čerpadlo a nakoniec to bolo to čidlo, ale žralo to o liter paliva menej 
Toyota Corolla G6 1,6 VVT-i 81kw
motor 3ZZ-FE
motor 3ZZ-FE
- Srandista
- Toyota guru
Tak, zda sa, ze tentokrat sa mi uz naozaj podarilo kapnut na samotny problem s motorom.
Skusali sme s kamosom rozne svieckove kable, a ked sme vyskusali jeho 100% funkcnu sadu, tak auto islo ako nove! To si ani nevbiete predstavit ten pocit, ktory som zazival, ked som do mierneho kopca siel na 4 a auto nie len ze necukalo, ale plynule zrychlovalo. Takze pri najblizsej navsteve slovenska kupujem od chalanov z NipponCars nove kable, a snad budem moct na tieto nie prave radostne chvile zo zivota svojho auta zabudnut.
Velke vdaka patri Rampovi89, ktory napriek uspesnemu predaju auta na mna nezabudol a ochotne mi pri malych problemoch pomaha a samozrejme aj vsetkym Vam, ktory ste sa mi rovnako snazili pomoct. Dakujem!
Skusali sme s kamosom rozne svieckove kable, a ked sme vyskusali jeho 100% funkcnu sadu, tak auto islo ako nove! To si ani nevbiete predstavit ten pocit, ktory som zazival, ked som do mierneho kopca siel na 4 a auto nie len ze necukalo, ale plynule zrychlovalo. Takze pri najblizsej navsteve slovenska kupujem od chalanov z NipponCars nove kable, a snad budem moct na tieto nie prave radostne chvile zo zivota svojho auta zabudnut.
Velke vdaka patri Rampovi89, ktory napriek uspesnemu predaju auta na mna nezabudol a ochotne mi pri malych problemoch pomaha a samozrejme aj vsetkym Vam, ktory ste sa mi rovnako snazili pomoct. Dakujem!

-
drobecpd
- panic
- Dátum registrácie: Pondelok, 23. Marca 2009, 16:34
Ahojte, mam rovnaky problem, ako Srandista, ale ja ho mam na E12tke. Takze ja nemam svieckove kable, ale indukcne cievky. Samozrejme aj tie su nakablovane, ale tie kable sa zjavne nemenia, lebo su akosi 'zbuzirkovane' dokopy este s niecim a idu niekam do prec a nevyzera, ze by som ich mohol odpojit a vymenit
Prosim skuste mi poradit, co by to mohlo sposobovat, pretoze radost z jazdy to uz urcite nie je...
Este doplnim:
-mam nove sviecky
-novy vzduchovy filter
-nemoze to byt palivovy filter, ani cerpadlo, lebo mi to robi aj ked ma prepne do LPG
-z druhej E12 som vymenil vsetky indukcne cievky na skusku a stale to bolo zle (a druha E12 na nich frci bez problemov)
Problem je nachlp rovnaky s tym, ktory tu srandista opisuje, teda
- pri nizsich otackach netaha a ked mu slapnem, tak jemne cuka (a niekedy si trhne aj celkom slusne)
- ma iny zvuk, akoby tam nieco sycalo navyse, co tam predtym nebolo
- pri studenom motore to nerobi, ked sa zohreje, zacne sa to
- autom trochu trase (vibracie od motora), co pred tym nebolo }citit na volnobehu, ked stojim, ale aj za jazdy
- kontrolka motora nesvieti
Prosim, skuste poradit...dakujem
Prosim skuste mi poradit, co by to mohlo sposobovat, pretoze radost z jazdy to uz urcite nie je...
Este doplnim:
-mam nove sviecky
-novy vzduchovy filter
-nemoze to byt palivovy filter, ani cerpadlo, lebo mi to robi aj ked ma prepne do LPG
-z druhej E12 som vymenil vsetky indukcne cievky na skusku a stale to bolo zle (a druha E12 na nich frci bez problemov)
Problem je nachlp rovnaky s tym, ktory tu srandista opisuje, teda
- pri nizsich otackach netaha a ked mu slapnem, tak jemne cuka (a niekedy si trhne aj celkom slusne)
- ma iny zvuk, akoby tam nieco sycalo navyse, co tam predtym nebolo
- pri studenom motore to nerobi, ked sa zohreje, zacne sa to
- autom trochu trase (vibracie od motora), co pred tym nebolo }citit na volnobehu, ked stojim, ale aj za jazdy
- kontrolka motora nesvieti
Prosim, skuste poradit...dakujem
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 15 neregistrovaných