Po kupe Aurisu (1.4/71kW/4ZZ-FE, r.v.2008) pre manzelku som zistil zaujimavu vec, ze sa da nastartovat len ak je stlacena spojka. No sranda, nevadi ja na nej jazdit nebudem casto, ale neviem ako presne sa to ma spravat, ja som zvyknuty sadnut, a automaticky stlacit spojku+brzdu a startovat.
Problem je ze nie vzdy to startuje ... nachapem preco.
Niekedy ked stlacim spojku a strcim klucik do zapalovania a otocim, tak nic ... aj ked opakovane vypnem a zapnem a skusam startovat. Skusal som sa s tym bavit, ale mam dojem ze sa to sprava raz tak a raz inak, t.j. ze niekedy to ide a inokede nie.
Nasiel som fintu, ze najprv dam dole nohy z pedalov, strcim kluc a uplne otocim ... samozrejme nestartuje, ale potom len pustim kluc (cize sa vrati do povodnej polohy) a teraz ked stlacim spojku a otocim klucikom tak startuje ... teda zatial mi tato finta funguje. Samozrejme spociaku som ako puk sedel v auta a maturoval som hodnu chvilu kym som nastartoval ...
Chcel by som sa spytat skor nez poleziem do servisu, ci ma niekto s tymto problem resp. vie vysvetlit ze co je s tym alebo len ja som blbec a nechapem ako to ma vlastne fungovat ??? Alebo je to nejaka zavada
Akoze zatial som sa pri ziadnom aute s takymto niecim nestretol a to uz som mal hrbu kadejakych aut ... od sluzobych az po sukromne. Predtym som mal co sa Toyoty tyka aj staru Carinu2 (rv1988) a teraz mam Avensisa (rv2006).
Pls. poradte ze co mam robit ... mam hned smykat do servisu alebo ?
Dikes
Martin