spider207 - Toyota Corolla E120 str.40 (ex Lexus IS200 Sport)
Pravidlá fóra
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
- sonnicek
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Utorok, 9. Novembra 2010, 19:51
Re: spider207 - Lexus IS200
mozno tak na leto budem behat po SVK ked budem mat bike ready 
Corolla 1.4 VVT-i, 71 kW, r.v. 2003, update 1.2.2012 priemerka na palubnom uz neukazuje nic 
mno, aby si vedel, že som na Teba nezabudol tak dávam nejaké info. Bol som s autom na nejakých nákupoch, behačky po meste a pod a keď som sa vrátil domov tak som kukal ako držia či nedžia tie Lidl výrobky.sonnicek napísal:...inak ma zaujima vysledok na tie gumy tie ma najviac trapia, potom hod update po nejakom tyzdni ze ci stale drzia ten pekny lesk alebo to odislo po prvom dazdi
1) Tyre Care príjemne prekvapil, síce som jazdil len po suchom asfalte, ale aj tam je nejaká špina a bolo vidieť, že na behúni je toho nachytaného viac, zatiaľ čo nastriekaná bočnica si celkom udžala svoj pôvodný (relatívne) čistý look. Ale radšej raz vidieť ako 3x písať - na fotke je pekne vidno pokiaľ bol aplikovaný Tyre Care, kde je rozhranie:

2) Motor je po jednej jazde už znatelne špinavší, ale subjektívne mám pocit, že predsa len Engine Cleaner tomu pomohol a zabránil ešte väčšiemu znečisteniu. Ideálne by bolo nastriekať po aplikácii Engine Cleanera aj nejaký prípravok ako Autoglym Vinyl and Rubber Care, ten by zachytil aj prach a povrch by bol suchý, matný a hladký. A tým pádom by to vydržalo čisté dlhšie, ale za tie bubáky ten lidl W5 nelutujem, za cenu rozsypanej 120ky nemôžem mať Rolls Royce. Foto po jazde:

3) Je zaujímavé, že žiarovka pod tlačidlami TRC a SNOW stále svieti. Neviem či som mal minule akurát smolu a nejako blbo mi zakolísalo napätie, ale odvtedy čo som ju tam dal tak stále svieti. Je to veľmi pekný pohľad
Dnes sa ku mne po dlhom čase dostal konečne prvý poriadny prípravok - Autoglym Leather Cleaner
Ako jeden z mála vhodný aj na alkantaru.. Už sa teším ako urobím svojej kožičke radosť

-
K7LEXUS
- začiatočník
- Dátum registrácie: Piatok, 19. Augusta 2011, 14:26
toto ma silne zaujíma. daj referencie, keďže dlho neviem zohnať čosi normálne na kožu...dík
2006 Lexus IS250
myslim ze som niekde cital ze sa alkantra nesmie moc vlhcit lebo stvrdne a sa proste po..re...myslim ze to bolo pri pripravkoch swissvax.... ze len nastriekat jemne prekefkovat naozaj jemne a zotriet mikrovlaknom.... co pisu na obale by ma zaujimalo....?:) inak aky mas kondicioner na kozu?
toto je presne to isté, preberal som to s chalanmi na detailingovom fóre a na kombináciu koža+alkantara mi odporučili toto (a majú pravdu).. v prípade klasickej kože sa ešte po tomto prípravku dáva Leather Care Balm, čo je taký balzám ktorý tú kožu naimpregnuje (ak ma pamäť neklame).. samozrejme alkantara sa už nemá impregnovať, preto stačí toto nastriekať, votrieť nejakou kefkou/kartáčom na kožu (kľudne z obuvi, Baťa a spol - je to to isté ako napr. Swisswax za 10-15€ - ale bez loga), nechať chvíľu pôsobiť a potom mikrovláknovou utierkou zotrieť.. teóriu mám naštudovanú, už len aplikovať
uvidíme aké bude počasie, ale nemá sa to robiť pri takýchto nízkych teplotách, takže ja si kľudne počkám..
kondicionér nemám žiadny, resp vždy som len max povysavál, utrel prach a pod.. aj ked interiér vyzerá ako nový tak sa chcem o neho lepšie postarať
chcem si na to nechať čas, aby som spravil aj nejaké fotky, nech vidíte ako to pôsobí..
Heh, značka Lexus má asi správny cveng keď môj Lex uprednostnil kamoš aj pred novšími a väčšími autami a chcel moju IS200 ako wedding car.. Nemohol som povedať nie 
(Zatiaľ sa ku mne dostala len táto fotka z fotenia mladomanželov)

(Zatiaľ sa ku mne dostala len táto fotka z fotenia mladomanželov)

Dnes som urobil radosť sebe/si a následne potom urobím radosť mojim sedačkám. Už len dobré počasie a budeme sa v kombinácii s AG Leather Cleaner-om starať tak ako sa na L patrí.

Dnes "predvianočné čapovanie" a spotrebu ukázalo na 8,57 l/100 km.. not bad, čakal som viac keďže dlhé trasy nejako neboli, skôr víkendové nákupy a pod krátke trasy.. celkom príjemné prekvapenie 
Ťažký týždeň je za nami. Celý čas čo som bol v ZA som dúfal, že trošku nasneží a ja sa pôjdem niekam pošmýkať a ono nič, práve naopak začalo snežiť keď som išiel zo ZA do ZV. Teší ma, že nové zimné gumy sa celkom osvedčili, aj keď priznajme si - išiel som dosť defenzívne, predsa len som videl 3 búračky, 1 šmyk s koncom v priekope, 1 šmýkajúci sa kamión na Kremnických baniach a počul som o dvoch skrížených kamiónoch na Šturci. Po týždni "živorenia" je autino opäť v garáži, čo ma mimoriadne teší (síce je špinavé, ale je v garáži). Ježiško priniesol aj nejaké prkotiny, ale v podstate nič čo by sa dalo v tomto nečase použiť.
Btw, dnes som pozeral pod kapotu a celkom som bol prekvapený, motorový priestor vyzeral celkom čisto. Dokonca čistejšie ako na poslednej foto motora čo tu mám
Celkom tomu nerozumiem, ale nesťažujem sa.
Btw, dnes som pozeral pod kapotu a celkom som bol prekvapený, motorový priestor vyzeral celkom čisto. Dokonca čistejšie ako na poslednej foto motora čo tu mám
Dnes mi to nedalo a išiel som vyskúšať novú bezdotykovú autoumývarku čo máme vo Zvolene. Za 1,50€ som autíčko celkom pekne opláchol a potom ho svojimi pomôckami dosušil. Odchádzal som celkom spokojný, no keby som vedel čo ma ešte čaká tak by som možno s umývaním ešte počkal..

Rozhodol som sa totiž, že sa trošku preveziem smerom k Ostrej Lúke (áno, tam kde sa chodia občas nejaké preteky do vrchu), v okolí sú pekné cestičky, tak že možno spravím nejaké to photo. Aj som spravil, ale cestou som natrafil občas na nejaký pekný, menší zasnežený priestor, no tak nevyuži to
TRC OFF a poďme skúsiť ako sa auto správa keď sa dostane do šmyku. Jedným slovom? Paráda. Tak čitateľné a kontrolovatelné auto som ešte v rukách nemal, neviem či to je tým svorom alebo ktorou srandou, no nebol najmenší problém nejaké menšie driftíky kontrolovať, zrovnať ich... Skôr som narazil na opačný problém, a to že som auto zrovnal aj vtedy keď som sa chcel ešte ďalej pošmýkať
Radšej som ale na plyn šlapal menej, tak možno preto, zo začiatku som si netrúfol nejako tomu šlapať na krk (teda plyn).
Takže po tejto "škole šmyku" už samozrejme autino nebolo až také čisté ako keď vyšlo z umývarky, ale pri takomto počasí som v podstate ani nič iné nečakal, chcel som ho aspoň prepláchnuť a zbaviť sa toho bordelu čo sa tam nalepil, a to sa mi podarilo, takže fajn. Ešte pred garage som ho trošku očistil a potom šup s ním do vnútra.
Nejaké photo z výletu:

Rozhodol som sa totiž, že sa trošku preveziem smerom k Ostrej Lúke (áno, tam kde sa chodia občas nejaké preteky do vrchu), v okolí sú pekné cestičky, tak že možno spravím nejaké to photo. Aj som spravil, ale cestou som natrafil občas na nejaký pekný, menší zasnežený priestor, no tak nevyuži to
Takže po tejto "škole šmyku" už samozrejme autino nebolo až také čisté ako keď vyšlo z umývarky, ale pri takomto počasí som v podstate ani nič iné nečakal, chcel som ho aspoň prepláchnuť a zbaviť sa toho bordelu čo sa tam nalepil, a to sa mi podarilo, takže fajn. Ešte pred garage som ho trošku očistil a potom šup s ním do vnútra.
Nejaké photo z výletu:

- Legon
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Nedeľa, 22. Júna 2008, 02:58
- Kontaktovať používateľa:
Pekne fotky
skus este pouzit na niektoru shadow and highlight neviem presne ako sa to pise, po pripade ekurs pouzit hdri efekt mal by si nimi trochu vyvazit tu ciernu na aute, mozno vystupi viac spiny ale skus 
- Gabriel Nagy
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05
yo, ostra luka..
stale tade jazdim, ked ide naokolo .-) milujem tu cestu...
pravda je, ze ked uz mu chyba plyn tak sa pekne zrovna. Ked je toho plynu ale viac nez dost, lahko sa prehupne do hodin. Ale ako pises, bez problemov sa to da kontrolovat. Inak so samosvorom s vypnutym trac je zabava sa aj rychle pohnut, lebo hadze prdelou aj ked rovno chces ist.
pravda je, ze ked uz mu chyba plyn tak sa pekne zrovna. Ked je toho plynu ale viac nez dost, lahko sa prehupne do hodin. Ale ako pises, bez problemov sa to da kontrolovat. Inak so samosvorom s vypnutym trac je zabava sa aj rychle pohnut, lebo hadze prdelou aj ked rovno chces ist.
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
Legon: myslis pod PSkom? ja som pouzil Lightroom 3, dalo by sa s tym este co-to spravit, ale zatial sa s nim len ucim.. niekedy pouzijem PS, teraz som skusil Ligthroom.. moc som to neladil do svetla lebo ktovie co za "algoritmy" by bolo vidiet na aute po tom smykani
Gabriel: ako pises, ked bolo malo plynu tak sa aj samo zrovnalo.. potom som skusil dat viacej a presne - uz islo do hodin, ale ked som v spravnom momente zase ubral tak sa dalo zrovnat. Chce to len vela cviku a pocuvat auto, ale fakt to bolo krasne spojenie prijemneho s uzitocnym. A som rad, ze som si trosku "prebrnkol" to chovanie auta takto na bezpecnom priestore, nerad by som to zistoval pocas beznej premavky..
Gabriel: ako pises, ked bolo malo plynu tak sa aj samo zrovnalo.. potom som skusil dat viacej a presne - uz islo do hodin, ale ked som v spravnom momente zase ubral tak sa dalo zrovnat. Chce to len vela cviku a pocuvat auto, ale fakt to bolo krasne spojenie prijemneho s uzitocnym. A som rad, ze som si trosku "prebrnkol" to chovanie auta takto na bezpecnom priestore, nerad by som to zistoval pocas beznej premavky..
Ja len dodam, ze perfektne foto 
Toyota Corolla E12, 4ZZ-FE
3,5 l/100km (Najnovší rekord na trase Zilina - Terchova s palivom Shell FuelSave)
6-7 l/100km (Pri bežnom jazdení)
3,5 l/100km (Najnovší rekord na trase Zilina - Terchova s palivom Shell FuelSave)
6-7 l/100km (Pri bežnom jazdení)
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných