Radenie rýchlostí
Moderátor: AndyGTP
Radenie rýchlostí
Zdravím Vás, ako začalo vonku mrznúť tak mám niekedy problém zaradiť rýchlosť, keď chcem vyštartovať musím na volnobeh viac krát preraďovať všetky rýchlosti. Po zohriatí nie je žiadny problém. Čím to môže byť? Prevodový olej sa meni 2 roky dozadu....
Vďaka
Vďaka
Corolla, r.v.97, Compact 3dv., 4E-FE, 63 kW
- chmelo
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29
Re: Radenie rýchlostí
Ako nejde??? Rýchlosti idú cez zuby? Radička ide ťažko? Máš pocit, že rýchlosti len ťažko idú "zasúvať"? Alebo nejak inak sa to prejavuje??? Skús to viac rozpísať 
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
- Gabriel Nagy
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05
je to prave zhustnutym olejom (dal si tam spravny?)... ale toto este az taka zima nieje. No ja to tiez citim na Lexuse, ze to ide tuhsie, kym sa to kusok neohreje.
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
Prevodový olej bol valvoline 75W 90. Nie cez zuby. Radička sa len ťažko zasúva, ako keby na sucho??...... Keď skúsim zaradiť 1 ako keby zaradilo na polovicu dráhy a potom narazí na neakú prekážku a potom keď viac zatlačím tak sa konečne zaradí. Toto opakujem 2 - 3 krát. Aby som sa pohol. Môžem ešte skontrolovať hladinu oleja. Po ubehnutí 200 m po zastavení sa rýchlosť radí bezproblémovo.
Corolla, r.v.97, Compact 3dv., 4E-FE, 63 kW
- grexos
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Štvrtok, 8. Marca 2007, 10:27
- Kontaktovať používateľa:
Tiez mi to robi a je to podla mna nedostatkom alebo zlym olejom.
Ja budem menit o tyzden,dva dufam
Ja budem menit o tyzden,dva dufam
Corolla TE71 GT 2T-G
Previa TCR1 2TZ-FE
Yaris 2 1.3
Mazda 5 2i
Ex: Ford Cortina MK3, AE111L, H Stream 2.0, AE92L GTi
Previa TCR1 2TZ-FE
Yaris 2 1.3
Mazda 5 2i
Ex: Ford Cortina MK3, AE111L, H Stream 2.0, AE92L GTi
- chmelo
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29
To bude asi ako píše Gabo a keď sa to prejavuje len krátko, tak to kulisou, alebo tiahlami nebude...olej si tam dal dobrý. Byť tebou, tak to nejak neriešim, iba ak by sa to vo väčších mrazoch stupňovalo do nejakého extrému....fyziku neodrbeš a tých 200 metrov na rozbehnutie je v pohode...redší olej by som zbytočne nedával...v lete a možno aj v zime po zohriatí by ti to zas mohlo radiť cez zuby a to je nepríjemnejšie 
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
- sonnicek
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Utorok, 9. Novembra 2010, 19:51
hmm mam ten isty problem po nastartovani ked sa to zahreje tak vpohode, ale niekedy sa stane ze tam nejde tresnut ani 2,3, jednotka viem ze ma blokovanie do cca. 10km/h ze ju tam proste nedas (je tam nejaka membrana ci co) ale obcas sa stane ze tam nejde proste ta rychlost zaradit a parkrat sa mi uz stalo ze mi dokonca ani vyradit nejslo
som myslel zo to utrhnem 
Corolla 1.4 VVT-i, 71 kW, r.v. 2003, update 1.2.2012 priemerka na palubnom uz neukazuje nic 
- Gabriel Nagy
- Vševed
tak membrana tam nieje... to synchrony ta nepustia dat to tam... to by prevodovku roztrhlo, resp motor pretocilo, ak by si vedel zaradit dajme tomu z 3 5tis do 1-tky...
Dnes rano u nas -8 a tiez problem radit,... kus sa to zohreje a je to jedna basen. Bude to zimou.
Dnes rano u nas -8 a tiez problem radit,... kus sa to zohreje a je to jedna basen. Bude to zimou.
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
-
tofak
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Nedeľa, 29. Júna 2008, 21:22
Odvzdusni spojku a potom uvidis.75W90 nicomu neuskodi a zije v lete aj v zime 
0. od 24.11.2018 aj UFO - 1,8 i-Vtec 103kW
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
2. Carina TA62 (r.v.1982) - 3T
Ex: Starlet darca EP 82- 4E FE
Ex: Starlet EP82-2E E,swap 4E FE(62 kW)
Ex: Carina 2- 4A FE(74 kW)
Ex: Carina E- 4A FE(85 kW)
Ex: Corolla AE86- 4A GE
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
2. Carina TA62 (r.v.1982) - 3T
Ex: Starlet darca EP 82- 4E FE
Ex: Starlet EP82-2E E,swap 4E FE(62 kW)
Ex: Carina 2- 4A FE(74 kW)
Ex: Carina E- 4A FE(85 kW)
Ex: Corolla AE86- 4A GE
- Gabriel Nagy
- Vševed
spojka je ok 
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
Zdravim, nechcem zakladat novu temu zbytocne, mam s autom dva problemy a kedze jeden sa tyka radenia, dam to sem. Auto je E11 Compact 4efe.
1. Niekedy mi nejde zaradit 1 a 2, ked to chcem dat zo spiatocky, tak takmer nikdy, pri rozbehu z krizovatky mi niekedy aj tri sekundy trva kym sa pohnem, lebo "hladam cesticku" k 1 a 2. Proste sa paka tvari ako keby tam boli len tri stupne. Zhorsuje sa to postupne.
2. V tomto teple mi pri toceni volanto trosku vrzga servo, taky jemne pukavy zvuk. Co je ale pre mna zvlastne, popri tom sa prenasaju jemne vibracie do plynoveho pedalu, proste citim od pravej nohy take jemnucke trasenie.
Aky je vas nazor? Dakujem za odpovede.
1. Niekedy mi nejde zaradit 1 a 2, ked to chcem dat zo spiatocky, tak takmer nikdy, pri rozbehu z krizovatky mi niekedy aj tri sekundy trva kym sa pohnem, lebo "hladam cesticku" k 1 a 2. Proste sa paka tvari ako keby tam boli len tri stupne. Zhorsuje sa to postupne.
2. V tomto teple mi pri toceni volanto trosku vrzga servo, taky jemne pukavy zvuk. Co je ale pre mna zvlastne, popri tom sa prenasaju jemne vibracie do plynoveho pedalu, proste citim od pravej nohy take jemnucke trasenie.
Aky je vas nazor? Dakujem za odpovede.
- smutok
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Štvrtok, 13. Marca 2008, 15:12
V prevodovke by som skusil vymenit olej mozno to pomoze.
Co sa serva tyka, tak tam by som tiez vymenil olej pokial sa este nemenil ale to vibrovani bude sposobene pravdepodobne poklesom otacek ked motor na volnobeju zatazis servom. Nehladal by som v tom ziadnu velku zradu.
Co sa serva tyka, tak tam by som tiez vymenil olej pokial sa este nemenil ale to vibrovani bude sposobene pravdepodobne poklesom otacek ked motor na volnobeju zatazis servom. Nehladal by som v tom ziadnu velku zradu.
EE111 4EFE ATM3FC, LXH12 2L MTM, SCP10 1NZFE MTM5F, ACV30 2AZFE ATM, ZZE120 4ZZFE MTM5F, KSP90 1KRFE MTM5F, AE111 4AGE MTM6F, NDE180 1NDTV MTM6F, NSP130 1NRFE MTM6FS, ZRE181 1ZRFAE CVT, NHP130 1NZFXE CVT
s tym servom mas asi pravdu, aj ked som si pravdupovediac take vibracie doteraz nevsimol, je pravda, ze na servo som este nesiahol odkedy mam auto, ani neviem ako je na tom s olejom
co sa tyka toho radenie, je to take cudne, lebo niekedy radi uplne normalne, napr. aj ked podradujem, tak to nespravi nikdy, ako som spomenul, len niekedy pri rozbehu z nicoho nic a ked idem zo spiatocky, tak vacsinou sa zasekne, pustenie a dalsie prisliapnutie spojkoveho pedalu nepomoze. cez zuby to neradi
co sa tyka toho radenie, je to take cudne, lebo niekedy radi uplne normalne, napr. aj ked podradujem, tak to nespravi nikdy, ako som spomenul, len niekedy pri rozbehu z nicoho nic a ked idem zo spiatocky, tak vacsinou sa zasekne, pustenie a dalsie prisliapnutie spojkoveho pedalu nepomoze. cez zuby to neradi
- smutok
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Štvrtok, 13. Marca 2008, 15:12
Skus vymenit olej, premazat tiahla aj mechanizmus riadenia na prevodovke a skus aj paku kuknut, ale ta asi bude dost namazana. Pozri si hlavne ten mechanizmus na prevodovke, ze v akom je vobec stave.
EE111 4EFE ATM3FC, LXH12 2L MTM, SCP10 1NZFE MTM5F, ACV30 2AZFE ATM, ZZE120 4ZZFE MTM5F, KSP90 1KRFE MTM5F, AE111 4AGE MTM6F, NDE180 1NDTV MTM6F, NSP130 1NRFE MTM6FS, ZRE181 1ZRFAE CVT, NHP130 1NZFXE CVT
OK, vyskusam, lebo uz som sa posledne dni musel parkrat rozbiehat na trojke, co nie je sranda...dakujem
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných