gabko24

Sekcia pre členov fóra
Pravidlá fóra
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
K7LEXUS
začiatočník
Dátum registrácie: Piatok, 19. Augusta 2011, 14:26

Re: gabko24

Príspevok od používateľa K7LEXUS » Nedeľa, 13. Novembra 2011, 09:07

s LPG neni žiaden problém. mám veľa známych, čo jazdia rôzne autá na LPG a žiaden problém nemajú. jeden známy s Lexusom GS300 jazdí na LPG už takmer 400 tis. km a motor ide ako hodinky...ja sám som s hondou najazdil nejakých 40 tis. na plyne a nikdy som s ním problém nemal. ten kto odsudzuje LPG je len neznalí a bojazlivý, dokonca by som povedal, že nerozumný, keďže cena plynu oproti benzínu je polovičná a investícia nie je nejak závažná, návratnosť je cca 20 tis. km...takže sa ti gabo ani nedivím, že si o tom začal uvažovať po našej debate ;-)
2006 Lexus IS250

Používateľov profilový obrázok
spider207
Vševed
Dátum registrácie: Nedeľa, 10. Mája 2009, 15:57

Príspevok od používateľa spider207 » Nedeľa, 13. Novembra 2011, 09:15

tu bude burliva debata :D Ja suhlasim so Srandistom, este keby som mal auto na spotrebu (teda na presun A-B) tak osobne mozno radsej benzin + lpg ako diesel, ale IS300 a este s 5q manualom? Moooc zla volba (z mojho pohladu).. ale tak, tvoje auto, tvoje bubaky, tvoje rozhodnutie.. ;-)

Gabriel Nagy
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Nedeľa, 13. Novembra 2011, 09:41

ved prave, a LPG ti nic ine okrem vyssej spotreby a polovicnej ceny za liter nespravi. tak neviem co riesime :-). Kolko velkoobjemovych aut som ja uz stretol s LPG...
Kusok si o tom LPG precitajte (ja som nad tym stravil celu noc) a potom sa podme bavit dalej. :-D Lebo nazory stare x-y rokov ma nezaujimaju. Bez urazky. ;-) Bude to IS-ko 300 s manualom na polovicnej spotrebe nez IS200vky, a vykonovo to bude stale IS300 ako benzin :-) (mozno par konikov menej, ale benzin tam stale bude :-))
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE? :-D

Srandista
Toyota guru
Dátum registrácie: Nedeľa, 26. Júla 2009, 13:46

Príspevok od používateľa Srandista » Nedeľa, 13. Novembra 2011, 11:24

Gabo, ja som svojim postom nechcel povedat, ze LPG je ako diesel, to sme sa asi zle pochopili. Myslel som tym, ze dizla skratka nikdy nechcem, preto vzdy budem uvazovat nad (pre dizlistov) zravejsim benzinom. Ale az na mna dopadne nejaka strasna kriza, asi bych skor siel do (oproti LPG) nenarocnejsej prestavby na E85, ako do LPG, to je cele.
Hyundai i30 1.5 T-GDI 2022, cervena
Toyota Corolla 1.8 TS 2003, cervena
Ex: Toyota Corolla 1.3 G6 1998, cervena
Family: Toyota Yaris 1.3 2006, modra metaliza
Obrázok

Avensis
Toyota guru
Dátum registrácie: Utorok, 10. Marca 2009, 15:22
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Avensis » Nedeľa, 13. Novembra 2011, 12:26

Chalani nič v zlom ale plyn patrí do zapaľovačov, nafta do traktorov a E85 do biokrbov :mrgreen:
Je to voľba majiteľa, ja by som ani jedno nechcel, to radšej full hybrid :D
Lexus LS 430 President pack
ex.Lexus GS 300
ex.Celica GT 94 LSD SS II + chladič prevodovky
ex.Corolla GT-i AE92 89"

Yamaha WR
Yamaha XS veterán :-)
ex.Yamaha XT
ex. Carina E 2,0 TD

ex. Toyota Avensis D4D 2,0 T22

Gabriel Nagy
Vševed

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Nedeľa, 13. Novembra 2011, 12:40

to ale nieje kvoli krize, ale kvoli tomu, ze preco jazdit za 1.5 ked mozes jazdit za 0.7 eura... a ak by bola moc kriza, tak pociatocna investicia cca 1000-1500eur by sa len tak diat nemohla...
ved na zraze uvidite, ze to bude mat zvuk jak benzinak, nikto si nic nevsimne :-)
IS300 2JZ-GE dream car

Srandista
Toyota guru
Dátum registrácie: Nedeľa, 26. Júla 2009, 13:46

Príspevok od používateľa Srandista » Nedeľa, 13. Novembra 2011, 12:49

Avensis: ako toto je presne ten flameovy prispevok, bez ktoreho by sa tato debata zaobisla, abo mohla normalne produktivne pokracovat.

Pretoze to, ze ja OSOBNE by som dizel nechcel, neznamena ze by som ho zrusil... Ale naco by mi bolo ukajanie sa nad krasnym ciselkom z palubneho pocitaca o priemernej spotrebe, ked by som ho pri svojich 10-20 kilometrovych jazdach po meste aj tak nedosiahol, a este by som pri tom kazil turbo, dvohmotak a zasieral DPF... Neznamena to ale, ze prenho, podobne ako pre plyn, ci E85 nemam v opodstatnenych pripadoch pochopenie...
Hyundai i30 1.5 T-GDI 2022, cervena
Toyota Corolla 1.8 TS 2003, cervena
Ex: Toyota Corolla 1.3 G6 1998, cervena
Family: Toyota Yaris 1.3 2006, modra metaliza
Obrázok

K7LEXUS
začiatočník

Príspevok od používateľa K7LEXUS » Nedeľa, 13. Novembra 2011, 13:15

ale že aká silná debata sa zrazu rozprúdila...spýtam sa vás jedno: mali ste už niekedy LPG v aute, alebo sa tu vedú len prázdne reči? ;-)
2006 Lexus IS250

Gabriel Nagy
Vševed

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Nedeľa, 13. Novembra 2011, 13:17

tiez by som diesel nechcel, uz by som ho davno mal, keby chcem... ja chcem benzinovy 6valec v objeme 3litre, ktory dokaze jazdit na LPG (ktory ma vlastnosti ako benzin) ked bude treba za 50% spotrebu, nez na benzin :-) ...inak znami ma renault 2.2 dizel a spotrebu nad 8....

ja som nemal, ale uz som jazdil... forester. paradicka.
IS300 2JZ-GE dream car

scream
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 7. Marca 2011, 09:28

Príspevok od používateľa scream » Nedeľa, 13. Novembra 2011, 14:23

Ak by som jazdil dialnice, tak si urcite kupim diesel... tam je spotreba polovicna oproti benzinu, pohodovejsia jazda a nizsi hluk... tam ale pre mna koncia vyhody dieslacika....

Co sa tyka LPG tam sa to vo vysokych otackach aj tak prepina na benzin nie? ci to bolo uz davno?:) ,,, do IS 300 by som to nevahal dat... to je auto, ktore sa asi tak skoro predavat nebude a navratnost bude pekna... Par ludi to ma tu v starsich audinkach 2,8V6 atd... nikto sa nestazuje... osobne ked idem v aute na LPG tak ani neviem, ze idem na LPG.
Swift Sport ZC32S
Mazda 626 2002 1.8
ex:Accord Cl9 2.4 Vtec-i
ex:Celica 7A-FE
ex: Felicia 1.3 1999

Gabriel Nagy
Vševed

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Nedeľa, 13. Novembra 2011, 14:53

ved prave... a ten benzin tam stale je, kludne nan mozem behat, prepnem si podla chuti. :-) ajtak starty idu vacsinou na benzin, akonahle sa ti vodny okruh ohreje na prednastavenu teplotu, prepne sa na LPG... je vela moznosti, vyrobcov... Ja som zadal dopyt na cenove ponuky, takze zatial cakam. 2JZ-GE je robustny motor a verim ze s domazavanim valcov auto prezije dobu, kym bude umna :-)
IS300 2JZ-GE dream car

K7LEXUS
začiatočník

Príspevok od používateľa K7LEXUS » Nedeľa, 13. Novembra 2011, 14:57

scream napísal:Ak by som jazdil dialnice, tak si urcite kupim diesel... tam je spotreba polovicna oproti benzinu, pohodovejsia jazda a nizsi hluk... tam ale pre mna koncia vyhody dieslacika....

Co sa tyka LPG tam sa to vo vysokych otackach aj tak prepina na benzin nie? ci to bolo uz davno?:) ,,, do IS 300 by som to nevahal dat... to je auto, ktore sa asi tak skoro predavat nebude a navratnost bude pekna... Par ludi to ma tu v starsich audinkach 2,8V6 atd... nikto sa nestazuje... osobne ked idem v aute na LPG tak ani neviem, ze idem na LPG.
tomuto sa hovorí rozumný názor ;-) a je vidieť, že s tým máš osobné skúsenosti. a k tým vysokým otáčkam - áno, to už bolo dávno :) dnes ide motor bez problémov na LPG aj vo vysokých otáčkach...

mimochodom ešte ma napadlo, bolo tu spomínané, že plyn patrí do zapalovačov...to je jasná neznalosť daného človeka, keď povie takúto somarinu :) totiž LPG je prakticky reciklovaný odpad benzínových spalín, ktoré vznikajú ako odpad pri spracovaní ropy na benzín...s PLYNOM to nemá spoločné prakticky nič, jedine plynné skupenstvo a aj to len z časti, keďže je viac menej skvapalnené...takže odporúčam skôr než čosi poviete a odsúdite, študujte a pýtajte sa ;-)

gabo: ako som spomínal, známy má GS300 s motorom 2JZ-GE a na plyne odtočil takmer 400 tis. km bez toho, že by mu ten motor žral olej, či mal nejaké chyby...táto kombinácia proste neprežije len teba, ale ešte aj tvoje deti :lol:
2006 Lexus IS250

scream
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 7. Marca 2011, 09:28

Príspevok od používateľa scream » Nedeľa, 13. Novembra 2011, 16:09

este si spominam ze sa pred casom posuskavalo nieco o razantnom zvyseni spotrebnej dane na LPG... tak si pozri ako sa ma situacia teraz aby si sa nepreratal nehodou:)
Swift Sport ZC32S
Mazda 626 2002 1.8
ex:Accord Cl9 2.4 Vtec-i
ex:Celica 7A-FE
ex: Felicia 1.3 1999

Gabriel Nagy
Vševed

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Nedeľa, 13. Novembra 2011, 17:11

vpodstate aby som prerobil, museli by ju zdvihnut u nas aj u Madarov (co mam na 7km) a to je nepravdepodobne...
IS300 2JZ-GE dream car

spider207
Vševed
Dátum registrácie: Nedeľa, 10. Mája 2009, 15:57

Príspevok od používateľa spider207 » Nedeľa, 13. Novembra 2011, 20:54

ja sa priznam, ze mam mozno skor taky "osobny blok", nie je mi proste po chuti ked auto nie je seriove resp toto mi pride ako dost velky zasah do originalnosti vozidla.. ale hovorim, to je moj blok, isiel som s nejakym autom co malo lpg a je pravda, ze pokial o tom clovek nevie tak ani netusi, ze ide na lpg.. len ja to proste vnimam ako take "prznenie" auta, prilis velky zasah, aj ked o vyhodnosti/usetrenych bubakoch na km nepochybujem.. dalsia otazka je kolko musi clovek nabehat aby sa mu to vratilo - neviem si predstavit ci by to malo zmysel napr u mna ak s autom nabeham 6-8tis rocne.. to by sa ta investicia do lpg nemusela az tak oplatit :)

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných