Ďalší jav na pozastavenie je: nezahrievajúci sa motor. Neviem ako ostatným rovesníkom "stojí", mne ručička uk. teploty už dlhšie nedosahuje polovicu celkovej stupnice a to nech robím čo robím či v lete nelete(a nehovorte že termostat, lebo ten je ok). Na poslednej stk som musel "prihodiť do vačku" v jame dedovi za dobré emisie. Chcem povedať že logiku s chybným čidlom ukazovateľa teploty chlad. kvapaliny by to malo, ale rád, velice rád by som tu našiel niekoho s návodom ako tento moj problém s otáčkami vyriešiť bez výmeny auta.
lietajúce voľnobežné otáčky (BIG probém) (záhada hlavolamu)
Moderátor: AndyGTP
- johnC
- toyoťák
- Dátum registrácie: Pondelok, 20. Februára 2006, 19:12
- Kontaktovať používateľa:
lietajúce voľnobežné otáčky (BIG probém) (záhada hlavolamu)
Hi smradi, píšem sem po rokoch ticha pretože ma seriózne zaujíma čo má kto nové, koľko detí, zdravia a pod vecí.. no s problémom voľnobežných otáčok. Takže pri nezahriatom motore, napr. keď dochádzam do križovatky kolíšu neutrálne otáčky v rozsahu od 400 po 1100 ot/min, svetla blikaju, niekedy až motor zhasne. Celkovo to pôsobí dojmom superluxusného auta. Pri úplne studenom motore je po naštartovaní všetko v normále, až pokial sa nepohnem, kúsok nezarejem a..potom to lieta v uvedenom rozsahu. Škritiaca klapka je vystriekaná. Jeden odporúčany veduci v odporúčanej automech dielne mi to vidí zatiaľ na teplotné čidlo chladiacej kvapaliny motora, ktoré nevie zohanť.
Ďalší jav na pozastavenie je: nezahrievajúci sa motor. Neviem ako ostatným rovesníkom "stojí", mne ručička uk. teploty už dlhšie nedosahuje polovicu celkovej stupnice a to nech robím čo robím či v lete nelete(a nehovorte že termostat, lebo ten je ok). Na poslednej stk som musel "prihodiť do vačku" v jame dedovi za dobré emisie. Chcem povedať že logiku s chybným čidlom ukazovateľa teploty chlad. kvapaliny by to malo, ale rád, velice rád by som tu našiel niekoho s návodom ako tento moj problém s otáčkami vyriešiť bez výmeny auta.
Toyota Corolla E11/Scott Reflex 10/noKia/Lunex DCM-fz7/Logitech-mouse/Verbatim FDD/Adibas/Mentos/Primeros
.... ideal for mňa !
.... ideal for mňa !
- AndyGTP
- Vševed
- Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53
Re: lietajúce voľnobežné otáčky (BIG probém) (záhada hlavola
pocuvaj ma ty pacient. A mas tam dost vody? hadice su ok a neunika ti (okrem moču a súvislostí) aj chladiaca kvapalina? Ten dedo-pedo co ti povedal, ze teplotne cidlo vody sa neda zohnat na tejto planete, nech skoci do vytahovej sachty na luniku 9. Myslim, ze kazda mototechna to vie zohnat za par eur. Skus najprv to cidlo. Cez nas by sa dal Sankei K55002 za cca 7-8 eur. Pasuje to na vela Toyot, tak to kup hocikde v nitre v Elite, Autokelly alebo InterCarse, hocico co najdes.
dalsia vec, ale stale to suvisi s tym nedostatkom vody, je to, co som ja riesil na AE86. Ze bol upchaty privod vody ku snimacu otacok volnobeznych, resp. ku syticu.
dalsia vec, ale stale to suvisi s tym nedostatkom vody, je to, co som ja riesil na AE86. Ze bol upchaty privod vody ku snimacu otacok volnobeznych, resp. ku syticu.
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
-
tofak
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Nedeľa, 29. Júna 2008, 21:22
Tak toto zaujima aj mna, myslis tie hadice pod skrtiacu klapku??
Ked mi lietali otacky(4AFE) , vecsinou pri vyradeni a teplom motore tak to bola moja vina, moc som tocil tym srobom na skrtiacej, ked bol moc vykruteny tak to robilo.
Este som mal raz problem s ukostrenim motora (4AFE), ale vtedy to chytalo kostru cez budik teploty a ten chodil hore, dole, ale vecsinou hore a tak som sa vzdy zapotil s kurenim naplno
Termostat mam novy od teba, trosku stupla teplota, ale stale sa to nedostane hore.
Kedze 2EE a 4EFE maju iny vyvod teplej vody z motora, tak som to prehadzoval, samozrejme aj s cidlami a zeby boli aj tieto zle???
Ked som este laboroval s riadiackami tak som tam mal druhu taku istu, ale tiez volnobeh neklesol.
Klesne len v lete, ked je ozaj riadne teplo a vtedy sa aj rucicka dostane do zvislej polohy. Teraz jazdim s preglejkou pred chladicom, je na dve polovice, tak mozem aj stelovat
Su tam 3 cidla, jedno na ventilator, druhe na ukazovatel a tretie asi pre riadiacku, skusim este to vymenit a ak nic, tak este druhu skrtiacu, koli tomu termostatu na jej spodku.
Este som niekde videl potenciometer
zapojeny seriovo k cidlu teploty a to klamalo riadiacku, ze je motor chladny a dala viac paliva, tak mozno to pojde aj opacne.
Tak toto zaujima aj mna, myslis tie hadice pod skrtiacu klapku??
Ked mi lietali otacky(4AFE) , vecsinou pri vyradeni a teplom motore tak to bola moja vina, moc som tocil tym srobom na skrtiacej, ked bol moc vykruteny tak to robilo.
Este som mal raz problem s ukostrenim motora (4AFE), ale vtedy to chytalo kostru cez budik teploty a ten chodil hore, dole, ale vecsinou hore a tak som sa vzdy zapotil s kurenim naplno
Termostat mam novy od teba, trosku stupla teplota, ale stale sa to nedostane hore.
Kedze 2EE a 4EFE maju iny vyvod teplej vody z motora, tak som to prehadzoval, samozrejme aj s cidlami a zeby boli aj tieto zle???
Ked som este laboroval s riadiackami tak som tam mal druhu taku istu, ale tiez volnobeh neklesol.
Klesne len v lete, ked je ozaj riadne teplo a vtedy sa aj rucicka dostane do zvislej polohy. Teraz jazdim s preglejkou pred chladicom, je na dve polovice, tak mozem aj stelovat
Su tam 3 cidla, jedno na ventilator, druhe na ukazovatel a tretie asi pre riadiacku, skusim este to vymenit a ak nic, tak este druhu skrtiacu, koli tomu termostatu na jej spodku.
Este som niekde videl potenciometer
0. od 24.11.2018 aj UFO - 1,8 i-Vtec 103kW
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
2. Carina TA62 (r.v.1982) - 3T
Ex: Starlet darca EP 82- 4E FE
Ex: Starlet EP82-2E E,swap 4E FE(62 kW)
Ex: Carina 2- 4A FE(74 kW)
Ex: Carina E- 4A FE(85 kW)
Ex: Corolla AE86- 4A GE
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
- AndyGTP
- Vševed
pozri si moje AE86 forum, tam som to dost rozpisoval. Boli upchate tie trubky, ktore viedli k syticu (ano, koncia sa tie trubky hadickami pri skrtiacej klapke)
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
- johnC
- toyoťák
Moč udržím a vody v chladení mám dosť. I keď som si neni istý, že koľko je v tej bielej plastovej nadobke.. Ale takto si najprv ujasnime, že koľko by mal byť odvrchu zatopený chladič vychladnutého motora?
Toyota Corolla E11/Scott Reflex 10/noKia/Lunex DCM-fz7/Logitech-mouse/Verbatim FDD/Adibas/Mentos/Primeros
.... ideal for mňa !
.... ideal for mňa !
- AndyGTP
- Vševed
ak ta spravne chapem, tak voda by mala byt vzdy az po dekel a nadobka (expanzna) by mala obsahovat kvapalinu medzi ryskami min a max.
-
tofak
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Nedeľa, 29. Júna 2008, 21:22
myslim, ze ked sa viac zohreje, prepusti stuplik do nadobky a ked ochladne tak si scucne nazad?
0. od 24.11.2018 aj UFO - 1,8 i-Vtec 103kW
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
- AndyGTP
- Vševed
ano presne tak, ale za studena by malo byt viac nez na minime v expanzke, aby si mala z coho cucat ta podtlakova blbina v pripade nedostatku vody.
- johnC
- toyoťák
takže diagnóza je: zodratá, rozťahaná a netesniaca škrtiaca klapka... Má tu niekto náhradnú, resp. vie zohnať za dobrú cenu?
.... ideal for mňa !
.... ideal for mňa !
- skmaros
- panic
- Dátum registrácie: Nedeľa, 15. Apríla 2007, 19:56
s sekcii nahradne dieli predava ´saboter´ skrtiacu klapku za 25€
viewtopic.php?f=21&t=6543
aj fotku tam ma http://postimage.org/image/drsi0fk6t/
viewtopic.php?f=21&t=6543
aj fotku tam ma http://postimage.org/image/drsi0fk6t/
- johnC
- toyoťák
Takze fesaci doobeda 24.12 som nahodil inú ojazdenu klapku z vrchnejsieho inzeratu od subvofera .). Najazdil som nanej asi 700km a netvári sa omoc lepsie ako povodna klapka. Mam navyse silnu chut sa zbavit celeho auta bez dalsich investicii. Napadla mi este jedna vec s resetovanim riadiacej jednotky, teda uz by som resetoval, keby mi niekto pripomenie ktory cuplik na poistkovej skrini to bol. ???
.... ideal for mňa !
.... ideal for mňa !
- AndyGTP
- Vševed
cuplik sa vola "odpojenie baterky na hodinu" napriklad. Inak uprimnu sustrast....
- ondrik
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Sobota, 14. Mája 2005, 08:57
no, ked ti to dochne pri zohriatom motore, nie som si isty ci to bude tym, ale skus podla mojho navodu vycistit ISC zospodu klapky. Aj ked to byva porblem skor studeneho motora...
Prius 2012 hybrid + LPG... lacnejsie to uz nejde 
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Ex-Celica 92 1,6 STi 4A-FE
Ex-Corolla 89 5dHB 1,6 GL 4A-F
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Ex-Celica 92 1,6 STi 4A-FE
Ex-Corolla 89 5dHB 1,6 GL 4A-F
-
saboter
- začiatočník
- Dátum registrácie: Pondelok, 19. Januára 2009, 21:33
Škoda, že to nepomohlo.
Tesnenie si dal nové papierové pod klapku ? Nejaku hadičku tam nemáš oddrapenú ?
Skúšal si vyblikať kódy chybové ?
Tesnenie si dal nové papierové pod klapku ? Nejaku hadičku tam nemáš oddrapenú ?
Skúšal si vyblikať kódy chybové ?
ex: Corolla LB E11 Terra (vykuchaná), 1.4 4E-FE
- johnC
- toyoťák
vraj treba riadiacu jednotku nastavit na novu skrtiacu klapku.. ocul o tom niekto?
.... ideal for mňa !
.... ideal for mňa !
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní