Thomas black Celica: ST185
Pravidlá fóra
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
- Srandista
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Nedeľa, 26. Júla 2009, 13:46
Re: Thomas black Celica: ST185
Kukam, ze Logon sa konecne dockal... Som si isty, ze v jeho rukach jej bude dobre, a podobne ako Gabo, gratulacia obom...
Hyundai i30 1.5 T-GDI 2022, cervena
Toyota Corolla 1.8 TS 2003, cervena
Ex: Toyota Corolla 1.3 G6 1998, cervena
Family: Toyota Yaris 1.3 2006, modra metaliza

Toyota Corolla 1.8 TS 2003, cervena
Ex: Toyota Corolla 1.3 G6 1998, cervena
Family: Toyota Yaris 1.3 2006, modra metaliza

- Legon
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Nedeľa, 22. Júna 2008, 02:58
- Kontaktovať používateľa:
Potvora jedna, takto prezradzas 
ANO celica je u mna, len este nejake drobnostky musime doriesit
Chcel som dat echo aj s nejakymi fotkami peknymi, ale tak je to vonku
Tomik dufam, ze rolka bude posluchat a naozaj bude pracant bez poruchy, nech ostava cas na turbinu
ANO celica je u mna, len este nejake drobnostky musime doriesit
Chcel som dat echo aj s nejakymi fotkami peknymi, ale tak je to vonku
Tomik dufam, ze rolka bude posluchat a naozaj bude pracant bez poruchy, nech ostava cas na turbinu
- sonnicek
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Utorok, 9. Novembra 2010, 19:51
pekne, orthodoxny celikar sa bude dennodenne vozit na E12 
Corolla 1.4 VVT-i, 71 kW, r.v. 2003, update 1.2.2012 priemerka na palubnom uz neukazuje nic 
- stenky
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Piatok, 13. Marca 2009, 16:08
potvrdzujem priebeh predaja, ktory som neskor radostne zapil ovocnym cajom a zajedol lentilkami, cipsami, keksami a arasidovymi chrumkami 

Tak super, som rad, ze sa Legon zase vratil ku Celice.. tesim sa potom na pribeh 
- AndyGTP
- Vševed
- Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53
hosť do domu, Boh do domu!stenky napísal:potvrdzujem priebeh predaja, ktory som neskor radostne zapil ovocnym cajom a zajedol lentilkami, cipsami, keksami a arasidovymi chrumkami
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
- Thomas
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Piatok, 11. Mája 2007, 15:25
Díky hoši, snáď poslúži na to čo má a nejaký rôčik ma povozí po tankodrome v BA.
Zatiaľ vyzerá že je OK, ale už teraz mi je ľúto za Celdou a jej miernou surovosťou (v dobrom) aj keď sa E12 nedá porovnať s nejakým koncernom čo sa toho týka, je to rozdiel..a hlavne sa za mnou už teraz nikto neotočí, hehe
Stenky, no dali sme si do nosa u Legona
Zatiaľ vyzerá že je OK, ale už teraz mi je ľúto za Celdou a jej miernou surovosťou (v dobrom) aj keď sa E12 nedá porovnať s nejakým koncernom čo sa toho týka, je to rozdiel..a hlavne sa za mnou už teraz nikto neotočí, hehe
Stenky, no dali sme si do nosa u Legona
Toyota Celica 2,0 16v 1993 turbo4wd with swap JDM 3S-GTE
Stock engine, no EGR, Blitz nur Spec + A-M-A + downpipe=1bar, Tial Bov
Toyota Corolla 1,4 VVTi 2004
ex: 2x Celica AT180
- sonnicek
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Utorok, 9. Novembra 2010, 19:51
treba si tam dat poriadnu tuzersku koncovku nech to huciii co to da, a whuala efekt ze sa ludia otacaju na teba bude este lepsi 
Corolla 1.4 VVT-i, 71 kW, r.v. 2003, update 1.2.2012 priemerka na palubnom uz neukazuje nic 
- Thomas
- Toyota guru
Po dlhej dobe niečo nové, auto je už týždeň doma tak sa patrí dať aj nejaké info...ale poďme po poriadku, komu sa nechce znovu čítať moje slohy nech to kľudne preskočí
Totiž pri poslednej oprave a údržbe sa zistilo že motor je na tom horšie ako sa myslelo, začal som uvažovať ako ďalej...či investovať do motoru ktorý sa trápil v aute (bez rozobrania a komplet premerania ani nebolo isté či by vôbec išiel zachrániť), alebo to vyriešiť nejako inak...a kedže ceny jazdených Gt4-iek v UK sú také aké sú, a náhodou v tom čase bola na predaj jedna na CZ fóre, tak som sa nakoniec rozhodol ísť ju pozrieť. Bola na predaj relatívne dlho, tak sa predajca rozhodol ísť s cenou dole a to bol ten moment kedy som sa rozhodol, ale bolo treba konať lebo supy sa už zlietavali
K tomuto rozhodnutiu ma viedlo viacero dôvodov: jednoznačne finančné (cena auta na úrovni OEM generálky), možnosť pozrieť a vyskúšať motor v aute + kopec náhradných dielov a možnosť motor doviesť po svojich tam kam treba. Bolo to síce až v Moste, len nie pri Bratislave ale pri Prahe..ale čo by človek pre 20 ročnú Toyotu nespravil.
Cesta to bola dlhá, skúšobná jazda prebehla OK, auto vyzeralo nadpriemerne, malo síce svoje muchy, ale nič čo by nešlo spraviť, základ bol OK..tak sme sa dohodli, odovzdal som veľa bankoviek českej meny viezli sme ju holku japonskú na jej poslednú cestu..
Tu po príchode na miesto činu

každému kto to ešte neskúšal, vrelo doporučujem jazdu s volantom na pravo, hlavne v bežnej Európskej premávke. Fakt sranda, aj keď mne vtedy do smiechu nebolo, teda kým som si trochu nezvykol.
Takže krok jedna bol za nami, dalším krokom bolo dostať moje auto na do Čiech, kedže som nemal to srdce trápiť motor nejakých 400km, tak šup na odťahovku a išlo sa.
Pôvodný odhad celej operácie mal byť cca 2 týždne, ale nakoniec sa to ako to už býva pretiahlo na mesiac a pol..
Takže výsledok v skratke (k dnešnému dňu):
- komplet motor (blok, hlava, prevodovka) z JDM
- ECU pôvodná, to časom poriešim a vyskúšam 100oct. palivo (nakoľko je odskúšané že konektory sedia)
- tacho pôvodný z opraveným mechanický náhonom, akurát svieti čidlo hladiny oleja nakoľko JDM verzia bola bez čidla + iná vaňa ( o cca 0,2l väčšia olejová náplň) + iný sací kôš
- zadný diff pôvodný, Torsen zatiaľ v garaži ale príde jeho čas
- EGR off, nakoľko JDM motor ho nemá
- všetky čidlá a konektory prispôsobené na origo elektriku, z čoho sa teším, hlavne do budúcna pokiaľ bude treba niečo meniť
- turbo sa vymenilo, JDM keramika už mala vôle a moje turbo malo cca 500 km
- vymenené tesnenie pod hlavou, vymenené všetky guferá ku ktorým sa dalo dostať, sacie-výfukové tesnenia, prehodená spojka, rozvody+napínak+nová vodná pumpa
- spojazdnené ostrekovače svetlometov, vymenený olej, chladič z JDM + chladiaca kvapalina
Deň pred tým ako som si mal isť pre auto som ani nemohol poriadne spať, keď som si predstavil že konečne po roku a pol sa plnohodnotne zveziem...po príchode na miesto, naštartovaní, zohriatí, prvom zatlačení turba a odfúknutí Bov-u som si len povedal, JO, stálo to za to
Takže celkový dojem z operácie: všetko na svojom mieste, pekne upratané, žiadne doničené plasty ani iné škody na vozidle čoho som sa trochu bál, motor ide ako hodinky, až neuveriteľne ticho na takú strojovňu z takého roku, t.j. podľa môjho názoru výsledok veľmi dobrý
Ďakujem všetkým čo mi pomohli, či už absolvovať dlhé trate po 8 dive sveta (diaľnica BA-Brno), alebo makali a radili, pri čom som po prvý krát nebol a zveril som auto s dôverou do cudzích rúk. (mená zámerne neuvádzam, pokiaľ by chcel niekto konkretizovať, kľudne do pošty)
..a ešte foto z prvej "prechádzky" po Rakúskych dedinkách

Totiž pri poslednej oprave a údržbe sa zistilo že motor je na tom horšie ako sa myslelo, začal som uvažovať ako ďalej...či investovať do motoru ktorý sa trápil v aute (bez rozobrania a komplet premerania ani nebolo isté či by vôbec išiel zachrániť), alebo to vyriešiť nejako inak...a kedže ceny jazdených Gt4-iek v UK sú také aké sú, a náhodou v tom čase bola na predaj jedna na CZ fóre, tak som sa nakoniec rozhodol ísť ju pozrieť. Bola na predaj relatívne dlho, tak sa predajca rozhodol ísť s cenou dole a to bol ten moment kedy som sa rozhodol, ale bolo treba konať lebo supy sa už zlietavali
Cesta to bola dlhá, skúšobná jazda prebehla OK, auto vyzeralo nadpriemerne, malo síce svoje muchy, ale nič čo by nešlo spraviť, základ bol OK..tak sme sa dohodli, odovzdal som veľa bankoviek českej meny viezli sme ju holku japonskú na jej poslednú cestu..
Tu po príchode na miesto činu

každému kto to ešte neskúšal, vrelo doporučujem jazdu s volantom na pravo, hlavne v bežnej Európskej premávke. Fakt sranda, aj keď mne vtedy do smiechu nebolo, teda kým som si trochu nezvykol.
Takže krok jedna bol za nami, dalším krokom bolo dostať moje auto na do Čiech, kedže som nemal to srdce trápiť motor nejakých 400km, tak šup na odťahovku a išlo sa.
Pôvodný odhad celej operácie mal byť cca 2 týždne, ale nakoniec sa to ako to už býva pretiahlo na mesiac a pol..
Takže výsledok v skratke (k dnešnému dňu):
- komplet motor (blok, hlava, prevodovka) z JDM
- ECU pôvodná, to časom poriešim a vyskúšam 100oct. palivo (nakoľko je odskúšané že konektory sedia)
- tacho pôvodný z opraveným mechanický náhonom, akurát svieti čidlo hladiny oleja nakoľko JDM verzia bola bez čidla + iná vaňa ( o cca 0,2l väčšia olejová náplň) + iný sací kôš
- zadný diff pôvodný, Torsen zatiaľ v garaži ale príde jeho čas
- EGR off, nakoľko JDM motor ho nemá
- všetky čidlá a konektory prispôsobené na origo elektriku, z čoho sa teším, hlavne do budúcna pokiaľ bude treba niečo meniť
- turbo sa vymenilo, JDM keramika už mala vôle a moje turbo malo cca 500 km
- vymenené tesnenie pod hlavou, vymenené všetky guferá ku ktorým sa dalo dostať, sacie-výfukové tesnenia, prehodená spojka, rozvody+napínak+nová vodná pumpa
- spojazdnené ostrekovače svetlometov, vymenený olej, chladič z JDM + chladiaca kvapalina
Deň pred tým ako som si mal isť pre auto som ani nemohol poriadne spať, keď som si predstavil že konečne po roku a pol sa plnohodnotne zveziem...po príchode na miesto, naštartovaní, zohriatí, prvom zatlačení turba a odfúknutí Bov-u som si len povedal, JO, stálo to za to
Takže celkový dojem z operácie: všetko na svojom mieste, pekne upratané, žiadne doničené plasty ani iné škody na vozidle čoho som sa trochu bál, motor ide ako hodinky, až neuveriteľne ticho na takú strojovňu z takého roku, t.j. podľa môjho názoru výsledok veľmi dobrý
Ďakujem všetkým čo mi pomohli, či už absolvovať dlhé trate po 8 dive sveta (diaľnica BA-Brno), alebo makali a radili, pri čom som po prvý krát nebol a zveril som auto s dôverou do cudzích rúk. (mená zámerne neuvádzam, pokiaľ by chcel niekto konkretizovať, kľudne do pošty)
..a ešte foto z prvej "prechádzky" po Rakúskych dedinkách

Naposledy upravil/-a Thomas v Streda, 5. Októbra 2016, 21:38, upravené celkom 1 krát.
- Gabriel Nagy
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05
Paradicka!!! Dalsia chutovka vo skvelych rukach! Nech robi uz len a len radost Tomino 
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
- Legon
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Nedeľa, 22. Júna 2008, 02:58
- Kontaktovať používateľa:
no ale neeeeeeeeeee

Nech robi radost holka jedna

Nech robi radost holka jedna
- stefan-celica
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Štvrtok, 25. Septembra 2008, 20:07
GtFour v plnej krase
nech robi len radost 
Toyota Celica T20 ST202 129kw 3SGE McPherson
376 916km, Evans Coolants, K&N, PUR 80Sh
Renault Trafic 2.0dci M9R L2H1 toto auto my bol čert dlžný
Subaru Legacy AWD 2.0 boxer EJ20 318 000km
Renault Trafic 2.0dci M9R L2H1 toto auto my bol čert dlžný
Subaru Legacy AWD 2.0 boxer EJ20 318 000km
- Thomas
- Toyota guru
Niečo nového, po cca roku sa mi podarilo zohnať výfuk ktorý som chcel, za normálnu cenu, Blitz nur- spec
prišiel z UK vďaka môjmu osobnému "objednávačovi" dielov Stenkymu
Jedná sa o verziu spec S teda iba zadný koncový diel, kvalita spracovania sa nezaprie, (nový stojí cca 450E) váha tipujem max. 4kg., nejaké foto narýchlo v garáži po rozbalení..

Inak nejaké veci čo by som chcel stihnúť do zrazu:
- odvzdušniť brzdy
- povysávať, vytepovať, rozleštiť
- dať dokopy interiér (nič mu nie je, ale niečo sa nájde)
- zbaviť sa rally zásterok
- podložky pod kola (už sú na pošte, zajtra vyzdvihnem)
- doladiť BOV, momentálne znefunkčnený
- nahodiť origo hmlovky + mriežky
- vymeniť zlomenú anténu
tak som zvedavý čo z toho stihnem...
Jedná sa o verziu spec S teda iba zadný koncový diel, kvalita spracovania sa nezaprie, (nový stojí cca 450E) váha tipujem max. 4kg., nejaké foto narýchlo v garáži po rozbalení..

Inak nejaké veci čo by som chcel stihnúť do zrazu:
- odvzdušniť brzdy
- povysávať, vytepovať, rozleštiť
- dať dokopy interiér (nič mu nie je, ale niečo sa nájde)
- zbaviť sa rally zásterok
- podložky pod kola (už sú na pošte, zajtra vyzdvihnem)
- doladiť BOV, momentálne znefunkčnený
- nahodiť origo hmlovky + mriežky
- vymeniť zlomenú anténu
tak som zvedavý čo z toho stihnem...
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní