spider207 - Toyota Corolla E120 str.40 (ex Lexus IS200 Sport)
Pravidlá fóra
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
- sonnicek
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Utorok, 9. Novembra 2010, 19:51
Re: spider207 - Lexus IS200
garazovat nemam kde pretoze byvam v sirsom okoli centra BA (do centra to mam na elektricku asi 5-10 minut jazdy takze som v podstate vsade za kratku dobu) garaze na okoli sa dedia a velmi malo respektive ziadny nepredavaju garaz na okoli, sem tam sa nieco objavi ale to je prenajom od cca. 60 eur a vyssie a na rok potom vychadza pekna summicka
stymi voskami a takymito prkotinami som v stadiu studovania nakolko auto ma dost vela skrabancou chytene narazniky (nie mojou sikovnostu
) a je velmi tazke nieco zvolit pretoze ked to lestis vysledny efekt je fajn ale vyzera to strasne a ukaze sa ta prava stranka auta doskriabane vsade
skoda ze nemam lepsi kusok vtomto a na druhu stranu sa mi veci ako lakovanie a spravovanie vobec nechcu riesit lebo za 5 dni to tam mam znova...
Corolla 1.4 VVT-i, 71 kW, r.v. 2003, update 1.2.2012 priemerka na palubnom uz neukazuje nic 
- KLingO
- začiatočník
- Dátum registrácie: Streda, 1. Júla 2009, 16:29
- Kontaktovať používateľa:
tak tak .. pokial s autom fungujes v meste tak nema zmysel sa prplat s exterierom .. cim krajsie auto tym skor ti ho nejaky kreten odrbe na parkovisku (zavist je svina)
EX:Auris 2009 1,6Vmatic M/T ExNavi
-
K7LEXUS
- začiatočník
- Dátum registrácie: Piatok, 19. Augusta 2011, 14:26
spider: toľko vedy okolo umývania auta?! predpokladám, že sa v tom musíš veľmi vyžívať... 
2006 Lexus IS250
skôr by som to povedal tak, že je to vec prístupu
niekto sa baví s motorom a podvozkom, niekto sa stará o vzhľad 
Mno, takže čo sa udialo.. ostala mi farba, lak a iné kraviny z poslednej lakovačky a tak som mal možnosť buď všetko to vyhodiť alebo to skúsiť nejako zužitkovať.. Zvolil som druhú variantu, skúsil som sa trošku pohrať s "ďobkami" od kamienkov. Očistil som prednú kapotu, odmanstil, naniesol som farbu (viac vrstiev) a nakoniec pretrel lakom. Ideálne by to bolo preleštiť (priznám sa, že vecami som moc nešetril), ale to keď budem robiť tak nechám preleštiť celé auto. Asi by to vyzeralo dosť divoko keby bola časť prednej kapoty preleštená a ostatné nie
Kapota obúchaná od kamienkov

Po zatretí farbou

Po nanesení laku

A celkovo či to malo zmysel? No, úprimne, ani neviem, ale mám aspoň lepší pocit, že som farbu a spol len tak nevyhodil. Ďobky už tak nesvietia, farba tomu pomohla, ale zase lak tomu trošku pridal, tie "bubliny" je viac vidieť. Skúšal som aj zobrať jemný vodný šmirglík a jemne to preleštiť, ale v konečnom dôsledku to vyzerá ešte horšie ako na začiatku, spravilo to také svetlejšie fľaky, takže to asi prekryjem farbou (a lakom) ešte raz a nechám to tak. Fotky fľakov radšej pridávať nebudem lebo to vyzerá naozaj veľmi škaredo a už viem čo budem robiť cez najbližšie voľné dni.
Kapota obúchaná od kamienkov

Po zatretí farbou

Po nanesení laku

A celkovo či to malo zmysel? No, úprimne, ani neviem, ale mám aspoň lepší pocit, že som farbu a spol len tak nevyhodil. Ďobky už tak nesvietia, farba tomu pomohla, ale zase lak tomu trošku pridal, tie "bubliny" je viac vidieť. Skúšal som aj zobrať jemný vodný šmirglík a jemne to preleštiť, ale v konečnom dôsledku to vyzerá ešte horšie ako na začiatku, spravilo to také svetlejšie fľaky, takže to asi prekryjem farbou (a lakom) ešte raz a nechám to tak. Fotky fľakov radšej pridávať nebudem lebo to vyzerá naozaj veľmi škaredo a už viem čo budem robiť cez najbližšie voľné dni.
Za posledné týždne sa udialo viacero vecí, takže nejaké info:
- po "menších" komplikáciách som vymenil aspoň zadnú špz, bolo treba nejaké odvŕtanie, vyrobenie nového závitu a pod, ale nakoniec sa podarilo, veľká vďaka patrí môjmu svokrovi (mal potrebné nástroje)

- už pred nejakým týždňom či dvomi som prezul na zimné gumy, nakoniec padla voľba na Kumho I'ZEN KW 23, cena 70€/kus (205/55 R16), jednoducho na moje potreby dobrý pomer cena/výkon (mäkšia zmes, čiže vhodnejšia do snehu). Celkovo nové papučky na auto 280+36€ (prezutie, zhodenie a likvidácia starých pneu atď). Inak som sa ešte dopočul, že pneu vydrží cca 4 roky a potom materiálovo odíde.
- pri výmene pneu som si v servise všmimol, že mám zadné kolesá trošku \\ // , síce si to už trošku sadlo, ale aj tak radšej pôjdem na geometriu, asi sa objednám na geo priamo do Toy/Lexu v ZA lebo sú tam nejaké excentrické šróby či čo a nie všade na to majú patričné vybavenie
- dočapoval som plnú nádrž, teraz som viac behal aj po meste a boli rôzne poťahovačky v kolónach, takže spotreba tentoraz vzrástla na 8,76l/100.. ale nesťažujem sa
Foto na zimných (zase som slušný, mafia style je preč
)

- po "menších" komplikáciách som vymenil aspoň zadnú špz, bolo treba nejaké odvŕtanie, vyrobenie nového závitu a pod, ale nakoniec sa podarilo, veľká vďaka patrí môjmu svokrovi (mal potrebné nástroje)

- už pred nejakým týždňom či dvomi som prezul na zimné gumy, nakoniec padla voľba na Kumho I'ZEN KW 23, cena 70€/kus (205/55 R16), jednoducho na moje potreby dobrý pomer cena/výkon (mäkšia zmes, čiže vhodnejšia do snehu). Celkovo nové papučky na auto 280+36€ (prezutie, zhodenie a likvidácia starých pneu atď). Inak som sa ešte dopočul, že pneu vydrží cca 4 roky a potom materiálovo odíde.
- pri výmene pneu som si v servise všmimol, že mám zadné kolesá trošku \\ // , síce si to už trošku sadlo, ale aj tak radšej pôjdem na geometriu, asi sa objednám na geo priamo do Toy/Lexu v ZA lebo sú tam nejaké excentrické šróby či čo a nie všade na to majú patričné vybavenie
- dočapoval som plnú nádrž, teraz som viac behal aj po meste a boli rôzne poťahovačky v kolónach, takže spotreba tentoraz vzrástla na 8,76l/100.. ale nesťažujem sa
Foto na zimných (zase som slušný, mafia style je preč

- ondrik
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Sobota, 14. Mája 2005, 08:57
to s tymi zimakmi a vekom je pravda, viac ako 5 rocne gumy su uz o hovne. ja som mal poslednu zimu s rokom vyroby 2005 a smykal som furt... chodil som ako posraty a ABSko klepalo pri kazdom brzdeni...
Prius 2012 hybrid + LPG... lacnejsie to uz nejde 
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Ex-Celica 92 1,6 STi 4A-FE
Ex-Corolla 89 5dHB 1,6 GL 4A-F
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Ex-Celica 92 1,6 STi 4A-FE
Ex-Corolla 89 5dHB 1,6 GL 4A-F
mam moznost porovnat 14 rocne a rocne zimne pneu.... je to sice extrem ale 14 rocne su ako kamen... necht do dezenu ani nevojde, do rocnych sa pekne zabori, su fajne mekucke:)
Swift Sport ZC32S
Mazda 626 2002 1.8
ex:Accord Cl9 2.4 Vtec-i
ex:Celica 7A-FE
ex: Felicia 1.3 1999
Mazda 626 2002 1.8
-
K7LEXUS
- začiatočník
- Dátum registrácie: Piatok, 19. Augusta 2011, 14:26
14 ročné??? tak to už je naozaj extrémscream napísal:mam moznost porovnat 14 rocne a rocne zimne pneu.... je to sice extrem ale 14 rocne su ako kamen... necht do dezenu ani nevojde, do rocnych sa pekne zabori, su fajne mekucke:)
2006 Lexus IS250
som dostal k autu sezonne prezutie... 14r zimne plechace, a 7 rocne letne na elektronoch...kedze som auto kupoval v marci a bola zima tak boli aj rovno obute na aute, chlapik na tom realne takto jazdil 4 roky:)
Swift Sport ZC32S
Mazda 626 2002 1.8
Mazda 626 2002 1.8
ja som tie povovodne zimaky co som dostal k autu (Michelinky) uz musel vymenit, videl som to minulu zimu, ze ak som sa mal vystverat do nejakeho kopceka tak to chcelo fest citlivu nohu aby nezacalo presmykovat alebo blikat TC.. dezen bol v pohode, ale uz boli tvrde ako kamen, na tuto zimu to uz chcelo nove a je to jednoznacne poznat ze to bol krok spravnym smerom..
aktualne vybavujem novu poistku a este tu geometriu v ZA, potom pocitam najblizsie vydavky asi do novych letnych gum a pripadne nejakeho cukrikovania - detailing (alebo aspon prelestenie laku), origo 17 kolesa, novy volant (abo precalunit), koberec do kufra.. na zozname mam toho viacej, ale uvidime.. ale mal by som menej pozerat co je kde na nete lebo potom ma to laka nakupovat a minat peniaze aj tam kde by som nemal

aktualne vybavujem novu poistku a este tu geometriu v ZA, potom pocitam najblizsie vydavky asi do novych letnych gum a pripadne nejakeho cukrikovania - detailing (alebo aspon prelestenie laku), origo 17 kolesa, novy volant (abo precalunit), koberec do kufra.. na zozname mam toho viacej, ale uvidime.. ale mal by som menej pozerat co je kde na nete lebo potom ma to laka nakupovat a minat peniaze aj tam kde by som nemal
Dnes na moje potešenie (a prekvapenie) ku mne dorazili nové stierače SWF Visioflex. Kúpil som ich na odporúčanie známeho Lexusáka (z ČR) a musím povedať, že prvé dojmy sú mimoriadne pozitívne. Staré stierali už len priemerne (miestami som rozmýšlal či nemám aj zamastené sklo, ale bolo to gumičkami) a po výmene to stiera jedna báseň. Jednoznačne odporúčam, výborná investícia. Takisto som dnes radšej nalial zimnú zmes do ostrekovačov (do -20°C), leto je už za nami (a naopak zima pred nami).
Foto stieračov:

Foto stieračov:
- sonnicek
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Utorok, 9. Novembra 2010, 19:51
ja mam tie ramienkove akurat som kupoval Bosche a zo starymi sa to neda porovnat uvidim kolko vydrzia
Corolla 1.4 VVT-i, 71 kW, r.v. 2003, update 1.2.2012 priemerka na palubnom uz neukazuje nic 
Dnes som sa snažil trošku pobaviť s hĺbkou ostrosti pri mojej foto z Čertovice. Radšej by som to síce ovplyvnil priamo pri fotení, ale ked sa nedá tak je aj správny software lepší ako nič. Výsledok myslím celkom ujde.

objektiv 270€.....
mmat dobry softver... ...na nezaplatenie....
mmat dobry softver... ...na nezaplatenie....
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní