spider207 - Toyota Corolla E120 str.40 (ex Lexus IS200 Sport)
Pravidlá fóra
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
Re: spider207 - Lexus IS200
no poviem to takto ci sa spytam tlmice po kolko menis? 150? spojku? 150? bude stocene......aspon o 50..... casom som zistil ze tlmice su kyb spojka poondena...a ani zabera trosku vyssie no to nezistis nejak extra ked si v tom aute nejak nikdy nesedel ci nejazdil dlhsie.... a ta 350.....pride mi taka divna sredy chybaju na kolach...... a to je len malickost co tam este bude? 
Dnes dočapované do plna a spotreba zase pod 8l, konkrétne 7,92. Poteší 
To uz mas spotrebu lepsiu ako ja v meste 
Toyota Corolla E12, 4ZZ-FE
3,5 l/100km (Najnovší rekord na trase Zilina - Terchova s palivom Shell FuelSave)
6-7 l/100km (Pri bežnom jazdení)
3,5 l/100km (Najnovší rekord na trase Zilina - Terchova s palivom Shell FuelSave)
Môj štýl jazdy som tu už opisoval, snažím sa predvídať a základom úspechu je najmä plynulá jazda a jazda na dlhšie vzdialenosti. Mesto miminum.
Aktuálne riešim na aute nejaké prkotiny, potom tu hodím nejaké info keď to bude všetko vyriešené a spravené.
Aktuálne riešim na aute nejaké prkotiny, potom tu hodím nejaké info keď to bude všetko vyriešené a spravené.
Predpokladam ,ze nove disky a pneu ? 
Nieeee, disky mám letné aj zimné, obutie bude treba nové, to je pravda. Origo disky momentálne neriešim, to je hudba budúcnosti (tzv. cukríkovania).
Veľa vecí sa udialo, ani neviem kde začať 
Asi začnem tým čo ma potešilo najviac. KONEČNE mám nalakovanú kľučku vodiča a úprimne - momentálne to je (z estetického hľadiska) najkrajšia časť auta
Dlho som nemohol zohnať niekoho na túto robotu aby boli obe strany spokojné, nakoniec som auto nechal týždeň v ZA u svojho mechanika a výsledok sa dostavil. Z hľadiska estetiky nemám výhrady, uvidíme čo výdrž. Btw, neviem či som tu už ďakoval chmelovi, ale vďaka nemu mi v Heliose namixovali farbu a všetky ostatné veci presne na moje auto, takže ešte raz muchas gracias
Kľučka pred

Kľučka po

Ďalšia vec čo som vyriešil je "problém" so zadnou lavicou, najbezpečnejšie miesto vo vozidle (teda za spolujazdcom) bolo akési "prepadnuté".. pozrel som sa tomu na zúbok a niekto predomnou asi niekedy zhodil lavicu a pri nasadzovaní ju tam zle vrátil. Skvele mi pomohol návod z bahamutcars, pozrel som sa ako je to konštruované, čo treba spraviť a nebol problém. Konečne je to tak ako to má byť.

Tretia vec - autíčko dostalo pekný darček od môjho svokríka, nové podložky pod ŠPZ
Tie z Nemecka mi už dlhšie pília moje perfekcionistické oči, no narazil som na menší problém - pôvodné podložky držia na nepekne vyzrajúcich zhrdzavených šróboch a zatiaľ sa mi ich nepodarilo odskrutkovať. Ale mám blbé nástroje, tak dúfam, že s lepšími to pôjde. Bola by škoda nedať tam také pekné podložky.

No a aby tých noviniek nebolo málo tak som autu hodil rovno aj spršku, pretože sa ku mne dostalo po týžni pekne zaprasené. Asi nejako takto:

Takže klasika - oplach, dvojkýblová metóda, sušenie, doleštenie (toho doškriabaného laku, hehe
) + vyčistenie všetkých skiel z exteriéru aj interiéru.
Pred a po

A ešte zozadu - pred a po

Ešte sa asi vrhnem tento týždeň aj na vysávanie interiéru, ako som "rozoberal" tú zadnú lavicu tak som si všimol, že aj tam je nejaký ten bordel tak to asi zoberiem komplet. Veď autíčko si zaslúži, robí len radosť
Asi začnem tým čo ma potešilo najviac. KONEČNE mám nalakovanú kľučku vodiča a úprimne - momentálne to je (z estetického hľadiska) najkrajšia časť auta
Kľučka pred
Kľučka po

Ďalšia vec čo som vyriešil je "problém" so zadnou lavicou, najbezpečnejšie miesto vo vozidle (teda za spolujazdcom) bolo akési "prepadnuté".. pozrel som sa tomu na zúbok a niekto predomnou asi niekedy zhodil lavicu a pri nasadzovaní ju tam zle vrátil. Skvele mi pomohol návod z bahamutcars, pozrel som sa ako je to konštruované, čo treba spraviť a nebol problém. Konečne je to tak ako to má byť.
Tretia vec - autíčko dostalo pekný darček od môjho svokríka, nové podložky pod ŠPZ
No a aby tých noviniek nebolo málo tak som autu hodil rovno aj spršku, pretože sa ku mne dostalo po týžni pekne zaprasené. Asi nejako takto:
Takže klasika - oplach, dvojkýblová metóda, sušenie, doleštenie (toho doškriabaného laku, hehe
Pred a po
A ešte zozadu - pred a po
Ešte sa asi vrhnem tento týždeň aj na vysávanie interiéru, ako som "rozoberal" tú zadnú lavicu tak som si všimol, že aj tam je nejaký ten bordel tak to asi zoberiem komplet. Veď autíčko si zaslúži, robí len radosť
-
Ali.Maxova
- panic
- Dátum registrácie: Štvrtok, 25. Augusta 2011, 09:30
ake krasne cistucke
Umyvas aj profesionalne???
Zeby sme si objednali cely servis, ked nam to tak hezky nejde 
- sonnicek
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Utorok, 9. Novembra 2010, 19:51
spider co je to dvojkyblova metoda umyvania?!
inak som si objednal kozmetiku s xclean.sk a zhodou nahod som sa dozvedel ze je to firma byvaleho spoluziaka brata
inak mam uz vyskusane http://www.xclean.sk/interior-shampoo-c ... -id-4.html a po skusenosti (ked som na kompletku precistil cely interier ani som neveril kolko spiny tam je) som sa rozhodol objedna sampon a vosk na exterier, jediny problem vidim vtom ze ked sa to poriadne vycisti tak su vidiet vsetky skrabance ako past na oko inak spokojnost
Corolla 1.4 VVT-i, 71 kW, r.v. 2003, update 1.2.2012 priemerka na palubnom uz neukazuje nic 
Ali: ja len poloprofesionalne, nerobilo by mi problem pomoct, len vieme ako som na tom casovo ked som v ZA (nazorny priklad bol tento vikend
).. vacisnou je najtazsie zacat, ale ked uz sa do toho dostanem tak frcim 
sonnicek: dvojkyblovka v skratke - v jednom kybli mas vodu so samponom (ph neutralny lebo inak Ti ten sampon da dole aj vosk), v druhom len cistu vodu.. zoberies nejaku rukavicu (najlepsie z ovcej vlny), namocis do kybla so samponom, poumyvas istu cast auta a potom rukavicu vymacas v tom cistom kybli (teda tam kde nie je sampon).. a toto cele dookola, ide o to aby si tu spinavu rukavicu nedaval do vedra kde je cista (samponova) voda, ktorou ides umyvat auto.. idealne ked mas v tom kybli na vymacanie tzv. grid guard, je to taka sietka ktora udrziava tu spinu dole v kybli a ked tam tu spinavu rukavicu vymacas tak ti do nej nejde ta spina z vody.. ale to je uz taka prkotinka, da sa zit aj bez toho.. ten xclean.sk poznam z bmwklubu, vraj celkom v pohode obchod.. interior shampoo je super (pisem ako keby som ho mal
), zanechava vraj matny lesk takze dobry napr. aj na palubovku, da sa v podstate pouzit aj na motorovy priestor (AG int. shampoo je urceny na gumy a plasty)..
inak ako vzdy - mam toho nastudovane vela, ale v reali mam zatial velke PRD.. nechcem zbytocne kupovat tieto veci kym nedam auto strojne prelestit, takze zatial si skor trenujem techniku, skusam metody atd.. rozmyslal som aspon nad samponom a voskom, ale auto je garazovane, sampon som nejaky PH neutral zohnal, takze momentalne neriesim.. nerad robim polovicatu robotu, dufam, ze buduci rok bude par zvysnych bubakov nech tam aj exterier do poriadku, tak ako si predstavujem
btw, sonnicek skus si kuknut forum http://www.detailing.cz, najdes tam vela zaujimavych veci..
a inak keby si chcel nakupit tej kozmetiky viac tak odporucam zahranicne (UK) stranky, ak si este neobjednal tak by sa Ti to teoreticky mohlo oplatit uz len pri nejakom vosku.. keby co tak pisni, dam konkretne linky..
sonnicek: dvojkyblovka v skratke - v jednom kybli mas vodu so samponom (ph neutralny lebo inak Ti ten sampon da dole aj vosk), v druhom len cistu vodu.. zoberies nejaku rukavicu (najlepsie z ovcej vlny), namocis do kybla so samponom, poumyvas istu cast auta a potom rukavicu vymacas v tom cistom kybli (teda tam kde nie je sampon).. a toto cele dookola, ide o to aby si tu spinavu rukavicu nedaval do vedra kde je cista (samponova) voda, ktorou ides umyvat auto.. idealne ked mas v tom kybli na vymacanie tzv. grid guard, je to taka sietka ktora udrziava tu spinu dole v kybli a ked tam tu spinavu rukavicu vymacas tak ti do nej nejde ta spina z vody.. ale to je uz taka prkotinka, da sa zit aj bez toho.. ten xclean.sk poznam z bmwklubu, vraj celkom v pohode obchod.. interior shampoo je super (pisem ako keby som ho mal
inak ako vzdy - mam toho nastudovane vela, ale v reali mam zatial velke PRD.. nechcem zbytocne kupovat tieto veci kym nedam auto strojne prelestit, takze zatial si skor trenujem techniku, skusam metody atd.. rozmyslal som aspon nad samponom a voskom, ale auto je garazovane, sampon som nejaky PH neutral zohnal, takze momentalne neriesim.. nerad robim polovicatu robotu, dufam, ze buduci rok bude par zvysnych bubakov nech tam aj exterier do poriadku, tak ako si predstavujem
btw, sonnicek skus si kuknut forum http://www.detailing.cz, najdes tam vela zaujimavych veci..
- sonnicek
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Utorok, 9. Novembra 2010, 19:51
uz je objednane a uz je aj doma
zlakalo ma to pretoze ako som pouzil ten sprej na interier videl som ten efekt + na zadnej lavici v lavo som mal nepekny flak na sedacke na kraji tak som to tym strekol pockal a vytrel vatsina zisla dole teraz do dorobim (nebolo take teplo a nechcel som este viac namacat to polstrovanie) a pri poslednom umyvani mi dosiel sampon (Turtle wax
) a ked som videl ten ucinok na interiery tak ze vyskusam aj ten exterier (sampon aj vosk) pretoze auticko neni garazovane a dost dostava do tela poslednu dobu sa to strieda slnko prsanie pustne burky osrane atd... uvidim ako to vyjde zajtra mam same prednasky tak na to prdim a idem si pucovat auto pofotim a zreferujem
inak stymi kyblami to vyskusam to je fajn
a idem studovat to forum 
Corolla 1.4 VVT-i, 71 kW, r.v. 2003, update 1.2.2012 priemerka na palubnom uz neukazuje nic 
Spider ak by si nevedel kam zo starymi ramcekmi na SPZ tak ja by som aj vedel ...
Zadny som mal uz od kupy popraskany v uchytoch tak tam drzi len tak provizorne a vzdy ked zabuchnem piate dvere tak to drnci ako keby som zatvaral nejaku staru plechovku.
-
Ali.Maxova
- panic
- Dátum registrácie: Štvrtok, 25. Augusta 2011, 09:30
sonnicek: ak negarazujes tak by nejaky vosk bol fajn.. neviem co si kupil, ak chces nieco trvacne tak napr Collinite, len ten je drahsi ako napr. Dodo.. dodo ale zase menej vydrzi.. a zase sypem mudrosti ako keby som to priamo ja testoval 
Max: jasne, ak nebodaj pojde dole bez znamok vacsieho poskodenia tak Ti ju mozem kludne venovat, ale upozornujem, ze ta podlozka ma vela "zachytnych bodov" a teda spz drzi ako blba.. az moc (najma ak to chces sundat)
Max: jasne, ak nebodaj pojde dole bez znamok vacsieho poskodenia tak Ti ju mozem kludne venovat, ale upozornujem, ze ta podlozka ma vela "zachytnych bodov" a teda spz drzi ako blba.. az moc (najma ak to chces sundat)
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných