Toyota Camry - vytrvalostný beh po 18 rokoch

všetko o tomto modeli
Používateľov profilový obrázok
sundancer
panic
Príspevky: 24
Dátum registrácie: Streda, 11. Júla 2007, 05:00
Kontaktovať používateľa:

Toyota Camry - vytrvalostný beh po 18 rokoch

Príspevok od používateľa sundancer » Sobota, 1. Septembra 2007, 01:15

Ahojte,

ako som avízoval, oženil som sa :) Nie žeby som sa tu chcel o tom rozmazávať, ale chcem napísať taký "report" o našej Toyke. Pred svadbou a po svadbe sme s Toyotou Camry 2.0 GLi behali po SK a EU (Mazda bola stále v servise), takže cca 2 mesiace sme žili len s ňou, trochu v retro štýle ... ale spokojne a šťastne :) Pred svadbou sme absolvovali dovolenku v Chorvátsku a po svadbe putovanie po hradoch, zámkoch a kaštieľoch na Slovensku.

Najviac som sa bál 1000km do Chorvátska a ďalších 1000km späť (ďaleko na juh). Hlavne preto, že auto som kúpil pár týždňov predtým a nepoznali sme ho. Dovtedy sme si zvykali na automat (pár tvrdých zabrzdení ľavou nohou - spojkový zvyk, pružnosť a postupnosť radenia - dôležité pri predbiehaní a huncútsvách). A keďže nebolo veľmi na výber (s malou Corsou sme ísť nechceli), rozhodli sme sa. Musím povedať, že to bolo pekné dobrodružstvo. Ak odmyslím absenciu klímy a tempomatu (viete niekto zohnať?), cesta bola pohodlná. Pred vyrazením som ešte urobil prepočet spotreby (jazdil som len ja), 12 l/100km. Hm, dovolenka bude drahá... Keďže som sa necítil dobre, až bo Gratz šoférovala (budúca) manželka. Spotreba: 6,7 l/100km. Nešlo mi to do hlavy, ale čísla tachometra a natankovaných litrov nepustia! Týmto sa u nás zborili 2 mýty, a to že vyššia kubatúra a automat "žerú" benzín. Ale tešil som sa aspoň z toho, že sme sa pohodlne pobalili do kufra aj s prenosnou chladničkou a dobrôtkami v nej...

V zápchach v Chorvátsku sme spotrebu vôbec nemerali (dlhé hodiny čakania pred tunelmi). V samotnom chorvátsku som šoféroval len po ostrove, takže som toho veľa neriešil, len je pravda, že zvyšok cesty som šoféroval ja a dosť som vytínal až kontrola oleja v cieli (po zlých pocitoch zo zvuku motora, ale samozrejme vychladnutí) ráno ukázala, že by sa zišiel liter (!) oleja a pol litra vody do chladiča. Po doplnení auto zase hralo ako hodinky a keďže tam boli dosť veľké teploty, vod(k)a sa odparovala a doliali sme...

Cestou späť sme išli trochu iným spôsobom. Hoci na začiatku som vyhlasoval, že "ak to auto zlyhá, nechám ho tam", rozhodol som, že pojdeme pomalšie (100-140km/h). Výsledkom bolo, že chladič došiel domov bez poklesu kvapaliny a oleja chýbalo oveľa menej.

Musím povedať, že (aj keď to z môjho reportu asi tak nevyšlo) to auto vysoko predčilo moje očakávania. Avšak ak beriem do úvahy teoretickú a praktickú poruchovosť iných značiek, dávam klobúk dole. To auto len treba kŕmiť a ono verne slúži. Mimochodom, aj ja osobne som neskôr na tej svadobnej ceste dosiahol spotrebu 7,7 l/100km (techničák hovorí o 9 l/100km). Stačilo len menej agresívne jazdiť a sledovať ukazovateľ ekonomickej jazdy :)

Myslím, že som chcel toho napísať viac. Ale keďže je už pokročilá hodina, nechám to na inokedy ako ďalšie príspevky - snáď to niekoho zaujme. Jediné, čo ma teraz napadá - keďže mi tu vrieska hip-hop, je vychváliť sériovo montované repráky, ktoré sú v porovnaní s tými sériovými v Mazde (Oplovi, Fordovi, a iných autách) ako "nebe a dudy".

Braňo aka Sundancer
Naposledy upravil/-a sundancer v Sobota, 1. Septembra 2007, 01:31, upravené celkom 2 krát.
Nissan Sunny GTI + Peugeot 206 GTI + Subaru Outback
Ex: všeličo

Používateľov profilový obrázok
sundancer
panic
Príspevky: 24
Dátum registrácie: Streda, 11. Júla 2007, 05:00
Kontaktovať používateľa:

Re: Toyota Camry - vytrvalostný beh po 18 rokoch

Príspevok od používateľa sundancer » Sobota, 1. Septembra 2007, 01:28

Mimochodom, Euku (sudruzku manzelku) niektori stretli na julovom BA-Stary-most-zraze. Na sedej Camry teda jazdi teraz ona. Cize vsetky prusery do pondelka (ked som dostal spat Mazdu-Magdu) su na moje triko, ostatne uz len na jej. Ale postupne ju zaucam do "odvaznej jazdy" :) Prave dnes sme pod jej vedenim a mojim povzbudenim trhli nejakeho Seat Leona a strasne sa cudoval :)
Nissan Sunny GTI + Peugeot 206 GTI + Subaru Outback
Ex: všeličo

Používateľov profilový obrázok
coro
panic
Príspevky: 13
Dátum registrácie: Štvrtok, 22. Novembra 2007, 13:11

Re: Toyota Camry - vytrvalostný beh po 18 rokoch

Príspevok od používateľa coro » Streda, 1. Decembra 2010, 14:54

Napadlo ma že napíšem pár slov o svojej prvej Camry.
Bola to "Camry 2000 2.0 GLi HatchBack, r.v. 1985".
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Toyot ... chback.jpg

Kúpil som ju za pár korún (50 tis, vtedy za to ťažko bola stará felda) z bazáru v roku 1996. Dal som jej nové rozvody a olej, a vozil sa.
Bola maličká, ľahká, ten dvojliter benzín už v tej dobe s riadeným vstrekovaním, ju rozbehol bez zaváhania vysoko nad povolené limity, a vďaka malej výške aj perfektne držala v zákrutách. Na parkoviskách sa dala nájsť pohľadom na strechy ako prázdne miesto :) ale sedelo sa tam pohodlne a to mám cez 180cm.
Rýchlosť ukazovala na VFD displeji, olemovanú led otáčkomerom (viď avatar, to je jej prístrojovka). Dodnes za ňou občas plačem, lepšie auto som nikdy neriadil..

K servisu o ktorom vyzerá byť tento strom - po 5 rokoch a cca 100tis km som mal "totálku", ktosi na Terrano II pozabudol že ťahá príves s koňmi, a stihol mi prebehnúť popred nos namiesto dávania prednosti.. Z prívesu som strhol nápravy a z mojej Camry chýbal predok, ale motor zostal celý - oprava 65tis. Mala to platiť poisťovňa ale vinník je hajzel a v petržalke sa na nehodovke akosi stratili záznamy aj s fotkami a hlavne doklad o tom že sme nenafúkali..
Kým to opravili zamrzla voda v chladiči a bolo treba vymeniť vodnú pumpu..
A po pár týždňoch sa ozval deravý výfuk a nebol to výfuk, ale prasknutý zvod - ani mi to nechceli v PPC hľadať, že to sa neoplatí meniť na tak starom voze.. Nakoniec stál menej než výfuk a vymenil som si to sám (na sídlisku pred domom, lebo kamoš mechanik keď to zospodu videl tak zdrhol že to sa nedá..).
Prešlo ďalších 100tis km, stále bez poruchy. Len olej, občas brzdové platničky, a raz zadná časť výfuku.
Pri 499tis km sa niečo zlomilo v počítadle km a prestalo počítať.

Inak nič. Fakt..
Jo, mal som ešte drobný problém po výmene brzdových platničiek, zostávali zakusnuté, ale to bola chyba servisu a stačilo ich rozhýbať..
No ale 22 ročný voz, už bol voz hrdzavý odspodu a na to liek nepoznám. Navyše som vbehol do otvoreného kanálu a utrhol zadný tlmič, dalo sa jazdiť ale už to šlo dolu vodou. A začala mať problémy s motorom, zrejme nejaká lambda sonda, keď bola teplota presne v prvej tretine nechcela ťahať. Studená aj teplá ale stále bez chybičky.
Skončila na to že sa mladý pako na golfe rozvešal na parkovisku po zaparkovaných autách a jedno z nich bolo to moje - kupovať nové všetky zadné svetlá sa už neoplatilo, tak som ju predal na papiere.
ex Camry 2000 2.0 (rv 1985)
ex Camry 2.2 XLi 2.2 (rv 1992)
ex Avensis 2.0 D-4D kombi (rv 2002)
Yaris 1.0 (2005)
Auris 1.6 vvt (2009)
Camry 2.4 vvt (2002) ... konečne zase Camry!
Auris TS hybrid LPG (2013)

peterB
panic
Príspevky: 21
Dátum registrácie: Štvrtok, 9. Augusta 2007, 18:41
Bydlisko: Nitra

Re: Toyota Camry - vytrvalostný beh po 18 rokoch

Príspevok od používateľa peterB » Štvrtok, 28. Júla 2011, 15:16

Voda miznut nemoze !! NIKDY !! - ak mizne zle je ...
Ex : Toyota 4Runner 3.0 V6, 33" MT, navijak 5.4t, snorchel, CB, mechy
Ex : Lexus LS 400, 4L V8
Toyota Auris 1.33

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných