Mám zmapované všetky možné trasy keďže som v Brne študoval a občas tam mám aj v týchto časoch cestu.
1) Trasa cez Drietomu a Hrozenkov
- výhody: ideš zo ZA po diaľnici, potom odbočíš, je tam pár dediniek za hranicami, no okolo UH.Brodu a Hradišťa je postavený obchvat, pekný asfalt, pohodička, potom smer Bučovice.. krásna cesta cez Buchlovské hory, ak si rád užívaš športovú jazdu tak sa tam dá vyblázniť (samo treba rozmýšlať a neísť ako debil, fyziku neoklameš), proste krásne zákrutky a prostredie..
- nevýhody: na spotrebu asi nebudú ideálne Buchlovské hory
2) Smer Bytča a cez Makov
- výhody: do Bytče môžeš ísť po diaľnici, odtiaľ na Makov, celkom pohoda cesty až po diaľnicu, potom diaľnica až do Brna
- nevýhody: české diaľnice sú pekne rozdrbkané, krásne panelovky.. na precvičenie tlmičov ideálne, takisto Makov nebude ktoviečo na spotrebu
3) Smer Nové Mesto n.V
- ked boli obchádzky kdesi medzi Uh.Brodom a Uh. Hradišťom tak som chodil na Nové Mesto n.V. a potom na Moravské Lieskové, Strání a pod, to bola takisto fajn cesta krásnym prírodným prostredím, potom môžeš ísť cez Veselí nad Moravou a napojiť sa na UH. Hradište.. tam z UHH je dobrý nový asfalt, takže pohodka..
4) Smer Hodoním, Hustopeče
- tadiaľ som tuším išiel raz-dva krát, ale nejako ma to neuchvátilo, ale ani neurazilo.. moc si z toho nepamätám, ale keby mi tam niečo vadilo tak by som si spomenul..
5) Smer Čadca a Frýdek Místek
- to mi príde už dosť zachádzka, to už môžeš ísť rovno cez Bratislavu a "máš to v cajku"
Keďže som chodil priamo zo ZA tak si myslím, že to relatívne viem posúdiť čo a ako, byť Tebou tak by som rozmýšľal nad variantou 1) alebo 2) (jednoduchá trasa, trafíš aj bez navigačky, najmä variant 1) ), možno keby si bol z Čadce tak prečo nie aj varianta 5), ale to si myslím, že je v tvojom prípade skôr záložná varianta..
Tak či onak počítaj s cca 220km do Brna, nekukal som mapu kde je Kurdejov, ale tak počítaj pri predpisovej jazde min.2,5hod, pri pohodovej (diaľnica do 110) to je tak cca 3hod do Brna..