Tak ten korekčný lak z Toyoty mám aj ja, je to farba namiešaná z výroby podľa kódu farby. Nikto to predsa nemieša vzadu v dielni, podľa vzorkovníka, kt. prirovná ku tvojmu laku. Čiže odtieň je presne taký aký má nové vozidlo...pri ďobkách ale nemá zmysel až tak riešiť odtieň. Hlavne je to prplačka sa s tým dobre pohrať, aby to bolo čo najmenej vidieť.
Najvhodnejšia farba je na to čierna. Mal som čiernu Corollu, po korekciách nebolo poznať, že tam kedysi boli ďobky. Čím svetlejšia farba, tým to hádže viditeľnejšie rozdieľné odtiene. Pri striebornom lexuse, čo mi mení farbu (piesková, strieborná) podľa toho, z akého uhla sa naň dívam je to viditeľnejšie. Stále píšem o pozorovacej vzdialenosti cca 1m od vozidla. Hlavne keď som dostal tú farbu do rúk, tak som videl škaredý, šedý odtieň. Chcel som to vrátiť, že sa niekde japonskí maliari sekli:D
Je to farba, čo musí schnúť aspoň 2 hodiny, potom treba kvapnúť lak, počkať opäť dve hodiny a nakoniec sa to s vrchnou časťou vrchnáka zrovná a zaleští. Je tam totiž nejaká syntetická látka na molitane, ktorá pod vodou zmäkne a obrúsi vyčnievajúce časti tej kvapky. Treba si na to nájsť pól dňa, no výsledok stojí za to, bo ak začneš s vodou a tou látkou skoro šúchať po tom laku, celý ho zotreš a môžeš začať nadávať a zatierať odznova

toľko moja skúsenosť s touto farbičkou. Odporúčam ju! Za tie peneži, no nekúp to