spider207 - Toyota Corolla E120 str.40 (ex Lexus IS200 Sport)

Sekcia pre členov fóra
Pravidlá fóra
Toto je časť pre členov fóra o svojich autách. Každý má povolený iba JEDEN topic (tému). Topic je potrebné založiť pod svojou prezývkou tu na fóre + treba uviezť typ auta, napr. "fajry - Corolla 1.6 GTi". Pokiaľ vlastníte viac áut, tak uveďte len svoju prezývku. Táto téma sa bude prísne kontrolovať a všetko, čo porušuje tieto pravidlá alebo pravidlá fóra bude zmazané.
Henry33
panic
Dátum registrácie: Piatok, 16. Júla 2010, 14:27

Re: spider207 - Lexus IS200

Príspevok od používateľa Henry33 » Štvrtok, 30. Júna 2011, 10:06

na tie bodky od kamienkov je najlepsie kupit si od lexusu tu sadu na opravu laku ( sotji cca 15 eur aspon u Toyoty) natries to predtym ako to bude strojovo lestit a urcite potom nebudes vidiet ani kde to bolo lebo to zalesti do jedneho celku.

ja to planujem urobit rucne na malom kusku tak potom sa mozem podelit ako to dopadlo ;)

takto nejako si to predstavujem ;)
http://www.chargerforums.com/forums/sho ... hp?t=97634
alebo takto ked to robil strojovo na kapote, len tak pre srandu ci uvidite kde to opravoval ? :D
http://www.detailingworld.co.uk/forum/s ... stone+chip

Používateľov profilový obrázok
spider207
Vševed
Dátum registrácie: Nedeľa, 10. Mája 2009, 15:57

Príspevok od používateľa spider207 » Štvrtok, 30. Júna 2011, 12:00

vďaka za tip, to som ani nevedel, že tam niečo také majú.. čo obsahuje tá sada, mi namixujú farbu do nejakej fľaštičky či čo to je?
len rozmýšľam, že mne to asi nebude treba lebo si aj tak nechám namixovať farbu do fľaštičky kvôli tej mojej kľučke, takže potom by som to nejako zatrel..

pekne to spravil ten druhý týpek, ani to nie je poznať..

Henry33
panic
Dátum registrácie: Piatok, 16. Júla 2010, 14:27

Príspevok od používateľa Henry33 » Štvrtok, 30. Júna 2011, 13:14

tam mas dve flasticky prva jefarba a druha je len lak.

inak na tu klucku by som asi radsej v spreji kupil tym lakom to tak rovno neurobis. by som to prebehol smirglom a potom nastriekal. ;)

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Štvrtok, 30. Júna 2011, 13:54

no len ak to budú v Toy/Lexe mixovať podľa VINka, teda že si farbu načítajú z neho, tak neviem či to bude zrovna ideálne.. tá čierna čo mám teraz na Lexe už môže byť o nejaký ten odtieň svetlejšia vďaka slnku...

uvidím, spýtam sa na to známeho v Toyote a ešte to prekonzultujem aj s Jančim Veľasom.. zase nechce sa mi dávať robiť farbu v spreji a potom ešte dokupovať repair kit v Toyote.. radšej by som to urobil "jedným vrzom".. ale ak sa nebude dať inak tak zaobstarám oboje, čo už..

mirec12
panic
Dátum registrácie: Štvrtok, 16. Apríla 2009, 23:57

Príspevok od používateľa mirec12 » Štvrtok, 30. Júna 2011, 19:56

Tak ten korekčný lak z Toyoty mám aj ja, je to farba namiešaná z výroby podľa kódu farby. Nikto to predsa nemieša vzadu v dielni, podľa vzorkovníka, kt. prirovná ku tvojmu laku. Čiže odtieň je presne taký aký má nové vozidlo...pri ďobkách ale nemá zmysel až tak riešiť odtieň. Hlavne je to prplačka sa s tým dobre pohrať, aby to bolo čo najmenej vidieť.

Najvhodnejšia farba je na to čierna. Mal som čiernu Corollu, po korekciách nebolo poznať, že tam kedysi boli ďobky. Čím svetlejšia farba, tým to hádže viditeľnejšie rozdieľné odtiene. Pri striebornom lexuse, čo mi mení farbu (piesková, strieborná) podľa toho, z akého uhla sa naň dívam je to viditeľnejšie. Stále píšem o pozorovacej vzdialenosti cca 1m od vozidla. Hlavne keď som dostal tú farbu do rúk, tak som videl škaredý, šedý odtieň. Chcel som to vrátiť, že sa niekde japonskí maliari sekli:D

Je to farba, čo musí schnúť aspoň 2 hodiny, potom treba kvapnúť lak, počkať opäť dve hodiny a nakoniec sa to s vrchnou časťou vrchnáka zrovná a zaleští. Je tam totiž nejaká syntetická látka na molitane, ktorá pod vodou zmäkne a obrúsi vyčnievajúce časti tej kvapky. Treba si na to nájsť pól dňa, no výsledok stojí za to, bo ak začneš s vodou a tou látkou skoro šúchať po tom laku, celý ho zotreš a môžeš začať nadávať a zatierať odznova :D
toľko moja skúsenosť s touto farbičkou. Odporúčam ju! Za tie peneži, no nekúp to :D

Max11
toyoťák
Dátum registrácie: Štvrtok, 25. Novembra 2010, 23:59

Príspevok od používateľa Max11 » Štvrtok, 30. Júna 2011, 21:29

Presne ako pise Mirec, na ciernej by som to nejak moc neriesil, ak su to male dobky postaci klasicka cierna farba. Ja som opravoval na svojej corolle striebornu "perlet" a hoci je farba v opravnej sade takmer identicka s tou na karoserii, castice v tej farbe odrazaju svetlo z uplne inych uhlov ,takze to ovela viac vidno. Detto 2x vymienany naraznik. Farba rovnaka ale ako clovek obchadza auto zrazu sa odtien zmeni o niekolko stupnov inac ako zvysok auta :roll:
Toyota Corolla E12, 4ZZ-FE

3,5 l/100km (Najnovší rekord na trase Zilina - Terchova s palivom Shell FuelSave)
6-7 l/100km (Pri bežnom jazdení)

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Piatok, 1. Júla 2011, 06:26

No tak je pravda, že pri veľkosti ďobiek od kamienkov to na čiernej až tak vidno nebude.. ide mi skôr o to, že keď si nechám namixovať flaštičku kvôli kľučke tak by som rád tú farbu použil rovno aj na tie ďobky, aby som 2x nevyhadzoval zbytočne bubáky keď už farba bude.. len neviem ako mi to chalani namixujú, musím sa s nimi nejako dohodnúť.. bo kľučku to chce nastriekať a ďobky by to chcelo len tak "pokvapkať".. takže v tomto ešte nemám jasno ako na to.. :?: (nikdy som takéto lakovačky nerobil)

Max11
toyoťák

Príspevok od používateľa Max11 » Piatok, 1. Júla 2011, 14:12

Zo skusenosti ti poviem, ze ta opravna sada je vyslovene len na dobky a malicke oderky. Akonahle pretries vacsiu plochu ako cca 5x5 mm tak to bude dost vidno, zvlast na velkych rovnych plochach. Ja som to nanasal najjemnejsim umeleckym stetcom aky som nasiel, piplal som sa s tym niekolko hodin aby to bolo dokonale a aj tak sa mi nepodarilo naniest dostatocne jemnu vrstvu. A ten stetec fakt odporucam kupit, lebo ten co v tej sade je (aspon v tej mojej) mi prisiel ako keby bol urceny na natieranie plota - velmi hruby a tvrdy :mrgreen:

3,5 l/100km (Najnovší rekord na trase Zilina - Terchova s palivom Shell FuelSave)

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Sobota, 2. Júla 2011, 20:24

Dnes dočapovaná plná a veľmi milé prekvapenie - priemer 7,84l/100km 8)
Je to jednoznačne zmenou režimu, auto už neslúži na dochádzanie do roboty 12km tam a s5 a najmä táto trasa nezačína a nekončí na samote u lesa na veľmi (ne)peknom kopčeku.. momentálne keď idem autom do roboty tak to mám skoro 50km tam aj späť, ale stále po rýchlostnej ceste a žiadne extrémne stúpania/klesania.. a navyše skôr auto vytiahnem na dlhší vejlet smerom na sever (tak 100km a viac jedna cesta), iba občas do mesta na nákup.. takže toto všetko sa priaznivo podpísalo pod spotrebu, myslím že je to krásne číslo na R6 :)

Dlhodobá spotreba mi vychádza 9,75l/100km, takéto číslo v negatívnom zmysle podporili najmä zimné "radovánky", raz som mal spotrebu cez 13l na nádrži.. inak som sa držal v zime okolo 10-10,5l/100km..

Z môjho pohľadu - s autom maximálna spokojnosť. Radosť z jazdy (sorry bmw :D )

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Štvrtok, 7. Júla 2011, 08:58

Už to prišlo aj na mňa, diagnóza je jasná :D

V sobotu idem kamarátovi na svadbu a keďže bude neplánovane odvoz aj Lexíkom tak som sa ho rozhodol poumývať, konečne aj počasie bolo súce. Včera som riešil len exteriér (bez kolies), otestoval som nejaké nové veci na umývanie čo som si už dávnejšie kúpil, zatiaľ skôr len nejaké utierky a pod prkotiny. Bol som veľmi milo prekvapený z rukavice typu sasanka, výborne sa s ňou umývalo auto, čo vie rukavica z ovčej vlny ani nechcem vedieť. Teda vlastne chcem :) Takisto uterák na sušenie bol super, bude to chcieť ešte tak 2-3 naviac a bude to super. Postup klasika, nič zvláštne - opláchol som auto čistou vodou, potom som použil tzv. 2-oj kýblovú metódu (by som neveril koľko špiny bolo po skončení v tom jednom), postupoval som od strechy po jednotlivých častiach, uterákom som vysušil a prípadne trošku doleštil mikrovláknom. Výsledok super, z diaľky a pri nekvalitnom foťáku alá mobil auto vyzerá ako nové :D

Dnes mám na pláne interiér - vysávanie interiéru (KONEČNE!!), nejaké zotretie prachu a pod.

V piatok chcem vystriekať kolesá a podbehy, momentálne vyzerajú ako keby auto behalo po poli (daň za parkovanie auta na tráve za domom).

Nejaké pics (po umytí):

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Max11
toyoťák

Príspevok od používateľa Max11 » Štvrtok, 7. Júla 2011, 12:37

Nadherne vyzera teraz to avetko :) Ja tiez planujem vysavanie a hlavne dezinfekciu, lebo sa neviem ani za otca zbavit mierneho ponozkoveho zapachu v interieri. Totizto Ynteligenti z bazaru mi pri predaji naladovali auto pneumatikami co boli hodnu dobu skladovane vonku a uz v nich mali pomaly zabky odchovanu novu generaciu.
Inak uz by to mozno chcelo aj nejake to lokalne stretko s chalanmi z okolia... ha ? ;-)

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Štvrtok, 7. Júla 2011, 13:13

Ďakujem :) Ale ako hovorím, z blízka to je o inom.. no čo, keď ku mne zase príde digitál tak budem fotiť len nejaké podvečerné a večerné fotky :mrgreen: Inťoš ja zatiaľ len takto naľahko, ale som rád za vysavač, vždy som len vytrepal koberce a najväčšie kamene dal aj rukou preč, ale tých malých kamienkov a špiniek sa človek nemohol zbaviť ani za toho nad nami :) Na interiér už mám vyhliadnutý prípravok, ale všetko má svoj čas, najskôr príde ešte niečo na exteriér. Potom poreferujem ;-)
Ad stretko - nebudem to tu rozoberať, oživím našu tému stretka v ZA --> viď viewtopic.php?p=78075#p78075

Max11
toyoťák

Príspevok od používateľa Max11 » Štvrtok, 7. Júla 2011, 15:38

No ak by si mal nejaku radu ohladom odstranovania pachov tak budem vdacny :D Zatial som si vyhliadol len dezinfikacny sprej. Mam teoriu ,ze ten smrad vytvaraju mikroorganizmy v potahoch ,tak dufam ze to zaberie :lol:

spider207
Vševed

Príspevok od používateľa spider207 » Štvrtok, 7. Júla 2011, 16:19

Hm, no mne auto stále vonia akoby novotou (čomu akosi nechápem), takže smrad riešiť nemusím. Ostatne ak je to zo špinavých sedačiek tak ak máš látkové tak by som odporučil Autoglym Interior Shampoo, len kupovať takto jeden výrobok je dosť blbé bo za poštovné dáš dalšie 3-4€ ani nevieš ako. Lepšie je kuknúť si či ešte niečo iné nepotrebuješ a objednať zo zahraničia viac výrobkov (napr. na plasty - ale nie na palubovku! - Autoglym Vinyl & Rubber Care). V konečnom dôsledku to aj tak vyjde lacnejšie.

scream
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 7. Marca 2011, 09:28

Príspevok od používateľa scream » Štvrtok, 7. Júla 2011, 21:37

Max11 napísal:No ak by si mal nejaku radu ohladom odstranovania pachov tak budem vdacny :D Zatial som si vyhliadol len dezinfikacny sprej. Mam teoriu ,ze ten smrad vytvaraju mikroorganizmy v potahoch ,tak dufam ze to zaberie :lol:
Normalne to daj pretepovat ked ti nie je luto penazi.... ak hej tak si to pretepuj sam, staci vanish na calunenie, kefka a vela suchych handier:)
Swift Sport ZC32S
Mazda 626 2002 1.8
ex:Accord Cl9 2.4 Vtec-i
ex:Celica 7A-FE
ex: Felicia 1.3 1999

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných