Auto nestartuje, problem
Auto nestartuje, problem
Zdravim vsetkych. Chcel by som vas poprosit o radu. Mam problem so startovanim a vlastne tlakom paliva do vstrekovacov. Zacalo to zlym tazkym startovanim, kde auto sa cele triaslo, vybrovalo, myslel som ze motor vytrhne a na druhy ci treti ktat po 20 sekundach nastartovalo. Ked nastartovalo, bolo vsetko OK, spotreba v norme, vsetko ako ma byt.
V jeden krasny den som dal auto do neautorizovaneho servisu, kde na treti den som si prisiel po auto. Auto nestartovalo vobec, nakoniec spalili starter...a tu to vlastne zacalo.
Dal som auto do druheho servisu, kde stravilo 7 mesiacov, vymenili starter ( nahrada, nie original, ale na moj typ auta ) pokusy o napravu, ale viac menej nemyslim, ze islo o odbornu pracu. Po siedmich mesiacoch som auto odtiahol do autorizovaneho servisu.
Boli odtestovane vstrekovace, test negativny, vymena za nove, vsetky 4. Vymenene zhavice za nove. Test cerpadla OK. Teraz ma caka rozhodnutie, ci kupit novu ECU. ECU som dal odtestovat aj opravit. Bola opravena, ale v servise nemyslia, ze bola opravena uplne alebo spravne.
Ja si vsak myslim, ze je funkcna, firma pracuje na trhu dlho, robia skolenia, kurzy a podobne.
Vie niekto poradit, co este ine by mohlo prekazat pri startovani ?? Palivo nejde do vstrekovacov, problem s tlakom. ECU nema ziadne chyby/kody. Teda v prvom servise pravdepodobne vymazali pamat/kody. Ale pri oprave ECU myslim, ze zistili co je nefunkcne a ked ju opravili, tak by mala byt OK.
Nerad by som investoval 1 155 ecok do novej, kde nakoniec by sa ukazalo, ze bolo zbytocne ju kupovat.
Velmi by som bol vdacny, ak ste mali podobny problem a poradili by ste.
Toyota avensis D4D, 2.0 ( 1CDFTV, DIESEL TURBO ), 2004
Mike
V jeden krasny den som dal auto do neautorizovaneho servisu, kde na treti den som si prisiel po auto. Auto nestartovalo vobec, nakoniec spalili starter...a tu to vlastne zacalo.
Dal som auto do druheho servisu, kde stravilo 7 mesiacov, vymenili starter ( nahrada, nie original, ale na moj typ auta ) pokusy o napravu, ale viac menej nemyslim, ze islo o odbornu pracu. Po siedmich mesiacoch som auto odtiahol do autorizovaneho servisu.
Boli odtestovane vstrekovace, test negativny, vymena za nove, vsetky 4. Vymenene zhavice za nove. Test cerpadla OK. Teraz ma caka rozhodnutie, ci kupit novu ECU. ECU som dal odtestovat aj opravit. Bola opravena, ale v servise nemyslia, ze bola opravena uplne alebo spravne.
Ja si vsak myslim, ze je funkcna, firma pracuje na trhu dlho, robia skolenia, kurzy a podobne.
Vie niekto poradit, co este ine by mohlo prekazat pri startovani ?? Palivo nejde do vstrekovacov, problem s tlakom. ECU nema ziadne chyby/kody. Teda v prvom servise pravdepodobne vymazali pamat/kody. Ale pri oprave ECU myslim, ze zistili co je nefunkcne a ked ju opravili, tak by mala byt OK.
Nerad by som investoval 1 155 ecok do novej, kde nakoniec by sa ukazalo, ze bolo zbytocne ju kupovat.
Velmi by som bol vdacny, ak ste mali podobny problem a poradili by ste.
Toyota avensis D4D, 2.0 ( 1CDFTV, DIESEL TURBO ), 2004
Mike
Re: Auto nestartuje, problem
Prepáč za tu kritiku, ale mal si sa pýtať pred tým než si to dal ,,opravovať".
-no teda
Čierny deň pre tvoje auto, to jakí odborníci?
7 mesiacov opravovať
?
Teraz ťažko povedať či niečo pošahali v ecu alebo je OK.
Načo menili žhaviče keď problémy máš s tlakom paliva? (zaryžovali na tebe).
Aj napriek tomu že čerpadlo(SCV ventily) vyzerá OK, by som začal tam. Ale teraz ťažko radiť. (vymeníš,zaplatíš a nič, budeš nadávať že čo sme poradili).
Ešte koľko máš km? Tu riadiacu jed. ti povedali v orig.TOY servise že je asi zlá, alebo si ju dával opravovať ešte predtým než si prišiel do TOY servisu?
-no teda
V jeden krasny den som dal auto do neautorizovaneho servisu, kde na treti den som si prisiel po auto. Auto nestartovalo vobec, nakoniec spalili starter
Čierny deň pre tvoje auto, to jakí odborníci?
7 mesiacov opravovať
Teraz ťažko povedať či niečo pošahali v ecu alebo je OK.
Načo menili žhaviče keď problémy máš s tlakom paliva? (zaryžovali na tebe).
Aj napriek tomu že čerpadlo(SCV ventily) vyzerá OK, by som začal tam. Ale teraz ťažko radiť. (vymeníš,zaplatíš a nič, budeš nadávať že čo sme poradili).
Ešte koľko máš km? Tu riadiacu jed. ti povedali v orig.TOY servise že je asi zlá, alebo si ju dával opravovať ešte predtým než si prišiel do TOY servisu?
Auris 1.6,MT5
nevadi mi kritika, to je OK, lebo viem, ze sam som urobil hlupost.
Najazdene je 100 000 km, je to starsi typ cerpadla, ma len jeden ventil a jeden teplotny snimac. Servis pre toto auto bol robeny iba v Toyote, az na moj, ako si uz podotkol, cierny jediny den. Vseho vsude o 3 mesiace bude 1 rok, ako sa s nim s...m.
Myslel som, ze toyota si robi testy sama, ako cerpadiel, ECUs, vstrekovacov, ale nie je to tak. Ono je to tak, ze v toyote maju postup pri oprave a tak aj vymienaju alebo davaju testovat casti.
No skoda, ze som sa neopytal vas skor, nez som ho dal do superodbornikov. Inac, tyto odbornici maju na fore dobre ohlasy, s cim nesuhlasim...
Ja si myslim, ze som mal problem len so vstrekovacmi a ked som ho dal do servisu, tak pravdepodobne uz aj s ECU. Ale nie som si isty, mozno niekto vie, s cim by este mohol byt problem.
Najazdene je 100 000 km, je to starsi typ cerpadla, ma len jeden ventil a jeden teplotny snimac. Servis pre toto auto bol robeny iba v Toyote, az na moj, ako si uz podotkol, cierny jediny den. Vseho vsude o 3 mesiace bude 1 rok, ako sa s nim s...m.
Myslel som, ze toyota si robi testy sama, ako cerpadiel, ECUs, vstrekovacov, ale nie je to tak. Ono je to tak, ze v toyote maju postup pri oprave a tak aj vymienaju alebo davaju testovat casti.
No skoda, ze som sa neopytal vas skor, nez som ho dal do superodbornikov. Inac, tyto odbornici maju na fore dobre ohlasy, s cim nesuhlasim...
Ja si myslim, ze som mal problem len so vstrekovacmi a ked som ho dal do servisu, tak pravdepodobne uz aj s ECU. Ale nie som si isty, mozno niekto vie, s cim by este mohol byt problem.
- grexos
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Štvrtok, 8. Marca 2007, 10:27
- Kontaktovať používateľa:
Ahoj. Skus napisat odkial si a urcite ti niekto poradi neozaj dobry servis a daj to auto pozriet este tam aj keby len nahmatkovo. ale verim ze sa urcite ozve niekto so skusenostami s dieselom
Corolla TE71 GT 2T-G
Previa TCR1 2TZ-FE
Yaris 2 1.3
Mazda 5 2i
Ex: Ford Cortina MK3, AE111L, H Stream 2.0, AE92L GTi
Previa TCR1 2TZ-FE
Yaris 2 1.3
Mazda 5 2i
Ex: Ford Cortina MK3, AE111L, H Stream 2.0, AE92L GTi
este sa vratim k ECU, v toyote mi povedali, ze je pravdepodobne nefunkcna, ja som ju dal vsak odtestovat a opravit. Bola opravena, to znamena, ze bola poskodena. Mam 3 mesiace zaruku.
Auto nestartuje, problem
vidim, ze nic moc chalani. To znamena, ze som skusil vsetko, co by ste mi poradili aj vy. Je v toyote, tak dufam ze sa to nejako vyriesi. Potom dam vediet, co s nim bolo. Ono, opravit mi ho mozu pomerne rychlo, zalezi len od toho, kolko som ochotny investovat. Ale kedze som investoval uz pomerne tri srvrtiny z ceny auta, budem sa snazit urcite spomalyt.
Dakujem za reakcie Mysiak, grexos.
Drzte sa vsetci
Dakujem za reakcie Mysiak, grexos.
Drzte sa vsetci
este ma napadla jedna vec, bol by niekto z vas ochotni, teda ti, ktori maju taky isty typ auta odtestovat moju ECU ci je funkcna ??
toyota avensis 2004 D4-D 2.0 T3-X turbo diesel motor 1CD-FTV
toyota avensis 2004 D4-D 2.0 T3-X turbo diesel motor 1CD-FTV
Auto nestartuje, problem
Tak sa vratim k tomu startovaniu. Treba vymenit ECU. Vdaka "mechanikom" ma oprava vynde o 1000 ecok viac.
Smutne, biedne Slovensko. Neskor vam napisem, kde treba ist, ak si chcete "zarobit".
Smutne, biedne Slovensko. Neskor vam napisem, kde treba ist, ak si chcete "zarobit".
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní