Ahojte, som tu nový a chcel by som vás poprosiť o radu či sa mi táto kúpa vyplatí. Som študent posledného ročníka na VŠ a chystám sa kúpiť svoje prvé auto. Vždy som vedel, že to pravdepodobne bude nejaký ojazdený Japonec a keďže ako študent mám pomerne ozvenu v peňaženke, tak sa musím obzerať za niečim lacnejším. Auto som chcel kúpiť až po skončení školy ale táto ponuka prišla teraz.
Vo firme kde robí môj otec sa predáva služobná Corolla E11, r.v. 1999, sedan, motor 1.4 63kw, základná výbava (ale má klímu), najazdené 200 263 km, plná servisná knižka a vždy autorizovaný servis Toyota, letné/zimné gumy, CENA: 1500 €
Je to síce služobné auto, ale jazdili na ňom iba dvaja ľudia, 10 rokov jeden, dva roky druhý. Otec tvrdil, že obaja skúsení a kultivovaní vodiči. Takže toto by asi nemal byť problém, že je služobné. Bol som s ním na skúšobnej jazde (dosť dlhej) a nič výrazné som nezistil. Akurát som si všimol, že nesvieti polovica prístrojovky a ovládače od kúrenia (ale to som si už tu na fóre pozrel ako sa menia žiarovky

), trochu zčuchaný volant, trochu tvrdšia spojka a bude treba na nej meniť remeň od serva pretože pri zatočení volantom a rozbehu na jedničke píska. Čo ma viac trápi, že bude asi treba meniť na nej pružiny a tým pádom aj tlmiče. Lebo aj keď viem že Corolly sú nízke, ale táto sa mi zdá ešte o trochu nižšia a bude to asi vyjazdenými pružinami. Ináč sa auto zdá byť v poriadku. Posledná pečiatka zo servisu je pri 198 000 km
No čo poviete...oplatí sa?