Chladiaca zmes Corolla E11
Moderátor: AndyGTP
Chladiaca zmes Corolla E11
Pani,aku chladiacu zmes nalevate do chladica?
Práve sa chystam vymenit chladiacu kvapalinu a neviem co tam naliat.
Obsah by mal byt 4,6 litra.
Diky za odpovede
Práve sa chystam vymenit chladiacu kvapalinu a neviem co tam naliat.
Obsah by mal byt 4,6 litra.
Diky za odpovede
Toyota Corolla 1.4 STD, 63 kW,4E-FE,3D hatchback
rv.1998,E11
rv.1998,E11
- AndyGTP
- Vševed
- Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53
Re: Chladiaca zmes Corolla E11
standardne sa dava do Toy myslim cervena, ta je tusim na 3 roky. Oznacenie ma G12 myslim. Mame to aj my v shope http://www.nipponcars.sk/shop/product/794
Dolezite je dodrzat, aby sa nemiesali, nie je to vhodne, aj ked pri niektorych kombinaciach a univerzalnych pisu, ze su miesatelne. Ale drzal by som sa preventivne toho, ze nemiesat ich vzajomne. Maju mierne odlisne zlozenie a inu vydrz / interval vymeny myslim. Tebe by stacili 3L a doriedit vodou myslim.
Dolezite je dodrzat, aby sa nemiesali, nie je to vhodne, aj ked pri niektorych kombinaciach a univerzalnych pisu, ze su miesatelne. Ale drzal by som sa preventivne toho, ze nemiesat ich vzajomne. Maju mierne odlisne zlozenie a inu vydrz / interval vymeny myslim. Tebe by stacili 3L a doriedit vodou myslim.
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
- smutok
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Štvrtok, 13. Marca 2008, 15:12
- Kontaktovať používateľa:
No moje laicke vedomosti su take, ze chladiace kvapaliny su hlavne modra a ruzova a tie dve sa nesmu miesat za ziadnych okolnosti, maju rozdielne chemicke zlozenie s tym, ze jedna je velmi jedovata a druha moc nie. Kazdopadne zakladne zlozky si nepamata, ale da sa lahko dohladat.
Ja by som tam lial tej farby aku mas teraz.
Ja by som tam lial tej farby aku mas teraz.
EE111 4EFE ATM3FC, LXH12 2L MTM, SCP10 1NZFE MTM5F, ACV30 2AZFE ATM, ZZE120 4ZZFE MTM5F, KSP90 1KRFE MTM5F, AE111 4AGE MTM6F, NDE180 1NDTV MTM6F, NSP130 1NRFE MTM6FS, ZRE181 1ZRFAE CVT, NHP130 1NZFXE CVT
- chmelo
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29
Každopádne by som nepil ani jednu...aj keď mám pocit, že raz som si omylom cuckol
Jóoo a nezabudnúť na preplach, hlavne ak je pôvod a vek tej pôvodnej chladiacej zmesy neznámy
Jóoo a nezabudnúť na preplach, hlavne ak je pôvod a vek tej pôvodnej chladiacej zmesy neznámy
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
- smutok
- Toyota guru
No pozrel som trochu viac o tom a v zasade sa pouzivaju 3 latky Metanol, Etylenglykol a Propylenglykol.
V autach sa pouziva skoro vyhradne Etylenglykol je jedovaty pre vodne organizmy a ma sladku chut.
Podla farieb zevraj sa neurcuje ani zivotnost, takze v zasade to vyzera tak, ze je jedno aku farbu pouzijes, len je dobre preplachnut vodou chladiacu sustavu aby ti nova kvapalina chemicky nezreagovala zo starou. Ja sa este dneska kuknem do uzivatelskeho manualu pre E12 a potom napisem ci je tam odporucana neaka specialna formula.
V autach sa pouziva skoro vyhradne Etylenglykol je jedovaty pre vodne organizmy a ma sladku chut.
Podla farieb zevraj sa neurcuje ani zivotnost, takze v zasade to vyzera tak, ze je jedno aku farbu pouzijes, len je dobre preplachnut vodou chladiacu sustavu aby ti nova kvapalina chemicky nezreagovala zo starou. Ja sa este dneska kuknem do uzivatelskeho manualu pre E12 a potom napisem ci je tam odporucana neaka specialna formula.
EE111 4EFE ATM3FC, LXH12 2L MTM, SCP10 1NZFE MTM5F, ACV30 2AZFE ATM, ZZE120 4ZZFE MTM5F, KSP90 1KRFE MTM5F, AE111 4AGE MTM6F, NDE180 1NDTV MTM6F, NSP130 1NRFE MTM6FS, ZRE181 1ZRFAE CVT, NHP130 1NZFXE CVT
- Compact E10
- panic
- Dátum registrácie: Nedeľa, 21. Marca 2010, 17:26
Normalne nalej tam cervenu nemrznucu ako hovoria chalani riedenu s destilkou v pomere 50/50 a mas to vybavene. Rozdiel vo farbach udava len to ci je to pre hlinikovu chladiacu sustavu alebo z ineho materialu. Keby si nalial zlu tak ti rozozere hlavu a podobne. Ak chces original tak sa vola presne Toyota Long life coolant.
Toyota Corolla E10 4E-FE 16V, 55kW
Už keď som menil predvčerom olej, skontroloval aj vzducháč (odžubal som čidlo, ale to je v inej téme), tak som skontroloval aj chladiacu zmes. Mám ju síce len nejaké 3 cm nad minimom, ale ukazuje mi furt - 34 stupňov uja Celzia. Chcem sa spýtať, či je nutné meniť tu zmes, len z dôvodu staroby? Je tam červená zmes. Ja som čo som kúpil auto, tak som ju nemenil, takže dolievať nebudem, len celú meniť.
Našiel som Valvoline Max Life Coolant AF, viď http://www.olejcentrum.sk/ostatne-produ ... lant-af-1l . By som kúpil 4 l. bandasku a vymenil celú. Známy mi hovoril, že treba meniť aj hadice, že tá nová zmes môže byť agresívnejšia a že môže prežrať už staré, oslabené hadice. Čo sa mi zdá, že je somarina. Hadice zvonku vyzerajú v pohode. Výmena by nemal byť problém, mám takú múdru knihu na opravy.
Našiel som Valvoline Max Life Coolant AF, viď http://www.olejcentrum.sk/ostatne-produ ... lant-af-1l . By som kúpil 4 l. bandasku a vymenil celú. Známy mi hovoril, že treba meniť aj hadice, že tá nová zmes môže byť agresívnejšia a že môže prežrať už staré, oslabené hadice. Čo sa mi zdá, že je somarina. Hadice zvonku vyzerajú v pohode. Výmena by nemal byť problém, mám takú múdru knihu na opravy.
Ex. Toyota Corolla E11 liftback, 4E-FE 1.3, iris metalýza, r.v. 1999
Toyota Verso 1.6 benzín, r.v. 2011
Kec ne toyotu ta co potom...
Toyota Verso 1.6 benzín, r.v. 2011
Kec ne toyotu ta co potom...
- chmelo
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29
Pokiaľ vykazuje odolnosť do -34, tak je podľa mňa zbytočné ju meniť...hlavne, ak je čistá, nieje kalná a nepláva v neja kadejaký bordel...len dolej trochu destilky a hotovo...a teraz po zime dupľom. Ak si si nie celkom istý, tak ju kľudne vymeň...nič zlého sa nestane...
S tými hadicami je to hovadina...potom by si musel meniť aj tesnenia na motore a tak ďalej...je to blbosť jak voda v koši
Valvoline je gut
S tými hadicami je to hovadina...potom by si musel meniť aj tesnenia na motore a tak ďalej...je to blbosť jak voda v koši
Valvoline je gut
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
- smutok
- Toyota guru
Nemzrnucu zmes treba menit aj casom, lebo zmes etylglikolu s vodou vyvolava koroziu a zamedzuje sa tomu aditivami, ktore casom prestanu ucinkovat.
Ruzova zmes je pravdepodobne G12 a ta vydrzi nieco okolo 5 rokov, podla toho co som doteraz zistil.
Trubky ti nema preco rozozrat a kludne ju mozes vymenit, len 4 litre neviem ci budes potrebovat vzhladom na to, ze je to koncentrat a pravdepodobne to bude treba riedit vodou.
Technicke udaje si pozri tu http://toyotateam.sk/forum/viewtopic.php?f=52&t=5668 a uvedom si, ze nie vsetko vytece von.
Ruzova zmes je pravdepodobne G12 a ta vydrzi nieco okolo 5 rokov, podla toho co som doteraz zistil.
Trubky ti nema preco rozozrat a kludne ju mozes vymenit, len 4 litre neviem ci budes potrebovat vzhladom na to, ze je to koncentrat a pravdepodobne to bude treba riedit vodou.
Technicke udaje si pozri tu http://toyotateam.sk/forum/viewtopic.php?f=52&t=5668 a uvedom si, ze nie vsetko vytece von.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Majestic-12 [Bot] a 8 neregistrovaných