Najskôr nejaké technické postrehy: turbo tlak - 6 PSI
výkon - 210 HP
krútiaci moment 250 Nm pri 4370 RPM
+ auto ide nádherne, jednoducho je to niečo úplne iné ako hladký benzín
+ spotreba stúpla z 7,3l na 7,8l na 100 km (kombinovane), pri normálnej jazde, teda niečo mesto, niečo mimo, niečo diaľnica je dojazd slušných 610 km.
- ako prvý odišiel sériový výfuk, cca po 300 km (teraz REMUS)
- následne odišli brzdové doštičky (na počudovanie kotúče sú stále OK)
- originál studené sanie je od Turbokits dosť nešťastne poriešené, tkže treba počítať s cca 150,- EURO navyše
- určite odporúčam objednať si aj budíky, minimálne na turbotlak
- CO emisie sú mierne nad, takže na prejdenie EK sa s tým trebalo trochu pohrať
- japoncov tu nikto poriadne nepozná a tak bolo poriadne zložité dať celý systém do chodu, takže som sa o turbe a všetkom čo k tomu patrí naučil chtiac nechtiac kopec vecí sám, (napr. ani len Blow Off mi nezapojili správnym smerom
- auto som mal na brzde asi tak 5 krát, kým chalani pochopili ako správne ladiť cez piggybag!!! Teraz by som to už so širokopásmovou lambdou naladil aj sám, v podstate to nie je nič zložité (aj teraz občas experimentujem, ale samozrejme s citom
- náklady: 3000 USD turbokit, cca 1300 EURO montáž a vyladenie motora + 300 EURO nový výfuk
- sériový 1ZZ-FE motor je stavaný do 9 PSI, avšak zvyšovaním turbotlaku nad 7 PSI už kone nerastú, rastie len krútiaci moment, a 250 Nm je už maximálna hranica pre sériovú spojku, takže preto 6 PSI. Turbo je Garret GT28R, takže potenciál tam je až niekde okolo 20 PSI, ale to by chcelo už komplet nový motor, a v podstate neviem čo by som s takým výkonom robil, ale každopádne všetkým môžem okrem turbokits.com odporučiť aj monkeywrenchracing.com
++++++++ jazda s takto upravenou ľahučkou Celicou je neskutočný pôžitok, z akcelerácie a správaní sa na ceste boli šokovaní aj chlapi z Profituningu a doslova dožratí boli aj poniektorí "vyhodňare" na Octaviach RS, ktorích tu v poslednom čase vyrástlo ako húb po daždi
Prikladám pár fotiek:

Ak by sa niekto rozhodol pre túto formu úpravy, tak rád poradím a odporučím ľudí, ktorí sa tomu už teraz naozaj dosť dobre rozumejú