Pískanie z motora
Moderátor: AndyGTP
Re: Pískanie z motora
Áno robí to iba pri zohriatom motore (keď sú otáčky úplne nízko). Pri bežiacom motore a zapnutých svetlách to nie je moc počuť, ale keď vypnem svetlá. Tak je slabučko počuť 1 sek. zakolísanie otáčok asi vplyvom záťaže...? No a začne ten nepríjemný piskot. Fakt neviem čím to je.... Dúfam že ma niekde nenechá.... Otáčkomer nemám tak nemám ani šajnu koľko točí, sú dosť nízko (ale pravidelné, neregistrujem žiadne kolísanie otáčok)
Corolla, r.v.97, Compact 3dv., 4E-FE, 63 kW
- chmelo
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29
Môže to byť altík....daj si to radšej mrknúť 
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
Náhodou nevieš poradiť, niekde v okolí Trnavy, Serede? Alebo treba ísť rovno do servisu Toyoty?
Ten altík, dám ho premerať, ale zatial nič nesignalizuje že by nedobíjalo a so štartovaním žiadny problém, tak to asi môže byť ložisko nie?
- chmelo
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29
Servisáka ti neporadím...možno chalani z okolia.
Nevravím, že altík nedobíja...môže to byť to ložisko...prípadne iná remenica/kladka
Nevravím, že altík nedobíja...môže to byť to ložisko...prípadne iná remenica/kladka
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Mám nové info, chalan mi vymenil ložiská na altíku, ale že to pískalo dalej, tak že troško prečistil škrtiacu klapku, no a teraz je to presne naopak, pri zohriatom motore, na voľnobehu s vypnutými svetlami - tichúčko.
Akonáhle zapnem svetlá začne to znova pískať, nie tak moc ako predtým(video), ale trošku tichšie.... stále je to počuť.
Tak zohnal neaký sprej (ževraj na brzdy?) a s tým to prestrieka....a mala by sa prečistiť....
Na také prečisťovanie sa používa takýto sprej?
Akonáhle zapnem svetlá začne to znova pískať, nie tak moc ako predtým(video), ale trošku tichšie.... stále je to počuť.
Tak zohnal neaký sprej (ževraj na brzdy?) a s tým to prestrieka....a mala by sa prečistiť....
Na také prečisťovanie sa používa takýto sprej?
-
Masiar Marek
- panic
- Dátum registrácie: Piatok, 15. Júla 2005, 18:14
Ložisko na vodnej pumpe? Chalan čo to pozeral, hovoril že to ide niekde z nasávania ako keby škrtiaca klapka......
[quote="Palo1"]Ložisko na vodnej pumpe? Chalan čo to pozeral, hovoril že to ide niekde z nasávania ako keby škrtiaca klapka......, no skúsime ešte nato pozrieť
Vodnú pumpu mal odpojenú a že to stále pískalo, bolo to niekde z klapky, alebo z toho potrubia. Tak neviem, že ešte skúsi prestreknúť, prečistiť klapku a uvidíme......
Chalani, nikto sa s takýmto problémom nestretol?
Nech počúvam z každej strany, stále mi to vychádza že to bude niekde v škrtiacej klapke, alebo v tom potrubí....
Nech počúvam z každej strany, stále mi to vychádza že to bude niekde v škrtiacej klapke, alebo v tom potrubí....
- liguere
- toyoťák
- Dátum registrácie: Pondelok, 30. Júla 2007, 22:54
- Kontaktovať používateľa:
ked tvrdis ze je to niekde na sani/klapke...co takto nejaka netesnost alebo prasklina? tamade fuci vzduch a to potom piska
terazky avensis combi t25 1.8vvti
ex: RIP avensis combi t22 1.8vvti
ex: e11 1.3 G6, UK = s vyrobnou chybou, volant na blbej strane
ex: RIP avensis combi t22 1.8vvti
ex: e11 1.3 G6, UK = s vyrobnou chybou, volant na blbej strane
Prikladám dalšie video.
Chalan trošku prečistil klapku a teraz to píska naopak. Pri vypnutých svetlách to píska, akonáhle ich zapnem tak to začne nepríjemne pískať.
Hovoril, že to skúsi ešte streknúť sprejom a uvidíme.
Keby to pokračovalo, tak trebna dať dole klapku a tak to pozrieť?
http://www.youtube.com/watch?v=6nlm1WcAdJQ
Chalan trošku prečistil klapku a teraz to píska naopak. Pri vypnutých svetlách to píska, akonáhle ich zapnem tak to začne nepríjemne pískať.
Hovoril, že to skúsi ešte streknúť sprejom a uvidíme.
Keby to pokračovalo, tak trebna dať dole klapku a tak to pozrieť?
http://www.youtube.com/watch?v=6nlm1WcAdJQ
Zdravím Vás, mám nové info.
Otvorili sme klapku, že ju prečistíme, bola v podstate čistá. Ale ten nepríjemný zvuk vychádzal z otvoru ako je na obrázku. Kamoš povedal, že tomu moc nerozumie, tak sme to zavreli s tým že to poriešim niekde inde.
Ešte možno taká zaujímanosť, keď som ten kanál zapchal (prstom), piskot prestal.
Stretol sa niekto s tým?
http://yfrog.com/6dklapka2aj
Vďaka.
Otvorili sme klapku, že ju prečistíme, bola v podstate čistá. Ale ten nepríjemný zvuk vychádzal z otvoru ako je na obrázku. Kamoš povedal, že tomu moc nerozumie, tak sme to zavreli s tým že to poriešim niekde inde.
Ešte možno taká zaujímanosť, keď som ten kanál zapchal (prstom), piskot prestal.
Stretol sa niekto s tým?
http://yfrog.com/6dklapka2aj
Vďaka.
zdravím chlapi... ja tiež mám tento problém..určite je to remeň..ale ten je nový a v servise mi povedal že je ok.. nastriekal na to aj nejaký sprej.ale nepomohlo.. tak asi to vyriešim nejakým origo..alebo daj te mei nejakú radu pls..
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných