E11 4e-Fe prehrievanie motora

všetko o tomto modeli

Moderátor: AndyGTP

Používateľov profilový obrázok
johnC
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 20. Februára 2006, 19:12
Kontaktovať používateľa:

E11 4e-Fe prehrievanie motora

Príspevok od používateľa johnC » Pondelok, 31. Mája 2010, 16:41

Symptomy: pri vyšších otáčkach či zaťažení sa prehrieva (kúrenie ako tak uchladí), z motora sa ozývajú zvuky akoby šúchajúcej vrtule. Chladenie, mazanie je OK. Žiadne trhanie, ani zvýšená spotreba od spodu ťahá pekne krásne hlavne s novým výfuckom od Jafera.
Moja diagnóza: nejaké ojničné ložisko čo, ako andy-geej spomínal tunak viewtopic.php?f=6&t=4866 netuším či to s tým môže mať niečo spoločné ale teoreticky každé trenie spôsobuje teplo a pri vytlčenom ložisku je to trenie zvýšené + vibrácie. Ďalšie čo mi napadlo je preskočený rozvodový remeň.. ? Spomeniem že prehrievanie som zistil keď ten pružný člen, spoj pod zvodmi prestal byť pružný teda keď som výfuk poslal do dôchodku a všetky plyny išli asi 300km priamo na chladič.

a toto mi spravila.. po 4 rokoch, ani raz som jej zlé slovo nepovedal a takto mi ochorela...

Hlp plz!
Toyota Corolla E11/Scott Reflex 10/noKia/Lunex DCM-fz7/Logitech-mouse/Verbatim FDD/Adibas/Mentos/Primeros
.... ideal for mňa !

andy.gee
panic
Dátum registrácie: Streda, 29. Apríla 2009, 20:36

Re: E11 4e-Fe prehrievanie motora

Príspevok od používateľa andy.gee » Pondelok, 31. Mája 2010, 22:12

zdravim .. no nie som si isty ci tie ojnicne loziska by sposobovali prehrievanie motora

konkretne u mna sa ich zvuk jak som pisal pri cca 3000 otackach a jemnuckom (resp. takmer ziadnom) plyne take chrapkanie ako keby plechove alebo nieco take .. tazko sa to k niecomu prirovnava

jednoznacne si najprv skontroluj termostat (rano nastartujes studene auto a ta hadica v motorovom priestore co ide od termostatu ku chladicu (ta spodnejsia) musi byt studena az kym nie je auto na prevadzkovej teplote a potom sa prudko ohreje ked bude mat auto prevadzkovu teplotu)

tu je ta hadica .. dufam, ze sa andyGTP nebude hnevat, ze som zneuzil jeho obrazok :lol:

Obrázok

a dalej pozri ci ti neunika alebo nemizne chladiaca kvapalina alebo nejaky iny problem ..

v kazdom pripade to asi bude treba poriesit v servise .. a bohuzial musim povedat, ze zvuk ojnicnych lozisk este v pociatocnom stadiu mi odhalil az mechanik v PL (teda na druhom motore az .. lebo ten prvy som servisoval na slovensku a dopadlo to zle)

Legon
Toyota guru
Dátum registrácie: Nedeľa, 22. Júna 2008, 02:58
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Legon » Pondelok, 31. Mája 2010, 22:47

ako hovori andy pochytaj hadice chladiaceho systemu ci sa voda dostava vsade a nemas nahodou priskrtenu hadicu alebo zanesenu trochu a uz sa nedostava studena voda kam ma (co ale asi nebude tvoj problem ked to zacalo z nicoho nic ...)

a taka banalitka skus zobrat wapkou chladic ci nieje zaneseny.

AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

Príspevok od používateľa AndyGTP » Pondelok, 31. Mája 2010, 22:52

ohladne fotky = v pohode, hlavne ze tu mame nazorne ukazky. Ja som jozovi tiez radil, aby si na tisic percent overil vsetko ohladne chlad.systemu a termostatu.. ale odprisahal mi, ze to je vsetko ok a ze aj voda je v poriadku.. Takze u mna tym padom dalsie pokusy poradit zlyhali...

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

andy.gee
panic

Príspevok od používateľa andy.gee » Pondelok, 31. Mája 2010, 23:48

AndyGTP napísal:ohladne fotky = v pohode, hlavne ze tu mame nazorne ukazky. Ja som jozovi tiez radil, aby si na tisic percent overil vsetko ohladne chlad.systemu a termostatu.. ale odprisahal mi, ze to je vsetko ok a ze aj voda je v poriadku.. Takze u mna tym padom dalsie pokusy poradit zlyhali...
hmm tak kym si je isty, ze ma tieto veci v poriadku tak asi bude musiet ist do servisu :?

johnC
toyoťák
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johnC » Streda, 2. Júna 2010, 14:03

andy.gee napísal: jednoznacne si najprv skontroluj termostat (rano nastartujes studene auto a ta hadica v motorovom priestore co ide od termostatu ku chladicu (ta spodnejsia) musi byt studena az kym nie je auto na prevadzkovej teplote a potom sa prudko ohreje ked bude mat auto prevadzkovu teplotu)
hm tak ta hadica je nonstop studena jak hovado,.. myslel som ze to je vyvodna tak ze je to ok.. hlavne ked som menil nedavno termostat.. povodny termostat mal vyskocenu gumicku tak bol vkuse otvoreny, z coho sa mi az moc chladil motor.. potom som dal novy termostat a kurenie bolo ok ale zrejme asi opacny problem.. kua nechcelo sa mi verit ze novy termostat moze byt zly... Mam teraz dat origo termostat z alebo afrermarket?
Toyota Corolla E11/Scott Reflex 10/noKia/Lunex DCM-fz7/Logitech-mouse/Verbatim FDD/Adibas/Mentos/Primeros
.... ideal for mňa !

andy.gee
panic

Príspevok od používateľa andy.gee » Streda, 2. Júna 2010, 14:12

johnC napísal:
andy.gee napísal: jednoznacne si najprv skontroluj termostat (rano nastartujes studene auto a ta hadica v motorovom priestore co ide od termostatu ku chladicu (ta spodnejsia) musi byt studena az kym nie je auto na prevadzkovej teplote a potom sa prudko ohreje ked bude mat auto prevadzkovu teplotu)
hm tak ta hadica je nonstop studena jak hovado,.. myslel som ze to je vyvodna tak ze je to ok.. hlavne ked som menil nedavno termostat.. povodny termostat mal vyskocenu gumicku tak bol vkuse otvoreny, z coho sa mi az moc chladil motor.. potom som dal novy termostat a kurenie bolo ok ale zrejme asi opacny problem.. kua nechcelo sa mi verit ze novy termostat moze byt zly... Mam teraz dat origo termostat z alebo afrermarket?
ja som mal s termostatom tolko problemov, ze po skusenostiach odporucam jedine originalny termostat aj ked je drahsi

a ta hadica ma byt studena kym sa auto nezohreje na prevadzkovu teplotu a potom sa ma prudko ohriat .. ona sa ti nezohreje ani po dlhsej jazde?

johnC
toyoťák
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johnC » Streda, 2. Júna 2010, 14:29

ee absolutne, uplne studena je, skor prejde teplo cez vrchnu hadicu.. ked otvaram poklop na chladici tak voda z neho strieka ako z rozhrkanej mineralky.. co to robi vam?
.... ideal for mňa !

andy.gee
panic

Príspevok od používateľa andy.gee » Streda, 2. Júna 2010, 16:51

johnC napísal:ee absolutne, uplne studena je, skor prejde teplo cez vrchnu hadicu.. ked otvaram poklop na chladici tak voda z neho strieka ako z rozhrkanej mineralky.. co to robi vam?

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: tak striekat vodu von ti bude chladic v kazdom aute ked je auto zohriate a otvoris ho .. na tom nie je nic cudne (opravte ma ak sa mylim)

ale este raz pre istotu .. cize ty ani napr. po 100-200 km nemas tu hadicu zohriatu? ak sa ti nezohreje za ziadnych okolnosti tak potom treba vymenit termostat asi

AndyGTP
Vševed

Príspevok od používateľa AndyGTP » Streda, 2. Júna 2010, 23:37

grexos minule riesil kupu termostatu a mal dve moznosti, jednu kde sa otvaral pri vyssej a druhu pri nizsej teplote. Takze neviem, aky si kupil. Ale aspon vidis, ze sa potvrdilo, ze je to nieco s chladiacim okruhom. Je dobre zapojeny ten termostat? nemas referenciu / kod toho vyrobku co si tam narval?

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

johnC
toyoťák
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johnC » Štvrtok, 3. Júna 2010, 10:19

neviem znacku ale viem len ze na nom bolo 72°C a za 15€ , idem si dnes do ToyAutocentraNr objednat origo za 36€
.... ideal for mňa !

johnC
toyoťák
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johnC » Pondelok, 14. Júna 2010, 15:39

k tejto teme dodam ze po vymene aftermarket termostatu(16€) za origo(46€) sa uvedeny problem vyriesil.. Motor ide opat ako hodinky... :) Kedze sa z casti jedna o kacicu, tuto temu odporucam uzamknut alebo rovno zmazat.Thx za rady.
.... ideal for mňa !

grexos
Toyota guru
Dátum registrácie: Štvrtok, 8. Marca 2007, 10:27
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa grexos » Pondelok, 14. Júna 2010, 16:02

ja som kupil ten do 82 stupnov ale ja mam zas 4AFE takze neviem no. kazdopadne zamykam ;)
Corolla TE71 GT 2T-G
Previa TCR1 2TZ-FE
Yaris 2 1.3
Mazda 5 2i
Ex: Ford Cortina MK3, AE111L, H Stream 2.0, AE92L GTi

AndyGTP
Vševed

Príspevok od používateľa AndyGTP » Pondelok, 14. Júna 2010, 21:09

Ja bych to ale zase rad "odomkol", pretoze to moze posluzit aj do buducna niekomu. Kazdopadne ani neslo moc o kacicu, ale pomerne dolezita informacia, ze si kupil nekvalitny termostat. Skoda, ze si nepamatas, o aku znacku islo, aby sme vedeli davat pozor do buducna.

andy.gee
panic

Príspevok od používateľa andy.gee » Pondelok, 14. Júna 2010, 22:49

AndyGTP napísal:Ja bych to ale zase rad "odomkol", pretoze to moze posluzit aj do buducna niekomu. Kazdopadne ani neslo moc o kacicu, ale pomerne dolezita informacia, ze si kupil nekvalitny termostat. Skoda, ze si nepamatas, o aku znacku islo, aby sme vedeli davat pozor do buducna.
tiez si myslim, ze je to dolezita tema .. dokonca by som si dovolil tvrdit, ze pre noveho majitela toyoty s tymto motorom je to klucova informacia, ktoru ked ovlada vie sa vyhnut kopec problemom

a ako som uz spominal .. s termostatom ma problem vela motorov 4E-FE a po skusenostiach s viacerymi tymito motormi radim jedine originalny termostat

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných