TOYOTATEAM SLOVAKIA Meeting 2010 - 26.6.2010 (Pezinská baba)
Moderátor: Elvis
- mimo
- Mimo prevádzky
- Dátum registrácie: Utorok, 28. Júna 2005, 21:00
- Kontaktovať používateľa:
Re: TOYOTATEAM SLOVAKIA Meeting 2010 - 26.6.2010 (Pezinská baba)
Chmelo nem zlý nápad ale ak bude fúkať tak sa nám trať bude meniť každým kolom ...
treba nakúpiť 10km pásky a môžme označiť celý paddock aby sme vedeli kadial jazdiť ...
treba nakúpiť 10km pásky a môžme označiť celý paddock aby sme vedeli kadial jazdiť ...
- chmelo
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29
No to je veru pravda....s vetrom som moc nerátal....kužele sú v tomto ohľade lepšie 
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
- fajry
- administrátor
- Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
Rasťo, každým rokom sme stavali trať z toho, z čoho sme mohli. Veľa ľudí (týmto netvrdím, že aj Ty!) má plnú hubu rečí, ale keď sa jedná o priloženie ruky k dielu, tak zostane ticho. Vedeli sme a vieme, že tie snehuliaky z pneumatík nie sú bezpečné, preto sme ich dávali len na také miesta, aby bolo jasne vidieť trať, zakrútu, ... Samotná trať bola urobená už iba z pneumatík (kľudne sa to dá overiť z fotiek predchádzajúcich zrazov). Žiaľ minulý rok už tie jednotlivé pneumatiky v paddocku neboli, a tak sme boli nútení postaviť trať zo snehuliakov nakoľko kužeľov sme mali minimum. Samozrejme by bolo najlepšie postaviť trať iba z kužeľov a vypáskovať ju tak, aby bola jasne viditeľná. Veľmi ľahké je kritizovať, ale treba si uvedomiť, že vždy sme náš zraz robili popri škole, popri práci, ako naše hobby bez nároku na akúkoľvek odmenu. Nikdy to nebolo dokonalé, ale vždy sme do toho dali maximum a z reakcií väčšiny sa nám to darilo myslím veľmi dobre. Mňa osobne mrzí, ak ľudia iba kritizujú. Čo tak skúsiť pomôcť, poradiť, aby ten tohtoročný zraz bol opäť lepší ako zraz pred rokom.Rasťo napísal:O toto som bojoval po zraze v 2007-mom, kedy som si urobil preliačinu na prednom plastovom nárazníku. Odozva asi taká že "nauč sa šoférovať" - pre takýto prístup ma už nikto neuvidí nikde blbnúť, kde mám ísť na hranicu možností auta a trať je lemovaná namiesto kuželkami, prekážkami ktoré vedia aj odrapiť nápravu. Jazda zručnosti má byť práve o tom, aby sa ľudia naučili kde sú limity ich aut a ich schopností bez toho, aby si spôsobili materiálne straty (o červenaní sa pri jazdeckých chybách a ujmách na duši sa nebudeme baviť).
Pevne verím, že sa nám podarí postaviť trať tak, aby ste boli spokojní. A hlavný "kritizujúci" z minulého roka je očakávaný v piatok pri stavbe trate
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
- stefan-celica
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Štvrtok, 25. Septembra 2008, 20:07
cahir napísal:idealne by bolo ak by tamboli LEN kuzele, co sa nikdy nepodarilo zohnat. tak tu nefrflite a prilozte ruku k dielu ak mozte.
elvis, ty nemozes skusit cez marosa zistit, ci by nepozical? neviem aky je kalendar AS, ale ak by sa dalo tak by to bolo skvele...
Ked tam budu len kuzele na com bude drzat paska(ak na nich, zoberie ich vietor)? Ak by ich bolo aj neviam kolko bez pasky to bude neprehladne.
Nech to bude ako min.rok ale snehuliaci a paska budu lemovat drahu trate a prechadzat sa bude len pomedzi kuzele(lepsie zobrat kuzel ako snehuliaka). Len budeme potrebovat dalsich 4-5 dobrovolnikov ktory budu posuvat kuzele spat namiesto ak ich niekto posunie.
Dokopy by to bolo OK aj ako min rok (prejst slalom tak aby sa autu nic nestalo proste davat sakra pozor) Ale ak chceme z nasich aut dostat maximum(ist nadoraz) je treba zmenu. Ja to vidim takto radsej sa poskladat na pasku a pozicane kuzele(ked sa vsetci poskladame 2-3eura mozno to bude aj stacit) ako opravovat preliaceninu na blatniku, narazniku za 50-150eur...
Verte tomu ze keby ma nedelilo od zrazu 400km pridem pomoct kedykolvek a rad
Toyota Celica T20 ST202 129kw 3SGE McPherson
376 916km, Evans Coolants, K&N, PUR 80Sh
Renault Trafic 2.0dci M9R L2H1 toto auto my bol čert dlžný
Subaru Legacy AWD 2.0 boxer EJ20 318 000km
Renault Trafic 2.0dci M9R L2H1 toto auto my bol čert dlžný
Subaru Legacy AWD 2.0 boxer EJ20 318 000km
- AndyGTP
- Vševed
- Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53
hosi, asi mate slaby odhad niektori, ale malokomu napadlo, ze vsetky kuzele (jedna plna vlecka) sa rozptylili v Paddocku ako hrst drobakov, ktoru by ste smarili z mosta do dunaja. Kybliky su sice super, ale asi je nerealne aby ich niekto priniesol aspon 200 a este aj farbil a ochranil pred naporom vetra. Samotne kuzele (asfaltove) su hodne tazke, skladuju sa ulozene na seba, ich rozobratie / rozlepenie a distribucia zo skladu v Paddocku na trat si minule vyziadala v dazdi cca 7 ludi, jednu Carinu a jeden velky prives, ktory sa NIEKOLKO krat otocil po pneumatiky, snehuliakov atd plne narvany. Ohladne pasky: ano, mozme kupit toho viac, len je to kurevsky drahe a ked sme to zhanali minuly rok vela sme toho ani nemohli kupit, pretoze boli aj vypredane. Ale tento rok uz na to myslime, takze snad sa toho kupi viac, financie budu.
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
- mimo
- Mimo prevádzky
- Dátum registrácie: Utorok, 28. Júna 2005, 21:00
No nemohli ste to napísať lepšie 
- drgi
- Vševed
- Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
ad kuzele: pocas sukromnych zimnych smykanic na vajnorskom letisku sme si robili kuzele z plastovych flias zcasti naplnenych vodou, a izolacnych trubiek na potrubie. v lete sa trubky sice lahko zahrabavajut do snehu, ale vydrzia iba velmi kratko na povodnom mieste, a ani nemusi fukat vietor 
ak mate napad ako do tej trubky zavriet nieco tazke aby ju vietor neodfukol, mozno by to stalo za pokus. napr. napchat dovnutra sacok s pieskom alebo vodou. meter tej trubky stoji max. 0.35 euri, takze by to vychadzalo o hodne lacnejsie ako kuzele, plus sa nemusi nikto bat ze mu to poskriabe lak, plus sa da taky 'kuzel' rychlo nahradit.
edit: takuto izolacnu trubku mam na mysli: http://www.attack-predaj.sk/e-shop/cid/ ... ylen.xhtml
ak mate napad ako do tej trubky zavriet nieco tazke aby ju vietor neodfukol, mozno by to stalo za pokus. napr. napchat dovnutra sacok s pieskom alebo vodou. meter tej trubky stoji max. 0.35 euri, takze by to vychadzalo o hodne lacnejsie ako kuzele, plus sa nemusi nikto bat ze mu to poskriabe lak, plus sa da taky 'kuzel' rychlo nahradit.
edit: takuto izolacnu trubku mam na mysli: http://www.attack-predaj.sk/e-shop/cid/ ... ylen.xhtml
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km
- stenky
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Piatok, 13. Marca 2009, 16:08
drgi z tvojho prispevku som trocha mongol ale daka podstata tam je. mohli by sa vziat stare PET flase, naplnit ich kludne aj cele vodou a na hrdlo navliect tu mirelonovu izolaciu (pena) a stiahnut plastovou eska paskou nech sa to nezvlecie. predpokladam ze ta izolacia ak ma troska hrubsiu stenu tak v rozumnej dlzke povedzme tych 30,40 cm aj vetru odola.
alebo este lepsie. naplnit flase len z casti pieskom a nechat ich otvorene, aby pripadny prejazd flasu neroztrhol a nevypustil obsah na trat (voda musi byt zavreta inac by sa pri zhodeni rozliala a pri prejazde zavreta flasa buchne). ta izolacia vytvori dake predlzene hrdlo cez ktore bys a ta trocha piesku nemusla na trat vysypat a kedze bude otvorena bude poddajnejsia ak to dakto prejde kolesom... mohlo byt o byt lowcost a ucinne
a dokonale kombo hmotnost huzevnatost... mokry piesok
ak by sa nad takym dacim uvazovalo tak v robote viem zohnat denne tych 10-15 prazdnych flias 1.5l od mineralok.
alebo este lepsie. naplnit flase len z casti pieskom a nechat ich otvorene, aby pripadny prejazd flasu neroztrhol a nevypustil obsah na trat (voda musi byt zavreta inac by sa pri zhodeni rozliala a pri prejazde zavreta flasa buchne). ta izolacia vytvori dake predlzene hrdlo cez ktore bys a ta trocha piesku nemusla na trat vysypat a kedze bude otvorena bude poddajnejsia ak to dakto prejde kolesom... mohlo byt o byt lowcost a ucinne
a dokonale kombo hmotnost huzevnatost... mokry piesok
ak by sa nad takym dacim uvazovalo tak v robote viem zohnat denne tych 10-15 prazdnych flias 1.5l od mineralok.

- drgi
- Vševed
- Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
stenky: sorry, vsak som to aj napisal ako mongol
plastove flasky by som pouzival nerad, su to mrchy. a ked, tak naplnit ich vodou, ta uschne rychlo, ale piesok by bolo treba najprv zhanat a potom este aj zametat. takze piesok som sa rozhodol ze nie.
tie izolacne trubky sme pouzivali samostatne, iba sme ich trochu zakopali do snehu. a kedze v lete na Babe sa blbo zhana sneh, tak ich treba znehybnit inac, najlepsie tou vodou. piesok nie, to bola blbost
plastove flasky by som pouzival nerad, su to mrchy. a ked, tak naplnit ich vodou, ta uschne rychlo, ale piesok by bolo treba najprv zhanat a potom este aj zametat. takze piesok som sa rozhodol ze nie.
tie izolacne trubky sme pouzivali samostatne, iba sme ich trochu zakopali do snehu. a kedze v lete na Babe sa blbo zhana sneh, tak ich treba znehybnit inac, najlepsie tou vodou. piesok nie, to bola blbost
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km
- AndyGTP
- Vševed
no, len moja profesionalna deformacia mi stale tuka na celo, ze kto by hosi zabezpecil tolko PE flias, ich naslednu likvidaciu a kolko casu by to zabralo => na moj vkus velmi neekonomicke riesenie (cas a efektivita su peniaze). Piesok sme zavrhli, takze som rad, ze nikto nechce, aby som objednaval Aviu s "pískem ze Šenkvíc, ze stavebnýýn" a potom zabezpecoval jeho rozptyl (na popolovej lúke..). Casova narocnost takeho plnenia flias cez lievik je tiez "popici"... Ohladne vody, tiez sa maloktori zamysleli nad tym, ze dane flase bude treba naplnit, rozostavit (a po zraze zlikvidovat) a nad ich viditelnostou na tom asfalte tiez trochu krutim hlavou, lebo tie male 30cm falusíky by tam svietili fakt biedne a prvý invalid na vyssom aute by vsetky flasky povylieval. No kto bude tie mocove skvrny potom susit 
stale som za kuzele v Paddocku, je ich menej, ale su nejake + snehuliaky, rozumne rozmiestnene + vacsie pouzitie cervenej pasky (uznavam). Musi to byt rychle, efektivne, vetruvzdorne, prenosne, spratatelne
stale som za kuzele v Paddocku, je ich menej, ale su nejake + snehuliaky, rozumne rozmiestnene + vacsie pouzitie cervenej pasky (uznavam). Musi to byt rychle, efektivne, vetruvzdorne, prenosne, spratatelne
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
- AndyGTP
- Vševed
milí dúhoví priatelia, na znak spolupatričnosti si budeme môcť lepiť tieto symboly súdržnosti na naše prihriate tátoše, dal som vyrobiť nálepky

písmo sa inak volá že Toyota MR2 ale pssssttttt, čo keď to ma kopirájt, alebo ko-pirát, alebo ko-pírovať.

písmo sa inak volá že Toyota MR2 ale pssssttttt, čo keď to ma kopirájt, alebo ko-pirát, alebo ko-pírovať.
- Legon
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Nedeľa, 22. Júna 2008, 02:58
Chalani budu aj KARTICKY ako minuly rok ?
- AndyGTP
- Vševed
kvoli jednoduchosti IBA s cislom, meno si dopise kazdy sam. Je to jednoduchsie na distribuciu a casovo menej narocne na brane
- AndyGTP
- Vševed
Hosi,
dnes som mal rokovanie v Paddocku a vysledkom su nasledovne veci:
- v areali je cca 90 max 100 asfaltovych (povodnych) kuzelov
- pribudli k tomu nove lahsie kuzely v pocte cca 100 kusov
- mrezove zabradlia / zabrany uz nie su v areali a ich prenajom pre nas bude asi nevyhodny (dovoz z BA) takze budeme musiet VIP zonu + detsky kutik riesit paskami a snehuliakmi
- snehuliaky z pneu sa nenachadzaju tam kde minule, ale je z nich spraveny ochranny val pod hlavnym bralom (hlavna zakruta)
- pneu tam nejake este budu
=> z toho vyplyva, ze trat postavime asi za lepsich podmienok nez minule, nebude treba vozikovat snehuliaky ale dokotulame si ich priamo na ploche, tak ako bude treba. A skoro 200 kuzelov je super info podla mna.
dnes som mal rokovanie v Paddocku a vysledkom su nasledovne veci:
- v areali je cca 90 max 100 asfaltovych (povodnych) kuzelov
- pribudli k tomu nove lahsie kuzely v pocte cca 100 kusov
- mrezove zabradlia / zabrany uz nie su v areali a ich prenajom pre nas bude asi nevyhodny (dovoz z BA) takze budeme musiet VIP zonu + detsky kutik riesit paskami a snehuliakmi
- snehuliaky z pneu sa nenachadzaju tam kde minule, ale je z nich spraveny ochranny val pod hlavnym bralom (hlavna zakruta)
- pneu tam nejake este budu
=> z toho vyplyva, ze trat postavime asi za lepsich podmienok nez minule, nebude treba vozikovat snehuliaky ale dokotulame si ich priamo na ploche, tak ako bude treba. A skoro 200 kuzelov je super info podla mna.
- AndyGTP
- Vševed
Paddock ma uz aj vlastne prenosne dopravne znacenie, takze budem velmi stastny, lebo na 99% bude vjazd do arealu oznaceny tabulou vystraznou s upozornenim "Pozor sportove podujatie" a znizenou rychlostou. Povazujem to za vyrazny krok smerom k profesionalite celeho arealu.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní