zadrhavajuci sa brzdovy piestik - oprava a cim mazat?

všetko o tomto modeli
Používateľov profilový obrázok
liguere
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 30. Júla 2007, 22:54
Kontaktovať používateľa:

zadrhavajuci sa brzdovy piestik - oprava a cim mazat?

Príspevok od používateľa liguere » Štvrtok, 18. Marca 2010, 20:06

stala sa taka vec. uz dlhsie sa mi stavalo, ze piskali brzdy (predne). dovod - ostaval visiet valcek. nejak extra som to neriesil, ved bolo fest zima. bol nejaky pokus na rozhybanie, ten sa podaril, tak som dufal, ze do jari to vydrzi.
cize v podstate som velmi rad, ze sa oteplilo :lol: , lebo valcek uz ostal definitivne visiet. prava predna brzdi furt.

moja otazka znie, ked zajtra nabehnem do miestnej pobocky autokelly a/alebo elitu, mam sancu odniest si odtial opravnu sadu? tesnenia / gumicky by to chcelo, pretoze v jednej prachovke je durocka...proste je toto na avensis t22 tovar,ktory budu mat na sklade?
dalsia otazka, pod prachovkou by to chcelo niecim namazat, trosku. kto toto uz robil, co ste davali? mozem drbnut prve plasticke mazivo, co mi pride pod ruku? alebo je to sucastou tej opravnej sady, nejaka mala tuba s patricnou mastou?(husacou :?: :lol: )
Naposledy upravil/-a liguere v Sobota, 20. Marca 2010, 17:36, upravené celkom 1 krát.
terazky avensis combi t25 1.8vvti
ex: RIP avensis combi t22 1.8vvti Obrázok
ex: e11 1.3 G6, UK = s vyrobnou chybou, volant na blbej strane

liguere
toyoťák
Kontaktovať používateľa:

Re: cim mazat brzdove piestiky?

Príspevok od používateľa liguere » Piatok, 19. Marca 2010, 10:49

po par dnesnych telefonatoch to vyzera beznadejne. autokelly ma len na starsie typy, elit to sice ma v zozname produktov,ale fyzicky to vobec na slovensku nie je, v ziadnej pobocke.
a org. toyota - na objednavku. no chlapik ani nevedel povedat,ci to ta sada zopar gumiciek za 32evri je aspon uz na obe strany...cosi spominal,ze je to na dva valceky, cize asi na obe strany....hovorim mu, ale to ma dvojpiestkovy strmen....chlapik: aha, tak potom je to asi len na jednu stranu.
hmmmmm..... tak som z neho nie velmi mudry

pio
začiatočník
Dátum registrácie: Utorok, 10. Mája 2005, 15:58

Príspevok od používateľa pio » Piatok, 19. Marca 2010, 12:54

ahoj....skus intercars.sk

a pokial ti mozem poradit nemazat nicim!!!...max brzdovkou....valcek musi byt hladky a bez hrdze aby lahko chodil po gumicke....ak bude moc hrdzavy tak ho vymen ak len trosku tak jemne oskrab hrdzu a skompletuj.Davaj velky pozor na cistotu ked to budes skladat do hromady!!
moja ex: Toyota Corolla 4E-FE , 97
Toyota Corolla 4ZZ , 05

liguere
toyoťák
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa liguere » Piatok, 19. Marca 2010, 13:35

to je jasne,ciste to musi byt. na mazanie som sa pytal preto, lebo po rozobrani bolo pod manzetou nejake take cosi mastne, ako zvysky maziva.

drgi
Vševed
Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drgi » Piatok, 19. Marca 2010, 14:04

ohladne opravnej sady skus napisat grexosovi.
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km

Pavo.B.
panic
Dátum registrácie: Piatok, 5. Februára 2010, 14:57
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pavo.B. » Piatok, 19. Marca 2010, 15:30

liguere
toyoťák
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa liguere » Piatok, 19. Marca 2010, 15:39

preco mi vypadlo forum, akurat ked som poslal prispevok?... :(
dakujem piovi za tip na intercars, som zistil ze maju aj u nas pobocku (sak sme nejake krajske mesto,ci jak). chlapik mi to slubil ze do druheho dna sada bude. a kedze v sobotu pracuju, tak naozaj zajtra. som normalne vyteseny, lebo to uz vyzeralo beznadejne, najskor asi na utorok s toyota org.predajnou...

liguere
toyoťák
Kontaktovať používateľa:

Re: zadrhavajuci sa brzdovy piestik - oprava a cim mazat?

Príspevok od používateľa liguere » Sobota, 20. Marca 2010, 17:50

prispejem dalsim krokom...zaroven som zmenil nazov temy, bo to bude asi aj trochu ako navod

gumicky vymenene, po precitani ceskeho fora som tam dal trochu silikonoveho oleja. vpodstate len na manzety.
jedna sranda sa mi stala pri montazi, ako som daval ten poistny pruzny kruzok. nie a nie ho tam dostat. uz som zacinal v duchu nadavat, ved vcera som si to trenoval, islo to celkom OK, tak co dnes? zacal som uz haluzit s tym, ze kruzok z tej novej sady je z trosicku hrubsieho drotu apod.....potom uz nerva, vytiahol som piestik aj s manzetou von a pozeram... :shock: liguere, ty debil, ved si tam tu manzetu dal naopak :lol: a uz to slo hravo
po zalozeni na auto dalsi mini problem...nezda sa mi totiz odvzdusnenie. po x pokusoch a odvzdusneni vsetkych kolies aj valca, stale ten pedal je nejaky trochen divny...mozno len moja paranoja, lebo brzdi to dobre, skusal som na dvore. bez motora je ok tvrdy, ale s motorom po stlaceni postupne makne. vraj to tak robi pri abs systeme, ale sa mi zda ze predtym som to nemal. alebo nie v takej miere. alebo je to fakt trochu paranoja, ze si to teraz extra vsimam.
je nejaka speci finta na tychto toyotkach? alebo vseobecne na autach s abs? bo to je vlastne prvykrat,co som osobne rozbabral masinu s abs...
ako to ma urobene brzdove okruhy? do kriza, ci predne kolesa jeden okruh a zadne druhy?
dik za rady/komentare/tipy

stanley
panic
Dátum registrácie: Piatok, 8. Júna 2007, 21:42

Príspevok od používateľa stanley » Nedeľa, 28. Marca 2010, 10:10

zdravím
Podla môjho dvorného a-mechanika to treba odvzdušniť pri naštartovanom motore, aby čerpadlo v ABS bolo funkčné.
Nemám to vyskúšané, no čaká ma tiež výmena gumičiek v zadu. Pri výmene zadných doštičiek sa mi podarilo jednu pri zakrúcaní piestiku roztrhnút :mrgreen:
Koľko ,,E,, si dal za tie predné ?
STANLEY 2,0 D-4D T.Avensis, combi, r.v. 2001

liguere
toyoťák
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa liguere » Pondelok, 29. Marca 2010, 08:48

stalo ma to v spominanom intercars 11.53€, sada na 1 strmen (cize vyriesi 1 koleso).
ale ked mas casu, skus tu na fore hodit "udicu". mne sa ozvali traja, co mi to vedeli dodat. akurat je to na dlhsie, kym to postou pride a tak.

liguere
toyoťák
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa liguere » Pondelok, 3. Mája 2010, 13:34

co poviete na system odvzdunovania "podtlakom"?
zoberiem zopar metrov hadiciek, stary motorcek z ostrekovaca (napr. zo skodovice), ponapajat (na odvzdusnovak), zapojit na baterku a cerpadielko vysaje staru kvapalinu aj s prip. bublinkami. opakovat na vs.4 kolesa.
samo ze do nadobky treba dolievat,aby zase nepadla hladina.

pripadne ak je niekto detailista a necha dlho "zariadenie" pracovat na 1 kolese, da sa vystupna hadicka strcit spät do nadobky na brzdovku a mas okruh, ktorym nedojde k zavzdusneniu nedbalostou prip. zabudnutim na dolievanie, a len cerpes aj 3x dokola kym si je clovek isty a spokojny, ze bublinky uz isto nie su (tu uvodnu staru kvapalinu isteze treba vyliat, cerpat dokola len novu)

takze co vy na to? a co na toto abs v avensise?

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní