Celica 4AFE , najeto 286tis. ( motor byl meneny takze ma asi jen pres 250tis.) a spotreba oleje skoro nulova , a to jezdim dalky po dalnicich a nesetrim ho
Oleje raz a navždy
Moderátor: Elvis
- Pavo.B.
- panic
- Dátum registrácie: Piatok, 5. Februára 2010, 14:57
- Kontaktovať používateľa:
Re: Oleje raz a navždy
Ja sem ted prisel z garaze z vymeny oleje , predtim jsem mel Texaco 10W40 ( spise pro diesely - ale sel nadherne, specifikace spravne samozrejme ) dnes po 10tis. je presne taky karamelovy
) , ted jsem se prave rozhodoval mezi Valvoline Durablend 10W40 , tim LM MoS2 a motulem , nakonec jsem koupil ten Valvoline , motul by byl pro muj motor jako sampansky
i kdyz neni o moc drazsi , a s LM bych neudelal kseft Idahovi
Celica 4AFE , najeto 286tis. ( motor byl meneny takze ma asi jen pres 250tis.) a spotreba oleje skoro nulova , a to jezdim dalky po dalnicich a nesetrim ho
- Avensis
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Utorok, 10. Marca 2009, 15:22
Ja som dával do Avensisu Castrol Magnatec Diesel, ale ten po vypustení bol čierny jak ďas a dosť páchol, interval som mal každých 10 tis.
Lexus LS 430 President pack
ex.Lexus GS 300
ex.Celica GT 94 LSD SS II + chladič prevodovky
ex.Corolla GT-i AE92 89"
Yamaha WR
Yamaha XS veterán
ex.Yamaha XT
ex. Carina E 2,0 TD
ex. Toyota Avensis D4D 2,0 T22
ex.Lexus GS 300
ex.Corolla GT-i AE92 89"
Yamaha WR
Yamaha XS veterán
ex.Yamaha XT
ex. Carina E 2,0 TD
- Legon
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Nedeľa, 22. Júna 2008, 02:58
Tak urcite by som ho najradsej poslal Lenke a Vitovi ale kde na to vziat ?Avensis napísal:Legon: Ja by som na tvojom mieste, radšej dal motor do kupy, zbytočne vypáliš drahý olej, prekružkovať, možno aj prevložkovať, pozrieť stav gumičiek na driekoch ventilov možno aj vymeniť. Podobný stav som mal na XT-čku, sotva to jelono po menšej GO už to bolo o inom.
Ako dočasné riešenie môžeš dať ten 15W, no ajtak to bude zbytočne vypálený olej
A záleží aj na tom do akej miery ten olej "tesní" určité medzery, podľa mňa pri tých km to už bude rozhodne viac ako je schopný
tak aspon ci ten olej nejako nepomoze ...
- Avensis
- Toyota guru
Jasné rozumiemLegon napísal:Tak urcite by som ho najradsej poslal Lenke a Vitovi ale kde na to vziat ?Avensis napísal:Legon: Ja by som na tvojom mieste, radšej dal motor do kupy, zbytočne vypáliš drahý olej, prekružkovať, možno aj prevložkovať, pozrieť stav gumičiek na driekoch ventilov možno aj vymeniť. Podobný stav som mal na XT-čku, sotva to jelono po menšej GO už to bolo o inom.
Ako dočasné riešenie môžeš dať ten 15W, no ajtak to bude zbytočne vypálený olej
A záleží aj na tom do akej miery ten olej "tesní" určité medzery, podľa mňa pri tých km to už bude rozhodne viac ako je schopný
tak aspon ci ten olej nejako nepomoze ...
No neviem či pomôže, tak ako som už spomínal, zaleží na tom či utesní tie medzery, je to ťažké povedať keď neviem aké sú veľké. Skús vyskúšať, je to 50 : 50
ex.Lexus GS 300
ex.Corolla GT-i AE92 89"
Yamaha WR
Yamaha XS veterán
ex.Yamaha XT
ex. Carina E 2,0 TD
ex.Lexus GS 300
ex.Corolla GT-i AE92 89"
Yamaha WR
Yamaha XS veterán
ex.Yamaha XT
ex. Carina E 2,0 TD
- AndyGTP
- Vševed
- Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53
PResne ten Durablend co Pavo spomina momentalne dost konzumujem. Valvoline robi aj MaxLife pre motory nad 100tkm, ten je len mierne drahsi, ale kvalita rovnaka, ak neratam tie aditiva pre stariny.
LEGON: tiez som toho nazoru, ze novy olej ti moc nepomoze, pretoze dym vo vyfuku je zvysena konzumacia oleja a to su zvacsa kruzky.. Takze pretesnit piesty prekruzkovanim.
LEGON: tiez som toho nazoru, ze novy olej ti moc nepomoze, pretoze dym vo vyfuku je zvysena konzumacia oleja a to su zvacsa kruzky.. Takze pretesnit piesty prekruzkovanim.
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
- Pavo.B.
- panic
- Dátum registrácie: Piatok, 5. Februára 2010, 14:57
ted jsem to protahl 130km a krasne je poznat ze je tam novy olej , asi zkratim interval na mene km , je videt ze to motoru jde k duhu 
- Legon
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Nedeľa, 22. Júna 2008, 02:58
3 valce tlak 12 a jeden valec 7 ... tak asi tak noAndyGTP napísal: LEGON: tiez som toho nazoru, ze novy olej ti moc nepomoze, pretoze dym vo vyfuku je zvysena konzumacia oleja a to su zvacsa kruzky.. Takze pretesnit piesty prekruzkovanim.
takze by som potreboval prekruzkovat a zgeneralkovat spodok motora ...
- liguere
- toyoťák
- Dátum registrácie: Pondelok, 30. Júla 2007, 22:54
no chlapci, neviem s tymi farbami oleja ci to mate OK. dobry olej nemoze z motora vytiect cisty. dobry olej okrem mazania, chladenia ma aj funkciu cistenia - ma zachytavat nejake tie necistoty z motora, a teda pri vymene ak vytecie pekny ciry....asi daco nefunguje...to snad len u gaba to tak moze byt, on meni kazdych 5000 namiesto 15000, tak to asi nestihne nazberat dost bordelu
terazky avensis combi t25 1.8vvti
ex: RIP avensis combi t22 1.8vvti
ex: e11 1.3 G6, UK = s vyrobnou chybou, volant na blbej strane
ex: RIP avensis combi t22 1.8vvti
ex: e11 1.3 G6, UK = s vyrobnou chybou, volant na blbej strane
- Gabriel Nagy
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05
trochu som sa cudoval, ze preco tak pekny, cisty, nezhoreny, nespaleny bol
a 7tis dostane pri kazdej jazde 
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
- Lammer
- panic
- Dátum registrácie: Utorok, 12. Januára 2010, 19:01
mozem len odporucit valvoline VR1 racing-.. aj ked to uz je na hrane
a povodny olej hnedo-cierny
Toyota corolla AE 92 liftback 1.6 16V GL 4A-F 69 kW -projekt pozastaveny
Toyota corolla AE 82 GT 1.6 16V 4A-GE 89kW
Peugeot 307 1.6 16V break tankodrom (spotreba 14,8l/100Km)
http://kwscustoms.cholerik.cz/
Toyota corolla AE 82 GT 1.6 16V 4A-GE 89kW
Peugeot 307 1.6 16V break tankodrom (spotreba 14,8l/100Km)
http://kwscustoms.cholerik.cz/
- stefan-celica
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Štvrtok, 25. Septembra 2008, 20:07
Ja ci spustim prv Castrol ci teraz Valvoline Vsetko cierne zase nie ako sadza. Ten Valvoline10w40 Max life by bol pre Celicu lepsi ako Dura Blend ked ma cez 230000km. Ale podla mna kedze olej nepapka je ok DuraBlend
Toyota Celica T20 ST202 129kw 3SGE McPherson
376 916km, Evans Coolants, K&N, PUR 80Sh
Renault Trafic 2.0dci M9R L2H1 toto auto my bol čert dlžný
Subaru Legacy AWD 2.0 boxer EJ20 318 000km
Renault Trafic 2.0dci M9R L2H1 toto auto my bol čert dlžný
Subaru Legacy AWD 2.0 boxer EJ20 318 000km
- Avensis
- Toyota guru
Nechcem robiť reklamu, ale dávam na známo že objednávať cez http://www.olejposta.sk sa cenovo celkom oplatí, včera som objednával olej do prevodovky, dátum som si určil ako mne vyhovovuje (možnosť iba pri internet bankingu) cena podľa mňa dobrá, 4l Durablend GL-4 75W-90, 37,20 aj s poštovným
P.S. Otec sa fajne ošmekol v predajni tu u nás
Castrol 3l 52 eur
Dobrý pocit na duši mám 
P.S. Otec sa fajne ošmekol v predajni tu u nás
ex.Lexus GS 300
ex.Corolla GT-i AE92 89"
Yamaha WR
Yamaha XS veterán
ex.Yamaha XT
ex. Carina E 2,0 TD
ex.Lexus GS 300
ex.Corolla GT-i AE92 89"
Yamaha WR
Yamaha XS veterán
ex.Yamaha XT
ex. Carina E 2,0 TD
- AndyGTP
- Vševed
- Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53
no neviem ci dobre pozeram, ale mne vychadzaju 4 litrove balenia toho Durablendu este menej, do 32 EUR. S dph, s papierom. Tak nabuduce povedz
Ten Castrol je fakt drahy.
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
- Avensis
- Toyota guru
To mi ani nevravAndyGTP napísal:no neviem ci dobre pozeram, ale mne vychadzaju 4 litrove balenia toho Durablendu este menej, do 32 EUR. S dph, s papierom. Tak nabuduce povedzTen Castrol je fakt drahy.
ex.Lexus GS 300
ex.Corolla GT-i AE92 89"
Yamaha WR
Yamaha XS veterán
ex.Yamaha XT
ex. Carina E 2,0 TD
ex.Lexus GS 300
ex.Corolla GT-i AE92 89"
Yamaha WR
Yamaha XS veterán
ex.Yamaha XT
ex. Carina E 2,0 TD
- miguellito
- začiatočník
- Dátum registrácie: Nedeľa, 6. Júla 2008, 13:59
no ja mam teraz 10W40 Liqui Moly, bol tam naliaty po generalke... a akonahle stupli teploty nad nulu tak ten olej sa pri drsnejsej jazde zahrieva viac-podla budiku- a kedze necem dosrat motor ako minule leto-sice to malo hlavne ine priciny...tak som si zohnaaaaaal Liqui Moly 10W50 na leto-ma omnoho stabilnejsi film pri vysokych teplotach a otackach... a nikto ma nepresveci ze som neurobil dobre ,lebo viem ake tu byvyju v lete hice a ked je vonku samo o sebe 40 stupnov v tieni tak tak 10w40 podla mna nestacia a hlavne ked s celicou urcite nebudem jazdit pod 4500 ot DDD... tento olej sa zacina varit pri ovela vyssej teplote este ako LM 10W40 a aj s viskozitou je to este viac good pri vysokej teplote... ten olej s aale da zhnat len v singapure ,moskve a v budapesti
ja mam z budapesti a mali posledne 4 pixle 4 litroviek...
este si dam asi doviezt do zasoby pretoze v lete s abude jazdit vela a tiez menim ako Gabko po cca 5000, na cenu sa ani nepytajte? a na nete ho nehladajte ak neviete po rusky DDD je to nejaka novinka OD LM zatial ho len skusaju davat do predaja... je to 10W50 MOLYGEN Liqui Moly, je tam tiez molybdenova prisada ale lepsie naviazana a trochu upravena...
Mi Angelita CeliCa GTi 2.0 16 V-oltov:-), Morning Lemon Zltunka Designed by the Wind
Hlavne netreba stat vedla auta ktore je od vas 1,5metra a ide rychlostou 170km/h
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa
Hlavne netreba stat vedla auta ktore je od vas 1,5metra a ide rychlostou 170km/h
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných