Oleje raz a navždy

Fórum o všetkom, čo vás zaujíma ...

Moderátor: Elvis

Používateľov profilový obrázok
Pavo.B.
panic
Dátum registrácie: Piatok, 5. Februára 2010, 14:57
Kontaktovať používateľa:

Re: Oleje raz a navždy

Príspevok od používateľa Pavo.B. » Nedeľa, 28. Februára 2010, 11:29

Ja sem ted prisel z garaze z vymeny oleje , predtim jsem mel Texaco 10W40 ( spise pro diesely - ale sel nadherne, specifikace spravne samozrejme ) dnes po 10tis. je presne taky karamelovy :) ) , ted jsem se prave rozhodoval mezi Valvoline Durablend 10W40 , tim LM MoS2 a motulem , nakonec jsem koupil ten Valvoline , motul by byl pro muj motor jako sampansky :D i kdyz neni o moc drazsi , a s LM bych neudelal kseft Idahovi :D

Celica 4AFE , najeto 286tis. ( motor byl meneny takze ma asi jen pres 250tis.) a spotreba oleje skoro nulova , a to jezdim dalky po dalnicich a nesetrim ho

Avensis
Toyota guru
Dátum registrácie: Utorok, 10. Marca 2009, 15:22
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Avensis » Nedeľa, 28. Februára 2010, 11:41

Ja som dával do Avensisu Castrol Magnatec Diesel, ale ten po vypustení bol čierny jak ďas a dosť páchol, interval som mal každých 10 tis.
Lexus LS 430 President pack
ex.Lexus GS 300
ex.Celica GT 94 LSD SS II + chladič prevodovky
ex.Corolla GT-i AE92 89"

Yamaha WR
Yamaha XS veterán :-)
ex.Yamaha XT
ex. Carina E 2,0 TD

ex. Toyota Avensis D4D 2,0 T22

Legon
Toyota guru
Dátum registrácie: Nedeľa, 22. Júna 2008, 02:58
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Legon » Nedeľa, 28. Februára 2010, 12:03

Avensis napísal:Legon: Ja by som na tvojom mieste, radšej dal motor do kupy, zbytočne vypáliš drahý olej, prekružkovať, možno aj prevložkovať, pozrieť stav gumičiek na driekoch ventilov možno aj vymeniť. Podobný stav som mal na XT-čku, sotva to jelo :razz: no po menšej GO už to bolo o inom.
Ako dočasné riešenie môžeš dať ten 15W, no ajtak to bude zbytočne vypálený olej ;-)
A záleží aj na tom do akej miery ten olej "tesní" určité medzery, podľa mňa pri tých km to už bude rozhodne viac ako je schopný ;-)
Tak urcite by som ho najradsej poslal Lenke a Vitovi ale kde na to vziat ?

tak aspon ci ten olej nejako nepomoze ...

Avensis
Toyota guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Avensis » Nedeľa, 28. Februára 2010, 12:07

Legon napísal:
Avensis napísal:Legon: Ja by som na tvojom mieste, radšej dal motor do kupy, zbytočne vypáliš drahý olej, prekružkovať, možno aj prevložkovať, pozrieť stav gumičiek na driekoch ventilov možno aj vymeniť. Podobný stav som mal na XT-čku, sotva to jelo :razz: no po menšej GO už to bolo o inom.
Ako dočasné riešenie môžeš dať ten 15W, no ajtak to bude zbytočne vypálený olej ;-)
A záleží aj na tom do akej miery ten olej "tesní" určité medzery, podľa mňa pri tých km to už bude rozhodne viac ako je schopný ;-)
Tak urcite by som ho najradsej poslal Lenke a Vitovi ale kde na to vziat ?

tak aspon ci ten olej nejako nepomoze ...
Jasné rozumiem ;-)
No neviem či pomôže, tak ako som už spomínal, zaleží na tom či utesní tie medzery, je to ťažké povedať keď neviem aké sú veľké. Skús vyskúšať, je to 50 : 50 ;-)
ex.Lexus GS 300
ex.Corolla GT-i AE92 89"

Yamaha WR
ex.Yamaha XT
ex. Carina E 2,0 TD

AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

Príspevok od používateľa AndyGTP » Nedeľa, 28. Februára 2010, 17:52

PResne ten Durablend co Pavo spomina momentalne dost konzumujem. Valvoline robi aj MaxLife pre motory nad 100tkm, ten je len mierne drahsi, ale kvalita rovnaka, ak neratam tie aditiva pre stariny.

LEGON: tiez som toho nazoru, ze novy olej ti moc nepomoze, pretoze dym vo vyfuku je zvysena konzumacia oleja a to su zvacsa kruzky.. Takze pretesnit piesty prekruzkovanim.

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

Pavo.B.
panic
Dátum registrácie: Piatok, 5. Februára 2010, 14:57
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pavo.B. » Nedeľa, 28. Februára 2010, 19:45

ted jsem to protahl 130km a krasne je poznat ze je tam novy olej , asi zkratim interval na mene km , je videt ze to motoru jde k duhu :D

Legon
Toyota guru
Dátum registrácie: Nedeľa, 22. Júna 2008, 02:58
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Legon » Nedeľa, 28. Februára 2010, 20:03

AndyGTP napísal: LEGON: tiez som toho nazoru, ze novy olej ti moc nepomoze, pretoze dym vo vyfuku je zvysena konzumacia oleja a to su zvacsa kruzky.. Takze pretesnit piesty prekruzkovanim.
3 valce tlak 12 a jeden valec 7 ... tak asi tak no :( ak mam verit predajcovi tak hlava bola robena az na tu volu ventilov lebo ta je tam tusim 0.35 co je vela na ten motor...

takze by som potreboval prekruzkovat a zgeneralkovat spodok motora ...

liguere
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 30. Júla 2007, 22:54
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa liguere » Pondelok, 1. Marca 2010, 10:04

no chlapci, neviem s tymi farbami oleja ci to mate OK. dobry olej nemoze z motora vytiect cisty. dobry olej okrem mazania, chladenia ma aj funkciu cistenia - ma zachytavat nejake tie necistoty z motora, a teda pri vymene ak vytecie pekny ciry....asi daco nefunguje...to snad len u gaba to tak moze byt, on meni kazdych 5000 namiesto 15000, tak to asi nestihne nazberat dost bordelu
terazky avensis combi t25 1.8vvti
ex: RIP avensis combi t22 1.8vvti Obrázok
ex: e11 1.3 G6, UK = s vyrobnou chybou, volant na blbej strane

Gabriel Nagy
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Pondelok, 1. Marca 2010, 15:26

trochu som sa cudoval, ze preco tak pekny, cisty, nezhoreny, nespaleny bol :-)a 7tis dostane pri kazdej jazde :-)
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE? :-D

Lammer
panic
Dátum registrácie: Utorok, 12. Januára 2010, 19:01
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lammer » Utorok, 2. Marca 2010, 23:43

mozem len odporucit valvoline VR1 racing-.. aj ked to uz je na hrane :D a povodny olej hnedo-cierny
Toyota corolla AE 92 liftback 1.6 16V GL 4A-F 69 kW -projekt pozastaveny
Toyota corolla AE 82 GT 1.6 16V 4A-GE 89kW
Peugeot 307 1.6 16V break tankodrom (spotreba 14,8l/100Km)
http://kwscustoms.cholerik.cz/

stefan-celica
Toyota guru
Dátum registrácie: Štvrtok, 25. Septembra 2008, 20:07

Príspevok od používateľa stefan-celica » Utorok, 2. Marca 2010, 23:53

Ja ci spustim prv Castrol ci teraz Valvoline Vsetko cierne zase nie ako sadza. Ten Valvoline10w40 Max life by bol pre Celicu lepsi ako Dura Blend ked ma cez 230000km. Ale podla mna kedze olej nepapka je ok DuraBlend
Toyota Celica T20 ST202 129kw 3SGE McPherson :) 376 916km, Evans Coolants, K&N, PUR 80Sh
Renault Trafic 2.0dci M9R L2H1 toto auto my bol čert dlžný
Subaru Legacy AWD 2.0 boxer EJ20 318 000km

Avensis
Toyota guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Avensis » Streda, 3. Marca 2010, 22:36

Nechcem robiť reklamu, ale dávam na známo že objednávať cez http://www.olejposta.sk sa cenovo celkom oplatí, včera som objednával olej do prevodovky, dátum som si určil ako mne vyhovovuje (možnosť iba pri internet bankingu) cena podľa mňa dobrá, 4l Durablend GL-4 75W-90, 37,20 aj s poštovným ;-)
P.S. Otec sa fajne ošmekol v predajni tu u nás :lol: Castrol 3l 52 eur :!: :!: :!: :roll: Dobrý pocit na duši mám ;-)
ex.Lexus GS 300
ex.Corolla GT-i AE92 89"

Yamaha WR
ex.Yamaha XT
ex. Carina E 2,0 TD

AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

Príspevok od používateľa AndyGTP » Streda, 3. Marca 2010, 23:04

no neviem ci dobre pozeram, ale mne vychadzaju 4 litrove balenia toho Durablendu este menej, do 32 EUR. S dph, s papierom. Tak nabuduce povedz :) Ten Castrol je fakt drahy.

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

Avensis
Toyota guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Avensis » Streda, 3. Marca 2010, 23:18

AndyGTP napísal:no neviem ci dobre pozeram, ale mne vychadzaju 4 litrove balenia toho Durablendu este menej, do 32 EUR. S dph, s papierom. Tak nabuduce povedz :) Ten Castrol je fakt drahy.
To mi ani nevrav :razz: doprd... som si myslel, že už lacnejšie nenájdem, jeden myslel a druhý vymyslel :lol:
ex.Lexus GS 300
ex.Corolla GT-i AE92 89"

Yamaha WR
ex.Yamaha XT
ex. Carina E 2,0 TD

miguellito
začiatočník
Dátum registrácie: Nedeľa, 6. Júla 2008, 13:59

Príspevok od používateľa miguellito » Štvrtok, 4. Marca 2010, 11:49

no ja mam teraz 10W40 Liqui Moly, bol tam naliaty po generalke... a akonahle stupli teploty nad nulu tak ten olej sa pri drsnejsej jazde zahrieva viac-podla budiku- a kedze necem dosrat motor ako minule leto-sice to malo hlavne ine priciny...tak som si zohnaaaaaal Liqui Moly 10W50 na leto-ma omnoho stabilnejsi film pri vysokych teplotach a otackach... a nikto ma nepresveci ze som neurobil dobre ,lebo viem ake tu byvyju v lete hice a ked je vonku samo o sebe 40 stupnov v tieni tak tak 10w40 podla mna nestacia a hlavne ked s celicou urcite nebudem jazdit pod 4500 ot DDD... tento olej sa zacina varit pri ovela vyssej teplote este ako LM 10W40 a aj s viskozitou je to este viac good pri vysokej teplote... ten olej s aale da zhnat len v singapure ,moskve a v budapesti :D ja mam z budapesti a mali posledne 4 pixle 4 litroviek... :D este si dam asi doviezt do zasoby pretoze v lete s abude jazdit vela a tiez menim ako Gabko po cca 5000, na cenu sa ani nepytajte? a na nete ho nehladajte ak neviete po rusky DDD je to nejaka novinka OD LM zatial ho len skusaju davat do predaja... je to 10W50 MOLYGEN Liqui Moly, je tam tiez molybdenova prisada ale lepsie naviazana a trochu upravena...
Mi Angelita CeliCa GTi 2.0 16 V-oltov:-), Morning Lemon Zltunka Designed by the Wind
Hlavne netreba stat vedla auta ktore je od vas 1,5metra a ide rychlostou 170km/h
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných