Príspevok
od používateľa smutok » Utorok, 17. Novembra 2009, 21:08
Ja nesuhlasim, mal som ako zacatocnik nove auto a nevidim v tom ziaden problem, ono to su prevazne kecy ohladne ojazdenych. Pokial chce nove nech ma nove, pokial si mysli, ze jazdenka bude to prave tak nech sa paci.
Aj ked na jazdenke je jedna obrovska vyhoda, za relativne malo penazi moze clovek zistit co od auta vlastne ocakava a co by v nom chcel.
Kazdopadne co sa tyka yarisu mozem ho odporucit, mal som prvu generaciu s 1.0 ale vtedy to bol 4 valec, teraz mame doma novy model po facelifte tiez s 1.0 ale 3 valcom, kazdopadne 4 valec mal ovela prijemnejsi zvuk ale na ten 3 valec som uz celkom zvykol, takze mi nevadi, ale zo zaciatku mi neuveritelne pilil usi. Aj ked je pravda, ze ja do toho auta presadam z corolly 1.4 a ten rozdiel je dost velky vo vsetkych smeroch.
Co sa tyka samotneho yarisa to auto odporucam a skusim zhrnut svoje dojmy:
Preposilovane riadenia - auto je stavane na mesto a vzhladom na celkovu stavbu auta to vobec nevadi, lebo yaris 1.0 a sportova jazda k sebe vobec nepasuju aj kvoli povodnemu obutiu 165/70 R14 pokial sa take neco od auta caka, treba pohladat v inych vodach.
Presne radenie rychlosti
Budiky v strede - je to velmi prijemne ale treba si na to chvilku zvykat, rychlost zaostrenia na budiky a spet na cestu je asi polovicna oproti klasickemu umiestneniu.
Variabilita ulozneho priestoru je perfektna. Dokonca pri posunuti zadnych sedadiel uplne dopredu sa tam zmesti dospely clovek, pokial za volantom nesedi moc vysoky sofer. Na dlhu cestu to nie je ale na kratku vzdalenost sa odviest da.
Velke bocne zrkadielka a tie su naozaj velke na tuto kategoriu s perfeknym vyhladom.
Klima bere dost malo vykonu z motora, v nizsich otackach to skoro nie je citit.
Motor zrychluje celkom primerane aj ked to zrychlenie je velmi slabo citelne, predbiehat sa s tym da ale nie je to zaiden zavodnik, na dalnicu je dobry tak na tych 130 aj ked dokaze zo seb dat 150 bez extremne velkej namahy. Vadil mi zo zaciatky zvuk 3 valca ale uz som si zvykol aj ked stale si mysli, ze povodny 4 valec co sa daval do prvych yarisov bol lepsi.
Auto je dost citlive na bocny vietor, zacina trochu plavat po ceste ale je to udrzatelne.
Zly vyhlad do zadu kvoli sirokym stlpikom a malemu oknu, ale vzdalenost pri parkovani sa da odhadnut celkom presne po urcitom cviku.
Vleke predne stlpiky su problem vo vsetkych dnesnych malych autach, je to dan za bezpecnost.
Skosena kapota dava velmi chaby prehlad o vzdialenosti od auta pred tebou lebo ju vobec nie je videt, treba sa len naucit pokial mozes.
Odpruzenie je celkom prijemne ale nema rad vacsie precne nerovnosti, pri prejazde je pocut dost silnu ranu.
Horsie odhlucnenie od cesty hlavne v dazdi. A ked sme pri dazdi, tak zadny stierac ma iba ciklovac, v prvom yarise bolo zase iba stale stieranie.
V skratke je to velmi prijemne male auto do mesta s perfektnou variabilitou ulozneho priestoru.
Dufam, ze som na nic nezabudol a pomohol ti trochu pri rozhodovani.
S novym yarisom mame teraz nabehanych 5000km so starym yarisom som najazdil asi 105000km a su si celkom podobny ale novy je prijemnejsi az na ten motor.
EE111 4EFE ATM3FC, LXH12 2L MTM, SCP10 1NZFE MTM5F, ACV30 2AZFE ATM, ZZE120 4ZZFE MTM5F, KSP90 1KRFE MTM5F, AE111 4AGE MTM6F, NDE180 1NDTV MTM6F, NSP130 1NRFE MTM6FS, ZRE181 1ZRFAE CVT, NHP130 1NZFXE CVT