Problém s motorom 4AGE
Moderátor: Elvis
- AndyGTP
- Vševed
- Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53
Problém s motorom 4AGE
Hoši,
pokusim sa popisat problem s motorom 4AGE, ktory mame a uvitam vase nazory a rady.
Motor nastartuje za studena aj po 3 tyzdnoch uplne v pohode. Je dodrbkane spojkove lozisko, takze je pocut hluk pri uvolnenej spojke a miznuci hluk pri stlacenej spojke. Pritlacny tanier je v pohode asi, mozno aj lamela, lebo zaber spojky je viac ako korektny.
Motor, ma podla predbezneho ucha a oka dobru kondiciu (290tkm), tichy chod. Naliali sme do nadrze aj palivovy cistic, (cistic pal.systemu a nadrze), dotankovali par litrov 98 benzinu. Tym chcem naznacit a zatial vylucit chybu v svieckovych kabloch a svieckach, pretoze motor naskoci, pekne pradie atd. Na prvy pohlad v motorovom priestore su veci pozapajane ako maju, baterka zatial ok.
AVSAK: opakovalo sa to co aj pred nedavnom: pocas jazdy "blbla" kontrolka teploty motora (na maxime, potom skocila naspat na polku). A zarucene sa motor neprehrieva. K blbnucim kontrolkam pridam aj permanentne svietiaci oranzovy ekonomer, ale to beriem za malu chybu, kedze obcas do toho preblikne aj zeleny ekonomer, no proste lunapark.. Po jazde sme skusili motor vypnut a nastartovat a ZASE sa to objavilo: nepravidelne otacky na volnobehu, skapinanie motora, dusenie, pri vytlaceni spojky tiez moc nepomohlo atd atd...
Pred par tyzdnami nam toto robilo tiez, ale vtedy to bolo inak: neslo auto nastartovat vobec, chytilo az na neviem kolkaty krat, potom sme ho plynom trochu zobudili a islo v pohode. Po zahrievacej jazde zastavka na pumpe, pauza, a neslo nastartovat. XY krat sme startovali a nic, nakoniec sa zdochynajuc prebralo a dosli sme s tym skapinajuc na krizovatkach az k znamemu. Tam auto ostalo, po 3 tyzdnoch vsak teraz naskocilo prekrasne, islo v pohode, dobijacia jazda pre baterku v pohode. Potom mensie pokusy (z bezp.dovodov uz pred domom) ze co to spravi ked sa vypne a zapne motor. No a "nesklamal", zacalo to potom zdochynat. Skusili sme zapnut a vypnut parkrat a vysledok vzdy isty: nedrzanie volnobeznych otacok, blbnuca kontrolka ekonomeru, aj teploty motora, tlak oleja ok, dobijanie baterky ok, motor nebol prehriaty.
Mate niekto napad, ze co tomu motoru moze byt? vyzera ze neklepe, vstrekovace hucia pravidelne, vsetko sa zda ok, az na tieto javy. Upodozrievali sme benzin, ale naliali sme ten sajrajt a natankovali kvalitny benzin a jazdili, tak sme hadam chybu v palivovej sustave vylucili.
pokusim sa popisat problem s motorom 4AGE, ktory mame a uvitam vase nazory a rady.
Motor nastartuje za studena aj po 3 tyzdnoch uplne v pohode. Je dodrbkane spojkove lozisko, takze je pocut hluk pri uvolnenej spojke a miznuci hluk pri stlacenej spojke. Pritlacny tanier je v pohode asi, mozno aj lamela, lebo zaber spojky je viac ako korektny.
Motor, ma podla predbezneho ucha a oka dobru kondiciu (290tkm), tichy chod. Naliali sme do nadrze aj palivovy cistic, (cistic pal.systemu a nadrze), dotankovali par litrov 98 benzinu. Tym chcem naznacit a zatial vylucit chybu v svieckovych kabloch a svieckach, pretoze motor naskoci, pekne pradie atd. Na prvy pohlad v motorovom priestore su veci pozapajane ako maju, baterka zatial ok.
AVSAK: opakovalo sa to co aj pred nedavnom: pocas jazdy "blbla" kontrolka teploty motora (na maxime, potom skocila naspat na polku). A zarucene sa motor neprehrieva. K blbnucim kontrolkam pridam aj permanentne svietiaci oranzovy ekonomer, ale to beriem za malu chybu, kedze obcas do toho preblikne aj zeleny ekonomer, no proste lunapark.. Po jazde sme skusili motor vypnut a nastartovat a ZASE sa to objavilo: nepravidelne otacky na volnobehu, skapinanie motora, dusenie, pri vytlaceni spojky tiez moc nepomohlo atd atd...
Pred par tyzdnami nam toto robilo tiez, ale vtedy to bolo inak: neslo auto nastartovat vobec, chytilo az na neviem kolkaty krat, potom sme ho plynom trochu zobudili a islo v pohode. Po zahrievacej jazde zastavka na pumpe, pauza, a neslo nastartovat. XY krat sme startovali a nic, nakoniec sa zdochynajuc prebralo a dosli sme s tym skapinajuc na krizovatkach az k znamemu. Tam auto ostalo, po 3 tyzdnoch vsak teraz naskocilo prekrasne, islo v pohode, dobijacia jazda pre baterku v pohode. Potom mensie pokusy (z bezp.dovodov uz pred domom) ze co to spravi ked sa vypne a zapne motor. No a "nesklamal", zacalo to potom zdochynat. Skusili sme zapnut a vypnut parkrat a vysledok vzdy isty: nedrzanie volnobeznych otacok, blbnuca kontrolka ekonomeru, aj teploty motora, tlak oleja ok, dobijanie baterky ok, motor nebol prehriaty.
Mate niekto napad, ze co tomu motoru moze byt? vyzera ze neklepe, vstrekovace hucia pravidelne, vsetko sa zda ok, az na tieto javy. Upodozrievali sme benzin, ale naliali sme ten sajrajt a natankovali kvalitny benzin a jazdili, tak sme hadam chybu v palivovej sustave vylucili.
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
- Gabriel Nagy
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05
Re: Problém s motorom 4AGE
andy, postni toto aj na cr forum liborovi, urcite dostanes kvalitnu odpoved!, mne sa este nic podobne nestalo, takze ani neviem poradit, jedine hadat, co to moze byt, ale toho je neurekom...
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
-
saboter
- začiatočník
- Dátum registrácie: Pondelok, 19. Januára 2009, 21:33
Podľa tých symptómov (kontrolka teploty, ekonomer, skapínanie, nepravidelné otačky) ma napadla triviálnosť typu vadný šnímač teploty motora. Má zlú spätnú väzbu a potom to hentak haluzí. (... len tak strielam od boku
)
ex: Corolla LB E11 Terra (vykuchaná), 1.4 4E-FE
- AndyGTP
- Vševed
dik hosi, skusim pozret ten snimac aj dat to na druhe forum...
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
- samco
- panic
- Dátum registrácie: Štvrtok, 24. Septembra 2009, 21:16
a nemože byt nahodov problem v tom že maš špinavu škrtiacu klapku?
Pred nou by som ti poradil dat dole sacie potrubie a pozret v akom je to stave...najskor to sposobuje kolisanie otačok a skapinanie...
Pred nou by som ti poradil dat dole sacie potrubie a pozret v akom je to stave...najskor to sposobuje kolisanie otačok a skapinanie...
Toyota Yaris 1,33 Dual VVTi
Isuzu Gemini 1,5 LJ
QU-AX Profi 20"
Isuzu Gemini 1,5 LJ
QU-AX Profi 20"
- AndyGTP
- Vševed
skor nie. to by robil ihned od zaciatku a nie sporadicky. chalani na CZ fore + znamy poradili zlu kostru. Tak sa na to pozriem najprv.
- chmelo
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29
No neviem Andy...skús mrknúť sviečky v akom sú stave...konkrétne, či niesú zahádzané, príliš čierne a tak podobne, mohli by prezradiť viac o zložení zmesi, alebo inej závade...mám taký ciťák, či tam nebude problém s tým teplotným čidlom, o ktorom točili chalani vyššie....mi to pripadne, ako by sa "samovoľne zapínal sýtič a prechlastával motor a dusil ho nedostatkom vzduchu....to je len taký laický pohľad...
Sedí mi to aj s ohľadom na ten ekonomer....
Mám terazky totiž problém s ľavým valcom na motorienke....pri sýtiči proste nechytí a problém je v príliš bohatej zmesi. Keď sviečku očistím, tak fachá na 100 percent....motorienka pobehá, na sviečke sa urobí čierny suchý povlak a pri ďalšom štartovaní pri sýtiči sa ten čierny povlak navlhčí a sviečka proste nerobí poriadnu iskru...dlho som nad tým maturoval a problém je tam....a to som už kvôli tomu rozobral pol motorky
Minule som to šacoval na malý odtrh sviečky, ale to nebola hlavná príčina...
Drž si
Mám terazky totiž problém s ľavým valcom na motorienke....pri sýtiči proste nechytí a problém je v príliš bohatej zmesi. Keď sviečku očistím, tak fachá na 100 percent....motorienka pobehá, na sviečke sa urobí čierny suchý povlak a pri ďalšom štartovaní pri sýtiči sa ten čierny povlak navlhčí a sviečka proste nerobí poriadnu iskru...dlho som nad tým maturoval a problém je tam....a to som už kvôli tomu rozobral pol motorky
Drž si
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
-
tofak
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Nedeľa, 29. Júna 2008, 21:22
Ahoj, aj mne to robila Carina E, bolo povolene ukostrenie hlavy, vlastne to kde su kostry pospajane do jedneho, bolo to akokeby ocko, lenze obldlznikoveho tvaru a isli do neho asi
4 kable a bolo to primontovane na hlave pod sanim a potom sa motor uzemnoval cez cidlo teploty, takze teplota behala hore-dole.
Toyo je tojo, tam sa maloco kazi, uvidis ze to bude len prkotina.
4 kable a bolo to primontovane na hlave pod sanim a potom sa motor uzemnoval cez cidlo teploty, takze teplota behala hore-dole.
Toyo je tojo, tam sa maloco kazi, uvidis ze to bude len prkotina.
0. od 24.11.2018 aj UFO - 1,8 i-Vtec 103kW
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
2. Carina TA62 (r.v.1982) - 3T
Ex: Starlet darca EP 82- 4E FE
Ex: Starlet EP82-2E E,swap 4E FE(62 kW)
Ex: Carina 2- 4A FE(74 kW)
Ex: Carina E- 4A FE(85 kW)
Ex: Corolla AE86- 4A GE
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
-
tofak
- Toyota guru
A este skus ci je poriadne zatlaceny kabel do riadiacej jednotky.
Tiez mi to blblo a ked som vyvolal register chyb, tak blikalo uplne ine veci, co logicky vobec s problemon nesuviseli a to ten prasivy kabel sa dako uvolnil.
A nehlasi ti to ziadne chyby,??
Tiez mi to blblo a ked som vyvolal register chyb, tak blikalo uplne ine veci, co logicky vobec s problemon nesuviseli a to ten prasivy kabel sa dako uvolnil.
A nehlasi ti to ziadne chyby,??
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
- AndyGTP
- Vševed
no mato, toto je dost zaujimava rada.... chyby to ziadne nehlasi, kontrolky neblikaju, takze ten kabel od riadiacej by som vylucil, ale pozrieme sa na to.
ale ta predosla rada sa mi velmi rata... ma to hlavu aj patu a zahrna to vsetky problemos!!!
podla rad z CZ fora sme dnes rozobrali za poistnou skrinou uzemnovacie kable (veduce od prevodovky na kasnu a baterku), ocistili, ale netvarili sa "problemovo" tak som bol trochu sklamany. Cidlo teploty blblo stale. Motor ale neskapinal (mozno len stastie).
Vymena oleja, pokus o vymenu palivoveho filtra skoncil velmi zle. Pravdepodobne este povodny filter sa totalne zapiekol na spodnej skrutke, ani hasak ani nic nepomohlo, takze po 3 hodinach sa cvikala trubka privodu paliva.... Smetiakove riesenie za kopec stresu a 1.7 eura = benzinova hadicka, priruba do noveho filtra, 2 eska pasky... "Asi" to netecie. Takze vidite, co nas zbrzdilo od nejakych dalsich studii, ze kde je problem. Dalsia hroza sa skryvala na svieckach: 4 ramenne Bosch. No hruza.
ale ta predosla rada sa mi velmi rata... ma to hlavu aj patu a zahrna to vsetky problemos!!!
podla rad z CZ fora sme dnes rozobrali za poistnou skrinou uzemnovacie kable (veduce od prevodovky na kasnu a baterku), ocistili, ale netvarili sa "problemovo" tak som bol trochu sklamany. Cidlo teploty blblo stale. Motor ale neskapinal (mozno len stastie).
Vymena oleja, pokus o vymenu palivoveho filtra skoncil velmi zle. Pravdepodobne este povodny filter sa totalne zapiekol na spodnej skrutke, ani hasak ani nic nepomohlo, takze po 3 hodinach sa cvikala trubka privodu paliva.... Smetiakove riesenie za kopec stresu a 1.7 eura = benzinova hadicka, priruba do noveho filtra, 2 eska pasky... "Asi" to netecie. Takze vidite, co nas zbrzdilo od nejakych dalsich studii, ze kde je problem. Dalsia hroza sa skryvala na svieckach: 4 ramenne Bosch. No hruza.
-
saboter
- začiatočník
- Dátum registrácie: Pondelok, 19. Januára 2009, 21:33
To už zneje ako reálny progres
... ideeeeeeš....
ex: Corolla LB E11 Terra (vykuchaná), 1.4 4E-FE
-
tofak
- Toyota guru
niekde som cital ze Bosh su tak do 5tisic km, potom blbnu.
Naj NGK, alebo Denso, ja davam NGK.A to blbnutie bude to sproste ukostrenie,
mne to potom tiez ani nechytalo a ked konecne, tak akoby isla na 3,2 valce.
Naj NGK, alebo Denso, ja davam NGK.A to blbnutie bude to sproste ukostrenie,
mne to potom tiez ani nechytalo a ked konecne, tak akoby isla na 3,2 valce.
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
1. Corolla E11 - 4ZZ-FE
- AndyGTP
- Vševed
no ved to... ked som to zbadal tak som este 2min lapal po dychu. Napriek tomu, vymenili sme len 2 sviecky, ze "co to bude robit", resp. nemal som fotak, aby som odfotil dane sviecky cerstvo po vytiahnuti. Zdali sa mi nejake "orosene" totiz, takze neviem, co som si mal o nich myslet. Dalsia vec, ze tie Bosch vyzerali uz dost za zenitom a tak som tam praskol svoje stare dvojramenne U11 Densa z E11ky. Teda len tie dva ks. Takze kupia sa nove Densa, bud klasicke, alebo iridia a potom sa bude patrat aj po ukostreni hlavy.
Dalsia basnicka otazka: co si myslite, ze preco vyrabaju tie lacne aftermarket palivaky bez priruby/drziaku, ktory sa pripevni ku kasni? Ako, na E11 je max. napitchu pristup, tie skrutky nenavidim, tu je to podobne, jedna sa aj zadrela a od palila, ale aj na Corolly, aj na Rav4 som videl tie filtre (identickych rozmerov, ini vyrobcovia), ale secko BEZ drziaku. No nechniapem.
Dalsia basnicka otazka: co si myslite, ze preco vyrabaju tie lacne aftermarket palivaky bez priruby/drziaku, ktory sa pripevni ku kasni? Ako, na E11 je max. napitchu pristup, tie skrutky nenavidim, tu je to podobne, jedna sa aj zadrela a od palila, ale aj na Corolly, aj na Rav4 som videl tie filtre (identickych rozmerov, ini vyrobcovia), ale secko BEZ drziaku. No nechniapem.
- chmelo
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29
Keď som toto zbadal, tak ma oblial studený pot a začal sa prejavovať silný dáviaci reflex...rovnaké sviečky som totiž vydoloval z Karolíny II, keď prišla ku nám domov. Viac by ma hádam dorazilo len, keby som tam našiel žhaviace trubice z dvadsiatych rokov minulého storočia, lebo tak otrasné sviečky som v živote nevidel a pokiaľ si Drgi spomenie, tak to len potvrdí (naschvál som ich vtedy odložil, aby si ich v rámci jeho kedysi pomerne pravidelných slaninkových návštev pozrel). Potom som ich ešte raz v garáži hľadal, ale asi som ten dôkazový materiál v rámci znechutenia dekošoval aj s pozvánkou na rodinný výlet do Bojníc s možnosťou zakúpenia nových exkluzívnych výrobkov istej nemenovanej firmyAndyGTP napísal: Dalsia hroza sa skryvala na svieckach: 4 ramenne Bosch. No hruza.
Andy, trošku ma prekvapkalo, že si sviečky neskontroloval hneď na začiatku, lebo si spomínal, že problém so sviečkami ste vylúčili, ale beriem, že máš toho okolo tých autiakov dosť, takže ti odpúšťam
Držím palce, nech to fičí v pohraničí...
Drž si
PS. Jo a ešte jednu múdru vec som vyčítal na NGK stránke....a to je fakt, že: The worst thing that can happen from too cold a plug is a fouled spark plug, too hot a spark plug can cause severe engine damage...takže bacha na Vlacha
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
- drgi
- Vševed
- Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
- Kontaktovať používateľa:
drgi si spomina iba na slaninku 
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní