Kupa Avensis Combi 2.2 D-4D D-CAT ?

všetko o tomto modeli
Používateľov profilový obrázok
magi
panic
Dátum registrácie: Piatok, 21. Augusta 2009, 10:21

Kupa Avensis Combi 2.2 D-4D D-CAT ?

Príspevok od používateľa magi » Nedeľa, 23. Augusta 2009, 22:20

Zdravim,

sa chystam kupit Avensis Combi 2.2 D-4D D-CAT r.v.2006/06 a ma nejakych 40.000km.
Chcel by som sa len spytat oplati sa ? Precital som uz kadeco na tomto fore, aj negativa aj plusy ... tak len sa chcem spytat pripadnych majitelov tohto typka, co si myslia o svojom tatosovi, hlavne pokial ide o poruchy a spolahlivost.

Ja mam starucku Carinu, no super kus, len uz je najvyssi cas na vymemu vzhladom na vek a km...

Dakujem.

ps. Este by som sa chcel spytat, ma niekto skusenosti s LED denne osveltenie v tomto modeli ? je mozne to do tohto namontovat ?

redik
panic
Dátum registrácie: Piatok, 24. Októbra 2008, 08:30

Re: Kupa Avensis Combi 2.2 D-4D D-CAT ?

Príspevok od používateľa redik » Pondelok, 24. Augusta 2009, 08:37

Za seba musim povedat - uplna spokojnost. Kupil som ho v DE, r.v 4/2007, najazdenych mal 32000 km. Teraz ma 66000 a okrem zarucnych servisov som nemenil nic. O par tisic km ma caka vymena brzdovych dosticiek.
Inac je to super auto, dobre odhlucnene, dobra spotreba v porovnani s vykonom, u mna 100% spokojnost
Avensis T25 2007 WG, 2.2 D-CAT, 130 kW
Ex: Fabia Sedan 2003, 1,4 MPi, 50kW

magi
panic

Príspevok od používateľa magi » Pondelok, 24. Augusta 2009, 10:39

DIK ZA NAZOR ...

.... no a pokial som spravne pochopil, tak tento Avensis ma aj senzor na zapinanie/vypinanie svetiel ak sa zotmie, ako to riesis ??? kedze u nas sa musi svietit cely den ? rucne zapinas svetla alebo sa to da nejako nastavit ?

... preto ma napadlo ze kedze som minule niekde videl, ze sa daju zohnat aj homologicovane LED svetla, ktore by svietli cez den a ked by sa zapli normalne svetla tak by zhasli ... ma niekto s tymto skusenost ?

dik

redik
panic

Príspevok od používateľa redik » Pondelok, 24. Augusta 2009, 12:58

prve co spravim ked nastartujem motor je ze zasvietim - mam to uz naucene. Bol som sa pytat do servisu, ci sa ten senzor neda nejako obist, aby to svietilo stale. Ale nepochodil som. Zevraj tam montuju iba tie samostatne pristroje na denne svietenie, cena s montazou okolo 115 EUR.

Rozmyslal som aj nad "zaslepenim" senzoru, ale to by vyzeralo dost cudne. Este jedna moznost bola vypnut poistku, ale tym padom by odisiel aj dazdovy senzor, kedze zdielaju tu istu.

magi
panic

Príspevok od používateľa magi » Pondelok, 24. Augusta 2009, 13:26

ved hej aj ja to robim automaticky rucne, uz dlhe roky pred tym, ako zacal platit tento zakon, len obcas ako na potvoru zabudnem ... akurat teraz je to uz na pokutu ;-) nie ako predtym (aj ked sa nasiel raz policajt co mi chcel dat pokutu za to, ze svietim cez den)

... a co konkretne mas na mysli pod "pristrojom na denne svietenie" ? ja som skor myslel teraz dost popularne LED denne osvetlenie (taky ten svietiaci pasik), niektore drahsie nemecke auta to uz maju standardne ...

redik
panic

Príspevok od používateľa redik » Pondelok, 24. Augusta 2009, 14:21

to je masinka ktora za teba automaticky zapne svetla par sekund po nastartovani. technik mi hovoril ze to teraz montuju, napr si to das na tu polohu auto, vtedy to obide ten senzor a zapne svetla sekundu (da sa nastavit interval) po nastartovani. Je mozne to nakonfigurovat aj tak ze nechas ovladac svetiel na pozicii OFF alebo na ON. Proste system ked bezi motor, idu svetla, ked nebezi nesvietia.

adamski
nula
Dátum registrácie: Piatok, 3. Júla 2009, 12:57

Príspevok od používateľa adamski » Pondelok, 24. Augusta 2009, 14:38

redik napísal:Za seba musim povedat - uplna spokojnost. Kupil som ho v DE, r.v 4/2007, najazdenych mal 32000 km. Teraz ma 66000 a okrem zarucnych servisov som nemenil nic. O par tisic km ma caka vymena brzdovych dosticiek.
Inac je to super auto, dobre odhlucnene, dobra spotreba v porovnani s vykonom, u mna 100% spokojnost
Nazdar chlapi, ja som v juli kupil tiez z DE kombi r.2006 naj. 44 500km Combi 2.2 D-4D D-CAT. Musim povedat, ze zatial nie som 100% stotozneny s tym autom, ale pomaly mu uz prichadzam na chut. Isiel som do toho kvoli velkemu kufru, povodne som chcel dvojliter, ale nepredava sa ich vela (rozniky po facelifte), tak som zobral 2,2.

Pozitivne skusenosti:
- je to mimoriadne pohodlne a tiche auto,
- dobre sa v nom cestuje na dlhe vzdialenosti,
- je priestranne, zmestime do neho vsetky kramy, co prevazame v ramci rodinnych vyletov,
- motor taha ako sprosty, da sa jazdit rychlo a slusne predbiehat.

Negativa:
- neviem sa dostat na spotrebu nizsiu ako 7 l (60% mesto, 20% dialnica, 20% okresky) aj ked sa snazim jazdit vyslovene defenzivne
- spojka zabera na mimoriadne kratkom useku a stale sa mi stava, ze sa rozbieham neplynule
- motor ma tesne pod 2000 velky vykonovy skok
- plyn ma dost velke oneskorenie, co v kombinacii s tym vykonovm skokom posobi hodne neprijemne...

Je pravda, ze som predtym vacsinou jazdil benzin a mozno to s tym motorom neviem, ale napr. firemne TDI v oktavke som vedel udrzat na rozumnej spotrebe, takze teraz som sklamany, ze ten 2,2 neviem priblizit "papierovym" hodnotam.

Co sa tyka toho svietenia, tiez neriesim tu automatiku, zapinam to manualne.

magi
panic

Príspevok od používateľa magi » Pondelok, 24. Augusta 2009, 15:07

dik za nazor ... ja mam CarinuII s 2.0L benzinom a mal som problem naucit sa jazdit na manzelkinom Renaulte s naftakom ... problem som mal ja s otackami, ten renault nema takmer ziadny vykon v otackach pod 2000 ... parkat mi zdochol motor, a tak ... na mojej starej benzinovej Toyote len obcas ked predbieham vybehnem na vyssie otacky inak taha jak das uz od 1100-1200 otacok cize bol to pre man sok, ked som prvykrat v zivote sadol do naftaka ;-) predpokladam ze tvoje tazsie stotoznenie bolo prave v tomto smere ...
--
Toyota RAV4 5, 2.5 A25A TNGA HEV eCVT AWD - 2022
Toyota Auris 1.4 T 5D E150 4ZZ-FE MT5 - 2009
Toyota Avensis T25 Combi 2.2 D-4D D-CAT Sol Elegant MT6 - 2008
Toyota Carina II 2.0 GLI 16V MT5 - 1988

redik
panic

Príspevok od používateľa redik » Pondelok, 24. Augusta 2009, 15:48

Ja mam dlhodobo spotrebu podla PP 6.6 km, realne podla vypoctov okolo 6.3. Jazdim denno-denne do Bratislavy (cca 40 km) a potom 2x mesacne dlhe trate (vychodne slovensko). Na dialnici takych stabilnych 135 s tempomatom, predbiehanie max 180. Tiez jazdim defenzivne, brzdenie motorom, predvidanie dopredu. Ono to zavisi aj od pneumatik, mozno kvalitnej nafty a podobne. Ja mam 215/55 R17 na alu diskoch, tankujem shell diesel extra a sem-tam v-power diesel.

A co sa tyka toho oneskorenia plynoveho pedalu a vykonnostneho skoku, na to sa da zvyknut, po pripade akcelerovat pri vyssich otackach.

K negativam by som ja pridal sem-tam nepresne radenie a nastavenie jednotky a dvojky (gear ratio). Ak sa na jednotke rozbehnes tak ze vytocis tak na max 2200, potom pri dvojke zacinas na 1400-1600 a tam ten motor je lenivy. Od 1800 je to uz o inom. Do noveho Avensisu co davaju ten D-CAT tak tam zvysili rozsah plneho krutiaceho momentu uz od 1600 otacok.

adamski
nula
Dátum registrácie: Piatok, 3. Júla 2009, 12:57

Príspevok od používateľa adamski » Streda, 26. Augusta 2009, 09:13

Mam novu info k spotrebe: vcera som po prvy krat isiel inu trasu ako mesto a kopce. Isiel som BB - BA a spat. Pri dodrzani vsetkych rychlostnych limitov a iba obcasnom dynamickom obiehani na okreskach to robilo 6,2 l/100km. To uz je lepsie ako 7,2, co jazdim po meste. Uz som spokojnejsi.

Ja tankujem vacsinou na Agip, tiez je tam nejaky "lepsi" diesel, a taktiez mam kolieska 215/55 R17 - su celkom pekne, len trochu trpnem pri kazdom vyliezani na obrubnik :)

redik
panic

Príspevok od používateľa redik » Streda, 26. Augusta 2009, 14:10

Parkovanie v BA je vseobecne problem. Ja som si uz stihol aj odtrhnut predny naraznik, pri cuvani z obrubnika. Chvalabohu zisiel iba s klipsni a iba koncove upnutie pri kolese sa utrhlo (plast). Po jednoduchej oprave (30 minut) to vyzera presne ako predtym.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných