Dodatocna montaz tempomatu

všetko o tomto modeli
richardp
nula
Dátum registrácie: Nedeľa, 9. Augusta 2009, 12:06

Dodatocna montaz tempomatu

Príspevok od používateľa richardp » Streda, 19. Augusta 2009, 16:53

Rad by som sa spytal na moznosti dodatocnej montaze tempomatu na Avensisu r.v.2005 motor D4D. Viete niekto poradit?
Dakujem

Používateľov profilový obrázok
fajry
administrátor
Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
Kontaktovať používateľa:

Re: Dodatocna montaz tempomatu

Príspevok od používateľa fajry » Štvrtok, 20. Augusta 2009, 14:36

a čo konkrétne by si potreboval vedieť? Viem, že kamarát nedávno riešil dodatočnú montáž a mal tam dosť problémov.
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback

ToyoCarE

Príspevok od používateľa ToyoCarE » Štvrtok, 20. Augusta 2009, 15:35

mna by to tiez zaujimalo,, ale na Carinu E,, 2,0 GTi 129kW,, ci take nieco ide namontovat.

richardp
nula

Príspevok od používateľa richardp » Nedeľa, 23. Augusta 2009, 12:30

Potreboval by som vediet, ci to niekto vykonava a ak ano, za aku cenu. Tiez by ma zaujimalo, co vsetko obnasa dodatocne domontovanie tempomatu, ci netreba robit velke zasahy do auta.

drgi
Vševed
Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drgi » Nedeľa, 23. Augusta 2009, 20:02

richardp : to bude asi najlepsie, ak sa spytas v autorizovanom servise, pripadne tu na fore by to este tomas21 mohol vediet.

cca pred 2 rokmi som sa tiez zaujimal o tempomat do Avensisu 1.8 benzin (rv 2004 tusim, urcite druha generacia) a cena bola cca 20 000sk. ako je to s montazou, netusim.
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km

bloodymirko
panic
Dátum registrácie: Utorok, 12. Januára 2010, 14:57

Príspevok od používateľa bloodymirko » Streda, 13. Januára 2010, 09:10

Cafte Tempomataci.

Tempomat sa da dodatocne lahko dorobit do vsetkych D4D Avensisov od roku 2003, takze je funkcny len pre dieslove motory. Benzinaci nemaju od vyroby zabudovanu potrebnu elektroniku, ktore je u D4D sucastou riadiacej jednotky.

Staci zohnat packu tempomatu (diel cislo 8463234011) a namontovat ju do volantu.
Packa sa da kupit na ebay za cca 17 evri aj s postovnym a montaz trva priemerne sikovnemu cloveku tak 2-3 hodiny aj s testovacou jazdou, ale pre istotu si na to rezervujte cely den, aby ste stihli aj nejake to pifko na zapitie uspesnej prace. :D :D :D
Ja som si to namontoval v auguste 2009 a fici to dokonale :lol:

Navod na montaz je na UK a tusim aj CZ toyotackom fore

Tu je link na predajcu z ebayu, ale mozu byt aj ini:
http://myworld.ebay.com/kbank477&ssPage ... X:SELLERID
Tu je link na navod:
http://toyotaownersclub.com/forums/inde ... se+control

Takze vela sikovnosti, a keby nieco, tak piste.

Este jedna rada na zaver: Pozrite sa, ci mate na palubovke kontrolku "CRUISE", je vlavo hned vedla 60km/h na tachaci, ak tam nie je, tempomat nedorobite, lebo nemate potrebnu riadiacu elektroniku.

Bloodymirko

seko
nula
Dátum registrácie: Nedeľa, 10. Augusta 2008, 23:34

Príspevok od používateľa seko » Utorok, 9. Marca 2010, 21:47

Som rad ze som pocul konecne pozitivnu informaciu o tempomate,lebo ja mam Avensis T25 2007 D4D v zakladnej vybave-terra kde tempomat nie je.Uz dlho zhanam info o tom ci sa da alebo neda domontovat tempomat.Uz som sa o tom informoval v toyote na slovensku a tak isto aj v nemecku a povedali mi ze sa to neda,preto ma tato informacia prekvapila,ze to je mozne.Chcel by som sa opytat bloodymirka,alebo niekoho z vas ci sa da na moje auto dorobit tempomat,alebo nie,aby som to tam zbytocne nedorabal.CRUISE na palubovke mam.

bloodymirko
panic

Príspevok od používateľa bloodymirko » Utorok, 23. Marca 2010, 08:52

Odpoved pre Seko:

Vsade na toyotackych forach sa pise, ze tempomat sa da dorobit do Avensisov D4D od 2003 do 2006, takze asi tonedorobis...
Auta vyrobene od 2007 do 2009 boli faceliftom Avensisu II a je dost mozne, ze maju aj inu riadiacu jednotku, takze ze sa tam tak lahko tempomat dorobit neda.
Ale ak mas odvahu a nejaku hodinku-dve nazvys, mohol by si to vyskusat :)
Aby si zbytocne nekupoval packu tempomatu, skus odmontovat volant a pozriet sa aky je tam konektor a ci ma volne nejake piny, ak ano potom by si mohol testnut dorobit tempomat, len tak na kabli, bez vrtania dier zapojit packu a stisnut tlacidlo tempomatu, ci sa rozsvieti ta zazracna kontrolka vedla 60km/h....ak sa rozsvieti, mozes zacat vrtat...

Vela stastia..
Bloodymirko

seko
nula
Dátum registrácie: Nedeľa, 10. Augusta 2008, 23:34

Príspevok od používateľa seko » Streda, 24. Marca 2010, 12:13

Bloodymirko diky za odpoved.Zas som o nejaky ten kusok dalej co sa tyka toho tempomatu.Neviem ci budem mat nato odvahu rozobrat to,jedine ze by mi s tym niekto pomohol a potom uvidim co a ako.Je tazke rozobrat volant?Musim aj baterku odpojit kvoli airbagu?

bloodymirko
panic

Príspevok od používateľa bloodymirko » Utorok, 6. Apríla 2010, 14:41

Rozobratie volantu nie je ziadna veda.

Najprv odpoj baterku (staci minus, ale pre istotu odpoj oba kable), pockaj 5 minut a potom mozes zacat.

Z boku volantu su dve Torx skrutky (tusim T3, ale uz si to nepamatam), ktore aj po uplnom vytoceni zavitu drzia v takom plastovom klipe, aby nevypadli a v tejto "skvelej polohe" samozrejme blokuju aj airbag proti vybratiu.

Treba ich vybrat bud torx skrutkovacom (trosku to spriecis do boku a ono to malym pokyvani zo strany na stranu povoli) alebo si zober dlhe tenke klieste. Ak nemas magneticky torx skrutkovac, zober si radsej tie klieste, lebo skrutka zvykne obycajne zapadnut na najnedostupnejsie miesto, ake len v aute moze byt....Murphyho zakony sa odrbat nedaju ;-))))

Ked vyberies skrutky pojde ti vytiahnut airbag. Na nom zo zadu su zapojene dva kable koncovkou, ktora ma posuvny zamok. Z hora pichnes tenky skrutkovac do zamku a vylacis ho smerom von od stredu kabla. Ked to cvakne, mozes tahat kable a airbag mas vonku.

Nasleduje odskrutkovanie volantu, je tam len jedna matica M19, tu treba odskrutkovat aby si mohol dat dole volant z osubeneho hriadela. Jedna dobra rada, pred stiahnutim volantu z osky si poznac polohu volantu na oske (staci ciarka ceruzkou cez osku a volant) aby si to trafil presne naspat, inac budes mat volant na kryvo.

Ked das dole volant, pod nim je cierny pohyblivy konektor na kable, ktory umoznuje 2,5 otocky na kazdu stranu. Vytiahni zasuvku z konektora a pozri sa ci mas volnu polohu pinu 8 a 9, kde ma ist temopomat. Tam to treba zapojit...

Ostatne je v navodoch a linkoch, ktore som tu uz daval....sorry, ale uz sa mi neche pisat. :lol:

Takze vela zdaru, a praci cest.

Bloodymirko

PS: Toto je postup na Avensis 2003-6, takze neviem, ci je to take iste aj na tvojom 2007, ale vyskusat to mozes :lol: :lol:

richardp
nula

Príspevok od používateľa richardp » Nedeľa, 1. Augusta 2010, 21:55

Vela sme sa dozvedeli, je tu problem, ze ta packa tempomatu sa neda nikde zohnat, na eBUY hu uz nemaju, v toyota vam ju predaju iba z celym volantom :-(, viete poradit?

Henry33
panic
Dátum registrácie: Piatok, 16. Júla 2010, 14:27

Príspevok od používateľa Henry33 » Štvrtok, 19. Augusta 2010, 14:07

Mysiak
začiatočník
Dátum registrácie: Sobota, 8. Novembra 2008, 15:42

Príspevok od používateľa Mysiak » Piatok, 20. Augusta 2010, 06:04

alebo : http://www.thecruisecontrolstore.com/ plánujem to dorábať aj ja, daj potom vedieť ako si to poriešil.
Auris 1.6,MT5

bloodymirko
panic

Príspevok od používateľa bloodymirko » Utorok, 31. Augusta 2010, 16:19

Ahoj, ako som tu uz raz pisal, tusim zaciatkom roku, hladaj na ebay predajcu kbank477, respektive tu...
http://stores.ebay.com/Japaneses-Airbag

Good luck.

Bloodymirko

bloodymirko
panic

Príspevok od používateľa bloodymirko » Utorok, 31. Augusta 2010, 16:26

Pre Mysiak..

Na thecruisecontrolstore.com maju dost uletene ceny, takze tuto stranku si rovno vymaz z browsing history, aby so to od nich nahodou nekupil :lol: :lol:

Na ebayi to mas za desatinove ceny....a link mas vyssie

Bloodymirko

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný