- vin ako heslo je uplne neobstojne...
- volit si spravne heslo je pomerne jednoduche a osvojit si tieto zakonitosti tiez nie je prilis zlozite. na zaklade jedneho prieskumu o lamani hesiel vysli ako najefektivnejsie hesla v tvare
ab123CD - to znamena dve male pismena, tri cislice a dve velke pismena. lahko sa to pise, nie je to prilis dlhe a ani krkolomne...
priznam sa, ze vacsina mojich hesiel je zlozitejsia, ale snazim sa vyvarovat tu spominanej diakritike. miestami je to vyborny napad (cez brute-force ti malokto hada pismena: ňäžú) ale miestami (pocitac na dovolenke) moze byt zbytocne skomplikovanie situacie, kde narodna klavesnica tieto znaky neobsahuje... heslo by si mal vediet napisat vzdy rychlo a "nenapadne", pretoze najcastejsie ti heslo odkukaju z prstov a nie uhadnu
- zatazovat sa ale komplikovanostou hesla proti utokom brute-force (rozumej - tupy utok postupnym dosadzovanim roznych znakov) je IMHO absolutne zbytocne na webovych portaloch. uz len z toho smiesneho dovodu, ze sam seba obmedzujes, lebo sa to tazko pise a po druhe, dolezitejsie, brute-force ti na heslo nikdy nikto zvonka nepouzije
- ale aby som sa nezahrabal do zbytocnych planych reci, heslo ti jednoducho niekto ukradol, videl ako ho zadavas, mal si ho niekde poznacene, alebo ako hovoris tych 10 nezmyselnych cisel mozno nejaky ten zmysel predsa mali... celociselne heslo je podla mna velmi zly napad - obmedzeny vyber znakov - na notebooku si nuteny pisat jednym/dvoma prstami -> nevidel ta pri tom niekto? ono to velmi vyzera na frajerku, ktora podala dalej informaciu tretej osobe, aby bola mimo podozrenia - okej okej, dohady
je to velmi obsirna problematika s ktorou som sa zaoberal a neverili by ste, ake aspekty treba brat v uvahu... preto si radsej zjednodusme zivot a volte hesla rozumne, nikam si ich neznacte (ale ani nezabudnut! jak ja...) a nech sa s vami nedaju spojit v ziadnych suvislostiach. a tak
have phun