4E-FE - problém s motorom
Moderátor: AndyGTP
- fajry
- administrátor
- Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
- Kontaktovať používateľa:
Re: 4E-FE - problem s motorom
ešte prezraď, kde si lambdu kúpil a čo stála, nech vedia ľudia do budúcnosti.
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
Re: 4E-FE - problem s motorom
Vďaka Rasťo
Kupoval ju otec v jednej mototechne v Prievidzi, myslím, že sa volá Fram. Stála okolo 2000 Sk, a je to tá 18 Wattová.
Kupoval ju otec v jednej mototechne v Prievidzi, myslím, že sa volá Fram. Stála okolo 2000 Sk, a je to tá 18 Wattová.
Toyota Corolla E11 - kombi, 4E-FE
Re: 4E-FE - problém s motorom
Keďže aj po výmene LS sa po pár kilometroch môj problém vrátil, tak som predsa zašiel na diagnostiku do Toyoty...tam mi síce nezistili nič, ale poradili mi vymeniť zapaľovacie káble...Vymenil som ich a už niekoľko mesiacov ide motor úplne bez zaváhania, dokonca aj pri prudkom zošliapnutí plynu bez zaradenej rýchlosti ho "nepridusí", čo robilo aj keď ostatné "príznaky" sa aspoň na nejaký čas zlepšili...konečne mám znovu pocit, že jazdím na Toyote so všetkými svojimi kvalitami..
- herbobo
- panic
- Dátum registrácie: Pondelok, 23. Októbra 2006, 20:37
Cau Morse.No mam presne taky problem ako ty:-(.Dívam ze si z Prievidze,kde si bol na diagnostike? Lebo v BB mi tiez nic nezistili a japonecku sem tam trhne a dusi.Alebo za daku kvapalnu diškreciu by si mi mohol pomoct.pozicat tietvoje kable ,ze by sme sa previezli ci sa to nezlepsi.Stretneme sa niekde na pive a pokecame
- Stano_NO
- panic
- Dátum registrácie: Pondelok, 24. Septembra 2007, 11:32
Ahojte,
podobný problém som mal pred dvoma dňami aj ja.
Na voľnobehu pri prudkom zošliapnutí plynu motor na chvíľu pridusilo a potom sa rozbehol. Takisto pri jazde ak klesli otáčky, tak motorom trhalo a ako keby klepalo vo výfuku. Aj keď som prudšie pridal plyn, tak motor sa zháčil.
Čo s tým?: Vymenil som sviečky. S ich čistením som sa ani nenamáhal, boli celé opálené a miestami vyblednuté. Vyfúkal som aj vzduchový filter a auto ide ako hodinky
.
Ešte jedna poznámka, čo sa tu omieľa stále dookola: Do japonca len to, čo tam patrí - sviečky Denso alebo NGK!
podobný problém som mal pred dvoma dňami aj ja.
Na voľnobehu pri prudkom zošliapnutí plynu motor na chvíľu pridusilo a potom sa rozbehol. Takisto pri jazde ak klesli otáčky, tak motorom trhalo a ako keby klepalo vo výfuku. Aj keď som prudšie pridal plyn, tak motor sa zháčil.
Čo s tým?: Vymenil som sviečky. S ich čistením som sa ani nenamáhal, boli celé opálené a miestami vyblednuté. Vyfúkal som aj vzduchový filter a auto ide ako hodinky
Ešte jedna poznámka, čo sa tu omieľa stále dookola: Do japonca len to, čo tam patrí - sviečky Denso alebo NGK!
Toyota Corolla E11 - sedan, 1332 cm3, 63 kW
- Stano_NO
- panic
Ahojte tak som na tom podobne ako Morse. Po dvoch dňoch sa problémy s motorom vrátili aj mne.
Príznaky:
- na voľnobehu pri prudkom zošliapnutí akoby "cuklo" v saní, motor sa na chvíľu akoby pridusí a niekedy sa ozve strela vo výfuku.
- po pridaní plynu ide motor lenivejšie do otáčok a za jazdy ním trhá keď nevládze.
Ako som už písal - sviečky sú nové tak sa obávam sa že aj u mňa je lambda v keli. Už som sa pýtal známeho ohľadom servisu, no musí u vedúceho zistiť či majú nejaký voľný termín. No a uznajte, že čakať dovtedy kým by ma zobral na diagnostiku by bolo odo mňa pre Toyotku kruté.
Skúste prosím niečo poradiť. Inak, môžem tú lambdu len tak odpojiť a vyskúšať to bez nej? Prípadne by som ju vytiahol vonku? Či by to neblblo riadiacu jednotku, keďže by bola priamo na okolitom vzduchu - nemenilo by to jej hodnoty?
Ďakujem, prajem všetkým veľa šťastných chvíľ s Toyotou.
...stano
Príznaky:
- na voľnobehu pri prudkom zošliapnutí akoby "cuklo" v saní, motor sa na chvíľu akoby pridusí a niekedy sa ozve strela vo výfuku.
- po pridaní plynu ide motor lenivejšie do otáčok a za jazdy ním trhá keď nevládze.
Ako som už písal - sviečky sú nové tak sa obávam sa že aj u mňa je lambda v keli. Už som sa pýtal známeho ohľadom servisu, no musí u vedúceho zistiť či majú nejaký voľný termín. No a uznajte, že čakať dovtedy kým by ma zobral na diagnostiku by bolo odo mňa pre Toyotku kruté.
Skúste prosím niečo poradiť. Inak, môžem tú lambdu len tak odpojiť a vyskúšať to bez nej? Prípadne by som ju vytiahol vonku? Či by to neblblo riadiacu jednotku, keďže by bola priamo na okolitom vzduchu - nemenilo by to jej hodnoty?
Ďakujem, prajem všetkým veľa šťastných chvíľ s Toyotou.
...stano
- liguere
- toyoťák
- Dátum registrácie: Pondelok, 30. Júla 2007, 22:54
- Kontaktovať používateľa:
cosi podobne sa tu riesilo minule, tusim to robili svieckove kable.
keby si mal od koho pozicat....za skusku nic nedas
keby si mal od koho pozicat....za skusku nic nedas
terazky avensis combi t25 1.8vvti
ex: RIP avensis combi t22 1.8vvti
ex: e11 1.3 G6, UK = s vyrobnou chybou, volant na blbej strane
ex: RIP avensis combi t22 1.8vvti
ex: e11 1.3 G6, UK = s vyrobnou chybou, volant na blbej strane
- herbobo
- panic
ked je vadna lambda a ju rozpojis tak cukanie prestane,motor ide do nudzoveho rezimu.ak to pretrvava tak je lambda dobra.(moj pripad).Este ked mam motor studeny a riadiaca jednotka dava bohatu zmes motor ide dobre.Akonahle sa motor zohreje a dava chudobnu zmes tak zacne trhat a nema vykon. Sposob odpojenia som tu uz popisoval v teme Lambda sonda.
- Stano_NO
- panic
Vďaka. Viem ohľadom lambdy sa to tu riešilo už hodne. Včera som to celé prešiel a chcel som sa len uistiť na čom som.
Dnes skúsim odpojiť lambdu a uvidím ako a čo.
Minule som si všimol, že na sviečkovom kábli ku valcu č.2 je akokeby zacvaknuté do izolácie, možno je to aj tým. Skúsim ešte niečo pohútať
.
Ešte raz vďaka.
Dnes skúsim odpojiť lambdu a uvidím ako a čo.
Minule som si všimol, že na sviečkovom kábli ku valcu č.2 je akokeby zacvaknuté do izolácie, možno je to aj tým. Skúsim ešte niečo pohútať
Ešte raz vďaka.
- Stano_NO
- panic
Ahojte. Dnes som odpojil lambdu, no v správaní motora sa nič nezmenilo.
Už to ostáva len na tie sviečkové káble. Dnes som sa im lepšie pozrel na zúbky a našiel som na jednom poškodenú izoláciu do takej miery, že vidno až jadro kábla.
Na stránke Autokelly som našiel káble značky Starline:
http://obchod.autokelly.sk/detail.aspx? ... =ZK%209178
Vážne zvažujem že ich objednám. Čo vy na to? - vzhľadom na tú cenu a značku?
Vďaka. Držte sa
Už to ostáva len na tie sviečkové káble. Dnes som sa im lepšie pozrel na zúbky a našiel som na jednom poškodenú izoláciu do takej miery, že vidno až jadro kábla.
Na stránke Autokelly som našiel káble značky Starline:
http://obchod.autokelly.sk/detail.aspx? ... =ZK%209178
Vážne zvažujem že ich objednám. Čo vy na to? - vzhľadom na tú cenu a značku?
Vďaka. Držte sa
- herbobo
- panic
včul som bol odmerat svieckove kable.Najkratsi mal 5,2 a najdlhsi 8,6 kohmov.Kamarat co sa trochu vyzna ,tvrdi ze to je super,ze moze byt az do 15.Este raz som vsetko pozrel,ci niekde nenasava,prestriekal kontakty kontoxom ,ocistil sviecky,vzduchovy filter(cisty) a japonka ide ako za mlada
.Asi pomohlo prestriekanie kontaktov na svieckovych kabloch.Najprv si skus premerat kable,skoda vyhadzovat tazko zarobene €.No som zvedavy dokedy to pojde dobre!!!
Zdravim, dlhsie som tu nebol, tak pre herboba trosku s oneskorenim..
Ja som tie stare kable tiez premeral a odporovo boli v poriadku...Na diagnostike som bol v Trencine, kde mi ako som uz spomenul nezistili nic konkretne...neoriginalne kable ma vysli 38€ (myslim, ze to su nejake ceske), v Toyote mi ponukali originalne za 92€. Co sa tyka tychto neoriginalnych, tak jediny trosku problem s nimi bol v tom, ze najkratsi je trochu kratsi ako bol originalny a nedociahne cez tu sponu, co ich drzi pokope, ale to myslim ze nie je az take hrozne..uvidime, ako dlho vydrzia. Mozno stacilo fakt len precistit kontakty, ale ak by si mal s tym nahodou znovu nejaky problem, tak sa mozeme niekde stretnut a skusit to na tieto moje...
Ja som tie stare kable tiez premeral a odporovo boli v poriadku...Na diagnostike som bol v Trencine, kde mi ako som uz spomenul nezistili nic konkretne...neoriginalne kable ma vysli 38€ (myslim, ze to su nejake ceske), v Toyote mi ponukali originalne za 92€. Co sa tyka tychto neoriginalnych, tak jediny trosku problem s nimi bol v tom, ze najkratsi je trochu kratsi ako bol originalny a nedociahne cez tu sponu, co ich drzi pokope, ale to myslim ze nie je az take hrozne..uvidime, ako dlho vydrzia. Mozno stacilo fakt len precistit kontakty, ale ak by si mal s tym nahodou znovu nejaky problem, tak sa mozeme niekde stretnut a skusit to na tieto moje...
- Stano_NO
- panic
Ahojte
Po dlhšom čase sa ozývam, no chcel som si výsledky preveriť naozaj poctivo
Takže, moje problémy sú úplne preč. Nakoniec som kúpil nové sviečkové káble a vymenil som ich. No a Toyotka naozaj ožila. Teraz jazdí "ako zamladi"
. Naozaj som nečakal, že to bude taký rozdiel oproti starým káblom.
V nedeľu som jej načapoval plnú nádrž 95 okt. Shell V-Power, aby som ju trošku pomaznal. Inak prekvapila cena V-Power benzínu. Stálo ma to 1,18 eura/liter, čo ma dosť prekvapilo, keďže aj na Slovnafte toľko stojí "klasická" 95ka. Čapoval som v nedeľu, možno aj preto, neviem.
Ale aby som tu uzavrel - výmena sviečkových káblov pomohla a som rád, že auto je už konečne v poriadku.
Vďaka vám všetkým za cenné rady. Držte sa
...stano
Po dlhšom čase sa ozývam, no chcel som si výsledky preveriť naozaj poctivo
Takže, moje problémy sú úplne preč. Nakoniec som kúpil nové sviečkové káble a vymenil som ich. No a Toyotka naozaj ožila. Teraz jazdí "ako zamladi"
V nedeľu som jej načapoval plnú nádrž 95 okt. Shell V-Power, aby som ju trošku pomaznal. Inak prekvapila cena V-Power benzínu. Stálo ma to 1,18 eura/liter, čo ma dosť prekvapilo, keďže aj na Slovnafte toľko stojí "klasická" 95ka. Čapoval som v nedeľu, možno aj preto, neviem.
Ale aby som tu uzavrel - výmena sviečkových káblov pomohla a som rád, že auto je už konečne v poriadku.
Vďaka vám všetkým za cenné rady. Držte sa
...stano
- herbobo
- panic
caute,no ako som predpokladal tak japonecka isla dobre cele dva dni
a zase zacala trhat.Morse ,ak budes mat chvilu cas a chut na pivo tak by sme sa mohli stretnut a pokecat.E 11 su v Prievidzi vzacnost ,dakujem ozvi sa
Stano gratulujem!
Ja som sa s tymto problemom trapil asi tri roky, kym som zistil, ze je to "len" v tomto a uz som pomaly myslel na najhorsie...
Herbobo, nie si nahodou zo zapotociek??? tam takato cervena japonka stava.
Ja mozem dobehnut kludne kedykolvek a kamkolvek a mozeme to hned aj vyskusat vymenit, takze staci napisat miesto a cas kedy ti to vyhovuje, pripadne mi posli na seba aj nejaky kontakt keby mi nahodou nieco do toho prislo...
Herbobo, nie si nahodou zo zapotociek??? tam takato cervena japonka stava.
Ja mozem dobehnut kludne kedykolvek a kamkolvek a mozeme to hned aj vyskusat vymenit, takze staci napisat miesto a cas kedy ti to vyhovuje, pripadne mi posli na seba aj nejaky kontakt keby mi nahodou nieco do toho prislo...
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní