kontrolky na palubovke

všetko o tomto modeli

Moderátor: Leňulka

Používateľov profilový obrázok
ALFkeeper
začiatočník
Dátum registrácie: Piatok, 22. Augusta 2008, 23:11
Kontaktovať používateľa:

Re: kontrolky na palubovke

Príspevok od používateľa ALFkeeper » Nedeľa, 14. Júna 2009, 23:23

celica t23 napísal:ak mas ODB II konektor kam normalne pripajaju v servise svoju krabicku aby vycitali chyby tak ti to mozme zistit aj my.
napajat Celicu T18 na OBDII je ako pripajat pocitac na siajci stroj :))
to je motor robeny pervazne na podtlakoch OBDII konektory su akurat konektory podla ISO radovo od 98 a viac rokov...T18 sa da prepipat aj to len malo diagnostiockych zavad...

stenky
Toyota guru
Dátum registrácie: Piatok, 13. Marca 2009, 16:08

Príspevok od používateľa stenky » Streda, 29. Júla 2009, 09:25

Logicka hadanka

Na palubke su dva indikatory tvaru olejnicky.

1 na lavo od budikov, je oranzovy a pod nim je akoby zvlnena voda
1 na pravo od budikov a je cerveny, z olejnicky akoby kvapkal olej

Vie prosim dakto ktori indikuje co?

Lebo sem tam mi blikne ten oranzovy s tou vodnou hladinou
Obrázok

liguere
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 30. Júla 2007, 22:54
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa liguere » Streda, 29. Júla 2009, 09:34

oranzovy by mal byt tusim hladina oleja.
cerveny je ako vo vsetkych autach, vpodstate znaci nizky tlak v mazacej sustave
terazky avensis combi t25 1.8vvti
ex: RIP avensis combi t22 1.8vvti Obrázok
ex: e11 1.3 G6, UK = s vyrobnou chybou, volant na blbej strane

Gabriel Nagy
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Streda, 29. Júla 2009, 09:52

ak blikne na lavej strane oranzovy, tak to naznacuje, ze by sa zislo doplnit olej, ak uz svieti, tak ti to naznacuje, ze je najvyssi cas skontrolovat olej, doliat deci, dva...
ak zablikne alebo zasvieti prava cervena, tak je motor vpi...p
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE? :-D

stenky
Toyota guru

Príspevok od používateľa stenky » Streda, 29. Júla 2009, 09:56

Ok dik tak vcera som olej kontroloval a bol tak tesne nad spodnou ryskou..... Mohlo ma napadnut ze to bude hladina oleja:) Inac kde normalny smrtelnici nakupuju oleje? Ja som v zivote olej nezhanal, este :twisted:
Obrázok

Gabriel Nagy
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Streda, 29. Júla 2009, 10:12

ak budes dolievat, tak urcite len Liqui molly 10w-40 s MOS2! ak budes vymienat, tak je na tebe, aky tam das... hlavne nech je 10w-40.. ale odporucam ten, co tam je :-)
ta zlta ak svieti a hladina je vporiadku tak je to chybny hladinomer.
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE? :-D

mr.68
začiatočník
Dátum registrácie: Streda, 21. Novembra 2007, 22:17
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr.68 » Streda, 29. Júla 2009, 11:01

stenky napísal:Ok dik tak vcera som olej kontroloval a bol tak tesne nad spodnou ryskou..... Mohlo ma napadnut ze to bude hladina oleja:) Inac kde normalny smrtelnici nakupuju oleje? Ja som v zivote olej nezhanal, este :twisted:
www.olejposta.sk podla mna velmi dobré ceny
!! ex.Corolla 1.4 e11 G6 r.v.98 !!
Celica 2,0 Gti 5.gen

miguellito
začiatočník
Dátum registrácie: Nedeľa, 6. Júla 2008, 13:59

Príspevok od používateľa miguellito » Štvrtok, 6. Augusta 2009, 12:53

no mne nedavno pocas jazdy zacali svietit kontrolky -vykricnik v kruzku-akumulator-a oranzova olejnicka-teda nizka hladina oleja- v polke cesty som zistil ze zomrel skoro uplne alternator-takze siel na repas za 90 eciek a bol v haji regulator a setky diody, uhliky neviem bo to slo z druhej ruky cez kamosa ale dostal som aj zaruku-lepsie ako brat z vrakacu ,ktory mozno odide za par.mesiacov. a uz dlhsie mi to dobijalo za jazdy len cca 12 voltov inak baterka bola v nutri kalna jak bahno takze som k repasnutemu altiku kupil aj novu baterku a uz to dobija jak ma. ja len ze aby ostatni vedeli ked zacnu preblikavat a svietit tieto kontrolky ze co maju cakat-pretoze brzd kapaliny aj oleja bolo dost, takze to znamena toto....no a moja teoria k vzniku? proste treba investovat do riadnej baterky a ak ju raz vybije do dna tak uz ju nenabijat a nepouzivat a vykaslat sa na nu a kupit novu az sa netrapi altik,bo potom ten alternato nevladal dobijat --on bol po jazde uz v poslednej dobe horucejsi skoro jak zvody ...no a potom odisiel regulator asi potom odpalilo diody no a tak-poistky setky ok---inak niekedy mi po zapnuti klucikov zasvietia setky kontrolky ale nie ta cervena olejnicka- na druhy raz uz ju zapne tiez -nelubi sa mi to bo co ak sa dodrbe ked bude treba aby svietila-ked pojde motor do haja?-- kontakty na cidle som precistil a uz to myslim odvtedy nespravilo ale nemoze odchadzat aj to cidlo pomaly?sak na nom sa nema co pokazit, inak teraz to dobija cca 14 volt. a v manuali k celicam 5 gen je ze by mali dobijat od 13.5-15.1 takze uz dufam bude setko ok... inak to denne svietenie- so zapnutymi svetlami som dosiel asi 9 km skoro do dna baterky a potom bez svetiel na nahradnej baterke asi 23km a ubudlo z nej tak 1 volt ---hold nightbreakery osramy :-D inak by ma zaujimalo len tak do buducna a pre ostatnych aj-ked odchadza altik a potrebujem dokoncit jazdu a dojst co najdalej-tak lepsie je drzat nizke otacky alebo valit na vysokych-bo ked som isiel na4 tisic-ale fungovalo to tak len na 1-ke a 2ke tak tie kontrolky zhasli a ako by to nad tych 4000ot dobijalo---hm haluz...
Mi Angelita CeliCa GTi 2.0 16 V-oltov:-), Morning Lemon Zltunka Designed by the Wind
Hlavne netreba stat vedla auta ktore je od vas 1,5metra a ide rychlostou 170km/h
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa

liguere
toyoťák
Dátum registrácie: Pondelok, 30. Júla 2007, 22:54
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa liguere » Piatok, 7. Augusta 2009, 08:18

ma to logiku - alternator je vlastne mala elektraren - cim viac ho tocis, tym viacej stavy dava
terazky avensis combi t25 1.8vvti
ex: RIP avensis combi t22 1.8vvti Obrázok
ex: e11 1.3 G6, UK = s vyrobnou chybou, volant na blbej strane

yayo
začiatočník
Dátum registrácie: Nedeľa, 16. Marca 2008, 20:47

Príspevok od používateľa yayo » Nedeľa, 23. Augusta 2009, 17:58

miguellito napísal:no mne nedavno pocas jazdy zacali svietit kontrolky -vykricnik v kruzku-akumulator-a oranzova olejnicka-teda nizka hladina oleja- v polke cesty som zistil ze zomrel skoro uplne alternator-takze siel na repas za 90 eciek a bol v haji regulator a setky diody, uhliky neviem bo to slo z druhej ruky cez kamosa ale dostal som aj zaruku-lepsie ako brat z vrakacu ,ktory mozno odide za par.mesiacov. a uz dlhsie mi to dobijalo za jazdy len cca 12 voltov inak baterka bola v nutri kalna jak bahno takze som k repasnutemu altiku kupil aj novu baterku a uz to dobija jak ma. ja len ze aby ostatni vedeli ked zacnu preblikavat a svietit tieto kontrolky ze co maju cakat-pretoze brzd kapaliny aj oleja bolo dost, takze to znamena toto....no a moja teoria k vzniku? proste treba investovat do riadnej baterky a ak ju raz vybije do dna tak uz ju nenabijat a nepouzivat a vykaslat sa na nu a kupit novu az sa netrapi altik,bo potom ten alternato nevladal dobijat --on bol po jazde uz v poslednej dobe horucejsi skoro jak zvody ...no a potom odisiel regulator asi potom odpalilo diody no a tak-poistky setky ok---inak niekedy mi po zapnuti klucikov zasvietia setky kontrolky ale nie ta cervena olejnicka- na druhy raz uz ju zapne tiez -nelubi sa mi to bo co ak sa dodrbe ked bude treba aby svietila-ked pojde motor do haja?-- kontakty na cidle som precistil a uz to myslim odvtedy nespravilo ale nemoze odchadzat aj to cidlo pomaly?sak na nom sa nema co pokazit, inak teraz to dobija cca 14 volt. a v manuali k celicam 5 gen je ze by mali dobijat od 13.5-15.1 takze uz dufam bude setko ok... inak to denne svietenie- so zapnutymi svetlami som dosiel asi 9 km skoro do dna baterky a potom bez svetiel na nahradnej baterke asi 23km a ubudlo z nej tak 1 volt ---hold nightbreakery osramy :-D inak by ma zaujimalo len tak do buducna a pre ostatnych aj-ked odchadza altik a potrebujem dokoncit jazdu a dojst co najdalej-tak lepsie je drzat nizke otacky alebo valit na vysokych-bo ked som isiel na4 tisic-ale fungovalo to tak len na 1-ke a 2ke tak tie kontrolky zhasli a ako by to nad tych 4000ot dobijalo---hm haluz...

Nechcem ta strasit ale asi ta obtiahli o riadne love :D (ako sa hovori kto ta neojebe ak nie kamarat) sprosta pravda ja som mal teraz rovnaky problem ze vo vyssych otackach mi nesvietila kontrolka dobijania ale v nizzsich hej.Tak som sa pytal dvoch mechanikov a obaja mi povedali ze aby som to dopratal ze mi to opravia alebo daju do opravy.Ja ze dobre som to dal jednemu a ten na to(chvalabohu)zabudol.Lenze ja som potreboval v ten den ist do ciech cca800km!!! Tak som sa nasral zobral altik domov a volal bratrancovi ze co a ako(je to vyuceny mechanik a robil s alternatormi na praxi) sa mi stalo co to robi atd.On mi povedal aby som to rozobral, vybral uhliky, kupil nejake dobrusil ich na rozmer pôvodnych uhlikov, napajkoval naspät a zlozil.Robota na 2hodiny s vybratim, rozobratim, kupenim dvoch uhlikov, co sa najviac podobali na tie co som mal a cesta domov spolu zo zlozenim a nahodenim.A cuduj sa svete vsetko ide ako ma.K tej teplote altika ze si si myslel ze sa spalil, nie nespalil sa, ale ked mas zly kontakt tak to viacej iskri a vtedy sa viac zahrieva.
Kazdy chce zarobit ale nie kazdy poctivo.Inak zhruba 90% oprav alt sa robi iba vymena uhlikov a lozisiek, pretoze ostatne sa skoro vobec nekazi.Ale to ti malokto povie do oci aby mal viacej prachov v tejto zlej dobe:D

Zaver je, ze väcsinu z tych poenazi co si vyhodil, si mi mohol dat, lebo ja som si opravil altik sam za 1,66e. :D
Daewoo :/
Ex:Corolka ae82 GT 4age 1588cc 16v 89kw :D
Ex:Skoda 100 no GT 978cc 8v 35,2kw :)

stenky
Toyota guru

Príspevok od používateľa stenky » Nedeľa, 23. Augusta 2009, 20:07

otazocka strucna.
aky maju vyznam rozsvietene kontrolky pred nastartovanim motora (kluc v poslednej polohe) a po nastartovani?
totiz ked otocim kluc svietia snad vsetky (okrem rucnej ked nieje zatiahnuta) a ABS po case zhasne ale vsetko svieti. ked nastartujem zmiznu vsetky. Vystraznu funkciu maju kontrolky len ak svietia s nastartovanym motorom right?
Naposledy upravil/-a stenky v Nedeľa, 23. Augusta 2009, 20:54, upravené celkom 1 krát.
Obrázok

miguellito
začiatočník

Príspevok od používateľa miguellito » Nedeľa, 23. Augusta 2009, 20:18

bno takto 90 to stalo oficial-mne to bolo za 70 ale necel som to tu pisat..... a bolo treba vymenit diody aj regulator--stare mi dal do ruky-ja sa im nerozumiem ale mam ich stale v sacku takze mozem ich dat pozret nejakemu elekto mech.ci su naozaj v haji...ale dal mi aj zaruku na tu opravu takze to s ami lubi ze to neni len tak akoze vymenene a nevies dokedy,my si aj z roboty davame k borcovi robit veci -cize myslim ze by neodrbal mna....

no kontrolky by ti pocas jazdy nemali svietit ziadne...
Mi Angelita CeliCa GTi 2.0 16 V-oltov:-), Morning Lemon Zltunka Designed by the Wind
Hlavne netreba stat vedla auta ktore je od vas 1,5metra a ide rychlostou 170km/h
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa

zk24
Chrumka
Dátum registrácie: Streda, 1. Apríla 2009, 11:08

Príspevok od používateľa zk24 » Nedeľa, 23. Augusta 2009, 20:18

podla mna to ma taky vyznam aby si si bol isty ze kontrolky su funkcne... ked nesvieti, viem ze je zla a teda keby sa mi nieco pokazilo nebude ma to upozornovat...

ak som pochopila otazku... a ak som pochopila vyznam kontroliek :mrgreen:

miguellito
začiatočník

Príspevok od používateľa miguellito » Nedeľa, 23. Augusta 2009, 20:20

zk24 napísal:podla mna to ma taky vyznam aby si si bol isty ze kontrolky su funkcne... ked nesvieti, viem ze je zla a teda keby sa mi nieco pokazilo nebude ma to upozornovat...

ak som pochopila otazku... a ak som pochopila vyznam kontroliek :mrgreen:

presne
mam fakt DAMNED car
yellow mambaaa

zk24
Chrumka
Dátum registrácie: Streda, 1. Apríla 2009, 11:08

Príspevok od používateľa zk24 » Nedeľa, 23. Augusta 2009, 20:22

Som si vydychla :mrgreen: :mrgreen: Nevezmu mi vodicak... :lol:

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní