chmelo napísal: Mohla by si ale napísať, aké máš s Yardom skúsenosti, čo ti pasuje a čo vadí a tak

Klady:
(Klady pre mna, lebo niekto to moze brat ako negativum....)
1. male z vonka, OBROVSKE zvnutra. Musim povedat ze take pohodlie pre spolucestujucich, hlavne na zadnych sedadlach, nenajdete ani vo vacsich autach. Aj vysoki muzi si sadnu dozadu pohodlne a este maju na kolena priestor...
2. nizka spotreba... Najazdenych necelych 8,000km - priemer 4,0-4,2 l/100km (merane realne)
3. zive - nie je problem so zrychlenim, myslim ze na to ze je to 1.0-tka je to naozaj jednotka.
4. "nadstandardna" standardna vybava - klima, MP3, elektricke okna aj spatne zrkadla...
5. velka vyhoda je posuvne zadne sedadla
6. velmi vela odkladacieho priestoru
7. zvnutra posobi velmi mohutne, vdaka hlbokej palubovej doske.... taky "vnutorny" pocit bezpecia
8. velmi pohodlne
9. trojramenny volant (neznasam stvorramenne)
10. tiche
11. elegantny interier, nic nevrzga, nic nebucha....
12. velky kufor - relativne velky, v porovnani s inymi autami tej istej triedy (swift, splash)
13. CENA (+srotovne

)
14. JE PROSTE MOJ
Zapory:
(nechcem to nazvat zapory, mozno iba niektore veci, ktore by som privitala keby boli vylepsene, skor male musky)
1. 0,5l/100km odchylka palubneho pocitaca o priemernej spotrebe.
2. velmi hrube nosne casti predneho skla... neviem ako to nazvat... v lavotocivej zakrute sa musim naklanat aby som videla protismer.
3. nizka kapota - nech sa akokolvek natahujem, nevidim si koniec kapoty, co mi zatial robi pri parkovani trosku problem - nemam s nim odhad, vzdy nechavam 0,5m zbytocne fugu pred sebou
4. velmi citlive plasty - kazdy jeden odtlacok je tam vidno = vysoka spotreba obruskov na cistenie palubovky
5. zvuky od spojky - musim dat preskusat do servisu.
6. jednoudajovy palubny pocitac - teplota, priemerna spotreba, aktualna spotreba, priemerna rychlost.... - gombik na prepinanie je strasne daleko a od sedadla vodica tam nedociahnem.
7. Pipanie odopnutia bezpecnostných pasov - ocakavala by som ze pri zaradeni spiatocky prestanu pipat... neznesitelny zvuk pri parkovani. Pripadne by som ocakavala ze sa ten zvuk da vypnut - neprestane ani pri zastaveni vozidla, az po vypnuti motora... (vypne sa po 3 minutach skriekania.... co vas prinuti zapnut sa ... neviem si predstavit ze tehotna zena musi zakazdym pocuvat 3 minuty piskania ked nastupi do auta, kedze ona nemusi byt priputana)
8. indikator prazdnej nadrze - intenzita blikania ukazuje ako prazdna je nadrz (myslim uz blikanie o rezerve nadrze) - z intenzity blikania len velmi tazko dokazem usudit, kolko tam toho este je (dojazd km je uz 0 km). Mozno ako kriticky stav by som ocakavala zmenu farby, alebo aby ten posledny dielik uz ani neblikal ale zmizol...
9. servisne prehliadky kazdych 15.000km - u mna teda 2x do roka.
AK BY SOM SA ZNOVA ROZHODOVALA O NOVOM AUTE, BOL BY TO OPAT TEN ISTY YARIIIISEK