Auris - prakticke skusenosti od vsetkych Aurisakov

všetko o tomto modeli
mojenove
nula
Dátum registrácie: Piatok, 5. Júna 2009, 18:38

Re: Auris - prakticke skusenosti od vsetkych Aurisakov

Príspevok od používateľa mojenove » Štvrtok, 2. Júla 2009, 20:13

Caute
Chcem sa spýtať , kto z Vás, kto si objednal 1.6 V-matic Exclusive Navi 6M/T s VSC+TRC+farba, teda celkom 17100 € , akú zľavu maximálne vybojoval , bez nároku na šrotovné

P.S. Je skutku úžasné, že náš milý importér na čele s pánom Hofferom opätovne prepísal dátum na cenníku, a to už tretí mesiac za sebou...
Čo vy na to?

442211
nula
Dátum registrácie: Streda, 10. Júna 2009, 20:17

Príspevok od používateľa 442211 » Sobota, 4. Júla 2009, 00:03

Prispejem jednou svojou skusenostou. Aurisa som kupoval v aprili, akurat som schytal vypredaj minulorocnych modelov + srotovne, takze moja cervena Toyota Terra Cool ma vysla na slusnych 10500€. Cital som tu viac skusenosti s audio vybavou a vcelku spokojnych. Ja teda neviem, ci som dostal ine repraky, alebo su ostatni taki nenarocni, lebo ja ked som prvykrat pustil radio, tak som vedel, ze tie repraky musia ist prec. "Zahuhnane" basy, nevyrazne stredy a ostre vysky. Najskor som si vyrobil plato na kufor a tam som si namontoval ovaly. No a minuly vikend som sa pustil do pravych prednych dveri (teraz ma este cakaju lave). Zobral som nove repro, tlmenie, kabel, vsetko mozne aj nemozne naradie. Ked som dal dole tapacir, prve neprijemne prekvapenie bolo, ze repraky su napevno prilepene v plastovom tuneli a ten je ku dveram prinitovany. Nity som odvrtal, reprak vybral a hned sa mi nieco nezdalo. Tak v prvom rade sem dam fotku, ako reprak vyzera z prednej strany, obycajna papierova membrana, vsetko ostatne je plast a kruzok z molitanu:
Obrázok
Hlavny sok ale prisiel, ked som reprak otocil. Ano, dobre vidite, je tam len tenky plastovy kos a to velmi male strieborne v strede je magnet!
Obrázok
Taky smejd som nevytiahol ani zo starej felicie, kde boli tiez original repro. Az som sa cudoval, ako to vobec mohlo hrat. Len pre porovnanie, ten reprak aj s celym plastovym "tunelom" vazi 205 gramov a ten, co tam montujem teraz, rovnakych rozmerov, vazi samotny 795g, co je skoro stvornasobok! Teda priznam sa, ze od Toyoty by som taky smejd necakal. Rovno som aj vymenil radio za mojho stareho dobreho Pioneera, ktory ma aspon ten USB vstup, tento vikend to dokoncim a uz som velmi zvedavy na ten rozdiel.
Naposledy upravil/-a 442211 v Pondelok, 6. Júla 2009, 21:09, upravené celkom 3 krát.

Používateľov profilový obrázok
eman22
začiatočník
Dátum registrácie: Pondelok, 25. Mája 2009, 12:17

Príspevok od používateľa eman22 » Sobota, 4. Júla 2009, 00:44

442211 napísal:Prispejem jednou svojou skusenostou. Aurisa som kupoval v aprili, akurat som schytal vypredaj minulorocnych modelov + srotovne, takze moja cervena Toyota Terra Cool ma vysla na slusnych 10500€. Cital som tu viac skusenosti s audio vybavou a vcelku spokojnych. Ja teda neviem, ci som dostal ine repraky, alebo su ostatni taki nenarocni, lebo ja ked som prvykrat pustil radio, tak som vedel, ze tie repraky musia ist prec. "Zahuhnane" basy, nevyrazne stredy a ostre vysky. Najskor som si vyrobil plato na kufor a tam som si namontoval ovaly. No a minuly vikend som sa pustil do pravych prednych dveri (teraz ma este cakaju lave). Zobral som nove repro, tlmenie, kabel, vsetko mozne aj nemozne naradie. Ked som dal dole tapacir, prve neprijemne prekvapenie bolo, ze repraky su napevno prilepene v plastovom tuneli a ten je ku dveram prinitovany. Nity som odvrtal, reprak vybral a hned sa mi nieco nezdalo. Tak v prvom rade sem dam fotku, ako reprak vyzera z prednej strany, obycajna papierova membrana, vsetko ostatne je plast a kruzok z molitanu:
Obrázok
Hlavny sok ale prisiel, ked som reprak otocil. Ano, dobre vidite, je tam len tenky plastovy kos a to velmi male strieborne v strede je magnet!
Obrázok
Taky smejd som nevytiahol ani zo starej felicie, kde boli tiez original repro. Az som sa cudoval, ako to vobec mohlo hrat. Len pre porovnanie, ten reprak aj s celym plastovym "tunelom" vazi 205 gramov a ten, co tam montujem teraz, rovnakych rozmerov, vazi samotny 795g, co je skoro stvornasobok! Teda priznam sa, ze od Toyoty by som taky smejd necakal. Rovno som aj vymenil radio za mojho stareho dobreho Pioneera, ktory ma aspon ten USB vstup, tento vikend to dokoncim a uz som velmi zvedavy na ten rozdiel.
Presne toto som vytiahol zo svojho avensisa zo vsetkych 4ch dveri. :( Ale moj ave ma 11 rokov) Take cudne papierove, pripadalo mi to ako z 90tych rokov proste tam bol smejd.
Len u teba to moze byt aj vybavou
Toyota Auris 1,4D4D, r.v. 2010 6MT
ex. WV Passat 1,8T 20V,r.v.2001
ex Ford Focus 1,8TDci r.v. 2002
Skoda Fabia combi 1,2 "HTP" (firemny)
ex. Toyota Avensis T22 sedan 1,6i 98
ex: Skoda Fabia II 1,4i 16V
ex: Skoda Fabia I 1,9SDi 3x

442211
nula

Príspevok od používateľa 442211 » Sobota, 4. Júla 2009, 11:27

No neviem, ci by vyrabali viac druhov reprakov, to su zbytocne naklady navyse, ale mozne to je. Mohol by pozriet niekto s lepsou vybavou, ze co tam ma

m.a.t.o.
panic
Dátum registrácie: Piatok, 20. Júna 2008, 18:48

Príspevok od používateľa m.a.t.o. » Sobota, 4. Júla 2009, 22:19

442211 napísal:No neviem, ci by vyrabali viac druhov reprakov, to su zbytocne naklady navyse, ale mozne to je. Mohol by pozriet niekto s lepsou vybavou, ze co tam ma
Oni tie repraky vyrabaju? Som si myslel, ze ich nakupuju od dodavatelov ... akoze hraje to celkom v pohode, ked to porovnam s inymi autami nizsej st. triedy, ale zasa ja nie som nejaky odbornik na tieto veci a ani velmi casto to radio nepocuvam, takze... :) ...ale odporucam vypocut si seriovy audiosystem od BMW (ci uz business, profesional alebo Logic 7) - az potom zistis co je fakt odflaknute audio... :roll:
Auris 1,6 Dual VVT-i

Rasťo
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rasťo » Sobota, 4. Júla 2009, 22:50

Toyota si rozhodne sama meniče nevyrába!!! Pokiaľ si pamätám, tak som vo všetkých dverách Toyot videl osadené repro s logom Pioneer a pod ním Toyota.
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě

Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE

442211
nula

Príspevok od používateľa 442211 » Nedeľa, 5. Júla 2009, 16:48

Tak vsetko, co je na tych mojich reprakoch napisane, je asi toto: >PP-(PD15+GF25)<
Ziadne informacie o vykone, vyrobcovi ani nic podobne, len tychto par pismen a cisiel. Ale uz som ich vymenil, porovnavat to tu nebudem, neda sa porovnavat neporovnatelne ;-)

chrenik
panic
Dátum registrácie: Nedeľa, 5. Apríla 2009, 21:10

Príspevok od používateľa chrenik » Nedeľa, 5. Júla 2009, 23:51

mohli by ste tie obrazky dat ešte raz?
Auris 1,6 Dual VVT-i

Samuel
začiatočník
Dátum registrácie: Utorok, 20. Mája 2008, 18:30
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Samuel » Pondelok, 6. Júla 2009, 19:35

Daj obrazky este raz ;)
Ja teda auto rozoberat nebudem :) Zasah do novej Toyoty znamena vacsinou problem do buducnosti co mi ludia hovorili...
Ano ten zvuk je na prd, mne to usi pili ale vsetci ostatni sa nad tym rozplivali ;)
Toyota Auris 1,6 Valvematic: 1ZR-FAE 6 M/T Navi Exclusive
Hyundai Accent 97 1,5 12V HB

442211
nula

Príspevok od používateľa 442211 » Pondelok, 6. Júla 2009, 21:14

Uz tretikrat tam davam tie obrazky, stale "zahadne" miznu. Ale pozriet si ich mozete priamo na tejto adrese: http://picasaweb.google.sk/sano442211/ReproAuris#. Pokial ide o to rozobratie dveri, tak si myslim, ze na to ti nikto nepride, neporusis ziadnu pecat ani nic neposkodis, ja som na to prichadzal sam a dvere su stale ako nove, nic som neurval a to som ich rozoberal uz niekolkokrat. Je to robene co najjednoduchsie, aby sa to dalo v tovarni rychlo poskladat.

P.S. Este som tam pridal obrazky vo vacsom rozliseni. Inac tu priehlbinku v strede som tam urobil ja prstom :) . Len tak mimochodom, darujem original repro do Aurisu :D
Naposledy upravil/-a 442211 v Pondelok, 6. Júla 2009, 21:42, upravené celkom 2 krát.

Rasťo
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rasťo » Pondelok, 6. Júla 2009, 21:20

Boa to repro je aj na neodým riadny šmejd...sorry za výraz... :?
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě

Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE

Samuel
začiatočník
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Samuel » Pondelok, 6. Júla 2009, 22:12

Iha tak to je pekny bordel :? Aky to tam ma rozmer ? Je tam tazke sa dostat ? Zacinam nad tym rozmyslat ako som to videl :D

442211
nula

Príspevok od používateľa 442211 » Pondelok, 6. Júla 2009, 22:13

Ja by som mal take dve doplnujuce otazky.

Otazka c.1:
Ma auris antenny zosilovac priamo v antene? Lebo sa mi nechce verit, ze by moj Pioneer tak slabo chytal signal.

Otazka c.2:
Mohol by niekto, kto ma automaticke zapinanie svetiel po starte podobrat ten stvorcek plastu, kde je namontovane to tlacitko na zapnutie/vypnutie srobovacikom a pozriet sa, aky je tam zapojeny konektor a ake farby kablikov su tam? Lebo mam dojem, ze kabliky tam na to mam, len mi chyba to hlupe tlacitko :) Najlepsie by bolo, keby to mohol aj odfotit. Dakujem velmi pekne.

442211
nula

Príspevok od používateľa 442211 » Pondelok, 6. Júla 2009, 22:35

Tazke sa tam dostat nie je. Napisem sem navod:

Tak pod kluckou a za kluckou mas dva kusy plastu. Das ich dole asi takto:
Za kluckou: Potiahnes klucku, ako keby si chcel otvorit dvere, tym ti za nou vznikne medzera, kam mozes strcit prsty. potiahnes ten plast smerom k sebe a pri urcitej sile (postupne pridavaj) sa uvolni a vyskoci (mozes ho pridrziavat druhou rukou, aby ti nezdrhol meter od auta ako mne :) )
Pod kluckou: Zase potiahnes klucku a pod tu malu krytku strcis srobovacik a proste ju vypacis. Drzi na klasickych "zubkoch", ale su odolne, nikdy som ziadny nezlomil.
Pod tymito dvoma krytkami sa schovavaju tri skrutky - tie odskrutkujes. Teraz tapacir drzi iba na "klipsoch". Najlepsie je zacat v prednom hornom rohu, tam tapacir vytrca az ku sklu - len zanho strcis prsty a zacnes tahat. Pri pouziti urcitej sily prva klipsa povoli. Postupujes po obvode dveri - klipsy su z bokov a zospodu, z vrchu drzia tapacir spomenute skrutky. Netreba sa toho bat a pouzit trochu sily. Ked uvolnis vsetky klipsy, tapacir uz drzi iba na kabloch a klucke. Klucku mozes uvolnit zo zubkov pomocou srobovacika a kable - jeden ide do vyskoveho repraku a druhy do stredu na ovladanie okien - mozes uvolnit, ak stlacis "cufliky" na konektoroch, ktore ich drzia a proste ich vytiahnes. Chce to tiez trochu sily, ale ide to v pohode. Tym padom ti tapacir ostane v rukach a mas hotovo. Ak sa nahodou nejake klipsy uvolnia z tapacira a ostanu vo dverach, tak ich podoberies srobovacikom obalenym handrou, aby si neposkriabal lak a strcis ich naspat do tapacira.

P.S. Odporucam rozoberat dvere pri spolujazdcovi, konektor na ovladanie okien je jednoduchsi, neobsahuje ovladanie okien druhych dveri.

Samuel
začiatočník
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Samuel » Utorok, 7. Júla 2009, 14:13

Hm super a aky tam je rozmer repro ? Co si tam daval ty ? Ja nemam klasicky head unit ako mas ty mam TNSku takze podla toho kolko zvladne ;) Hlavne mne tie zadne repro vadia a vyskace :( Tam budem musiet capnut nieco ine a hadam aj vyhybku, lebo sa mi zda ze tam ani neni :)

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní