E11 - Trhanie spojky pri studenom motore
Moderátor: AndyGTP
Re: E11 - Trhanie spojky pri studenom motore
No mne to robi tiez, uz som sa s tym zmieril... niekedy rano to robi a niekedy nie. Pokial je motor zohriaty tak s tym nemavam problem. Ale ked je studeny.. a teraz cim je zimsie.. no zasakcem si obcas 
- AndyGTP
- Vševed
- Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53
toyo neries to. auta mame v poriadku.
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
-
ToyoCarE
oKi,, nebudem,,, len som nahlas premyslal
- Gabriel Nagy
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05
na vode to skace aj mne, a ked to aj buchoce, tak to je aj poloosami...
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE?
Kua aj mne to robi. Pneu je takmer nove, vyvazene, tlmice nove, pruziny tvrdsie. To natrasovanie je blbe, az nechutne. Aj na suchu aj na mokru, aj vpravo, aj vlavo.
Lexus IS 200 1G-FE
Toyota Corolla E12 1,4 vvti
Yamaha XTZ 660 TENERE
EX - Toyota Starlet EP82 JednacelatriXLi
Toyota Corolla E12 1,4 vvti
Yamaha XTZ 660 TENERE
EX - Toyota Starlet EP82 JednacelatriXLi
- sokce
- začiatočník
- Dátum registrácie: Pondelok, 18. Júna 2007, 09:39
- Kontaktovať používateľa:
Osobne mám pocit že je to všeobecný Toyota bug
Ale nie je to až také hrozné
Dá sa s tým žiť a zase sa nám majiteľom odmeňujú toyotky inými lepšími vecami, nie?
Toyota Celica T20 1,8
EX - Toyota Corolla e11 1.4 16v, 3dv, rv 1997 - "snowwhite"
www.androidzone.sk
www.androidzone.sk
Mno, už som si myslel, že to moje auto je dajake krepé, ale vidím, že to bude asi problém u viacerých corolliek. Aspoň si myslím, že to je to o čom sa tu točí. Prudšie pridanie plynu pri studenom motore a auto cukne dopredu, potom rýchlo noha z plynu dole a auto prudko "spomalí" Som si zvykol, že ráno a hlavne keď je kosa, plyn úplne s ľahúčka bo inak krok-sum krok.... To som sa učil ráno v zápche, keď sa človek posúva o pár metrov 
Ex. Toyota Corolla E11 liftback, 4E-FE 1.3, iris metalýza, r.v. 1999
Toyota Verso 1.6 benzín, r.v. 2011
Kec ne toyotu ta co potom...
Toyota Verso 1.6 benzín, r.v. 2011
Kec ne toyotu ta co potom...
- sokce
- začiatočník
- Dátum registrácie: Pondelok, 18. Júna 2007, 09:39
Noro tak zase s týmto nemám problém, ja chvíľku po naštartovaní nehám motor bežať asi minútku dve, a až potom sa pohnem a so žiadnou spojkou nemám problém, málokedy, ale skoro vôbec to nie je cítiť...
Toyota Celica T20 1,8
www.androidzone.sk
www.androidzone.sk
- grexos
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Štvrtok, 8. Marca 2007, 10:27
Aspon sa mi bude kludnejsie spat ze je to vseobecna "chyba" a ze sa nemusim o nic strachovat a mozem sa venovat s kludom inym upgradom auta 
Corolla TE71 GT 2T-G
Previa TCR1 2TZ-FE
Yaris 2 1.3
Mazda 5 2i
Ex: Ford Cortina MK3, AE111L, H Stream 2.0, AE92L GTi
Previa TCR1 2TZ-FE
Yaris 2 1.3
Mazda 5 2i
Ex: Ford Cortina MK3, AE111L, H Stream 2.0, AE92L GTi
- macik
- začiatočník
- Dátum registrácie: Utorok, 20. Februára 2007, 22:29
mne to robi, ked mam studeny motor a na jednotke sa este len rozbieham - ak kvoli niecomu prudsie pustim plyn tak to zatrha - ako keby sa ten privod paliva nezmiernil postupne ale skokom.
Hunyadi ix20 1.6 CVVT
EX: Honda Civic Type S 8g (UFO)
EX: Corolla E10, 4E-FE, 3D, Social Edition 299000km
EX: Honda Civic Type S 8g (UFO)
EX: Corolla E10, 4E-FE, 3D, Social Edition 299000km
- AndyGTP
- Vševed
- Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53
musim este podotknut, ze cim silnejsi motor tym zvacsa horsie, takze nechcite vediet ako cuka 1.8 VVTLi ked don sadne moja tazka noha zvyknuta na 1.3. Chce to kopec lasky a mensi trening. A v tomto kockatom studenom rozbiehani problem nevidim uz daaaavno.
JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)
-
ToyoCarE
ehm,, na tych tvrdo zjazdenych gumach co mam , sa pri kazdom rozbehu smykaju aj na dvojke,,, a nemaj ucas naskakovat,,, samo ked prsi tak to je ine
tiez mi to obcas robi, treba zahriat najprv motor, resp nepridavat necitlivo plyn ale pekne plynulo...
corollka sa zohreje a hned je povolnejsia.
inac ked ti to skoci prvy krat, skus sa to riesit pridanim plynu ale velmi jemne uber a az potom pridaj..
su to milimetre
alebo rovno vymackni spojku a nechaj motor nech sa uvedomi
))
ad. poskakovanie natoceneho kolesa pri zurivej akceleracii na mokre ..
musel by si mat teply asfalt aby to nerobilo a fest dobre gumy / aj dobre nahustene /
moje su blizia k hranici zivotnosti, asfalt je casto pod 16 stupnov, tak neriesim. snazim sa zurivo nepridavat ked kola nie su natocene rovno.
corollka sa zohreje a hned je povolnejsia.
inac ked ti to skoci prvy krat, skus sa to riesit pridanim plynu ale velmi jemne uber a az potom pridaj..
su to milimetre
ad. poskakovanie natoceneho kolesa pri zurivej akceleracii na mokre ..
musel by si mat teply asfalt aby to nerobilo a fest dobre gumy / aj dobre nahustene /
moje su blizia k hranici zivotnosti, asfalt je casto pod 16 stupnov, tak neriesim. snazim sa zurivo nepridavat ked kola nie su natocene rovno.
ex: corolla E111 zlutej dabel
Tak ja som to trhanie uz vyriesil !
Musel som menit spojku, lebo po 150 tisic km bola dost zodrata a cuduj sa svete, v tom momente prestali aj problemy s tym thranim pri studenom motore a rozjazde.. skuste ci aj u vas to nie je prave preto
Musel som menit spojku, lebo po 150 tisic km bola dost zodrata a cuduj sa svete, v tom momente prestali aj problemy s tym thranim pri studenom motore a rozjazde.. skuste ci aj u vas to nie je prave preto
-
kakaovirez
- panic
- Dátum registrácie: Pondelok, 30. Apríla 2007, 11:36
Začal som mat rovnaký problém. corolla 1,4 E11. začalo to pred dvoma týždňami. Rano po noci a ties po robote ked dlho stojí, prve zaradenie a rozbeh na jednotke autíčko skacká. skacká len pri zábere spojky. spojka zaberá dobre a nepretáča. pred pár dnami som mal malú kontrolu takže olej a ostatné srandy plus všetky stabilizátory, gumy stab. a tlmiče. tyčky riadenia a čapy sú úplne v poriadku. do výmeny sviečok mi zostáva 15000. najazdených 165000. jediné čo je mimo normálu je že mi trošku prepúšťa olej cez veko motora ale to by s tým nemalo mať nič spoločné. Je to nepríjemné a doteraz to nerobilo. nejaké nové nápady?
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných