E12 - tlmiče a pružiny
Moderátor: AndyGTP
E12 - tlmiče a pružiny
Moja corolla E12/2005/1.6SOL Wagon uz nabrusila skoro 100000km a test tlmicov ukazuje 54%, takze planujem operativne kupit pre 105000km servis nove tlmice + pruziny. S tlmicmi som si viac menej isty (KAYABA EXCEL G), ale viete poradit nejake vhodne pruziny (preferujem radsej nieco co dlho vydrzi ako sportovy feel). Je nutne menit aj prachovky a dorazy? Je nejaky doporuceny distributor, kde to vsetko za rozumny peniaz aj cas zozeniem? Nasiel som len J&C auto + lenulka, ale ak mate lepsi napad tak prosim poradte.
Dik za info
Mgx
Dik za info
Mgx
- chmelo
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29
Re: E12 - tlmice a pruziny
Prečo chceš meniť aj pružiny? Prachovky s dorazmi vymeň preventívne...je to viacmenej pár brmbolcov a nebudeš sa musieť k tomu vracať 
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
-
C3rn0
- začiatočník
- Dátum registrácie: Utorok, 20. Marca 2007, 09:30
- Kontaktovať používateľa:
Vitaj novy clen fora 
-
V BA to je DD auto a marecek auto. Napis mail, do par hodin odpovedaju. Ado (clen fora) ma toho teraz vela, takze objednat sa neda. Ma trosku lepsie ceny, rsp. ma v niektorom z tych obchodou vyraznejsiu zlavu. Kazdopadne, aj ty ich mozes o zlavenie vzdy poprosit.
-
Pruziny by som osobne urcite nemenil. Su to nove auta, material je dimenzovany na temer nepretrzite cyklicke zatazenie. Ani pri 200tkm by to nemuselo byt aktualne.
-
Vymen radsej dorazy, prachovky atd... .
-
V BA to je DD auto a marecek auto. Napis mail, do par hodin odpovedaju. Ado (clen fora) ma toho teraz vela, takze objednat sa neda. Ma trosku lepsie ceny, rsp. ma v niektorom z tych obchodou vyraznejsiu zlavu. Kazdopadne, aj ty ich mozes o zlavenie vzdy poprosit.
-
Pruziny by som osobne urcite nemenil. Su to nove auta, material je dimenzovany na temer nepretrzite cyklicke zatazenie. Ani pri 200tkm by to nemuselo byt aktualne.
-
Vymen radsej dorazy, prachovky atd... .
Oki chlapi, dik za rychlu odpoved. Miesto pruzin radsej investujem do niecoho uzitocnejsieho 
Mgx
Mgx
skus kontaktovat firmu Autopet,,P.Hlavica, mail: info@autopet.cz. Ma dobre ceny, vyrobky su origo japan kayaba a teraz je aj dobry kurz na CZK. Ak netrvas na dodani do 24 hodin, vie zohnat aj lacnejsi. Moje na Carinu vysli 1894,- ZA KUS a prikupil som aj Lto co k temu treba"a nejake filtre - to uz bolo od NIPPARTS. Niekde mam aj telefon , teraz neviem kde a maju aj internetovu stranku http://www.vltava2000.cz/autopet/defaul ... ngItemID=1
Civic 1.8 FD7 06 Turkey
Carina E 1.6 XLi Lift japan 92
Carina E 1.8 GLi Lift UK 96 R.I.P.
Re: E12 - tlmiče a pružiny
tak, tlmice uz mi dosli z autopetu vsetky za 8200 Sk. V orig.servise chcu za vymenu tlmicov cca 3500 SK (praca - cca 4.5 h) + dalsich 3000-3500 SK za prachovky+drobny material. Je ta cena primerana?
neviem posudit, ceny su ako kde. Ja som bol v kosicach - nie v toyote - ale zase u takych co robia japoncov - a robili mi: Vymena tlmicov , vsetky 4, vymena tyciek stabilizatora , vsetky 4, vymena gum stabilizatora vpredu, vymena palivoveho fitra. Bola to docela pakaren, najma vzadu boli trosku problemy s rozoberanim. Robili to od 9:00 do 14:45 (vcitane casu na operativne zohnanie zadnych tyciek, ktore som nemal, lebo povodne som ich menit nechcel. Ze su kaput sa zistilo pri rozoberani a museli sa narychlo niekde vykuzlit - mimochodom zohnali ich za 30 minut! ) a praca stala 1988 SKK. Beriem ako je , neviem ci draho alebo lacno. nemam ine skusenosti.
Civic 1.8 FD7 06 Turkey
-
kaczpeti
- panic
- Dátum registrácie: Streda, 21. Januára 2009, 09:30
skus kontaktovat Tomas21, mne menil on. praca bola myslim 100 eur, ostatne materialy ti rekne pak on, ja mam E11-ku. Mal aj zalozene vlakno niekde tu.
Toyota Corolla E11 1.6 4A-FE liftback
- aspire
- začiatočník
- Dátum registrácie: Štvrtok, 17. Apríla 2008, 19:04
Ja som tlmice zohnal na mjauto.cz dohromady necelych 8000 kcs plus dovoz. Cenu za pracu neviem posudit ale menit ich ide Tomas21 (aj s tyckami, tie som zohnal v TT v takom zapadnutom obchode ceny cca ako na nete ale neplatis dovoz), predbezne som s nim dohodnuty na buduci tyzden, skus mu napisat SS. Som s jeho pracu velmi spokojny 
Nie je dôležitá rýchlosť ale Zábava 
Mitsubishi Grandis 2,4L - All for Family
Ex : Corolla E11 - 1.4 86 PS
- aspire
- začiatočník
- Dátum registrácie: Štvrtok, 17. Apríla 2008, 19:04
jarson, prave pozeram ze si z Roznavy tak to mas do okolia Galanty daleko
ale aj tak skus Tomas21.
Nie je dôležitá rýchlosť ale Zábava 
to je O.K.
ja mam uz vymenene , len som odpovedal "skfree"-ovi na jeho prispevok o cene vymeny z vlastnej skusenosti.
ja mam uz vymenene , len som odpovedal "skfree"-ovi na jeho prispevok o cene vymeny z vlastnej skusenosti.
Civic 1.8 FD7 06 Turkey
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných