To ze tvrdim, ze vsetko ma byt posapajane v spravnej polarite je myslene z pohladu zosilovac-reprobedna (tu zahrnam aj zostavu vyhybka+repro+repro..., jeden kanal). Neverim, zeby si si zapojil kazdy kanal v inej polarite.
Co sa tyka zapojenia repro na vyhybkach, tak vseobecna, zakladna zasada plati, ze pri 2-pasmovej vyhybke so strmostou 6dB sa vyskac zapaja opacne ako basak, pri 2-pasmovej vyhybke so strmostou 12dB alebo 18dB sa basak aj vyskac zapajaju rovnako. Pri troj pasmovej vyhybke sa basak a vyskac zapaja rovnako a ak sa otaca, tak stredak. Tam uz je to zavysle od konstrukcie celeho systemu a urcuje sa to meranim v bezdosvukovej komore. Preto sa casto tvrdi, pokial sa bavime o pasivnych vyhybkach, ze kvalitna 2 pasmovka je casto lepsia ako 3 pasmovka lebo ma menej fazovych posunov. Tiez dodavam, ze pisem o zakladnych typoch vyhybiek. Vsetky dalsie zmeny v obvodovom zapojeni samotnej vyhybky alebo reproduktorov pripojenych na vyhybku by sa mali diat v sucinnosti s pouzitymi reprodutormi a typom ozvucnice a tym su pretuto kombinaciu jedinecne. Vykon a impedancia niesu jedine parametre reproduktora.
Zaujima ma ako si prisiel na to, ze auto je silne dozvukovy priestor. Presnejsie asi si kazdy pod tym predstavujeme svoje, takze toto by som Ta poprosil mi vysvetlit.
Ak mas deliacu frekvenciu nad 3 kHz zaujimalo by ma kolko pasmovy mas cely zvuk. Dvoj alebo troj ci stvor?
Aparaty ktore ta posadia na prdel poznam a aj ich pouzivam, verim Ti co pises
K tym DSP. Never tomu. To ze je digitalny nehovori vobec nic o tom, ci a na kolko zariadenie robi fazove posuny. Mam osobnu skusenost s niekolkymi digitalnymi hracickami, ktore robili taky gulas, ze by sa zanho nehanbil hociaky kuchar. Ale dobry zvuk vdaka tomu cez ne neliezol. Dokonca jedno z nich sme aj merali a frekvencne hralo uplne rovno, jak vino, ale fazovo to uz bolo dost zle. A bolo to zariadenie s velmi fajn vecami v sebe, ale na predny zvuk sme ho nemohli dat.
K tomu kapacitoru, aky si mal vykonny koncak? Aku silnu si mal bateriu? Aky typ (myslim tym aky typ oloveneho akumulatora, lebo je ich viac)?