Poradte pri kupe Toyota Avensis 2,0 D-4D, 1,8 16V
Poradte pri kupe Toyota Avensis 2,0 D-4D, 1,8 16V
Zdravim,,chcel by som si kupit Toyotu Avensis bud diesel 2,0D-4D alebo benzin 1,8 ale najprv by som chcel vediet Vas nazor,popripade vase skusenosti s tymito autami,aj negativne.Pocul som nieco o zotrvacnikoch na 2,0D-4D ale neviem presne co tam odchadza a ci sa to stava casto a ci sa tento problem tyka len tohoto modelu a ci je oprava nakladna a zlozita.Popripade kde sa najlepie obracat pri kupe,ci na domaci trh alebo na dovoz zo zahtranicia.Dakujem za vsetky odpovede.
- fajry
- administrátor
- Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
- Kontaktovať používateľa:
Re: Poradte pri kupe Toyota Avensis 2,0 D-4D, 1,8 16V
stačí hľadať a čítať ... tieto otázky tu už boli zodpovedané!
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
Hladal som aj cital ale vsetko co som chcel som nenasiel,,,,napr.ci tie zotrvacniky blbli aj u benzinov,,,alebo nazor niekoho kto ma skusenosti,co sa viac oplati,,vies ja som este len zaciatocnik
Hladal som aj cital ale vsetko co som chcel som nenasiel,,,,napr.ci tie zotrvacniky blbli aj u benzinov,,,alebo nazor niekoho kto ma skusenosti,co sa viac oplati,,vies ja som este len zaciatocnik
- chmelo
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29
Mrken Sie bitte
:
viewtopic.php?f=27&t=3465
viewtopic.php?f=27&t=3338
viewtopic.php?f=27&t=3496
viewtopic.php?f=27&t=3406
viewtopic.php?f=27&t=2872
viewtopic.php?f=27&t=2751
viewtopic.php?f=27&t=1266
to len tak narýchlo výcuc z AVE chlievika...skús ešte pomrkať.
Drž si
viewtopic.php?f=27&t=3465
viewtopic.php?f=27&t=3338
viewtopic.php?f=27&t=3496
viewtopic.php?f=27&t=3406
viewtopic.php?f=27&t=2872
viewtopic.php?f=27&t=2751
viewtopic.php?f=27&t=1266
to len tak narýchlo výcuc z AVE chlievika...skús ešte pomrkať.
Drž si
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
- liguere
- toyoťák
- Dátum registrácie: Pondelok, 30. Júla 2007, 22:54
rychlo a strucne
ak ti ide o AVE prvej generacie, dizel mal problem so zotrvacnikom, benzin nie. benzin vvti ma nejaky problem s piestovou skupinou/valcami, zerie olej. kopu vody sa tu pomutilo okolo toho na fore
ak ti ide o AVE druhej generacie, pokial viem,tieto "muchy" boli odstranene
zotrvacnik sa vraj da zohnat z rakuska za nieco nad 20000 (neviem ako to teraz vychadza na eura) + robota - asi podla toho,akeho zozenies kamosa
no a na benzinaku vraj nemcom menili cely blok, vramci zaruky, u nas sa na teba oficialne toyota vysere. ten 1,8 model sa k nam ani nedovazal, cize oni o tom nic nevedia a hotovo. novy polomotor ti radi zozenu a namontuju, cca 100 tis Skk to bolo za starej meny. ja som si povedal, ze sa 100000 si kupim tolko oleja na dolievanie, ze ho este moje vnucata zdedia. a veselo si lietam na tom, akurat trochu kontrolujem olej, castejsie ako by bolo zdrave a toy hodne,ale co uz. mozno by som este skusil prekruzkovat motor, co by mohlo vyjst na tych 20000, ale este som nenasetril na tento pokus s nie celkom istym vysledkom.
ak ti ide o AVE prvej generacie, dizel mal problem so zotrvacnikom, benzin nie. benzin vvti ma nejaky problem s piestovou skupinou/valcami, zerie olej. kopu vody sa tu pomutilo okolo toho na fore
zotrvacnik sa vraj da zohnat z rakuska za nieco nad 20000 (neviem ako to teraz vychadza na eura) + robota - asi podla toho,akeho zozenies kamosa
no a na benzinaku vraj nemcom menili cely blok, vramci zaruky, u nas sa na teba oficialne toyota vysere. ten 1,8 model sa k nam ani nedovazal, cize oni o tom nic nevedia a hotovo. novy polomotor ti radi zozenu a namontuju, cca 100 tis Skk to bolo za starej meny. ja som si povedal, ze sa 100000 si kupim tolko oleja na dolievanie, ze ho este moje vnucata zdedia. a veselo si lietam na tom, akurat trochu kontrolujem olej, castejsie ako by bolo zdrave a toy hodne,ale co uz. mozno by som este skusil prekruzkovat motor, co by mohlo vyjst na tych 20000, ale este som nenasetril na tento pokus s nie celkom istym vysledkom.
terazky avensis combi t25 1.8vvti
ex: RIP avensis combi t22 1.8vvti
ex: e11 1.3 G6, UK = s vyrobnou chybou, volant na blbej strane
liguere napísal:rychlo a strucne
Mam zaujem o AVE prvej generacie,a vidi sa mi ze si kupim benzin,a to s tym olejom je iba u 1,8VVT-i alebo aj u 1,6VVT-i? takze teoreticky dovezene auto z nemecka by malo mat tento problem vyrieseny?chcel by som tu 1,8VVT-i ty mas tiez tento model?mozes mi napisat este nejake skusenosti s tymto modelom?
- liguere
- toyoťák
no ano mam prave tento 1,8vvti, je dovezeny z nemecka a problem s olejom odstraneny ocividne nema. vraj to robili do veku 7 rokov v nemecku ako zarucnu opravu, menili vlastne blok. teoreticky by to auto z nemecka mohlo mat spravene, ale nemusi. ak ano,urcite to najdes pisane v servisnej knizke.
ine skusenosti s tymto modelom,pripadne co mi trochu chyba, ti napisem takto - oproti corolle ma mensiu odkladaciu schranku pred spolujazdcom, aj vnutorne plasty sa mi zdaju take akesi biednejsie, skoro ziadne z nich nemaju stresne okno (ja som mal predtym G6, mozno som trochu rozmaznany top modelom). v zimnych sirokych topankach je vodicovi dost uzko pri pedaloch (teda aspon mne, a nemam 12tky, keby chcel niekto rypnut). moj je ta nizsia vybava, cize mi chybaju aj hmlovky predne. inak ako miesta je tam dost vela, aj vzadu (raz som viezol kamosa, ktory ma par zarytych kolegov a ti furt riesia ze nejaky ten minivan - scenic alebo nieco podobne, no a ten to okomentoval ze do pi aj so vsetkymi vanmi,ked v normalnom aute je tolko fleka). ja mam kombik, cize som na tom velmi dobre aj s kufrom. odviezol som dnu uz aj zarubnu + 3 ludia. alebo napr. ked sklopim zadne sedadla, bez zavahania bycikel (este tam aj lieta ked nedas pozor),alebo napr. domove dvere. v normalnej polohe sedadiel do kufra dam kociar pre malu, a vojde tam este komplet batozina na par dni pre rodinu (zatial sme 3 kusy)
zavady: zerie olej, inak asi len take hovadiny
za ten rok aj trosku co ho mam som riesil vymenu drazkovaneho remena (kedysi klinoveho, nahon alternatora,klimy...), vymenu baterky v kluci na central, par debilnych H7 ziaroviek, vrzga trochu volant (stlpik).
ja uz som dakde pisal mozno aj viac toho,skus vyhladat "nespokojnost s avensisom" - nie je to tema,len v mojom prispevku starsom popisane nejake veci
inak predava sa tu na fore jeden modry 1,8vvti, tusim hatchback, a vraj nezerie olej. najdes v sekcii predam
edit: mozno trochu jazdne vlastnosti. docela spokojnost. verim tomu ze za tych 7 rokov na podvozok nebolo sahane, cize nejake brutalnejsie prejazdy zakrut (brutalnejsie pre tuto triedu, verim ze celda alebo mr by si ani nevsimli ohyb
)uz daju trochu o sebe znat, ale aj tak zvyknem vacsinu beznych aut po zatackach tlacit. motor taha super, dvojka ma rozsah cca do 105kmh, cize obiehanie si mozes fajne uzit. ale ked je mokro bohuzial dvojka nepouzitelna. hrabe jak diva. aj v zime sa na tom jazdi o dost tazsie, nemas problem hrabat na stvorke. (to bude aj tym ze mam zimne gumy uz zrele na vymenu). motor je dost silny a ked vybehnes na cestu skor jak cestari, musis sa riadne krotit, proste je to tak.
top speed?skusal som len raz, zatial tachometrovych 200+ (tak 201 az 202), na dialnici z KE do PO, je to trosicku do kopca.aby som pravdu povedal,neskusal som top speed,len ci sa mi podari vytlacit na 200.dalej som to uz nehnal,ale uz bolo citit ze ani velmi dalej nepojde
ine skusenosti s tymto modelom,pripadne co mi trochu chyba, ti napisem takto - oproti corolle ma mensiu odkladaciu schranku pred spolujazdcom, aj vnutorne plasty sa mi zdaju take akesi biednejsie, skoro ziadne z nich nemaju stresne okno (ja som mal predtym G6, mozno som trochu rozmaznany top modelom). v zimnych sirokych topankach je vodicovi dost uzko pri pedaloch (teda aspon mne, a nemam 12tky, keby chcel niekto rypnut). moj je ta nizsia vybava, cize mi chybaju aj hmlovky predne. inak ako miesta je tam dost vela, aj vzadu (raz som viezol kamosa, ktory ma par zarytych kolegov a ti furt riesia ze nejaky ten minivan - scenic alebo nieco podobne, no a ten to okomentoval ze do pi aj so vsetkymi vanmi,ked v normalnom aute je tolko fleka). ja mam kombik, cize som na tom velmi dobre aj s kufrom. odviezol som dnu uz aj zarubnu + 3 ludia. alebo napr. ked sklopim zadne sedadla, bez zavahania bycikel (este tam aj lieta ked nedas pozor),alebo napr. domove dvere. v normalnej polohe sedadiel do kufra dam kociar pre malu, a vojde tam este komplet batozina na par dni pre rodinu (zatial sme 3 kusy)
za ten rok aj trosku co ho mam som riesil vymenu drazkovaneho remena (kedysi klinoveho, nahon alternatora,klimy...), vymenu baterky v kluci na central, par debilnych H7 ziaroviek, vrzga trochu volant (stlpik).
ja uz som dakde pisal mozno aj viac toho,skus vyhladat "nespokojnost s avensisom" - nie je to tema,len v mojom prispevku starsom popisane nejake veci
inak predava sa tu na fore jeden modry 1,8vvti, tusim hatchback, a vraj nezerie olej. najdes v sekcii predam
edit: mozno trochu jazdne vlastnosti. docela spokojnost. verim tomu ze za tych 7 rokov na podvozok nebolo sahane, cize nejake brutalnejsie prejazdy zakrut (brutalnejsie pre tuto triedu, verim ze celda alebo mr by si ani nevsimli ohyb
top speed?skusal som len raz, zatial tachometrovych 200+ (tak 201 az 202), na dialnici z KE do PO, je to trosicku do kopca.aby som pravdu povedal,neskusal som top speed,len ci sa mi podari vytlacit na 200.dalej som to uz nehnal,ale uz bolo citit ze ani velmi dalej nepojde
liguere napísal:no ano mam prave tento 1,8vvti, je dovezeny z nemecka a problem s olejom odstraneny ocividne nema. vraj to robili do veku 7 rokov v nemecku ako zarucnu opravu, menili vlastne blok. teoreticky by to auto z nemecka mohlo mat spravene, ale nemusi. ak ano,urcite to najdes pisane v servisnej knizke.
edit: mozno trochu jazdne vlastnosti. docela spokojnost. verim tomu ze za tych 7 rokov na podvozok nebolo sahane, cize nejake brutalnejsie prejazdy zakrut (brutalnejsie pre tuto triedu, verim ze celda alebo mr by si ani nevsimli ohyb)uz daju trochu o sebe znat, ale aj tak zvyknem vacsinu beznych aut po zatackach tlacit. motor taha super, dvojka ma rozsah cca do 105kmh, cize obiehanie si mozes fajne uzit. ale ked je mokro bohuzial dvojka nepouzitelna. hrabe jak diva. aj v zime sa na tom jazdi o dost tazsie, nemas problem hrabat na stvorke. (to bude aj tym ze mam zimne gumy uz zrele na vymenu). motor je dost silny a ked vybehnes na cestu skor jak cestari, musis sa riadne krotit, proste je to tak.
Ok,diky.Ten inzerat by som mozno pozrel keby to bol sedan.Liftback sa mi moc nepaci.Skusal som sa pytat tu u nas na dovoz aut a jeden znamy (automechanik) mi povedal ze by mi mohol doviezt auto z rakuska,tam sa ako stavali k tomu problemu s zranim oleja?bolo to tam riesene ci ani velmi nie?hovoril si ze na slovensku o tom nic nevedeli v servisoch tak ze ako to vyzeralo v rakusku,,,,,no ale dam si pozor na ten blok,ci bol meneny,,,a to mali vsetky bloky vadne?myslim co boli vvti?su aj 1,6vvti tie to mali tiez?no chcel by som tu 1,8vvti ako mas ty ale sedan.mam rad sviznu jazdu,,,nie ani tak do max speed ale tu akceleraciu
- liguere
- toyoťák
no to mas pravdu,sedan bol z nich najkrajsi. ja som bral kombi,je to velmi prakticke uz som to par krat mal nalozene po strechu. a planujem pocetnejsiu rodinu,aspon dufam,takze vyuzijem. sice cestou do roboty prevazam strasne mnozstva zbytocneho vzduchu,no ale co uz.
spotreba oleja - bohuzial ako to riesili v rakusku neviem. motor 1,6 vvti je vraj na tom lepsie,ale nie som si celkom isty. snad sa niekto dalsi vyjadri
spotreba oleja - bohuzial ako to riesili v rakusku neviem. motor 1,6 vvti je vraj na tom lepsie,ale nie som si celkom isty. snad sa niekto dalsi vyjadri
Mne sa kombi moc nepaci,,viem ked to je z praktickych dovodov ako hovoris ty ze rodinne auto tak ano,ale ja mam teraz tuzbu sedan.a mas pravdu su najrkrajsie,ten liftback sa mi zo zadu vobec nepaci.a nevies mi este nahodou povedat co by teraz take auto vyslo?taka 1,8vvt-i?viem tazko povedat ale co myslis,v tom rakusku mavaju dobre auta alebo viac opotrebovane?chcem to ist kupovat tak na jar,budem mat k dispozici do 5000€ bude sa dat za to doviest nieco slusne?co myslis,,,,liguere napísal:no to mas pravdu,sedan bol z nich najkrajsi. ja som bral kombi,je to velmi prakticke uz som to par krat mal nalozene po strechu. a planujem pocetnejsiu rodinu,aspon dufam,takze vyuzijem. sice cestou do roboty prevazam strasne mnozstva zbytocneho vzduchu,no ale co uz.
- liguere
- toyoťák
no 5000 nie je az tak vela na avensis. co som pozeral na mobile.de, zacinaju tie ceny na cca 3500 (po facelifte rocniky), ale to su nejak podozrivo nizke. na fotkach auta samozrejme vyzeraju OK,ale....taka beznejsia cena bude min. tych 5000, skor 6-7 za solidne auto si tipujem. a este k tomu treba pripocitat poplatky pri dovoze a prihlaseni.
ceny budu v AT podla mna dost podobne DE
daj si pre orientaciu na mobile.de a podobnych strankach (autoscout) pohladat nieco,pre tvoju orientaciu
napr. http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
alebo http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
tie linky su ale haluzne dlhe, sorry adminovia
daj si pre orientaciu na mobile.de a podobnych strankach (autoscout) pohladat nieco,pre tvoju orientaciu
Joj diky,,fakt pekne auta,,,hned by som jedno bral ale tie ceny su dost vysoke na mna,,,no uvidim co sa da robit,hadam to este trochu klesne ked je ta kriza.liguere napísal:no 5000 nie je az tak vela na avensis. co som pozeral na mobile.de, zacinaju tie ceny na cca 3500 (po facelifte rocniky), ale to su nejak podozrivo nizke. na fotkach auta samozrejme vyzeraju OK,ale....taka beznejsia cena bude min. tych 5000, skor 6-7 za solidne auto si tipujem. a este k tomu treba pripocitat poplatky pri dovoze a prihlaseni.
- miguel
- začiatočník
- Dátum registrácie: Piatok, 29. Februára 2008, 22:17
Zdravim Hellboy,
ja mam Avensis 1.8 VVTi r.v. 2002 a som s nim totalne spokojny. Pokial by som ti mal poradit, tak by som do Avensis-u zainvestoval viac ako 5.000 EUR a to z dovodu, ze taketo auto nemusi byt uplne v poriadku. Ked som pred rokom bol po svoj Avensis v Nemecku tak sa ceny pohybovali od 5.000 - 10.000 EUR a tiez som nemal dost penazi ale nakoniec som si radsej pozical a doviezol auto za cca 9.000 EUR a vobec toho nelutujem, lebo som s nim nemal doteraz ziaden problem! Az na to, ze ho chcem teraz predat
Moj link pre zaujimavost: viewtopic.php?f=19&t=3456
K tej krize, ktora je v poslednej dobe tak medializovana... je to cele bullshit aj s prispevkami za srotovne! Tym len podporuju predaj malych\lacnych aut a my narod slovensky to naivne zerieme a kupujeme nekvalitne "sracky." Nechapek ako si niekto moze kupit novu Fabiu za 8.000 EUR ked za to moze mat nadhernu Corolu alebo Avensis, sice starsie auto ale spolahlive a kvalitne auto.
No nic, skoda slov... ale pokial mozem poradit, naozaj sa nedaj zlakat pofidernymi inzeratmi za 4.000 EUR a kup si poctivy Avensis
ja mam Avensis 1.8 VVTi r.v. 2002 a som s nim totalne spokojny. Pokial by som ti mal poradit, tak by som do Avensis-u zainvestoval viac ako 5.000 EUR a to z dovodu, ze taketo auto nemusi byt uplne v poriadku. Ked som pred rokom bol po svoj Avensis v Nemecku tak sa ceny pohybovali od 5.000 - 10.000 EUR a tiez som nemal dost penazi ale nakoniec som si radsej pozical a doviezol auto za cca 9.000 EUR a vobec toho nelutujem, lebo som s nim nemal doteraz ziaden problem! Az na to, ze ho chcem teraz predat
Moj link pre zaujimavost: viewtopic.php?f=19&t=3456
K tej krize, ktora je v poslednej dobe tak medializovana... je to cele bullshit aj s prispevkami za srotovne! Tym len podporuju predaj malych\lacnych aut a my narod slovensky to naivne zerieme a kupujeme nekvalitne "sracky." Nechapek ako si niekto moze kupit novu Fabiu za 8.000 EUR ked za to moze mat nadhernu Corolu alebo Avensis, sice starsie auto ale spolahlive a kvalitne auto.
No nic, skoda slov... ale pokial mozem poradit, naozaj sa nedaj zlakat pofidernymi inzeratmi za 4.000 EUR a kup si poctivy Avensis
Toyota Avensis 2.0 VVTi T25 (sedan)
ex - Volvo XC70 2.4 D5
ex - Toyota Avensis 1.8 VVTi T25 (liftback)
ex - Toyota Avensis 1.8 VVTi T22 (liftback)
ex - Volvo XC70 2.4 D5
ex - Toyota Avensis 1.8 VVTi T25 (liftback)
ex - Toyota Avensis 1.8 VVTi T22 (liftback)
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní