Stanovisko Toyoty k nadmernej spotrebe oleja u 1ZZ-FE

všetko o tomto modeli

Moderátor: Leňulka

Používateľov profilový obrázok
Gabriel Nagy
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05

Re: Stanovisko Toyoty k nadmernej spotrebe oleja u 1ZZ-FE

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Sobota, 29. Novembra 2008, 22:14

no take auto mozem fakt okaslat... zlata 3s-ge
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 90
ex: Toyota Celica 2.0 Gti 92
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS300 2JZ-GE dream car
swap to 1JZ-GTE? :-D

Rasťo
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rasťo » Nedeľa, 30. Novembra 2008, 07:51

Zase nehádžte všetky Toyky po roku výroby 2000 do jedného vreca... Poznám kopu ľudí s Celicami 7th gen, ktorí nikdy nemali trable so žraním oleja...
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě

Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE

miro81
začiatočník
Dátum registrácie: Štvrtok, 6. Januára 2005, 16:47
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miro81 » Nedeľa, 30. Novembra 2008, 11:50

V podstate až na túto vadu na Celicu nedám dopustiť (keby som nejazdil aj na dlhšie trate, tak to žranie oleja by som vôbec neriešil po meste to totiž nepapalo viac ako 1l oleja na 3.500 km), skôr ma mrzí, že ľudia v našej Toyote zaprú ešte aj nos medzi očami, len aby nedajbože nemuseli priznať nejakú chybu.
exCelica 2.0 GTi, 115kW r.v. 1994
Honda Prelude 2.0, r.v. 1993 US import
TURBOed Celica 1.8 S r.v. 2000
Mazda RX8,2003, 231 BHP

newcelica
panic
Dátum registrácie: Utorok, 17. Júna 2008, 23:02

Príspevok od používateľa newcelica » Nedeľa, 30. Novembra 2008, 12:12

hmm no ja mam 6th generaciu sice ale musim povedat ze nezerie olej vobec....za skoro 10 000 takmer nic...aj ked je pravda ze dlhsie trate nejazdim
Toyota Celica 2.0 Gt 16v

kuro
toyoťák
Dátum registrácie: Piatok, 27. Januára 2006, 16:12
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kuro » Utorok, 2. Decembra 2008, 10:03

no moja draha jazdi 5th celicu a takisto ziadny ubytok oleja... a to som zamerne aj kvoli tymto threadom kontroloval...

a ked uz sa tu sklonuje kosicky autolux, tak vam pridam aj ja "historicku historku":
ked som pred autosalon priparkoval 5th gen. celicu a vosiel za prijimacim technikom a povedal, ze chcem urobit na to auto geometriu, tak ma vypoklonkoval k nejakemu sukromnikovi!!!!, ze oni radsej nie...
...Pridem do toyoty s toyotou - iba na diagnostiku - a oni ma poslu do noname servisu!!!...
...N.O.N.S.E.N.S.....
do autoluxu by som neodniesol ani bicykel...
Obrázok
LEXUS IS200
"ex cariňák:-)"
join the 5th celica drivers group on fasbuk

Rasťo
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rasťo » Utorok, 2. Decembra 2008, 13:01

Ale no....zase nie všetky servisy Toyoty stoja za prd...aj keď osobne by som do origo Toyota servisu nedal auto ani bohovi...
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě

Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE

miro81
začiatočník
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miro81 » Utorok, 2. Decembra 2008, 13:34

Musím sa teraz Autoluxu zastať, aby som bol objektívny ;-) Ešte dva roky dozadu by som k ním nedal ani ponožku, ale potom vymenili takmer celý team mechanikov a momentálne sú tam dosť šikovní ľudia. Mechanik, ktorý robí motory je naozaj skvelý a taktiež šéf skladu s náhradnými dielmi. V podstate len vďaka nim chodím do Autoluxu.
Mazda RX8,2003, 231 BHP

Zoffo
nula
Dátum registrácie: Piatok, 5. Decembra 2008, 08:05

Príspevok od používateľa Zoffo » Piatok, 5. Decembra 2008, 16:36

Mohol by si prosim ta, presne popisat co ta vysla oprava a ktore diely si menil? Myslim v tom autoluxe KE.
Toyota Celica T23
Toyota RAV 4 - 2.0i
Ex Ford Puma
Ex Peugeot 405

miro81
začiatočník
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miro81 » Sobota, 6. Decembra 2008, 00:32

Menil som blok motora aj s črevami a piestami, tesnenia, rozvody vrátane reťaze a na záver nový olej a filter, pokiaľ si to dobre pamätám a celé ma to vyšlo na cca 100k. Aj vzhľadom na uvedenú sumu to odporúčam robiť len tomu, pre koho je auto viac než len dopravný prostriedok a hlavne, pokiaľ Celicu neplánuješ používať na dlhšie jazdy, ale 90% jazdíš mesto a okolie, tak Ti stačí kontrolovať olej cca každých 2.000-3.000 km a dolievať podľa potreby. Spotreba oleja aspoň mne vystrelila až pri rýchlosti nad 110 km/h.
Mazda RX8,2003, 231 BHP

Zoffo
nula

Príspevok od používateľa Zoffo » Sobota, 6. Decembra 2008, 09:15

No tak si to cele zhrnme. Ja som v podstate po zisteni skutocnosti ohladne tohto vozidla presiel tym vsetkym co ty, len s tou vynimkou ze som zatial nic nemenil. Vozidlo je dovezene z Nemecka aj so servisnou knizkou, kontaktoval som najprv Autolux KE kde ma odporucili na autorizovaneho dovozcu v Prahe. Tychto som tiez kontaktoval a poslal som im detailny opis celej historie vozidla a aj preskenovanu servisnu knihu. Odpoved bola v podstate taka ista ako u teba, dristy o opotrebeni vozidla a sposobe jazdy , o pouzivanom palive apod. Bol som tym velmi nemilo prekvapeny aky postoj zaujali. Ale to uz necham tak je zbytocne nieco riesit s nimi kedze vozidlo ma viac ako 7 rokov momentalne. Ide mi hlavne o to ci je mozne ten motor zadriet aj ked tam bude dostatok oleja t.j. ze sa bude vzdy dolievat, bolo tu predtym riesene to ze sa po case rozpadne vnutro predkatalyzatora a ciastocky ktore tam su poskodia steny valcov, ale podla mna Celica nema predkatalyzator ten ma len verzia motora v MR2. Nikto mi nebol schopny povedat ci je toto problem aj u Celicy. Cize v podstate mi ide o to ze ak budem neustale dolievat a menit olej robit pravidelnu udrzbu ze co sa vlastne moze alebo nemoze stat? Jazdim s autom sezonne v zime nejazdim vobec a nechodim s nim na dlhe cesty. Otazka znie ako dlho mi to moze takymto sposobom vydrzat? Nieco som do kary uz investoval a myslim ze vyzera k svetu a nerad by som sa jej zbavil, ale na druhej strane tiez by som nerad zadrel motor a taktiez nerad investoval 100k :) Myslis ze po tejto generalnej oprave uz tvoja masina bude v pohode? A myslis ze sa s chlapmi v Autoluxe da dohodnut aj na lepsej cene za vymenu toho vsetkeho? Inak niekedy na buduci rok by sme mohli dat stretko, jasom momentalne v Afganistane a mal by som dojst domov niekedy koncom marca. Mame uz partiu na vychode s ktorou brazdime cesty 2 x 5th 1x6th a 1 x 7th.Tak potom dohodneme nejaky minizraz co povies?
Toyota Celica T23
Toyota RAV 4 - 2.0i
Ex Ford Puma
Ex Peugeot 405

miro81
začiatočník
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miro81 » Sobota, 6. Decembra 2008, 12:52

Podľa toho, čo sa píše v servisnom manuály, tak T23 pre-kat nemá, má síce dve lambdy, ale nie pre-kat. V Toyote mi hovoril mechanik, že tou vadou dochádza prehrievaniu vnútorných častí motora a skôr či neskôr motor odíde, kedy to Ti ale nepoviem...tých 100k bolo aj s 15% zľavou :? V Autoluxe tvrdili, že teraz už pôjde všetko tak, ako má a zatiaľ je všetko v poriadku, každopádne teraz je tam záruka 2 roky ;-) Proti stretku nič nenamietam....pokiaľ ma manželka pustí :D
Mazda RX8,2003, 231 BHP

CS
Toyota guru
Dátum registrácie: Nedeľa, 29. Augusta 2004, 15:34
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa CS » Sobota, 6. Decembra 2008, 15:42

ja som zacinal s hondou prelude83 1,8 12 dvojkarburator 200tkm.... presiel som hondami potom celici a myslel som si ze je normalne ze auto nezerie ziaden olej, nikdy som nemusel dolievat ani kvapku (vsetko stare dobre roky 83-93/95) ked som kupil mitsu 98 zistil som ze pocas jedneho cyklu som musel doliat par deci... bral som to ako sakra problem dovtedy pre mna neslichany (myslel som ze to sa dolieva iba na starych skodovkach)... tak som isiel do sutorizovaneho servisu, kde som sa dozvedel, ze to je OK ukazali mi oficialne stanovysko vyrobcu k novym autam (mitsu, hyund, mazda) kde bolo nieco v tom zmysle, ze je v norme ked je spotrema na urovni (tam bolo sialene nieco)mam pocit 0,1l na 500 alebo 1000km, az sa mi hlava zatocila... neskor som sa dozvedel, ze mercedes (cdi) aj ine znacky maju ovela vyzsiu spotrebu ...
takze tak :(
CELICA ST185RC Carlos Sainz
CELICA ST205 GTfour
ex CELICA ST205 GTfour WRC
2x ex CELICA ST165
ex HILUX 3.0 D4D at
ex RAV4 1.8i 3D

fajry
administrátor
Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fajry » Nedeľa, 7. Decembra 2008, 13:43

miro ... určite tam skús naliať polosyntetiku 10W-40. Malo by to pomôcť. Asi by ma porazilo, aby som každú chvíľu kontroloval olej a dolieval ho. Stanovisko Toyoty je marketingový letak. Nič viac, nič menej. Žiadna snaha o pomoc, prípadne rady. Je to len snaha vyhnúť sa prijatiu reklamácie ...

T23 s 1.8 motorom sa teraz hoooodne dovážajú, pretože pre mladých ľudí je to lacný "športiak". A veľa ich jazdí ako prasatá, o auto sa nestarajú, ... a potom to tak dopadne. Momentálne je jedna klaknutá celica v BA. Mal ju 21ročný fagan, ktorý ani nevedel, kde sa dolieva olej. Samozrejme, že sa mu olej minul a on motor zadrel. Oprava by ho mala vyjsť na nejakých 85tis ... či to dá robiť sa ešte nerozhodol.
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback

miro81
začiatočník
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miro81 » Pondelok, 8. Decembra 2008, 09:33

10W-40 pomôže určite, neviem na ako dlho a ani v akom rozsahu. Ako vravím pri jazde po diaľnici to papkalo cca 1l na 600 km, takže ak by 10W-40 zvýšila toto číslo na 1l na 1000 km (mňa sa to už ale netýka, keďže som už výmenu polomotora podstúpil), tak to zmysel má, ale ako vravím, neviem na ako dlho. Ináč aj v Košiciach jedna nedávno zaplakala, dokonca to bol synovec riaditeľa AUTOLUXu :!: 85k stojí polomotor s piestami, ale keď by dal robiť aj rozvody, čo predpokladám, že musí dať, tak to vyjde na trošku inú sumu + práca samozrejme. Ja som to dal radšej robiť priamo Toyote, nakoľko sa potom v prípade nejakej závady (dúfam, že žiadna nebude) ťažko budú môcť vyhovoriť na neodbornú montáž.
Mazda RX8,2003, 231 BHP

Zoffo
nula

Príspevok od používateľa Zoffo » Pondelok, 8. Decembra 2008, 13:37

Takze Miro a Fajry. Ste si isty ze pomoze zmenit plnu syntu na polo? Alebo lepsie povedane nemoze to nejakym sposobom poskodit motor respektive variabilne casovanie ventilov? Je vseobecne zname ze Celica 7th je citliva na olej. A neviem o tom zeby vyrobca umoznoval pouzitie 10W-40. Ja tam mam momentalne 5W-40 a ak by to pomohlo vymenit to na polosyntu urcite by som to urobil, ale otazka je uz to niekto skusal? A aky bol vysledok?
Toyota Celica T23
Toyota RAV 4 - 2.0i
Ex Ford Puma
Ex Peugeot 405

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní