No narodila sa v novembri 1989 v Japonsku ako 3678. exemplar tychto novych legendarnych 5gen. celic,teraz ma 181134km najazdene
bola prevezena a objednana do Svajciarska,potom ju mali v cechach 3ja ludia , pokracovala smerom na vychod a mam ju ja
Je to 2.0 Gti 16 Valve,3S-GE DOHC ,ST182,ale ma 129 Kw,nikto nevie preco ale ma,a motor nie je meneny lebo KO presla.
Mam ju cca 3 tyzdne,splasil som na nu tie 16 ky a dal ich aj zapisat do TP-co bol zatial najvacsi MORRRR.
Teraz budem menit stabliky setky 4,dalej sviecky su hoooodne vyhryzene ,takze uz mam doma denso 4x v krabici nachystane,
inak neni tam myslim ECU od TOYOTY aspon tak mi vravel maitel,ale asi jej to nevadi lebo pruzna a hlavne na 14kach je az moc.
Z ciech isla 240 na 14kach ,a uplne v poho,nemal som vobec pocit ze sa blizi k DEATH LINE,vibrovala este menej ako pri cca.140,Len vyfuk uz dunel ako B-17ka.
Interier je absolutne zachovaly a povodny -vypada vazne jako keby bol 2 mesiace z fabriky-cize len trochu spinavy-umyjem a odfotim,
Za tych 18 rokov s nou v zime zevraj vobec nebolo jazdene-to mi povedali pred kupou-neveril som,ale teraz ked som to pozeral tak vazne to tak vypada,jedina hrdzava vec su na vyfuku tie uchyty na gumickach,ale tie sa navaria nove,inak vyfuk povodny nie je ,-je ale v dobrom stave-a katalyzatorik je novy a sportovy.-emisie asi len tak tak
motor ma nove rozvody spojka ma asi 3000km,je tam sportovy podvozok,-sice zatial neviem znacku ale tvrdy ako....
inak ak si viete predstavit vacsinu zataciek cez sturec -tak cez take podobne sla od 80 do 130 vsetky-ale soferoval mi to vodic co jazdi 20 rokov zo zachrankou-ja si trufam na ne tak 60
Su na nej teraz 16 ky AEZ a na nich zavodne Pirelli P Zero Asimmetrico ,uplne funglovky.Inak mam brutalne rozsirene blatniky preto som tam uz necel nechat tie 14ky,aj Borbety boli 9x 16 v zadu utopene a vpredu na tesno.Hold bola to aj tuning car-mam este na okne nalepene nalepky zo zrazov v Hradci Kralove a piestany a Matador cup a Styling party 2006 ci co atd atd,takze ju mozno niektori aj poznate.
Len este brzdy v predu budem menit najblizzsie ked sa prehryziem parametrami,a uchytenim.,a este musim opravit rucnu ,lebo brzdi len jedno koleso
Inak v cechach stali prepisy asi 2000kc,na slovensku ma len administrativne veci stali 10500sk dokopy,ale uz mam setko-
Potom este hlupol imobilizer a stale skratoval starty ale to uz je vyriesene.plus opravoval som jednu obrysovku.lak je hodne tvrdyyy
zazil som tu u nas take krupobitie -ze niektory kamosi mali na svojich koktavkach a golfikoch a jeden na coupecku huindai bodky a dierky. a ja som po burke vystupil so zatajenym dychom aaaNIIIIC
podvozok je cely POGUMOVANY niecim ako guma na Puku,vrstvou asi 2-3 mm,takze ochrana jak delo,na par miestach trochu odreta na bruchu,lebo u nas kopu kanalizaciu tak uz som ju na takyc 2 miestach pokrstil aj po bruchu preto je vyssie teraz.Lebo na nase cesty len s SUV este tak 2 roky.
Vyfuk ladi tak od 3200 otacok ako WRC auticko,a pri 5000 duni ako ......no neviem take zvierata existuju uz len v bajach.-skotsky CARNIX a tak.
ale da sa nou ist aj conomicky a vtedy zere tak tych 9 l naozaj aj 8 sa zadari,a ked ju zobudim na plno tak tych 13,5asi.
elektrika funguje az na antenu,radio je povodne to velike TOYOTA,jedno na CD-ty brdo uz v tych rokoch-a druhe na kazetky
setko az na volant RAID a ten vyfuk je seriove,a tie tlmice.
a tak to aj ostane je to najkrajsie auto ked vypada ako z fabriky.-vazne hodne hodne hodne nadcasove.
Akurat na niektore miesta pojdu nejake male vyniliky-ale len tam kde je prasknuty lak,lebo nemam prachy na lakovanie a necem az to tam zacne hrdzit,
ale ziadny tuzing ze -5 metrove draky a blesky a napisy need for speed,.mam ale nalepky 4x pirelli -tie este pojdu na kolesa,a napis Denso v zlatej farbe,a znacik Toyota -lebo nemal som ho tam-tak som si splasil bielay a placnem ho tam ab audiny vedeli co ich obieha
A este 2 take aztecke orliky tie pojdu urcite lebo musia zakryt nieco dolezite
Inak este treba preplachnut a vymenit a vycistit chladiacu sustavu,a umyt aj z vonku chladic,lebo po niekolkych jazdach popri rieke podvecer som pozbieral asi milion komarov na chladic takze prestup tepla nothing good.-ale to ma caka buduci tyzden.
Lebo po jazde to sala jako hrtan sopky Raiatea.
Inak starty ked je zimsie su dost zaujimave,ale pozre sa mi na to asi nejaky odbornik,ale chytila zatial vzdy na prvy raz,len par sekund to vzdy vyzera ze sa nevie rozhodnut aky song bude spievat.
tak ale uz si na seba zvykame-uz som ju otestoval aj ja a aj ona mna
Tak ciao Bambiny
Vitam vas v klube