E12 - informácie pred kúpou
Moderátor: AndyGTP
E12 - informácie pred kúpou
Zdravim. Som pred kupou svojho prveho auta a viac-menej som rozhodnuty pre jazdenu corollu 1,6vvt-i. Zaujimaju ma hlavne info o nakladoch na servis a ND,napr v porpvnani s VW alebo Skodou. Hlavne chcem auto,ktore par rokov bez problemov pojazdi. Oplati sa kupovat 5rocne auto ,alebo radsej nejaky novy low cost?
- fajry
- administrátor
- Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
- Kontaktovať používateľa:
Re: E12-info pred kupou
Prosim Ta, najskor pohladaj tu na fore. O kupe jazdenych Toyot toho tu bolo uz dost popisane. Takze je zbytocne sa opakovat.
Odpoviem Ti na Tvoju otazku takto: mal som corollu e11 1.6 rv. 1999. Auto malo cca 190tis km nabehanych a jazdilo uplne bozsky. Predchadzajuci majitel sa o nu vzorne staral, a tak bola v dobrom stave. Nemal s nou ziadnu poruchu. Ja som ju mal cca rok a nebol ziadny problem - len rozvody som vymenil, presne podla predisanych intervalov. Terajsi majitel jazdi opat bez problemov.
Pokial je o auto starane a suciastky, ktore treba menit sa aj vymenia, tak auto vydrzi velmi dlho. Urcite by som sa nebal 5rocnej corolly s 1.6motorom. Samozrejme pred kupou ju treba poriadne skontrolovat. Ak kupis poriadne auto, tak nielen, ze par rokov bude sluzit, ale to auto Ta mozno aj prezije
Co sa tyka ND dielov, tak originalne su v cenovej relacii VW alebo Skoda (dokonca velakrat su lacnejsie). Pokial vsak originalne diely budu pre Teba drahe je mozne zvolit zo spusty tretovyrobcov. Existuju samozrejme lepsie ako i horsie znacky. Ceny neoriginalnych dielov su velmi prijatelne a nijak sa nelisia od VW a Skoda. Tvrdenie, ze diely na japonske auta su strasne drahe je obrovska hovadina a moze to napisat len clovek, ktory o tom nic nevie.
Odpoviem Ti na Tvoju otazku takto: mal som corollu e11 1.6 rv. 1999. Auto malo cca 190tis km nabehanych a jazdilo uplne bozsky. Predchadzajuci majitel sa o nu vzorne staral, a tak bola v dobrom stave. Nemal s nou ziadnu poruchu. Ja som ju mal cca rok a nebol ziadny problem - len rozvody som vymenil, presne podla predisanych intervalov. Terajsi majitel jazdi opat bez problemov.
Pokial je o auto starane a suciastky, ktore treba menit sa aj vymenia, tak auto vydrzi velmi dlho. Urcite by som sa nebal 5rocnej corolly s 1.6motorom. Samozrejme pred kupou ju treba poriadne skontrolovat. Ak kupis poriadne auto, tak nielen, ze par rokov bude sluzit, ale to auto Ta mozno aj prezije
Co sa tyka ND dielov, tak originalne su v cenovej relacii VW alebo Skoda (dokonca velakrat su lacnejsie). Pokial vsak originalne diely budu pre Teba drahe je mozne zvolit zo spusty tretovyrobcov. Existuju samozrejme lepsie ako i horsie znacky. Ceny neoriginalnych dielov su velmi prijatelne a nijak sa nelisia od VW a Skoda. Tvrdenie, ze diely na japonske auta su strasne drahe je obrovska hovadina a moze to napisat len clovek, ktory o tom nic nevie.
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
fajry- Trochu sa tu neviem orientovat ,takze prepac,ak som to urobil zbytocne. Kazdopadne dik za info,totiz nepoznam nikoho,kto ma skusenosti s toyotami a doma mame len vw,takze samozrejme mi hned radili nejakeho golfa. V podstate je v tvojej odpovedi vsetko,co som potreboval vediet. Este raz dik
- drgi
- Vševed
- Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
- Kontaktovať používateľa:
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km
- cahir
- MX-5 guru s malým zmrdom
- Dátum registrácie: Sobota, 1. Januára 2005, 12:39
kolega kupil aurisa a predava mimochodom E12 1.6VVTi, 3D, 2002rocnik, vybava SOL (vtedy to bola najvyssia vybava). auto bolo vzdy servisovane v ppc neskor awf. auto je v senci/ba ak by si mal zaujem, ozvi sa mi do posty.3stan napísal:Zdravim. Som pred kupou svojho prveho auta a viac-menej som rozhodnuty pre jazdenu corollu 1,6vvt-i. Zaujimaju ma hlavne info o nakladoch na servis a ND,napr v porpvnani s VW alebo Skodou. Hlavne chcem auto,ktore par rokov bez problemov pojazdi. Oplati sa kupovat 5rocne auto ,alebo radsej nejaky novy low cost?
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných