Rezerva paliva
Moderátor: AndyGTP
- chmelo
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29
Re: Rezerva paliva
No ona tam je, ale ty si písal 4 plus 43, tak preto mi to nejako nesedí 
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
chmelo, mnou odhadnute 4 plus vypary plus cca 43 ktore tam dokazem natlacit
ked mam uz rucicku cca 3 mm pod spodnou ciarkou
/ to je cely preklad mojho krkolomneho zapisu
/
ked mam uz rucicku cca 3 mm pod spodnou ciarkou
ex: corolla E111 zlutej dabel
Ja som tiež majitelom 98´(63kw)a už skoro tri roky tankujem len plné nádrže,a môj priemer je 40 až 43 litrov.A čo je najlepšie plná nádrž ma vydrží 650 - 680 km.A na spomínanú rezervu max.70 km strach je silnejší.
- macik
- začiatočník
- Dátum registrácie: Utorok, 20. Februára 2007, 22:29
no, takze po roku sa mi opat stalo ze som mal dostatocne malo benzinu (myslel som si ze kontrolka uz ani nefunguje) po par minutach jej svietenia som dotankoval 37 litrov, cize teoreticky by som mohol prejst este nejakych 150 km
)
Hunyadi ix20 1.6 CVVT
EX: Honda Civic Type S 8g (UFO)
EX: Corolla E10, 4E-FE, 3D, Social Edition 299000km
EX: Honda Civic Type S 8g (UFO)
EX: Corolla E10, 4E-FE, 3D, Social Edition 299000km
- Rasťo
- Vševed
- Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
- Kontaktovať používateľa:
Yo yo - E11 s 4E-FE dôjde v pohode na jednu nádrž z BA na Makarskú - je to odskúšané...
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě
Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE
- thegreenest
- panic
- Dátum registrácie: Streda, 14. Mája 2008, 18:55
50litrova nadrz + 10 litrov je pod nulou
Ahoj, beham na dvoch corollach 4efe sedan aj liftback. sedan je nasa domaca a tan sa tankuje do prazdnej 50litrov. Fotrovi sa podarilo (a to aj vynadal na pumpe) natankovat 50,20 litra, cize bud oje... na pumpe, alebo to ma o par deci viac ako 50l. No druhu corollku mam od kamosa kazdy vikend a kedze ja som student a on tiez nezaraba miliony, tak tankuje za 200 - 500 sk casto. a verte mi, ked v nadrzi nie je okrem vyparov nic a natankujete 5-6 litrov, tak sa vam rucicka nepohne ani na tu najspodnejsiu palicku, ale ostava prudko pod nulou. Mimo to LED kontrolka na corollkach svieti podla potreby, niekedy sa jej jednoducho nechce aj ked je na 1 dieliku (prakticky na nultom) - nie je to pokazene, je to tak. Su to super auta a vedzte ze (taky suhrn) ze ked sa dostanete na "0" tak spravite v pohode aj vyse 100 km.
Toyota "Angelika" Corolla 4E-FE sedan 206 000 E11
Ex: Nissan "Evžen" Bluebird 90, 2,0D
- Rasťo
- Vševed
No neviem - mne sa hladné oko správa korektne...začne blikať, keď je v nádrži cca 10 litrov...
Inak študent čo "nezarába milióny" a cez to všetko chce dieslový Ave, alebo Accord...no...mal by si vážiť slová...
Inak táto komunita má skúsenosti s veľa typmi toyot...a nie len skúsenosti šoférske...
Inak študent čo "nezarába milióny" a cez to všetko chce dieslový Ave, alebo Accord...no...mal by si vážiť slová...
Inak táto komunita má skúsenosti s veľa typmi toyot...a nie len skúsenosti šoférske...
- fajry
- administrátor
- Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
thegreenest: mal som corollu E11. Tam som sa krasne vedel orientovat podla rucicky. Ked zacala ledka svietit, tak som urobil cca 130km. A je pravda, ze ked mas benzin skoro na nule a fuknes tam 5-6 litrov benzinu, tak sa rucicka skoro ani nepohne. A co si cakal?
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback
- chmelo
- Toyota guru
- Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29
Re: 50litrova nadrz + 10 litrov je pod nulou
Len tak pre predstavu:
Nádrž v starších Karolínach má 50 litrov, však?
Len tak nahrubo, kváder s rozmermi 50x50x20 cm má presný objem 50 litrov, však?
Tak skús naliať 5 litrov do takéhoto kvádra. O koľko sa ti zdvihne hladina? O dva cm, takže veľmi málo, takže nemôžeš čakať, že ti plavák vyskočí do polovice nádrže
Drž si
Tak skús naliať 5 litrov do takéhoto kvádra. O koľko sa ti zdvihne hladina? O dva cm, takže veľmi málo, takže nemôžeš čakať, že ti plavák vyskočí do polovice nádrže
Drž si
thegreenest napísal:Ahoj, beham na dvoch corollach 4efe sedan aj liftback. sedan je nasa domaca a tan sa tankuje do prazdnej 50litrov. Fotrovi sa podarilo (a to aj vynadal na pumpe) natankovat 50,20 litra, cize bud oje... na pumpe, alebo to ma o par deci viac ako 50l. No druhu corollku mam od kamosa kazdy vikend a kedze ja som student a on tiez nezaraba miliony, tak tankuje za 200 - 500 sk casto. a verte mi, ked v nadrzi nie je okrem vyparov nic a natankujete 5-6 litrov, tak sa vam rucicka nepohne ani na tu najspodnejsiu palicku, ale ostava prudko pod nulou. Mimo to LED kontrolka na corollkach svieti podla potreby, niekedy sa jej jednoducho nechce aj ked je na 1 dieliku (prakticky na nultom) - nie je to pokazene, je to tak. Su to super auta a vedzte ze (taky suhrn) ze ked sa dostanete na "0" tak spravite v pohode aj vyse 100 km.
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
- thegreenest
- panic
Re: 50litrova nadrz + 10 litrov je pod nulou
Ho ho ho... tak myslim ze zrovna nie je kvader predstavujuci nadrz corolly.
50*20*50 skor ked by sme sa drzali tychto rozmerov. Ked som narovnaval plechy mal som povinnost zhodit oblozenie na liftbacku, cize mam predstavu aka je ta nadrz. Mimoto, kamosova fabia ked skoci na nulu, tak je fakt na nule.
Ale fabie neznasam
chmelo napísal:Len tak pre predstavu:
Tak skús naliať 5 litrov do takéhoto kvádra. O koľko sa ti zdvihne hladina? O dva cm, takže veľmi málo, takže nemôžeš čakať, že ti plavák vyskočí do polovice nádrže![]()
Drž si
thegreenest napísal:Ahoj, beham na dvoch corollach 4efe sedan aj liftback. sedan je nasa domaca a tan sa tankuje do prazdnej 50litrov. Fotrovi sa podarilo (a to aj vynadal na pumpe) natankovat 50,20 litra, cize bud oje... na pumpe, alebo to ma o par deci viac ako 50l. No druhu corollku mam od kamosa kazdy vikend a kedze ja som student a on tiez nezaraba miliony, tak tankuje za 200 - 500 sk casto. a verte mi, ked v nadrzi nie je okrem vyparov nic a natankujete 5-6 litrov, tak sa vam rucicka nepohne ani na tu najspodnejsiu palicku, ale ostava prudko pod nulou. Mimo to LED kontrolka na corollkach svieti podla potreby, niekedy sa jej jednoducho nechce aj ked je na 1 dieliku (prakticky na nultom) - nie je to pokazene, je to tak. Su to super auta a vedzte ze (taky suhrn) ze ked sa dostanete na "0" tak spravite v pohode aj vyse 100 km.
- thegreenest
- panic
Ano, ja sa viem tiez orientovat podla rucicky, ako s tym problem nemam, ale pri 50 litrovej nadrzi je 5 litrov 1/10 a ja si myslim ze to je stav, ktory by sa mal prejavit, nakolko rozsah "stupnice" na corollke je ovela vyraznejsi. A ako som uz spominal, ked to dokaze trapna fabia, preco by to nemohla dokazat toyota. Samozrejme ze to nepovazujem za chybu, snazil som sa len vysvetlit ze nadrz ma 50 litrov a ze ked je rucicka aj pod "stupnicou" tak sa da prejst dost znacna cast. Nic viac nic menej.
fajry napísal:thegreenest: mal som corollu E11. Tam som sa krasne vedel orientovat podla rucicky. Ked zacala ledka svietit, tak som urobil cca 130km. A je pravda, ze ked mas benzin skoro na nule a fuknes tam 5-6 litrov benzinu, tak sa rucicka skoro ani nepohne. A co si cakal?
- thegreenest
- panic
Urcite.. toto bola OMV, ako su dve moznosti
bud ma ta nadrz + - nejake deci, alebo na pumpach zarabaju na nas ukor
hudecpeter napísal:Ja som niekoľko krát skúšal koľko litrov mam ešte v nadrži keď mi začalo svietiť smädné oko. V priemere som vždy natankoval 40 litrov ( +/ - nieake deci). Len na trnavskej Shell pumpe natankujem 42 litrov. Preto som tam aj prestal chodit a zanevrel som na celý Shell.
Raz som tiež testoval koľko prejdem na tuto rezervu. Prešiel som 85 km ( po meste) od zasvietenia a nasledne na pumpe som dotankoval 46,6 litra. Takže pohoda, na rezervu určite prejdete min 100 km.
- thegreenest
- panic
Hehe.. no moc som nepochopil co si chcel povedat ohladne soferskych skusenosti
Student co nezaraba miliony je maturant, v pondelok a utorok mam maturity, potom planujem ist do Irska na 4 mesiace (potom nasleduje vyska)a tam zarabat vylucne na auto, s tym ze ostatne nasetrene uspory a nejaku snad nenavratnu dotaciu od nasich vyuzijem na kupu avensisky, alebo accordy.
takze tak, aby sme sa chapali. Mimochodom, v cisto v nasej rodine je toto 4 toyota(corolla, mali sme nedavno avensisa rv. 06 ale predali sme ho kvoli dostavbe domu, cize ostala nam iba corollka model 99 rv. 2000). P.S Otcov brat mal corollu model 2000 rv. 2001, ktoru predal a kupil si auris, s ktorym ale moc spokojny nie je
teda oproti corolle urcite nie. Ale na to som nechcel reagovat, skor na toho studenta co nema peniaze a zvazuje kupu auta, neviem preco by to mal byt problem:D
Rasťo napísal:No neviem - mne sa hladné oko správa korektne...začne blikať, keď je v nádrži cca 10 litrov...
- Rasťo
- Vševed
OT: thegreenest...ako - viem si predstaviť aj lepšie auto pre študenta ako Ave... Ako bolo povedané v 60 Seconds - "Ferrari owns almost everyone...I would like to have something more special..."
Sú toyoty ktoré majú v sebe väčšiu dravosť, štýl a kadečo iné...ale je to vec vkusu... Okrem športových Toyot by som si po roku výroby 2000 osobne asi nekúpil žiadnu, lebo to už boli masovky.
K téme: Nádrže majú rezervu objemu ktorá je určená ne zamedzenie dopadov rozťažnosti paliva, ktoré tankuješ. Neviem síce aký veľký je tento objem navyše u Toyot, ale z bezpečnostných dôvodov tam isto je.
K téme: Nádrže majú rezervu objemu ktorá je určená ne zamedzenie dopadov rozťažnosti paliva, ktoré tankuješ. Neviem síce aký veľký je tento objem navyše u Toyot, ale z bezpečnostných dôvodov tam isto je.
- thegreenest
- panic
Hej.. to je pravda, ta kvalita sa straca, aj oco chce namiesto avensisky zase kupit mazdu 6, zase mna auta ako ferari nelaka
:D:D ja asi nie som teenager, ja radsej Lexus LS 600 hL
(to bude zase kritiky
). Ano, trosku sa podla mna pokazili toyoty, fakt to uz nestihaju vyrabat alebo co(nemyslim doslovne)...
Rasťo napísal:OT: thegreenest...ako - viem si predstaviť aj lepšie auto pre študenta ako Ave... Ako bolo povedané v 60 Seconds - "Ferrari owns almost everyone...I would like to have something more special..."Sú toyoty ktoré majú v sebe väčšiu dravosť, štýl a kadečo iné...ale je to vec vkusu... Okrem športových Toyot by som si po roku výroby 2000 osobne asi nekúpil žiadnu, lebo to už boli masovky.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných