E11 - 4E-FE - Výmena Lambda sondy (aj E9 - 4A-F)

všetko o tomto modeli

Moderátor: AndyGTP

Používateľov profilový obrázok
Hupi
panic
Dátum registrácie: Utorok, 12. Decembra 2006, 00:37
Kontaktovať používateľa:

Re: E11 - 4E-FE - Výmena Lambda sondy

Príspevok od používateľa Hupi » Sobota, 21. Júla 2007, 00:19

No, tak ked tam das tu 18 W to znamena, ze ti bude zrat z baterky vacsi prud (co je dane aj tym odporom samozrejme :) ) a zavisi od spinacej jednotky ktora ti zapina ohrievanie lambda sondy, ak tam mas niekde nejaky koncovy tranzistor, ktory je dimenzovany a ma navrhnuty pracovny bod prave pre prud, ktory by tade tiekol pri vykone 12 W tak to moze robit galibu. Ak to ohrievanie ale bezi stale a je napajane priamo z baterky tak podla mna je jedno aku lambdu tam das. Ked ju chces zmerat, tak si skor chyt osciloskop a zmeraj nie vyhrev ale priamo signal z nej, mala by to byt nejaka sinusovka, jej tvar ti povie velmi vela a opotrebeni lambda sondy, o tom tu pisala uz lenulka davnejsie niekde (neviem presne kde, pisem uz po polnoci a utahany po celom dni a v tomto horku mi to moc nemysli :) ).

Takze asi takto teorie. A rady do praxe? Ak ti to vymenia tak tam daj radsej tu 12 W ale nemyslim, ze ten ohrev sa vypina. Skus checknut BGB nejake elektricke schemy, ak zistis ze ohrev je napajany priamo z baterky (t.j. nejde cez ziadny spinaci prvok, ak by isiel cez relatko tak to nevadi, jedna sa len o tranzistor) tak by som sa vobec nebal a kludne by som dal tu 18 W aspon to budes mat skor vyhriate ;)
Toyota Celica 1991 1.6STi 4A-FE

chmelo
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 24. Januára 2007, 09:29

Príspevok od používateľa chmelo » Sobota, 21. Júla 2007, 23:01

Dík za info.
Čo sa týka starej lambdy, tak tá je v háji na stopro. Merali ju a namiesto 0,98-1,02 má 1,06V. Takže musí ísť nová.
S tým ohrevom som premýšľal podobne, ale keďže tú 18W mi zobrali naspäť bez problémov, tak už počkám na tú 12W a malo by to byť kosher. Hlavne sa nebudem musieť triasť, či náhodou niečo neodíde. Ikeď si myslím, že by nemalo.
Ako som písal a nechával link na vyfukyonline.sk, tak majú tam 4 štvordrátové, 2 12w a 2 18W od Magneti. Volal som s chlapíkom, ale nevedel mi povedať aký je medzi nimi rozdiel. Objedná teda tie dve 12W a cez telefunken to odkonzultujeme. Potom sem hodím presný typ, ktorý som zobral.
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4L 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C

drgi
Vševed
Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drgi » Nedeľa, 22. Júla 2007, 12:04

chmelo, ak vydrzis tyzden, kuknem doma co presne je napisane na krabici od mojej lambda sondy, a podla toho objednavacieho cisla to kupis.
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km

chmelo
Toyota guru

Príspevok od používateľa chmelo » Nedeľa, 22. Júla 2007, 14:13

drgi napísal:chmelo, ak vydrzis tyzden, kuknem doma co presne je napisane na krabici od mojej lambda sondy, a podla toho objednavacieho cisla to kupis.
Dík, že si sa ozval. No neviem veru či to vydržím :lol: v pondelok/utorok by sa mal ozvať chlapík z vyfukyonline, tak aspoň vyzistím, aký je rozdiel medzi tými dvoma 12W lambdami. Dúfam, že to bude vedieť a potom sem dám echo.
Ako si ju kupoval ty? Doporučili ti ju podľa typu auta, alebo mali len jednu a tú si zobral? Vo FARO autodiely mali len tú jednu a vôbec som sa nezamýšľal nad wattmi a ohmami. Ono, v konečnom dôsledku by sa možno naozaj prd stalo, keby som ju tam narval. Predsa len Kačena našťastie nieje nejak extra pretechnizovaná ako tie dnešné furtpípajúce zázraky.
Každopádne to tu nejako už dopytlíkujeme a nabudúce budeme múdrejší :D
Drž si

drgi
Vševed
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drgi » Nedeľa, 22. Júla 2007, 17:21

chmelo napísal:
drgi napísal:chmelo, ak vydrzis tyzden, kuknem doma co presne je napisane na krabici od mojej lambda sondy, a podla toho objednavacieho cisla to kupis.
Dík, že si sa ozval. No neviem veru či to vydržím :lol
Ako si ju kupoval ty? Doporučili ti ju podľa typu auta, alebo mali len jednu a tú si zobral?
sak ked sa mi zda ze rozumiem o com je rec, tak splechnem mudrost do priestoru :-)

kupoval som tak, ze som zavolal adovi co chcem a o dva dni som si isiel pre krabicku.

Hupi
panic
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hupi » Nedeľa, 22. Júla 2007, 20:07

inak, sam som zvedavy ako dopadnes chmelo :) bo mna to caka tiez coskoro este som nenasiel na to cas aby som to vymenil :( naozaj som zvedavy a tesim sa na tvoj vysledok vela zdaru daj hned vediet ;) ... btw moja ma tusim este horsi vysledok ako 1.06 :(((

drgi
Vševed
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drgi » Nedeľa, 22. Júla 2007, 22:34

ja som mal 1.3, vy amateri :mrgreen:

chmelo
Toyota guru

Príspevok od používateľa chmelo » Nedeľa, 22. Júla 2007, 22:42

drgi napísal:ja som mal 1.3, vy amateri :mrgreen:
Kua, ty si nejaký fatalista. Čím horšie, tým lepšie :lol:
Ináč, možno by mohol nakoniec aj Ado vediet akú tú lambdu. Som ho mohol rovno opáčiť a nie sa tu škrabať pravou rukou za ľavým uchom :? Ale aspoň sa postupne kadečo podozvedáme.

Hupi
panic
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hupi » Pondelok, 23. Júla 2007, 13:21

a neodisiel ti katalyzator ked si mal taku vysoku hodnotu? ja mam tusim 1.13 ale nie som si tym isty...

drgi
Vševed
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drgi » Pondelok, 23. Júla 2007, 17:12

Hupi napísal:
a neodisiel ti katalyzator ked si mal taku vysoku hodnotu? ja mam tusim 1.13 ale nie som si tym isty...
neviem kolko sa s tym tak jazdilo, ale aj exNatasa, aj Zero presli cez EK bez problemov, akurat s miernym frflanim (ale dobre myslenym) technika, ze je niekde deravy vyfuk.

chmelo
Toyota guru

Príspevok od používateľa chmelo » Pondelok, 23. Júla 2007, 22:22

drgi napísal:
Hupi napísal:
neviem kolko sa s tym tak jazdilo, ale aj exNatasa, aj Zero presli cez EK bez problemov, akurat s miernym frflanim (ale dobre myslenym) technika, ze je niekde deravy vyfuk.
Ako dlho a pri akých točkách si potom nechal prefúknuť ten kat? Počítam, že nejakú tú chvíľku potrebuje, kým sa znova zobudí.

drgi
Vševed
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drgi » Pondelok, 23. Júla 2007, 22:36

chmelo napísal:Ako dlho a pri akých točkách si potom nechal prefúknuť ten kat? Počítam, že nejakú tú chvíľku potrebuje, kým sa znova zobudí.
exNatasa najazdila par sto kilometrov v normalnom rezime, Zero islo rovno s kozou na trh, sprvoti bolo zle ale potom to chlapik par minut drzal na cca 4000rpm a bolo dobre. hlavne najazdi aspon 20 km tesne pred tym ako pojdes na emisnu, a ked sa zohreje motor, ukaz mu ze zivot sa zacina pri 5000rpm :-)
Je dobre mat novy olej a vzduchovy filter, a pripadne aj N95 V-Power. vyskusaj ci stirace stiraj, ostrekovace ostrekovaj, brzdy brzdaj.

chmelo
Toyota guru

Príspevok od používateľa chmelo » Štvrtok, 26. Júla 2007, 00:43

No vyzerá to tak, že budem musieť čakať na tvoj ortieľ drgi.
Dnes som volal do tých výfukov, čo sú onlajn. Včera mal chlapík odtiaľ totiž zavolať mne, ale hodil na mňa bobek. Tak som mu teda zavolal a on, že mi zavolá za pol hoďku (takže sa na to predtým vyprdol). Potom mi zavolal on, že to konzultoval s českou firmou, ktorá im Magneti dodáva, teda aspoň sa tak tváril, ale žiadna súvislá myšlienka z neho nevypadla. Furt hatlal, že to je risk dávať to do Japonca a keď som sa ho pýtal na ten rozdiel medzi tými dvomi 12W lambdami, tak splietal niečo o 12 a 18 voltoch. Jediné čo mi potvrdil je to, že tá 18W sa rýchlejšie zohreje. Výsledok taký, že mám ísť do Toyoty a objednať originál :?
Neviem, či ja som príliš náročný, ale kua keď niečo predávam, tak by som mal o tom hádam aj niečo vedieť. Veď nepredáva ani rožky a ani stovky klince. Vždy ma to vytočí, keď chcem od predavača odbornú radu a on je maximálne schopný prečítať mi niečo z letáku a tvári sa jak prezident galaxie :evil:
Priamo v Magneti sa na mňa tiež vyrezignovali, asi majú celozávodku. Zajtra im hodím ďalšieho emila, nech si nemyslia, že ma opijú suchými špagetami. Ancikristi krivonohí.
Takže záver je taký, že pekne počkám na teba Drgi a budem dúfať, že nájdeš tú krabičku. Potom opáčim Ada a hádam to nejako spytlíkujeme.

PS. Verím tomu, že nakoniec z tých talianov nejaké to info vykopem, veď to tu predsa nemôže ostať nevyriešené ;-)

fajry
administrátor
Dátum registrácie: Pondelok, 26. Júla 2004, 13:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fajry » Štvrtok, 26. Júla 2007, 08:26

chmelo: inak toto mna serie na SK predajcoch. Najlahsie je predavat suciastky a zarabat bubaky. Ked sa vsak niekto nieco opyta, tak kukaju na neho jak tela na nove vrata .... No, ze by dali zamestnancov na skolenia, kde sa o jednotlivych suciastkach dozvedia viac ... tak to nie. Na to peniaze uz nie su. Potom chudaci ado&spol. hatlaju a snazia sa zo seba vypudit nejaku odpoved, ktora by kupujuceho upokojila. Ja som sa s tym uz zmieril a kolkokrat sa mi stane, ze viem ovela viac o suciastke, ktoru idem kupit ako predavac ... ten potom vyvaluje okale a nechape, ze o co ide.

Takze ja by som tiez radsej pockal na majsterka drgiho, co na tej svojej krabicke vycita (len ci ju najde :-)) ) ... S pokazenou, nespravnou lambdou byvaju najvacsie problems s autom, takze radsej chvilu pockat a vybrat spravnu.
Subaru Forester (IV/SJ) 2.0 CVT
Toyota RAV4 II 2.0 D-4D
ex: Subaru Forester (III/SH) 2.0D
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9 liftback

chmelo
Toyota guru

Príspevok od používateľa chmelo » Štvrtok, 26. Júla 2007, 11:27

No mňa to štve všeobecne, platí to od železiarstiev až po elektroniku a to nehovorím o hypermarketoch ale o "špecializovaných" predajniach. Takisto to neplatí len o radových pracovníkoch - predavačoch, ale aj o ich nadriadených, prípadne majiteľoch, ktorí o tom čo predávajú nemajú ani šajn. Kua, keď si otvorím obchod s klincami, tak si aspoň naštudujem aké vyrábajú a netrapoším s katalógom v ruke.
Súhlasím s tými školeniami, ktoré sú väčšinou zadarmo, ale načo by ich tam posielali, veď ich aj tak možno vyhodia v skúšobnej dobe.
Samozrejme česť výnimkám ;-)
PS. Kua, aby sa to tu nezvrhlo na OT :roll:

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní