Reparácia hlavy motora Š 120

Fórum o všetkom a o ničom
Používateľov profilový obrázok
Rasťo
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 7. Marca 2007, 17:45
Kontaktovať používateľa:

Reparácia hlavy motora Š 120

Príspevok od používateľa Rasťo » Nedeľa, 1. Júla 2007, 11:09

Kedže je tu nejako mŕtvo, tak som sa rozhodol zaradiť riadny off topic... :lol:
To Vám sused došiel asi dva mesiace dozadu v piatok s hlavou motora starej stodvaciny a bol zúfalý - že mal káru v škodováckom servise a že po mesiaci je to horšie ako pôvodne bolo a že mu to nechú vziať nazad do opravy v rámci záruky - hold aj také sú servisy. :? No foter takýmto chuťovkám nevie povedať nie, tak sme strávili ten víkend reparáciou doxebanej hlavy starého škodováckeho motora... :lol:
Úvodný stav :
Mierne zdesenie keď sme zistili, že hlava akosi v servise nebola ani len očistená, nie to primitívne testnutá na tesnosť ventilov (tzv. tlaky -ja viem ešte aj piestne krúžky majú do tlakov čo povedať, tak ma zatiaľ nebite :wink:) Tí idioti proste zoškrabli zhnité papierové tesnenie, čo bolo pôvodne medzi hlavou a blokom motora a dali tam to najlacnejšie aké našli v sklade. No naxrať im do rúk a týždeň nepustiť k vode...
Obrázok Obrázok
Hlava bola fotená s bleskom, takže to napálené a nalepené svinsvo na nej moc nie je vidieť, ale bol to des... Ako sa robí skúška tá primitívna skúška tesnosti ventilov? - easy - otočíte hlavu lôžkami ventilov nahor a do lôžok nalejete benzín. Ak je všetko OK, tak tam benzín ostane. Ak nie, tak vytešie. Z tejto hlavy vytiekol zo všetkých lôžok, akoby tam ventíly ani neboli... :lol:
Reparácia :Motory v stodvacinách nie sú nijak presné, takže akákoľvek čo i len kúsok presnejšia robota je pre ne lahoda, takže brúsenie prebehlo na obyčajnom kuse lamino dosky na ktoréj bol nalepený brúsny papier na brúsenie pod vodou. Potom boli odobraté ventily - nástroj na vyberanie poistiek ventilov je home made - sedlácky, ale účelný... :lol:
Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok
Ďalej sa pokračovalo frézovaním totálne vykavitovaných sediel ventilov - tentokrát je nástroj originál
Obrázok Obrázok
Finále spočívalo v použití iného nástavca namiesto frézy a brúsnej hmoty čo mal foter odložený snáď ešte spred 2WW... :lol: Čumel som a nechápal, ako perfektne vyhladila sedá ventilov... No a toť dokončená hlava pred založením ventilov
Obrázok

Verím, že ste sa aspoň kvapku pobavili... :D Inak reakcia suseda, keď potom ako mu foter vymenil cez týždeň u neho doma (preto nie sú fotky) piestne krúžky, založil hlavu s použitím kvalitného medeného tesnenia a motor nastavil, bola vraj "žiarivý úsmev"... Inak sa teraz sa nám doma váľa "nadbytočný" 10 litrový demižón nejakého vína - neviete kua prečo? :lol:
Na čase nezáleží...záleží pouze na životě

Lexus RX400h, ´08, 1MZ-FE
Toyota MR-2 W3, ´00, 1ZZ-FE
Toyota Corolla AE92, ´88, 4A-GE 16V
Ex : Toyota Yaris XP10, ´01-´05, 1SZ-FE
Ex : Toyota Celica RA61. ´85, 21R-C
Ex : Toyota Corolla E11, ´98, 4E-FE

Mexo
panic
Dátum registrácie: Utorok, 15. Augusta 2006, 12:13

Re: Reparácia hlavy motora Š 120

Príspevok od používateľa Mexo » Nedeľa, 1. Júla 2007, 15:22

No paradicka. Robil som to na mojej hyjene s kamosom. Dokonca mal chalanisko dva druhy brusnej pasty. Hrubsiu a jemnejsiu.
Este by si mal sused po cca 200 kilometroch nechat dotiahnut hlavu a dostavit vole ventilov. Ja som to potom este robil po cca 800 kilometroch a este bolo treba dostelovat. Hold tie sedielka ventilov si po vyfrezovani este trocha sadnu.
TOYOTA STARLET 1,3i 2E-E

Rasťo
Vševed
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rasťo » Nedeľa, 1. Júla 2007, 16:20

Mexo napísal:No paradicka. Robil som to na mojej hyjene s kamosom. Dokonca mal chalanisko dva druhy brusnej pasty. Hrubsiu a jemnejsiu.
Este by si mal sused po cca 200 kilometroch nechat dotiahnut hlavu a dostavit vole ventilov. Ja som to potom este robil po cca 800 kilometroch a este bolo treba dostelovat. Hold tie sedielka ventilov si po vyfrezovani este trocha sadnu.
Jo tak tento servis dostal sused v cene toho demižónu... :lol: Jojo - pasty boli dve - resp v jednej plechovici dve pasty - jedna sivá a druhá taká mliečna biela... :D

yeska
začiatočník
Dátum registrácie: Piatok, 11. Mája 2007, 14:46
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yeska » Nedeľa, 1. Júla 2007, 18:14

Rasťo napísal: Jo tak tento servis dostal sused v cene toho demižónu... :lol:
Rasto,...a kde to tvoj tata byva? zeby som sa s nim rada zoznamila :)
...Toyota, rozhodne Toyota

Obrázok

Rasťo
Vševed
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rasťo » Nedeľa, 1. Júla 2007, 21:28

Yeska - tatko má 76... :lol: - neblázni...to radšej ja s 31 na krku... :lol:

yeska
začiatočník
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yeska » Pondelok, 2. Júla 2007, 08:31

Rasťo napísal:Yeska - tatko má 76... :lol: - neblázni...to radšej ja s 31 na krku... :lol:
...tak teraz ti neviem co je lepsie. ci tatove skusenosti a ci tvoj mladicky elan :lol:
-otazocka: videla som zo zrazu fotecky (nebudem sa pytat co si vyvadzal :shock: ), ale rovno sa ta spytam-opravu si zvladol celkom sam, alebo pomohol tatino...?

Obrázok

Rasťo
Vševed
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rasťo » Pondelok, 2. Júla 2007, 08:37

Pravdu povediac tak pol-na pol... Hlavne jeho skúsenosti s prácou s plastmi bolo treba... Našťastie je tá katastrofa už minulosťou a reprezentuje ju len zmiešaná spomienka na euféoriu z jazdy zmiešanú s obavami ako dopadne oprava...

yeska
začiatočník
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yeska » Pondelok, 2. Júla 2007, 08:54

Rasťo napísal:Pravdu povediac tak pol-na pol... Hlavne jeho skúsenosti s prácou s plastmi bolo treba... Našťastie je tá katastrofa už minulosťou a reprezentuje ju len zmiešaná spomienka na euféoriu z jazdy zmiešanú s obavami ako dopadne oprava...
Kazdy sikovny chlap byva daleko :) 8)
Drzim palceky, nech mas co najmenej zmiesanych euforii a co najmenej oprav...

Obrázok

Rasťo
Vševed
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rasťo » Pondelok, 2. Júla 2007, 09:20

To vieš Yeska - my sedláci si musíme vedieť dať rady...servis ďaleko a kua drahý a peňazí nie je nikdy dosť no a keď máš doma nejaké to vybavenie a priestory...navyše aj fotra aj mňa lákalo už po dovezení MR-ky na SK pred dvomi mesiacmi ju rozobrať... :lol: Takže teraz sa našiel dôvod a mám dojem, že sa to rozoberanie tak rýchlo neskončí - ako nie že by som plánoval ešte niekedy ohýňať plasty a plechy, ale to autíčko je neskutočne modulárne a fakt sa jednoducho rozoberá a skladá... :D Proste tá malá nehoda bol len dôvod na začatie nejakých tých modifikácií, úprav, demontovania hovadín a montovania užitočných vecí, ako audio a pod... :lol:

yeska
začiatočník
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yeska » Pondelok, 2. Júla 2007, 09:37

Rasto, po tvojom prejave mi rozoberanie a skladanie MR-ky pripada ako vacsie lego :), ale v konecnom dosledku ty vies ako sa najlepsie s tatom zahrate... :lol:
Ako som uz davnejsie pisala, priznavam sa k totalnej nemohucnosti co sa tyka auta, a kedze nemam priestor na ucenie, zrejme to tak aj zostane....preto som rada ze poznam chalana, ktory bratislavcanom z toyota-teamu opravuje milacikov. I ked, demizon vina by sa mi jednoduchsie zhanal-ako peniazky :lol:

Audio-tiez tam mam taky nejaky megazosilnovac, ktory mi je len na dve veci, inak v mojom pripade nepouzitelny. Zrejme ho vyhodim (mozno sa da spenazit), som zvedava, co dnes na moj napad Vlasto povie :)

Obrázok

Rasťo
Vševed
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rasťo » Pondelok, 2. Júla 2007, 09:48

Pošli foto toho zosíka - možno sa aj ja dám nahovoriť - mám síce ešte z Corollky dva DLS-ká, ale do tretice všetko dobré... :lol:
Čo si si prichystala na Vlasta?
A vieš ako je to s tým demižónom - celá tá reparácia toho škodováckeho hrrrrrkadla stála majiteľa cca 700 Sk na súčiastkach - piestne krúžky a tesnenie pod hlavu - to stálo 5 stovák - hold kvalita - no a ja s fotrom sme sa striedali pri brúsení, varení, frézovaní, praní a leštení sediel ventilov... :lol: - náklady minimálne - len ten čas, ale bola to sranda - von bolo aj tak hnusne, takže na záhrade sa nedalo ani prstom pohnúť...

yeska
začiatočník
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yeska » Pondelok, 2. Júla 2007, 10:06

Uplnou nahodou mam pri sebe fotak, stale stahujem foto z dovolenky, tak ti ten zazrak este dnes odfotim a zajtra poslem 8) .
Vlasto este netusi co a ako, ale ja uz mam pripraveny riadne dlhy zoznam...... :lol: Ale nie, davam si spravit nieco ohladne elektriny a snad sa necha vytiahnut aj na kofču :)

Obrázok

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní