Celoročné svietenie

Fórum o všetkom, čo vás zaujíma ...

Moderátor: Elvis

ToyoCarE

Príspevok od používateľa ToyoCarE » Piatok, 9. Februára 2007, 17:42

cahir napísal:pri svieteni cez den si treba uvedomit jednu podstatnu vec - svietis preto. aby si BOL videny TY. je to pre Tvoju vlastnu bezpecnost. a za tych par supov co das za ziarovky to snad stoji predist pripadnej nehode.
ja to schvalujem. a viem, ze vela chalanov tu svieti po cely rok.

ToyoCarE > vravis, ze ked ides "normalne". . vo fore o radeni pri urcitych rychlostiach sa mi to nezdalo... :wink:
to je extrem,,, a nepovedal som tam,, ze tak jazdim stale,, ked take nieco skusam,, tak na uzavretej ceste s kamaratmi,, kde ti maximalne vybehne tak lesna zver

ToyoCarE

Príspevok od používateľa ToyoCarE » Piatok, 9. Februára 2007, 17:45

a este nieco,,, to znizenie nehodovosti co tu niekto spomenul,,, nieje sposobene "iba" tym,, ze sa svieti cely rok,,, pokial viem,, tak vsade,kde sa to uzakonilo to bolo sucastou balika novely o pozemnych komunikaciach,, takze to bolo spolu s inymi nariadeniami.,,, neda sa povedat,, ze "len" svietenie je za tym znizenim nehodovosti

Používateľov profilový obrázok
drgi
Vševed
Dátum registrácie: Štvrtok, 10. Februára 2005, 21:50
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drgi » Piatok, 9. Februára 2007, 17:49

Voloďa napísal:netusim, co mate proti tomu svieteniu, ale fajn, je to vas nazor.
proti svieteniu nemame nic, ale ako napisal Sokol, mame problem s tym, ze je to povinne. ako povedal jeden americky ujo:
"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Voloďa napísal: pritom sa exaktne zistilo, ze toto obmedzenie znizilo nehodovost o 60%!
A nie je to nahodou tak, ze sa znizil pocet nehod, ktorych sa zucastnil kamion? Ako klesol/stupol pocet nehod na useku TT-TN, TT-NR?
Ano, standardne riesenie je prirobit treti pruh aspon do Trnavy, lebo ta dialnica nestiha. Stoji to peniaze, ale ked si uz tento skurveny stat berie 70% zaplatenych penazi z kazdeho litra paliva, tak by som bol rad, aby sme za ne mali cesty ako v Nemecku a nepchali ich druzstevnikom a darmozracom do gagora.

Cely tento problem je o videni sveta, niekto sa dokaze o seba postarat aj sam, ini zase vyzaduju, aby sa o nich starali (a platili) ini.
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive, 2001 (NBFL), 1.8, 128 000 km

ToyoCarE

Príspevok od používateľa ToyoCarE » Piatok, 9. Februára 2007, 21:07

a este jedna vec,,, riesi sa problem svietenia,,, ale nikto neriesi problem bezohladnych vodicov,,, stava sa mi casto,, ze blavacky sofer ma zacne obiehat,,, v protosmere ide kamion,,,ktory je tak blizko,,, ze sa musim uhnut pomaly za zvodidla,, aby sa nezrazili,,, a teraz budte mudri,,, podla zakona mam zabranit zrazke,,, ono keby som ich aj nechal sa zrazit,, tak by urcite kamion vzal aj mna,,, ale podla ineho zakona,, nemam za ciarou co robit,, a ked pojde chodec popri zvodidlach,,, tak ho mozem zabit,, tak co urobit,, uhnut a zabranit,, alebo inu urobit????? Toto sa vobec neriesi,, namiesto toho sa prijimaju zakony,, ktore su na to,, aby vraj riesili nehodovost,, ale kolko je ktorych nehod,,, tych pri zlom predchadzani,, alebo tych,,, co nevideli to auto oproti nim,,,,

AndyGTP
Vševed
Dátum registrácie: Pondelok, 18. Apríla 2005, 07:53

Príspevok od používateľa AndyGTP » Piatok, 9. Februára 2007, 23:32

povodne som sa nechcel miesat do vasnivej debaty, ale nakoniec chcem povedat, ze celorocne svietenie privitam. Rad som videny za kazdych okolnosti a to iste vyzadujem aj od ostatnych. Bohuzial, za volantom sedia aj ludia, ktori su sprosti, dementni, lahkovazni, stari, primladi, alebo neskuseni ci vystresovani. Nemam ziadne paky, ako ich zastavit a do..bat s palicou, za to ze je ich zle vidiet, a ze tym ohrozuju aj mna a mojich blizkych ci moj majetok. Stale plati, ze inteligentov je nas malo, pre ostatnych su tu direktivne normy a zakony.

JCE10L (2JZGE) // GSU35L (2GRFE) // EE111 (4EFE) // AE86L (4AGELK) // AE82L (4AGE) // AE92L (4AGE) // SXA11L (3SFE)

wakkee
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 1. Júna 2005, 09:42
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wakkee » Sobota, 10. Februára 2007, 08:08

clovek co nesvieti vecer za dazda ma v prdeli ci je nejaky zakon ktory mu to prikaze. A hlavne ked to bude blavak, podla mna by blavaci mali mat vsetci svietiace ostrekovace aby ich bolo mozne rozoznat a vcas zmiest panzerfaustom z cesty.
Today, Tomorrow, To ..... to co je? (R)
Speed's just a question of money. How fast can you go?

Opat Toyota
Obrázok

CharlieCh
panic
Dátum registrácie: Utorok, 7. Novembra 2006, 19:28

Príspevok od používateľa CharlieCh » Sobota, 10. Februára 2007, 10:57

Můj názor na celoroční svícení je asi takovýto - svítím už pár let, tj. asi o 4 roky dřív, než nám to zákon přikázal. Nesvítil jsem proto, že by to byla frajeřina, ale proto, že jsem sám viděl pár aut, která nesvítila i když už bylo přítmí, když je ještě dobře vidět, ale sluníčko už zapadá. Tehdy už dost aut i svítilo, a potom jeden nesvítící schovaný mezi svítícími totálně zmizel.
Takže, když přišel zákon, nepřekvapil mě, a doposud jsem pro nesvícení ani neplatil pokutu.

Perlička na závěr - jednou jsem zcela záměrně nesvítil, neblinkroval, protože mi v Opavě odešel alternátor a potřeboval jsem dojet do Nového Jičína (asi 45 km) a vůbec jsem nevěděl, jestli to Peugeot 405 Mi16 vůbec dojede. Byl podzim a už lehce smrákalo. Peugeot dojel, po zastavení bylo ještě možna normálně nastartovat motor, ale byla to neskutečná třičtvrtina hodiny, protože jsem ho hnal jak o dušu :D a že to autíčko umělo uhánět.
Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 84kW 3D

ToyoCarE

Príspevok od používateľa ToyoCarE » Sobota, 10. Februára 2007, 10:57

urcite treba svietit ked prsi,, ked je podvecer,, atd,,, niesom proti a sam to tak robim,,, inak tie svietiace ostrekovace,,, neviem,, ci to ma az taky velky efekt aby sa dalo rozoznat podla toho auto,,,

Gabriel Nagy
Vševed
Dátum registrácie: Streda, 8. Novembra 2006, 17:05

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Sobota, 10. Februára 2007, 13:17

svietit cely den je dobre

Gabo
toyoťák
Dátum registrácie: Streda, 31. Mája 2006, 16:53

Príspevok od používateľa Gabo » Sobota, 10. Februára 2007, 13:22

CharlieCh napísal:Můj názor na celoroční svícení je asi takovýto - svítím už pár let, tj. asi o 4 roky dřív, než nám to zákon přikázal. Nesvítil jsem proto, že by to byla frajeřina, ale proto, že jsem sám viděl pár aut, která nesvítila i když už bylo přítmí, když je ještě dobře vidět, ale sluníčko už zapadá. Tehdy už dost aut i svítilo, a potom jeden nesvítící schovaný mezi svítícími totálně zmizel.
Takže, když přišel zákon, nepřekvapil mě, a doposud jsem pro nesvícení ani neplatil pokutu.
Presne to som chcel napisat, lebo je to velmi neprijemne. Som za povinne svietenie, svietim stale, aj ked to este povinne nebolo. Ale su medzi nami niektori "vodici" ktorym nepomoze ani to, ze svietis, ked sa ani nepozru na hlavnu cestu, ci ide auto... To sa mi stalo 2x, nastastie som to ubrzdil.
Je to dobra vec.
Toyota Auris TS Hybrid 2016
ex: Toyota Corolla e10 1995
ex: Honda Accord Tourer 2007

Fito
začiatočník
Dátum registrácie: Piatok, 4. Novembra 2005, 07:42
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fito » Nedeľa, 11. Februára 2007, 13:40

No neviem chlapci. Podla mna je to uplne zbytocne. Hlavne v lete, jasna obloha vonku 35 stupnov. A na co to je?

A zasa viac sa mi paci moja malicka ked ma zavrete ocicka 8)
Toyota Celica Sti 1.6 ST 180
r.v. 1990, 4A-FE, 77kw/105k

wakkee
Toyota guru
Dátum registrácie: Streda, 1. Júna 2005, 09:42
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wakkee » Nedeľa, 11. Februára 2007, 15:49

fito> toto mi napadlo ako prve, ze uz ziadnu vyklapacku nechcem ked ma mat stale otvorene oci. Celice sa hodi ked ich ma zavrete.
Today, Tomorrow, To ..... to co je? (R)
Speed's just a question of money. How fast can you go?

Opat Toyota
Obrázok

Gabriel Nagy
Vševed

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Nedeľa, 11. Februára 2007, 17:22

nuz a dalsia vec je aerodynamika na 4-5gen... Moc to poriesene nieje, ked su svetla zapnute... :?

ToyoCarE

Príspevok od používateľa ToyoCarE » Nedeľa, 11. Februára 2007, 17:43

ked bola vymyslana Celica s vyklapackami,,, nebolo svietenie po cely den v mode,, tak bolo pre aerodynamiku lepsie ked boli zavrete,,, mohli dat nizsie cely predok,,,, ved staci pozriet 6-gen od r.v. 94 ked boli normalne svetla ako vysoko je predok,,,

Gabriel Nagy
Vševed

Príspevok od používateľa Gabriel Nagy » Nedeľa, 11. Februára 2007, 18:46

.... pravda je.... je viacej uhlov pohladu... PS: mne sa paci ked ma svetla otvorene :-)))

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní